İstek Assassin 1v1 Pasifliği

nightblade

Üye
Oyunun 1v1, PvP ve PvE alanında Assassin karakteri Warrior karakterinden çok çok daha geride.

1v1
Eşit şartlarda Assassin ile diğer Assassin leri 1v1 de yenebiliyorken iş Warrior'a gelince sanki boss kesmeye gelmişim gibi hissediyorum. :) Bazen toplu savaşlarda fırsat kollayayım bi açığını görünce gidip beklemediği anda keseyim diyorum ama yine hüsran Frenzy skilleri sayesinde her şekilde yokediyor Warrior Assassin karakterini. Keza 1v1 de Battle Priest ile kıyaslayıncada çok kötü Assassin. Yani ben söz de suikastçi oynuyorum fakat birisini tek başına yakaladığımda öldüremeyeceksem ne anlamı var bu sınıfı oynamanın. 1v1 tarafında Assassin karakterinin diğer karakterlerden daha baskın olması gerektiği düşüncesindeyim.

PvP
Zaten solo olarak büyük bir farkla güçlü olan Warrior bir de üzerine buff alınca ve iyi bir takımla iyice ön plana çıkıyor. Hem çok iyi defansif özellikleri var hem de çok iyi saldırı özellikleri ayrıca oynaması da Assassin karakterine göre aşırı kolay. Dengeleme açısından bu alanda Warrior Assassin'den iyi yine olabilir bir problem yok. Fakat 1v1'de Assassin karakterine karşı üstünlük kurmaması gerekiyor.

PvE
Zor zindanı Warrior solo 10 dakika içinde yaparken Assassin 30 dakikada anca bitiriyor ve daha fazla kaynak harcıyor. Bunu da geçtim oyunda farm atabileceği slotlar bile aşırı kısıtlı durumda.

Şimdi oyunda karakter dengelemesi açısından Warrior bu kadar öndeyken Assassin oynamanın hiçbir anlamı yok. PvP ve PvE alanında Warrior daha iyi olsun kabul ama bari 1v1 de Assassin Warrior'dan üstün olsun, oynamak için bir sebebimiz kalmıyor Assassin'i. Düşünsenize birisine suikast düzenliyorsunuz sonra suikast düzenlediğiniz kişi sizi öldürüyor. Assassin sınıf mantığı gereği 1v1 de diğer karakterlerden üstün olmalıdır. Toplu savaşlarda ve farm alanında diğer karakterlerden aşağıda kalabilir. Bu tamamen oyunun dengelemesi açısından bu şekilde olmalıdır.

Şarapçıoğlu

Üye
Frenzy skilinin dolum süresi olmaması gerçekten ilginç. Mantığını ben de çözemedim. Ice mage gibi ice warriorlar türeyebilir, hasar vermek yerine sürekli frenzy ile karakter slowlayan :D

King_OF__Archer

Üye
Frenzy skilinin dolum süresi olmaması gerçekten ilginç. Mantığını ben de çözemedim. Ice mage gibi ice warriorlar türeyebilir, hasar vermek yerine sürekli frenzy ile karakter slowlayan :D
olabilir paşam bir kişi hasar vurmaktan feragat edip sürekli rakiibi bozmaya oynayabilir senin zaten asas olarak warrior kovalaman yanlış hedefine ilk olarak battle priestleri almalısın 2 3 skille vurkaç yapıp cıkmalısın sonra paper mageler (hasar vaermek için magic power abanan dolayısıyla daha düşük zırh giyen ) ondan sonra okçu hedefin olacak

sende toplu olarak asas dolaş 8 kişi 1 rakibe spike çak gitsin onlar ağlasın bu sefer :)

LosTurcos

Üye
okçular bir mageye vurabiliyordu o da gitti artık çaydaçıra oynarız

Aziz

Üye
Bir suikastçi sınıf, savaşçı sınıfı eşit ve normal şartlarda hiç bir şekilde kesemez. Kesmemeli. Keserse o oyunda sorun var demektir. PvP'de hiç bir şekilde üstünlük kurmaması gerektiğini yazmışsınız. Yanılıyorsunuz. İlk defa MMO oynuyorsunuz sanırım. Bu asla görülmemiş bir şeydir. Bir suikastçi sınıf ani hasar çıkarır. Buna rağmen defansı daha kırılgandır. Warrior sınıfı daha az hasar çıkarır ama defansı ona göre güçlüdür. Bu durumda işe oyunculuk ve item devreye girer. Eğer iki karakterde iyise o suikastçi ya savaşçıyı kesmek için dakikalar harcamalı ya da kaderine razı olmalıdır.

PvE kısmına gelecek olursak, evet suikastçi sınıfı ani hasar çıkarabildiği için mob nezlinde bir tık daha iyi olabilir. Bu dengelenir. Ancak savaşçı sınıfın aggro, lure mekanizması vardır. Bundan dolayı PvE'de her zaman daha iyi olmalıdır. Suikastçi sınıfın oynamasının ne anlamı var demişsiniz. Yine yanılıyorsunuz. Suikastçi, elemantalist sınıflara karşı çok ama çok üstündür. Healer kısmındakilere karşı da çok üstündür. Çünkü ani gelir, vurur, kaçar, geri döner tekrar vurur. Ancak savaşçıdan hiç bir şekilde iyi olamaz.

nightblade

Üye
Bir suikastçi sınıf, savaşçı sınıfı eşit ve normal şartlarda hiç bir şekilde kesemez. Kesmemeli. Keserse o oyunda sorun var demektir. PvP'de hiç bir şekilde üstünlük kurmaması gerektiğini yazmışsınız. Yanılıyorsunuz. İlk defa MMO oynuyorsunuz sanırım. Bu asla görülmemiş bir şeydir. Bir suikastçi sınıf ani hasar çıkarır. Buna rağmen defansı daha kırılgandır. Warrior sınıfı daha az hasar çıkarır ama defansı ona göre güçlüdür. Bu durumda işe oyunculuk ve item devreye girer. Eğer iki karakterde iyise o suikastçi ya savaşçıyı kesmek için dakikalar harcamalı ya da kaderine razı olmalıdır.

PvE kısmına gelecek olursak, evet suikastçi sınıfı ani hasar çıkarabildiği için mob nezlinde bir tık daha iyi olabilir. Bu dengelenir. Ancak savaşçı sınıfın aggro, lure mekanizması vardır. Bundan dolayı PvE'de her zaman daha iyi olmalıdır. Suikastçi sınıfın oynamasının ne anlamı var demişsiniz. Yine yanılıyorsunuz. Suikastçi, elemantalist sınıflara karşı çok ama çok üstündür. Healer kısmındakilere karşı da çok üstündür. Çünkü ani gelir, vurur, kaçar, geri döner tekrar vurur. Ancak savaşçıdan hiç bir şekilde iyi olamaz.
Piyasadaki çoğu MMORPG oyunu oynadım. Siz hangi oyunları oynadınız bilmiyorum ama piyasada tutunmuş kaliteli MMORPG oyunlara bakarsak genelde suikastçi bir savaşçı sınıfını kesebilir eşit şartlarda. Çünkü single target damage (tek hedefe olan yüksek hasar), mobility(devamlılık ve hareketlilik) ve CC (stun, vs.) bakımından zengin bir sınıf olduğu için savaşçıdan üstündür 1v1'de. Tabi tüm bunları yapmak yetenek ister oynaması biraz daha zordur. Savaşçı ise Armor, HP bakımından daha üstündür ve saldırı gücü orta şiddette olur ve orta şiddette single target damage ve orta şiddette AOE (alan saldırısı) vurur. Yani karşısında 2-3 kişi varsa bunlara AOE'den dolayı suikastçi sınıfından fazla vursa bile tek bir hedefe hiçbir şekilde suikastçi kadar hasar veremez. Bundan dolayıdır ki 1v1 de suikastçi sınıfı daha ön plandayken grupça yapılan savaşlarda ve farm alanında Savaşçı daha ön plandadır. Fakat bu oyunda Savaşçı hem 1v1 de hem farm da hem de takım savaşlarında suikastçi sınıfından daha üstün olunca suikast sınıfını oynamanın bir mantığı kalmıyor.

Aziz

Üye
Piyasadaki çoğu MMORPG oyunu oynadım. Siz hangi oyunları oynadınız bilmiyorum ama piyasada tutunmuş kaliteli MMORPG oyunlara bakarsak genelde suikastçi bir savaşçı sınıfını kesebilir eşit şartlarda. Çünkü single target damage (tek hedefe olan yüksek hasar), mobility(devamlılık ve hareketlilik) ve CC (stun, vs.) bakımından zengin bir sınıf olduğu için savaşçıdan üstündür 1v1'de. Tabi tüm bunları yapmak yetenek ister oynaması biraz daha zordur. Savaşçı ise Armor, HP bakımından daha üstündür ve saldırı gücü orta şiddette olur ve orta şiddette single target damage ve orta şiddette AOE (alan saldırısı) vurur. Yani karşısında 2-3 kişi varsa bunlara AOE'den dolayı suikastçi sınıfından fazla vursa bile tek bir hedefe hiçbir şekilde suikastçi kadar hasar veremez. Bundan dolayıdır ki 1v1 de suikastçi sınıfı daha ön plandayken grupça yapılan savaşlarda ve farm alanında Savaşçı daha ön plandadır. Fakat bu oyunda Savaşçı hem 1v1 de hem farm da hem de takım savaşlarında suikastçi sınıfından daha üstün olunca suikast sınıfını oynamanın bir mantığı kalmıyor.
Oynadığınız oyunları belirtirseniz eğer bir karşılaştırma yapabilirim sizinle. Piyasadaki çoğu mmolara bir birlikte bakalım. Oradaki skill farklılıklarını bir konuşalım. Setleri bi konuşalım. Güzelce sohbetimizi yapalım.

gs09gs09

Üye
Wow olsun runnes of magic olsun bu tarz oyunlari cok oynadim bu oyunda cok dengesizlik var

Okcu sinifi seri mob donebiliyor her oyunda burda gotum gotum vuruyor :)

Okcu sinifi pvp de uzakdan bekleyerek attigi skiller olur yuksek hasar verir diger skilleri biraz daha nispeten az vurur buda yok okcu hic bir sekilde ne moba nede diger siniflara bir avantaji yok

Warior sinifi nispeten tanktir yaklasabilirse genelde can yuksekliginden dolayi kazanir

Warior sinifi moblari biraz zor doner ama defansi sayesinde fazla zorlanmaz

Suikastci sinifi moblarida seri keser tanki vsyide stun vs yemezse hizlica eritir bu oyunda buda yok :) suikastcisin hasar yok :)))

Mage sinifi en yuksek hasara sahip siniftir tum oyunlarda mob olsun karakter olsun nerdeyse tek atar fakat asiri kirilgandir 1 2 vurusda geberir bu oyunda gene bu yok

Priest sinifi asiri tank olarak kullanilabilir olumsuze yakindir oldurmesi çok güçtür takimi ayakta tutar eger ap kasarsan mage kadar hasar cikarmasada %70 kadar hasar cikarir genelde mage gibi uzak skill atmasi gerekir ap kasilirsa mage kadar kirilgan olur ama heal destegi sayesinde kendini toplayabilir buda yok :)

Yani ben cok uzun süre bu oyunlari oynadim druid rahip mage elf cuce warior zart zurt tabi burdaki gibi 4 sinif yok

Sovalye var hard tank

Warior var yari tank yari hasar cikarabilir

Druid yari büyücü heal yetenegi mevcut

Mage tum oyunlarin ortak ozelligi en cok vuran karakter

Scout okcu sinifi damage orta seviye ama kacarak vurma olsun ittirme kaktirma tuzaklari vs olsun tutunabiliyor ve oldurebiliyor

Cuceler genelde zehir calisir bu irk 3 5 zehir gecirdimi bi yerden sonra tekler hayatta kalabilirse

Gibi gibi yani yeni bir oyun yapiyorsun damage oran orantisi yok cok sacma bence

gs09gs09

Üye
Yani olaya komple bakarsak suana kadar oynadigim hic bir mmorpg den runnes of magic kadar zevk almadim pvpsi asiri zevkli ve mantikli oynaman gerekiyor :) oyunda pvp mantigini kaldirmasalardi hala onu oynuyor olurdum acik ve net yani :) 3 tane velet yapimciya aglayip durunca item dusurme olayini bozdular oyun boka sardi kitlesi dagildi gitti :)

nightblade

Üye
Oynadığınız oyunları belirtirseniz eğer bir karşılaştırma yapabilirim sizinle. Piyasadaki çoğu mmolara bir birlikte bakalım. Oradaki skill farklılıklarını bir konuşalım. Setleri bi konuşalım. Güzelce sohbetimizi yapalım.
WOW TBC- WOTLK ve MOP. Çok uzun süre rogue oynadım. İstediğin herhangi bir seti veya ability karşılaştırması yapabiliriz. Hatta direkt itemlerini video öncesi gösteren end game Subletly Rogue vs Arms Warrior videoları izleyebilirsiniz.

BDO oynadım. 1v1 class tier list videoları izleyebilirsiniz. Her tier listte ninjanın 1v1'de s tier olduğunu görebilirsiniz.

ESO oynadım. Aynı şekilde Stamblade sınıfının 1v1'de s tier olduğunu görebilirsiniz.

Genel anlamda suikastçi sınıfı karşısındaki rakip sayısı ne kadar azsa o kadar güçlüdür karşısındaki rakip ne kadar fazlaysa o kadar zayıf bir karakterdir. Savaşçı karakteri ile 4-5 kişinin arasına girebilirsin mesela cesurca ama bunu suikastçi ile yapamazsın. En fazla vur kaç yapabilirsin. Ama teke tekte işler bambaşka olur. Wow TBC de sub rogue ile arms warrior karakterini shiv ile kiteleyerek ve stun cd bekleterek kendime vurdurtmadan kesebildiğimi bilirim.

Son düzenleme:

Aziz

Üye
WOW TBC- WOTLK ve MOP. Çok uzun süre rogue oynadım. İstediğin herhangi bir seti veya ability karşılaştırması yapabiliriz. Hatta direkt itemlerini video öncesi gösteren end game Subletly Rogue vs Arms Warrior videoları izleyebilirsiniz.

BDO oynadım. 1v1 class tier list videoları izleyebilirsiniz. Her tier listte ninjanın 1v1'de s tier olduğunu görebilirsiniz.

ESO oynadım. Aynı şekilde Stamblade sınıfının 1v1'de s tier olduğunu görebilirsiniz.
WoW tarafında video izlememize gerek yok. Battletag atayım özelden. Duel yapabiliriz seninle. Tabii shadowlands varsa.
BDO oynamadım. Bana göre sadece craftingi iyi olan bir oyun. Onun dışında pek iyi yanlarını görmedim. Beğenmedim. ESO'yu biraz oynadım. Dragonknight tarafında gayet iyidim. Sonra onu da bıraktım. Elyon oynamışsındır. Orada suikastçi sınıf çok iyidi. Ancak slayer ile hep alıyorduk nedense.

Ancak Rise Online'da suikastçi sınıfın aslında suikastçi bir sınıf olmadığını zaten anlamışsınızdır. Bu oyunda ki suikastçi sınıf bana göre suikastçi falan değil. Ne olduğunu zaten biliyorsunuz. MMO kültürünüz zaten var belli.

nightblade

Üye
zaten bir mage ,warriorla teketek vs atıyorsa ya edit chardır yada mage oynamayı bilmiyordur :)

mage vs atma karakteri değil ki mage alanla mob keser gibi oyuncu kesme üzerine tasarlanmış bir karakterdir :)
Mob keser gibi Warrior kesemiyor işte Mage şuan oyunda. Ben de seninle aynı fikirdeyim ama warrior şuan aşırı güçlü bir sınıf olduğu için mob keser gibi kesemiyor mage sınıfı warrior sınıfını.

nightblade

Üye
WoW tarafında video izlememize gerek yok. Battletag atayım özelden. Duel yapabiliriz seninle. Tabii shadowlands varsa.
BDO oynamadım. Bana göre sadece craftingi iyi olan bir oyun. Onun dışında pek iyi yanlarını görmedim. Beğenmedim. ESO'yu biraz oynadım. Dragonknight tarafında gayet iyidim. Sonra onu da bıraktım. Elyon oynamışsındır. Orada suikastçi sınıf çok iyidi. Ancak slayer ile hep alıyorduk nedense.

Ancak Rise Online'da suikastçi sınıfın aslında suikastçi bir sınıf olmadığını zaten anlamışsınızdır. Bu oyunda ki suikastçi sınıf bana göre suikastçi falan değil. Ne olduğunu zaten biliyorsunuz. MMO kültürünüz zaten var belli.
Shadowlands'i oynamaya değer bir expansion olarak görmediğim için oynamadım hiç. Açıkçası WoW 2.4.3 ve 3.3.5a patchlerinden sonra pek oynanacak bir patch geldiğini düşünmüyorum. MOP oynamamın tek nedeni nostaljik özlemimi gidermek içindi. Ama bu saydığım hiçbir expansion'da Sub rogue arms warrior'dan zayıf değildi 1v1'de. İstediğiniz ability veya istediğiniz seti kıyaslayabiliriz. Veya direkt end game sub rogue vs arms warrior videoları tonlarca var video öncesi itemlerini gösteren. Onları izleyerekte görebilirsiniz kimin galip geldiğini. Ki konumuz Rise Online. Bunları konuşmanın konumuza pek faydası olacağını da çok düşünmüyorum. Siz istediniz diye konuşuyorum sadece. :) Rise Online'a geri dönersek Warrior karakterinin her alanda diğer karakterlerden üstün olmasını doğru bulmuyorum. Tamam Warrior sınıfı PvE ve small scale PvP'de Assassin sınıfından üstün olabilir fakat 1v1'de de Assassin karakterinden üstün olması bana hiç doğru gelmiyor. Çünkü Assassin sınıfının mantığı gereği birisini tek başına yakalayabildiği sürece üstün gelmeli. Tek hedefe yönelik bir sınıf olduğu için rakip sayısı azaldıkça güçlenen rakip sayısı arttıkça zayıflayan bir karakter olmalı. Tek başına çok yüksek hasar veren ve seri. Toplu savaşta kırılgan ve zayıf. Diğer türlü şuan ki gibi dengesiz olur zaten.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt