Açıklanmayanlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KAYABEY

Üye
Arkadaşlar,
Sitem etmeyin henüz erken vs. diyenler, iyi hoş güzel diyorsunuz ama yönetimin hiçbir açıklama dahi yapmayışı, gelen soruları görmezden gelişi, bakım ya da varsa güncellemelerden oyuncuların haberdar edilmeyişini nasıl doğru bulabiliyorsunuz? Oyun açılmadan önce verilen sözlerin tutulmamasını, ki bunların en başında oyuncu ile iç içe olma sözü varken, nasıl böyle olmalı diye nitelendirebiliyorsunuz? Siz bu tavırlara bugün müsamaha gösterir ve bunlara bugün prim verirseniz bundan yıllar sonra da bu durum değişmeyecektir. Sebebi ise basit; nasılsa ciddi bir tepki yok neden konfor alanımızdan çıkalım? KO oynayan bu duruma aşina değil mi? Şuan KO yetkilileri dahi ROW yetkililerinden daha çok bu forumu takip ediyor deseler şaşırmam. Discord da insanlar birbirlerine soru sorup kaynaşıyorlardı onu kapattılar. Söven varsa banlayın gitsin. Niye diğer oyuncuların alanı daraltılıyor? Düzgün iletişim kuranın günahı nedir?

Ayrıca oyundaki temel işlevlerde dahi bir çok sorun var. Bu kitle bu oyunu uzun süre bekledi ve emek verdi. Bırakın da sitemleri varsa söylesinler. Eleştiri için erken diyenler, bu oyunun 1 haftalık olduğunu mu zannediyor. Siz 1 haftalıksınız, bu oyun değil. Biz de 1 haftalık değiliz. Uzun süredir buradayız ve bizler de emek veriyoruz.

Örneğin yönetim GB için kesin konuşmalar yaptı mı? Yaptı. Şimdi soru sorulunca neredeler? Bunu sorgulamak için neden erken olsun. Aksine şimdi sorgulanmazsa yarın geç olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?
Action house/Offline Pazar sistemi için taahhüt edilen tarihlere neden riayet edilmiyor? Neden açıklama yapılmıyor?
Oyunda pazara bakılmamasından tutun görevlere kadar bir çok irili ufaklı bug varken oyuncuyla araya neden duvar örüldü?
Çalışıyoruz düzelteceğiz daha iyi bir deneyim sunacağız gibi yorumlar kimseyi tatmin etmez. Ne yapıldı? Ne yapılacak? Aldığınız notlar neler? Not alıp uygun görmedikleriniz neler? Hepsi paylaşılmalıdır.
Mağduriyet yaşayan oyuncuların akıbetlerini belirtir açıklamalar yapılmalıdır. Geç gelen adalet hiçbir zaman adalet olmamıştır. Olmayacaktır.
Sunucu sorununa gelince, oyunun bekleyen kitlesinin olduğunun ve official lansmanı ile birlikte daha büyük bir kitleye ulaşacağının tahmini zor değil. Eğer bir şeyler eksikse bu oyuncunun değil, yapımcının/yönetimin eksiğidir. Oyuncuya "sen soru sorma işimiz var" denilmez. Kimse bunun meşru olduğunu iddia edemez. Ediyorsa orada da sorun vardır.
"Biz farklıyız çünkü; şunlara şunları yapıyoruz ve yapacağız" diye açıklanan şeylere riayet edilmiyorsa sizce de burada insan kendini kandırılmış hissetmez mi?
Siz şimdi bu oyuncuları kandırdınız mı? Yap(a)mayacağınız şeyler mi söylediniz?
En doğru tepki zamanında verilendir.
Sizleri de geç olmadan tepkinizi göstermeye davet ediyorum. Gerek sözleriniz gerek eylemlerinizle.
Oyunun iyi yerlere gelmesini istiyorsanız sessiz kalmalısınız diyenlere aldanmayın. Onlar ya dönüşüm şuuruna erişememiş ya da farklı bir hesabı olanlardır.
Benimse bir tek hesabım var. Düzgün bir oyun oynamak. Sağlıcakla kalın.

FEROBERTOTV

Üye
Hızlı tepki almak istemek mi yoksa hızlı tepki verebilmek mi ? Şahsen kendimi oyuncu yerine koyuyorum haklıyım yönetimin yerine koyuyorum ben de hakılıyım .

Herşey şu anda tam bir paradoks .

NetworkPeace

Üye
Günün belli saatlerinde oyuna girme imkanım oluyor, 30 dakika oynayamıyorum. Şimdi yine sorun var, hep sorun var. Bazıları bu sorunlar dile getirildiğinde "yönetim hangi birisi ile uğraşsın, sabredin" diyorlar ama yönetimden açıklama yok. Ben para verdim premium aldım, sc aldım vs. Bilirsiniz, böyle durumlarda insanlar haklarını ararlar, aramalılar. Sabredin, telafi edeceğiz vs. diyerek geçiştirilecek durum değil. Kapalı sürümünden bu yana oynayan insanlar bu sorunların o zamanlarda da olduğunu söylüyorlar.
Evet hak arıyorum, para verdim ve oyun oynamak istiyorum.
Lütfen bu başlığın altına yönetim yerine açıklama yapacak kullanıcılar olmasın, siz bırakın yönetim açıklasın yol haritasını, planlarını.

Toxic

Üye
Bence karşıda ki ekibi anlamak için seni kadroya dahil etmeliler. Niteliklerini ve becerilerini yazarsan sana kadroda bir yer ayarlayacaklarına eminim :) Emin olmadığım şey bilgi ve nitelik kısmı iyi oyunlar iyi forumlar

Rumexus

Üye
Arkadaşlar,
Sitem etmeyin henüz erken vs. diyenler, iyi hoş güzel diyorsunuz ama yönetimin hiçbir açıklama dahi yapmayışı, gelen soruları görmezden gelişi, bakım ya da varsa güncellemelerden oyuncuların haberdar edilmeyişini nasıl doğru bulabiliyorsunuz? Oyun açılmadan önce verilen sözlerin tutulmamasını, ki bunların en başında oyuncu ile iç içe olma sözü varken, nasıl böyle olmalı diye nitelendirebiliyorsunuz? Siz bu tavırlara bugün müsamaha gösterir ve bunlara bugün prim verirseniz bundan yıllar sonra da bu durum değişmeyecektir. Sebebi ise basit; nasılsa ciddi bir tepki yok neden konfor alanımızdan çıkalım? KO oynayan bu duruma aşina değil mi? Şuan KO yetkilileri dahi ROW yetkililerinden daha çok bu forumu takip ediyor deseler şaşırmam. Discord da insanlar birbirlerine soru sorup kaynaşıyorlardı onu kapattılar. Söven varsa banlayın gitsin. Niye diğer oyuncuların alanı daraltılıyor? Düzgün iletişim kuranın günahı nedir?

Ayrıca oyundaki temel işlevlerde dahi bir çok sorun var. Bu kitle bu oyunu uzun süre bekledi ve emek verdi. Bırakın da sitemleri varsa söylesinler. Eleştiri için erken diyenler, bu oyunun 1 haftalık olduğunu mu zannediyor. Siz 1 haftalıksınız, bu oyun değil. Biz de 1 haftalık değiliz. Uzun süredir buradayız ve bizler de emek veriyoruz.

Örneğin yönetim GB için kesin konuşmalar yaptı mı? Yaptı. Şimdi soru sorulunca neredeler? Bunu sorgulamak için neden erken olsun. Aksine şimdi sorgulanmazsa yarın geç olabileceği hiç mi aklınıza gelmiyor?
Action house/Offline Pazar sistemi için taahhüt edilen tarihlere neden riayet edilmiyor? Neden açıklama yapılmıyor?
Oyunda pazara bakılmamasından tutun görevlere kadar bir çok irili ufaklı bug varken oyuncuyla araya neden duvar örüldü?
Çalışıyoruz düzelteceğiz daha iyi bir deneyim sunacağız gibi yorumlar kimseyi tatmin etmez. Ne yapıldı? Ne yapılacak? Aldığınız notlar neler? Not alıp uygun görmedikleriniz neler? Hepsi paylaşılmalıdır.
Mağduriyet yaşayan oyuncuların akıbetlerini belirtir açıklamalar yapılmalıdır. Geç gelen adalet hiçbir zaman adalet olmamıştır. Olmayacaktır.
Sunucu sorununa gelince, oyunun bekleyen kitlesinin olduğunun ve official lansmanı ile birlikte daha büyük bir kitleye ulaşacağının tahmini zor değil. Eğer bir şeyler eksikse bu oyuncunun değil, yapımcının/yönetimin eksiğidir. Oyuncuya "sen soru sorma işimiz var" denilmez. Kimse bunun meşru olduğunu iddia edemez. Ediyorsa orada da sorun vardır.
"Biz farklıyız çünkü; şunlara şunları yapıyoruz ve yapacağız" diye açıklanan şeylere riayet edilmiyorsa sizce de burada insan kendini kandırılmış hissetmez mi?
Sizleri de geç olmadan tepkinizi göstermeye davet ediyorum. Gerek sözleriniz gerek eylemlerinizle.
Oyunun iyi yerlere gelmesini istiyorsanız sessiz kalmalısınız diyenlere aldanmayın. Onlar ya dönüşüm şuuruna erişememiş ya da farklı bir hesabı olanlardır.
Merhabalar KAYABEY, hiç bir sorun veyahut şikayetin gözden gelinmediğini dile getirmek isterim en üst yönetimden en alt yönetime kadar gün içerisinde 7/24 sorunları ve şikayetleri gerekli yerlere iletip çözüm bulması için uğraşmaktayız. Bakım ve güncelleme konusuna gelecek olursak Rise Online World Discord sunucunda tr-sohbet ve en-chat kısımlarında bakım duyuruları yapılmaktadır. Discord sohbet kanallarının kapatılması ise geçici bir durumdur ve yakın zamanda tekrar aktif edilecektir. Oyunun iç kısmında ve dış kısmında beklenmedik hatalar, buglar ve kullanıcı şikayetleri gerçekleşebiliyor ve tek tek sorunlar gözden geçirilip çözüme kavuşturulması için uğraşılmakta. Elbette aldığınız hataları şikayet ederek dile getirebilmeniz gerekmekte bunları direkt destek talebi şeklinde https://www.riseonlineworld.com/ adresinden bizimle paylaşmanız daha etkili bir yol olacaktır. Son olarak ise olabildiğince yönetim ekibi olarak bire bir kullanıcılar ile iletişime girmek için vakit ayırmaktayız gerek discord adresimizden gerek ise forum üzerinden, fakat anlık olarak binlerce insan ile aynı anda bire bir iletişime geçmek gibi bir bireysel olanağımızın olmadığını sizde düşünebilmektesinizdir. Şikayet ve dilekleriniz için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

Toxic

Üye
@Toxic Senin de söylediğin gibi. Bilgi ve niteliklerimden emin olamazsın. Ama söylediklerinden bu rahatlığının farklı bir hesabı olduğuna emin olabiliriz.
Şuan ki durumdan bende memnuniyetsizim lakin yaygaracı bir tavır takınmaktansa usulca beklemek daha doğru bir karar olur diye düşünüyorum size saygı duymakla birlikte hayatta ve oyunda esenlikler dilerim iyi forumlar iyi oyunlar

KAYABEY

Üye
Merhabalar KAYABEY, hiç bir sorun veyahut şikayetin gözden gelinmediğini dile getirmek isterim en üst yönetimden en alt yönetime kadar gün içerisinde 7/24 sorunları ve şikayetleri gerekli yerlere iletip çözüm bulması için uğraşmaktayız. Bakım ve güncelleme konusuna gelecek olursak Rise Online World Discord sunucunda tr-sohbet ve en-chat kısımlarında bakım duyuruları yapılmaktadır. Discord sohbet kanallarının kapatılması ise geçici bir durumdur ve yakın zamanda tekrar aktif edilecektir. Oyunun iç kısmında ve dış kısmında beklenmedik hatalar, buglar ve kullanıcı şikayetleri gerçekleşebiliyor ve tek tek sorunlar gözden geçirilip çözüme kavuşturulması için uğraşılmakta. Elbette aldığınız hataları şikayet ederek dile getirebilmeniz gerekmekte bunları direkt destek talebi şeklinde https://www.riseonlineworld.com/ adresinden bizimle paylaşmanız daha etkili bir yol olacaktır. Son olarak ise olabildiğince yönetim ekibi olarak bire bir kullanıcılar ile iletişime girmek için vakit ayırmaktayız gerek discord adresimizden gerek ise forum üzerinden, fakat anlık olarak binlerce insan ile aynı anda bire bir iletişime geçmek gibi bir bireysel olanağımızın olmadığını sizde düşünebilmektesinizdir. Şikayet ve dilekleriniz için teşekkürler, iyi forumlar dilerim.

Merhabalar Rumexus, neden sayıca bir hayli fazla sorulan sorular topluca cevaplanmıyor ya da ne zaman cevaplanacağına dair açıklamalar yapılmıyor? İlginizi hissetmiyorsak ilginizi gözden geçirmelisiniz. Zira gerek mağduriyet gerek hata gerekse önceden söylenenlerin icrası konusunda bir çok soru mevcut. Sizden anlık iletişim talep edilmiyor. İletilen soruların cevaplarının verilmesi ya da ne zaman verileceğinin açıklanması talep ediliyor.
Öyle ki, yayın açılıyor ancak yayında sorulanlar dahi göz ardı edilebiliyor. Bu açıdan söylediklerinizi samimi bulmuyorum. İyi forumlar dilerim.

NeveRra

Üye
Ayrıca forumda her hangi bir konu açıldığı zaman forum kuraları bilere hiçe sayılarak yöneticiler yada moderatörler tarafından bir cevap veriliyor ve konu kapatılıyor. Bunu amacı nedir?
Amaç soru cevap mı yoksa Forumlaşmak mı? Oyun hakkında buradan sorunları yöneltmeyin deniliyor ama burası oynamış olduğumuz oyunun resmi forum sayfası. İnsanları sorunlar sinirlendiriyor ve tepkiler ise çözülmeyeceğini garantilemiş oluyor. Lütfen daha samimi olalım. İnsanlar sizden tek tek gelin konuşun bizimle istemiyor. Sorunlar hep aynı ama cevaplar hep "erken beta siz istediniz, olacak, az kaldı, başarıyoruz" gibi. Vermiş olduğumuz emek ve maddiyatın karşılığı almak istiyorum. Sizin iş olarak bizim hobi girdiğimiz bu oyunun bize zulüm olmasını istemiyoruz.

Rumexus

Üye
Dediğiniz gibi sorunların çoğu aynı ve sürekli aynı konuya başka cevap vermek çelişkiye girmek demektir, ayrıca elbette buradan sorun ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz bizde size yardımcı olmaya çalışırız fakat sizi sürekli https://www.riseonlineworld.com/ adresinden destek talebi açmanız için yönlendirmemizin sebebi ise, belirtilen adres üzerinden açılan destek talepleri öncelikli olduğu için oradan daha hızlı yanıt ve çözüm alacaksınız.

NeveRra

Üye
Hocam biz düşüncelerimiz forum kuralları çerçevesinde belirtemeyecek miyiz? Neden böyle tehditkâr bir mesaj alıyorum?

resim_2022-04-22_225804342.png
resim_2022-04-22_225628185.png

aykutbrt1

Üye
Arkadaşlar,

Okumaya erinmeyenlere altın ödülü verilmeli

Bigjest

Üye
Arkadaşlar,

Merhaba KAYABEY;
Oyun içerisinde oluşan yoğunluk sebebi ile meydana gelen hatalar insanların oyun tecrübesini olumsuz yönde etkilemekte. Geliştirici ekibi bu süreç içerisinde aktif olarak oyundaki hataları çözmek, sorunu ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. Rise Online World sizinde belirttiğiniz gibi yıllardır geliştirilen, geliştirilmeye devam eden bir MMORPG oyunu. Bu tarz hataların meydana geleceğini düşünerek süreç "Erken Erişim" adında oyunculara resmi olarak sunuldu. Bu hatalar çözülmeden, minimize edilmeden oyunculara detaylı bir açıklama verilmesi planlanmadı. Harici olarak oyun içerisinde çözüme kavuşan bir çok bug, hata gibi konular için extra bir not tutulup, tutulmadığını bilmediğim için ekibe ayrıca çözüm sürecine ulaşan sorunların oyuncular ile paylaşılması adına bir ön mesaj bırakacağım. Rise Online World'ün bütün süreci içerisinde özellikle iletişim konusunda oyunculara destek verildi. Bütün süreçlerimizde geliştirici ekibi ve destek ekibinden yönetim tarafında görev yapan bir çok yetkili discord ve forum üzerinde oyuncular ile birebir iletişim kurabildi, sorularını ve endişelerini sesli bir şekilde aktarabildi ve hepsi not edildi.
Discord sohbet alanının geçici olarak kapatılmasının ana sebebi oyuncuların hakaret ve argo paylaşımında bulunduğu bir sohbet alanını kontrol etmek oldukça zor. Bu süreçte oyuncuların kötü bir topluluk görmesini, bu durumdan etkilenmesini istemedik. Moderasyon ekibimiz dar olduğu için ve hem forum, hemde discord üzerinde görev yaptıkları için binlerce insanın sohbetini kontrol etmek hayliyle zor bir durumdaydı. Bu konu için moderasyon ekibini büyütmeye ve aramıza yeni moderatör arkadaşlarımızı eklemeye başladık. Trsohbet kanalı en kısa sürede oyunculara tekrar açılacak. Bu konudaki eksikliğimiz ve yetersizliğimiz adına bizzat özür dileriz.
Action House/Offline merchant/Zindanlar/Craft gibi konuların henüz aktif edilmemesinin sebebi oyun içerisinde yaşanan sorunların hala devam ediyor olması. Oyun'un temel sorunları çözülmeden oyuna yeni içerikleri eklemek aynı şekilde ciddi sorunları da beraberinde getireceğini düşünerek geliştirici ekip bu konuda net bir bilgi aktarmadı.
Mağduriyet yaşayan oyunculara içtenlikle ekibin üzgün olduğunu fakat bu süreçte oyun tecrübesi kötü etkilenen her oyuncu için ilgili telafi ödüllerinin kısa bir süre içerisinde hesaplarına aktarılacağını da unutmamaları hakkında bilgilendirmiş olalım.
Bu süreçte sorun yaşayan, hata alan her oyuncu ile birebir iletişim kurmaktayız, oyuncuların bizlere ulaşabileceği bir çok platform bulunuyor. Gerek discord üzerinden özel mesaj ile gerek discord ticket alanından gerek oyun içerisindeki ticket alanından bir çok geri bildirim alıyoruz. İlgili bilgilendirmeleri geliştirici ekibe birebir aktarıp, sorunların çözülmesi için elimizden gelenin fazlasını yaptığımızdan da şüpheniz olmasın.
Bu süreçte eleştiri, öneri, şikayet olarak paylaşımda bulunduğunuz hiç bir konuyu kaldırmadık, kaldırmayacağız. Eleştiri, eleştiri olduğu zaman elbette değerlendirilir. Fakat eleştiri yaparken hakaret boyutuna geçmemeyi, forum kurallarını ihmal etmemeyi de unutmamamız gerekiyor.
Konunun farklı noktalara gitmemesi adına kilitliyorum, en ufak yaşadığınız problemle bizzat benimle ya da diğer moderatör arkadaşlarım ile iletişime geçebilirsiniz.
Herkese iyi forumlar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt