Ah'nin Kapanması Işe Yaradımı Acaba ?

IBoRiS

Üye
Yönetim fiyatları düşürüyor diye Ah yi kapatıp çağ dışı ticaret sistemini devam ettirdiler oyunda.
Bakıyorum yeni serverların durumuna, Aarvard'da ah varken de aynıydı şimdi yeni serverlarda ah yok yine aynı item fiyatları sürekli düşüyor. insanlar pazarlarda beklememek için çok fiyat kırarak eşyasını satıp piyasayı düşürüyor ve trade yöntemiyle verip vergiyle gb silinmemesine neden oluyorlar.
O Ah sistemi kesinlikle limitsiz bir şekilde geri gelmeli.

yetiyet

Üye
Katılıyorum o dönem de dedim. AH sistemi bütün mmorpglerde var ve o oyunlarda düşüşe sebep olmuyor. Fiyat düşüşüne ah neden olmaz arz talep neden olur.

sbh

Üye
gelen +1leri veya diğer eşyaları depolayacak pek bir yerin yok,slotlardan aşırı bir şekilde atıyor her 50lik görev yaptığımda rastgele birkaç epik item geliyor,bana geliyorsa herkese geliyordur.habire bir yerden para etmeyen rare epik zırh ve silahlar geliyor.bunları bekletip pahalıya satıyım desem bankada yer yok,hızlı satıyım desem herkese fazla sayıda geldiği için fiyatta çok ks var 50 100kya item pazara konmaz npcye satılsın gitsin çöp itemden bir farkı yok,sharda çevirmek de çözüm değil çünkü çok fazla çevrilen item var.Satmıyım upgrade ediyim desem +1inin değeri yok sadece scroll masrafı eklenmiş bir şekilde +7si satılıyor,+1 itemlerin neredeyse hepsi +5 e geçiyor +6 7 ye basarken 10-15 kere ard arda yakıyor upgrade de mantıksız,sadece çok giden zırh silahlar denenebilir o da para ediyor diye değil hızlı satılıyor diye.İnventorynize +1 priest heavy plate mi düştü bunu çöpe atın neredeyse 0 coine roguesini satın alıp basın en azından hızlı gitmiş olur gibi,ya da kılıç mı düştü bunu çöpe atın 3m den arc swordunu alın basın gibi.Ah,buy pazar belli sebeplerden istenmiyor olabilir ama bunu komple istememek yerine şu itemlerde açık olsun şunda kapalı olsun şeklinde mantık çerçevesinde bir yol izlenebilir.Epik 7-9 unique 1-9 un piyasası etkilenmesin ona tamam ama 0-2m civarındaki şeylerin piyasası etkilense ne olur etkilenmese ne olur

MmoRpg

Üye
Katılıyorum o dönem de dedim. AH sistemi bütün mmorpglerde var ve o oyunlarda düşüşe sebep olmuyor. Fiyat düşüşüne ah neden olmaz arz talep neden olur.
newworld de ve eso da oluyor . tam olarak hangi oyunda olmuyor merak ettim . Biraz da kitleyle alakalı esoda ve newworldde hemen oyun parasını cebinde ki madeni paraya çevirme fırsatın yok . İmkansız değil ama burada ki gibi kolayda değil .

pompacıriseyalelli

Üye
newworld de ve eso da oluyor . tam olarak hangi oyunda olmuyor merak ettim . Biraz da kitleyle alakalı esoda ve newworldde hemen oyun parasını cebinde ki madeni paraya çevirme fırsatın yok . İmkansız değil ama burada ki gibi kolayda değil .
ESO daki AH sistemi diğerlerine göre daha değişik. tam olarak AH denilemez. New World ü bilemem oynamadım ama ESO daki ekosistemle bu oyundakini kıyaslayamazsın yakından uzaktan alakaları bile yok. AH mekaniği fiyatları etkilemez arkadaşın dediği gibi arz/talep azlığı/çokluğu etkiler.

Bi Aforoz

Üye
AH GELİRSE HELE HELE LİMİTSİZ GELİRSE FİYATLAR NET YARIYA DÜŞER =)

MmoRpg

Üye
ESO daki AH sistemi diğerlerine göre daha değişik. tam olarak AH denilemez. New World ü bilemem oynamadım ama ESO daki ekosistemle bu oyundakini kıyaslayamazsın yakından uzaktan alakaları bile yok. AH mekaniği fiyatları etkilemez arkadaşın dediği gibi arz/talep azlığı/çokluğu etkiler.
bu oyunun kitlesi ile o oyunun kitlesini birbirine kıyasladığınız için konuyu uzatmayacağım . Nasıl olsa yaşayıp hep birlikte göreceğiz

IBoRiS

Üye
AH GELİRSE HELE HELE LİMİTSİZ GELİRSE FİYATLAR NET YARIYA DÜŞER =)
yav ne alaka bro ne olcakta düşcek böyle insanlar pazarda pc yi açık tutmamak- hemen satmak için fiyatları çok kırıyor. Ah ye koyuyor 2 gün karışamıyor daha nasıl düşürcek.
Ve Ah düşürmez ama düşmesi daha iyi olur herkes itemlere ulaşabilsin millet +7 rare item yapıp kalıyor öyle.

Benbu

Üye
yav ne alaka bro ne olcakta düşcek böyle insanlar pazarda pc yi açık tutmamak- hemen satmak için fiyatları çok kırıyor. Ah ye koyuyor 2 gün karışamıyor daha nasıl düşürcek.
Ve Ah düşürmez ama düşmesi daha iyi olur herkes itemlere ulaşabilsin millet +7 rare item yapıp kalıyor öyle.
değil yarı 100 m lik item 1 aya 40 a dusmezse birşey bilmiyorum o kadar çok ks var ki aklın durur şimdi adamlar pazara bırakıp gidemiyor pc acık bırakmak ıstemıyor ah de öyle değil max 1 aya 40 a duser biri gelip 1m 5m ucuza koyması yeter zıncır 2 gunde yar ıfıyatına dusurur

100 e koymus koy gitsin 97 3m den nolacak girdiğimde param gelsin

97 koymus koy gitsin 95 2m den nolacak oyuna gırdıgımde param gelsin

95 koymus koy 90 a 5m den nolacak

90 a koymus 80 e koyalımda acil satılsın partiye pay olacak

bakayım ıtemın pıyasası kacmıs 80 enay ı100 e koymus bosa beklıyor neyse 78 e koyayımda gideyim yarın aksama gelir alırım paramı

IBoRiS

Üye
değil yarı 100 m lik item 1 aya 40 a dusmezse birşey bilmiyorum o kadar çok ks var ki aklın durur şimdi adamlar pazara bırakıp gidemiyor pc acık bırakmak ıstemıyor ah de öyle değil max 1 aya 40 a duser biri gelip 1m 5m ucuza koyması yeter zıncır 2 gunde yar ıfıyatına dusurur

100 e koymus koy gitsin 97 3m den nolacak girdiğimde param gelsin

97 koymus koy gitsin 95 2m den nolacak oyuna gırdıgımde param gelsin

95 koymus koy 90 a 5m den nolacak

90 a koymus 80 e koyalımda acil satılsın partiye pay olacak

bakayım ıtemın pıyasası kacmıs 80 enay ı100 e koymus bosa beklıyor neyse 78 e koyayımda gideyim yarın aksama gelir alırım paramı
Peki normal pazar kuranlardan neden bahsedip hesap yapmadın itemleri nasıl satıcaklar normal pazar kuranlar :D
Ah ye söylediğin şeyler normal pazarda daha yüksek miktarlarda ks olacak.
Düşün elinde bi itemin var pazarda en en ucuz 95 m sen 95 e veya 94 e pazar kurup saatlerce bekleyeceğinimi sanıyorsun insanların ? direk koyar 85 e 90 a işini bitirir oyununa bakar bidaha uğraşmaz pazarla kaybetmez zamanını. Bu dediğimi şahsen ben kendim yapıyorum. ve item toplamak istediğimde sürekli kanal kanal gezmek zorluyor.

Benbu

Üye
Peki normal pazar kuranlardan neden bahsedip hesap yapmadın itemleri nasıl satıcaklar normal pazar kuranlar :D
Ah ye söylediğin şeyler normal pazarda daha yüksek miktarlarda ks olacak.
Düşün elinde bi itemin var pazarda en en ucuz 95 m sen 95 e veya 94 e pazar kurup saatlerce bekleyeceğinimi sanıyorsun insanların ? direk koyar 85 e 90 a işini bitirir oyununa bakar bidaha uğraşmaz pazarla kaybetmez zamanını. Bu dediğimi şahsen ben kendim yapıyorum. ve item toplamak istediğimde sürekli kanal kanal gezmek zorluyor.
normal pazarda bu kadar dusus olmaz olmuyorda ah acılsın anlarsın 1.5 sen oynadık acık haliyle de kapalı haliylede

Otistik

Üye
Offline pazarın oyunun ekonomisini kötü etkileyeceğini düşünüyorum online pazar candır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt