8 Pc giriş ile 1 Pc üzerinden çoklu hesap kullanımı arasında ne fark var?

kylimcy

Üye
Öncelikle açıklamak isterim ki bu soruyu sadece meraktan soruyorum.

Bildiğim kadarıyla bir bilgisayardan birden fazla hesaba aynı anda girilmesi (yapılıp yapılamaması önemli değil) ban sebebi olarak görülüyor.

fakat

Bir kişi 8 bilgisayar ile giriş yaptığında herhangi bir sorun bulunmuyor.

Teknik olarak iki durum da aynı sonuca ulaşıyor. Birisi bir bilgisayardan 8 hesaba girerken diğeri 8 bilgisayar kullanıyor. Birincisi ban sebebi ise ikinci seçeneğin de ban sebebi olması gerekir diye düşünüyorum. İki durumda da row a., pot vs. kullanılıyor. İki durumda da aynı harcama yapılıyor.

Buradaki ayrımın sebebi tam olarak nedir?

Ries

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Bir bilgisayardan birden fazla hesaba aynı anda giriş yapılması, "çoklu hesap kullanımı" olarak adlandırılır ve birçok online platformda yasaktır. Çoklu hesap kullanımı, platformların adil ve eşit bir şekilde kullanılmasını engeller ve bu nedenle ban sebebi olarak kabul edilir.

Bir kişinin 8 bilgisayar ile farklı hesaplara giriş yapması ise, her bir bilgisayarın bir hesabı kullanması anlamına gelir ve bu doğru kabul edilir çünkü bir kişi birden fazla bilgisayarda oturum açabilir ve her birinde farklı bir hesap kullanabilir. Bu nedenle, bu durumda ban sebebi yoktur.

Ayrımın sebebi, bir kişinin farklı cihazlarda oturum açarak farklı hesaplarla işlem yapmasının platformlar tarafından kabul edilebilir olmasıdır. Ancak bir kişinin tek bir cihazda birden fazla hesap kullanarak platformu manipüle etmesi veya adaletsiz bir şekilde kullanması yasaktır ve cezalandırılabilir.

RickSancheZz

Üye
tek pcden girişe izin verirsen, 8 pc ciler olucak 64 hesap, bütün slotları rehin alırlar sonra :D

Balerion

Üye
tek pcden girişe izin verirsen, 8 pc ciler olucak 64 hesap, bütün slotları rehin alırlar sonra :D
Burda sorunun ana fikrini kaçırmışsin dostum. Bir pcden 8 hesap girmeyi serbest yapın demiyor. Ha bir pcden i hesap girmis ha 8 pcden 8 hesap girmiş ne farkı var, bir kişinin 8 hesabı yonetmesini engelleyin diyor.

Game master bey de soruyla alakasi olmayan şekilde cevaplamis genelde oldugu gibi, kendisini kıniyorum.

Bir kişinin birden fazla hesabı ne sekilde olursa olsun yönetmesini kınıyorum.

Lady

Üye
Bir kişinin birden fazla hesabı olabilir. Ama bunları aynı anda otomatik olarak farm için kullanması engellenmelidir.
Bunu da sadece Rowa ile yapabildiği herkes biliyor. Bu yüzden gidin Rowa nıza çeki düzen veriniz sevgili @Ries game master bey.

Ries

Yönetici
Game Master
Öncelikle seviyeli iletişiminiz için sizlere teşekkür ediyorum. Siz de takdir edersiniz ki, bazı konular bizim kontrolümüz dışındadır. Ancak, sizinle paylaşabileceğimiz önemli bir bilgi var: kuralların nasıl olduğu ile ilgili açıklama yapabiliriz. Lakin, bizim bu kuralları değiştirme veya sizin yorumlarınızı onaylama gibi bir yetkimiz bulunmamaktadır.

Bununla birlikte, her türlü öneri, şikayet ve isteklerinizin değerli olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle, bilet sistemi aracılığıyla gönderdiğiniz bildirimler geliştirici ekibimize aktarılmaktadır. Uygun görüldüğü takdirde, bu bildirimler doğrultusunda oyun içinde düzenlemesi yapılacaktır.

jeasy

Üye
Merhaba,

Bir bilgisayardan birden fazla hesaba aynı anda giriş yapılması, "çoklu hesap kullanımı" olarak adlandırılır ve birçok online platformda yasaktır. Çoklu hesap kullanımı, platformların adil ve eşit bir şekilde kullanılmasını engeller ve bu nedenle ban sebebi olarak kabul edilir.

Bir kişinin 8 bilgisayar ile farklı hesaplara giriş yapması ise, her bir bilgisayarın bir hesabı kullanması anlamına gelir ve bu doğru kabul edilir çünkü bir kişi birden fazla bilgisayarda oturum açabilir ve her birinde farklı bir hesap kullanabilir. Bu nedenle, bu durumda ban sebebi yoktur.

Ayrımın sebebi, bir kişinin farklı cihazlarda oturum açarak farklı hesaplarla işlem yapmasının platformlar tarafından kabul edilebilir olmasıdır. Ancak bir kişinin tek bir cihazda birden fazla hesap kullanarak platformu manipüle etmesi veya adaletsiz bir şekilde kullanması yasaktır ve cezalandırılabilir.
Ben katılmıyorum. Zaten aynı partide farm yapıyorlar ve aynı kişi oldukları çok belli. Yasak getirilmesi gerekli ve tespit edilebilir.

Byizmir

Üye
Öncelikle açıklamak isterim ki bu soruyu sadece meraktan soruyorum.

Bildiğim kadarıyla bir bilgisayardan birden fazla hesaba aynı anda girilmesi (yapılıp yapılamaması önemli değil) ban sebebi olarak görülüyor.

fakat

Bir kişi 8 bilgisayar ile giriş yaptığında herhangi bir sorun bulunmuyor.

Teknik olarak iki durum da aynı sonuca ulaşıyor. Birisi bir bilgisayardan 8 hesaba girerken diğeri 8 bilgisayar kullanıyor. Birincisi ban sebebi ise ikinci seçeneğin de ban sebebi olması gerekir diye düşünüyorum. İki durumda da row a., pot vs. kullanılıyor. İki durumda da aynı harcama yapılıyor.

Buradaki ayrımın sebebi tam olarak nedir?

Teknik olarak serzenişte bulunmakta haklısınız ve doğru bir konuya değinmişsiniz, Fakat sistemin Bir kişinin bir bilgisayardan 8 hesaba girmesi kesinlikle ban nedeni olması haklı, Fakat Bir kişinin Birden Fazla bilgisayarla girmesi ban sebebi sayılamaz, Peki neden?

Diyelim ki Üniversite öğrencisisiniz, aynı evde 3 arkadaş kalıyorsunuz ve bu oyunu oynamaya karar verdiniz, Aynı IP den giriyorsunuz diye ban yemeniz saçma olurdu,
Yada İnternet Kafe de arkadaşlarınız ile girelim dediniz. Yine Aynı ıp den girdiğiniz için Ban yemenizde garip olur,

Oyun geliştiricileri oyunun tek PC den mi yoksa çoklu pc den mi Girildiğini algılayabiliyor, Tek pc Den girildiğinde ban verilebilir Fakat Çoklu pc de Yukarıdaki verdiğim örneklerdeki durumlara karşı %100 emin olamadıklarından ban cezası veremiyorlar,

Lady

Üye
Teknik olarak serzenişte bulunmakta haklısınız ve doğru bir konuya değinmişsiniz, Fakat sistemin Bir kişinin bir bilgisayardan 8 hesaba girmesi kesinlikle ban nedeni olması haklı, Fakat Bir kişinin Birden Fazla bilgisayarla girmesi ban sebebi sayılamaz, Peki neden?

Diyelim ki Üniversite öğrencisisiniz, aynı evde 3 arkadaş kalıyorsunuz ve bu oyunu oynamaya karar verdiniz, Aynı IP den giriyorsunuz diye ban yemeniz saçma olurdu,
Yada İnternet Kafe de arkadaşlarınız ile girelim dediniz. Yine Aynı ıp den girdiğiniz için Ban yemenizde garip olur,

Oyun geliştiricileri oyunun tek PC den mi yoksa çoklu pc den mi Girildiğini algılayabiliyor, Tek pc Den girildiğinde ban verilebilir Fakat Çoklu pc de Yukarıdaki verdiğim örneklerdeki durumlara karşı %100 emin olamadıklarından ban cezası veremiyorlar,
İşte bu yüzden otomatik farmı (gold+item) en aza indirgemek gerektiğinden bahsediyoruz. Bu sayede otomatik farmı kullananlar bunu sadece exp için kullanmaları gerektiğini bilecekler. Ama bunu her yerden söylememize rağmen hala olması gerekenin bu olduğu fikrinden çıkmıyorlar.

Maximiliantr

Üye
Özür dileyerek yazıyorum, ancak MMORPG oyunlarda 8 PC ile hesap açmak, adil bir yöntem değildir. Oyun geliştiricileri, oyun kurallarında birden fazla hesap kullanımını normalde sınırlandırmış olmalıydı. Bu kuralın amacı, oyunu adil bir şekilde oynamak ve oyuncuların eşit şartlarda mücadele etmesini sağlamaktır. Dolayısıyla, birden fazla hesap kullanarak oyun oynamak, hile olarak kabul edilir ve oyundan uzaklaştırılma gibi cezaları beraberinde getirebilir. Normal şartlarda olması gereken bu olduğu kanaatindeyim. İyi forumlar.

hoca42

Üye
Bana da yapılabilecek tek olay yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi rowa olan yerlerde dropların olmaması haddar 5 ve 6 gibi.
Neden tek pc de yasakta fazla bilgisayar olunca yasak değil konusuna gelirsek bu konuda birçok bahane üretilebilir (yukarıda ki öğrenci evi gibi). Ancak bence işin özü şuna dayanıyor bir bilgisayardan fazla hesap açılmasına izin verildiği taktirde bunu deneyen yapan kişi sayısı oldukça fazla olacaktır. Ancak 8 bilgisayar varsa işin içerisinde bu adam diğerlerine göre biraz daha profesyoneldir diyebiliriz. 8pc ye sermaye harcayan adam oyuna da gerekli sermayeyi harcar, 8 üyeliğe premium alınması bunlara düzenli cash yüklenmesi vs oyun için sıcak para akışını sağlar bu konuda da malum oyunda sessiz kalırken rocco gameste sessiz kalmakta.

meraklimahmut

Üye
Bana da yapılabilecek tek olay yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi rowa olan yerlerde dropların olmaması haddar 5 ve 6 gibi.
Neden tek pc de yasakta fazla bilgisayar olunca yasak değil konusuna gelirsek bu konuda birçok bahane üretilebilir (yukarıda ki öğrenci evi gibi). Ancak bence işin özü şuna dayanıyor bir bilgisayardan fazla hesap açılmasına izin verildiği taktirde bunu deneyen yapan kişi sayısı oldukça fazla olacaktır. Ancak 8 bilgisayar varsa işin içerisinde bu adam diğerlerine göre biraz daha profesyoneldir diyebiliriz. 8pc ye sermaye harcayan adam oyuna da gerekli sermayeyi harcar, 8 üyeliğe premium alınması bunlara düzenli cash yüklenmesi vs oyun için sıcak para akışını sağlar bu konuda da malum oyunda sessiz kalırken rocco gameste sessiz kalmakta.
Ne yazık ki drop artışı için herhangi bir premium çeşidi yoktur. Bundan dolayı da almalarına gerek yoktur. Zaten böylesi doğrudur ama bu sorunu çözecek daha kapsamlı bir çözüm bulmak gerekiyor.

Asla drop arttıracak bir özellik gelsin istemem. İleride premium almadığımda kendimi de oyuna ortak edebilmeliyim bir şekilde. Fakat toplu zindan kasanlar ve presiz rowa ile çeteleşenler yüzünden de bir yol haritası çizilmeli diye düşünüyorum.

gamerpharmacist

Üye
yanlıs anlamayın ama bir sorum olacak. aynı evden 6 ögrencinin giriş yaptıgını ve bunların aynı partide rowa bıraktıgını dusunun. bu arkadaslar bırakın gb satmayı kendi charlarına item alamazlar!! kimin cok pc si var kim gercekten basında bunu tayin etmenin bir yolu yoktur. ayrıca 8-64 pc si olan adam da oyunu oynuyor. illegal işlem yapmıyor. en fazla premium sartı getirilir malum oyun gibi o zaman bir kısım engel olur ama kazancın yaınında o premium da caydırıcı olmaz.

sahsi gorusumdur herhangi bir kesimi savunmak amacı gutmez. ama bir konuyu acarken de cok yonlu dusunmek, bir gruba ban atalım derken sucsuz ban yiyecekleri de dusunmek lazım.

TearFall

Üye
KOW muhabbetlerini kısa zamanda burada görmek beni güldürüyor. Hani kötü yanlarını almamıştınız. :()

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt