Alfa ve Beta Karşılaştırması

Jackass

Üye
Herkese selam,

Alfa sürümü sonlarına kadar severek oynayan biri olarak hayal kırıklığı ile karşılaştık. 10 Dakika oyuna dayanamadık. Grafik olarak oyun tabiri caizse çorbaya dönmüş.

1- Savaş konusu altında çıkan bir MMORPG oyunda böyle saçma kanat ve binekler nasıl şirketin onayından geçtiğini cidden merak ediyorum. Mobile oyunlar'da kullanılan binek ve kanatlar oyuna entegre edilmiş. Rengarenk kanatlar ve Binekler tamamiyle karakterin ve oyunun hissiyatını yerle bir etmiş. Kreşe dönmüş resmen.

2- Yeni yapılan "UI" gözüme çarpan en büyük detay "H" tuşunu kaldırmışsınız ve Alt kısımda bulunan Exp bar " Inventory açma" gibi detayların hepsi berbat durumda. Bu kolaylığı ve görselliği bu şekilde düzeltip onaylatan kişiyi cidden çok merak ediyorum. Teleport Character Inventory bunlar ne kadar birbirinden alakasız bi şekilde duruyor.
11.png

3- Karakterlerin zırhları ve silahları, görseli biraz uzaklaştırınca tamamen yok oluyor ve çorba gibi duruyor. Oyunda detay denen hiç bir şey kalmamış.

4- Yukarıda ki resimde göreceksiniz. Oyunun zemininde bulunan çim ve detayları nasıl oldu da bu kadar düşürdünüz ve elle boyanmış gibi yeşil şekilde sundunuz. Cidden bu zeminde ki çim mi? Unreal Engine 4'de yapılabilecek bir zemin mi bu?

5- Karakterlerin animasyonları halen düzeltilmemiş ve vuruş hissiyatları çok amatör duruyor. Bence Kapalı Beta adı altında çıkan bir oyun'da en önemli etken oynanıştır. Karakterlerin yürüşü olsun silahı tutuşu olsun tamamen fiyasko.

6- Karakter Skilleri halen sorunlu. Takılma ve Animasyonlarda erken bitme ve geç bitme gibi sorunları var.

7- Sunucu kaynaklı biraz iyileşme var evet fakat bu kadar görsel açıdan yerle bir olmuşken oyun bırakın oda olsun.

8- Alfa oynayan kişilerin oyuna 10dk tahammül edebildiğini sanmıyorum.

9- Hazır bu kadar grafikleri bozmuşken bence Death Valley ve bir çok haritayı baştan yapmanız ve böyle kağıt parçası yerleştirir gibi değil alfta'da ki gibi düzgün şekilde tasarlamanız gerek.

10- Bu muydu spoiler vermeden video paylaşmadan insanları merak içerisinde bıraktığınız meşhur Kapalı Beta? Gerçi kendiniz bile Zindan dışında bi tanıtım videosu ortaya koyamadınız.

11- Haritalar arasında ki Işık ve Renklerde sorun var. Dorion'da gamma ayarı yapıyorsun başka haritaya geçiyorsun kapkaranlık oluyor. Zindana giriyosun gamma açıyorsun. Death valley geçiyorsun gamma kısıyorsun ekran parlıyor çünkü. Her haritaya uygun ayar yapmak zorunda kalıyorsun.

10 dakika içinde Alfa ve Beta arasında ki görüşlerim bunlardır. Bu şekilde kesinlikle oyunu oynamayı düşünmüyorum. Umarım düzeltilir. İyi forumlar iyi oyunlar.

Son düzenleme:

starboy61

Üye
Milletin bir şey yaptığı yok zaten 5 10 kişiyle ekip kuran adamlar dungeon zindan gir çık yapıyor :D Onun haricinde oyunda pek bir şey yok dediğiniz gibi. Mobil oyundan farksız olmuş ben beğenmedim açıkcası. Canım sıkıldığında 5 10 dk girip çıkıyorum. Oyunun üretim aşamasının 1.kısmında oyunu açtım sanki alfalar betadan daha iyi ilginç :D

Waffentrager

Üye
Ufo gören masum köylüler tadında oyunculara artık yaptırım yapmak lazım. 1. Kanat kapatılabilir bir özellik yani kozmetik oldugu için görmek istemiyorsan kapat. Hatta sadece sendekini gör. 2. Dv haritası yeniden yapılacak denildi , saçma sapan şekilde grafik goygoyu yapmayalım o haritada pk atacaksınız çayır çimen şuan için sizi ilgilendirmiyor.Degişecek harita için neden mesai harcansın. 3.Grafikleri Epik yapanlar @Aziz 'in ayarlarına baksın çunku bazı oyuncular pk atmak için oyuna girip bir harita ile oyunu yargılıyor. CS de oyunu lowa çekip oynayanlar buna neden takıldı ? Eski kafalı oyuncular zindalara diger haritalara bakıp farkı görsün. Dinazor sistemler ile oyun oynamaya calısan tipler ayrıca oyundan uzak dursun.
Dostum yanlış biliyosam düzelt lütfen. Beta denilen süreç, elinde çıkmaya hazır bir oyun var demektir. Ufak tefek hatalar dışında değişmesi ya da düzeltilmesine gerek olmayan içeriğin vardır. Şirket yaptığı tüm içerikleri test etmiştir ancak gözden kaçırdıkları küçük sorunlar olabilir ve bu durumda oyunculardan yardım isterler ki bu gözden kaçan sorunlar varsa tespit edilsin. Benim gördüğüm kadarıyla ortada çıkmaya hazır bir oyun yok, bolca sorun/hata/bug vs var. Her şeyi oyuna eklemişler ancak hiç bişey test edilmemiş gibi duruyor. Tüm sorunları oyuncular bulsun diye bekliyorlar sanırım. Ayrıca alfada olan sorunlar devam etmekte. Yani geliştiriciler alfadan beri yatıyor. Elbette bu durum değişmeyecek değil, sorunları tespit etmek için burdayız. Gerçekten de oyun alfada daha iyiydi. Bir çok oyuncu alfa böyleyse ilerisi daha güzeldir diyerek ümitlendi. Bu kadar ümit verip gelen şeyin beklentilerin altında olması insanları üzüyor. Oyun resmi olarak yayınlanmadan önce bu sorunlar düzelir umarım.

Lolgamelol2

Üye
Dostum yanlış biliyosam düzelt lütfen. Beta denilen süreç, elinde çıkmaya hazır bir oyun var demektir. Ufak tefek hatalar dışında değişmesi ya da düzeltilmesine gerek olmayan içeriğin vardır. Şirket yaptığı tüm içerikleri test etmiştir ancak gözden kaçırdıkları küçük sorunlar olabilir ve bu durumda oyunculardan yardım isterler ki bu gözden kaçan sorunlar varsa tespit edilsin. Benim gördüğüm kadarıyla ortada çıkmaya hazır bir oyun yok, bolca sorun/hata/bug vs var. Her şeyi oyuna eklemişler ancak hiç bişey test edilmemiş gibi duruyor. Tüm sorunları oyuncular bulsun diye bekliyorlar sanırım. Ayrıca alfada olan sorunlar devam etmekte. Yani geliştiriciler alfadan beri yatıyor. Elbette bu durum değişmeyecek değil, sorunları tespit etmek için burdayız. Gerçekten de oyun alfada daha iyiydi. Bir çok oyuncu alfa böyleyse ilerisi daha güzeldir diyerek ümitlendi. Bu kadar ümit verip gelen şeyin beklentilerin altında olması insanları üzüyor. Oyun resmi olarak yayınlanmadan önce bu sorunlar düzelir umarım.
Oyunu neşen tek bir görsel sızdırmadıkları ortaya çıktı resmen rezil bir grafik var oyunda

Shikato

Üye
Ufo gören masum köylüler tadında oyunculara artık yaptırım yapmak lazım. 1. Kanat kapatılabilir bir özellik yani kozmetik oldugu için görmek istemiyorsan kapat. Hatta sadece sendekini gör. 2. Dv haritası yeniden yapılacak denildi , saçma sapan şekilde grafik goygoyu yapmayalım o haritada pk atacaksınız çayır çimen şuan için sizi ilgilendirmiyor.Degişecek harita için neden mesai harcansın. 3.Grafikleri Epik yapanlar @Aziz 'in ayarlarına baksın çunku bazı oyuncular pk atmak için oyuna girip bir harita ile oyunu yargılıyor. CS de oyunu lowa çekip oynayanlar buna neden takıldı ? Eski kafalı oyuncular zindalara diger haritalara bakıp farkı görsün. Dinazor sistemler ile oyun oynamaya calısan tipler ayrıca oyundan uzak dursun.
Siz bir bu fan boy kafasıyla bir yere varamazsınız. Adam gayet açıklamış eksikleri hataları tabi ki eleştirecek kardeşim adam olanı söylüyor bir çok insan yazmasa da alfa testten çok farklı bir kaç şey var ve temelinde grafik bir çok oyuncu için önemlidir sizin sadece hayatında malum oyunu oynayan arkadaşlara tabi grafik önemli değil size 2 d de açsak bu tür bir oyun oynarsınız. Her neyse craft sistemi çok vasat olmuş f tuşu ile illa aramak zorundasınız dokunduğun zaman kırmalı toplamalı ve kesmeleyiz. Ayrıca craft sisteminin exp oranı çok aşırı fazla abartılı duruyor. Bir büyük hata da golden 1 seviye iken copper 2 seviye olması ama crafta copper 1 seviye olup golden 2 seviye olması bunu düzeltin lütfen

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt