Öneri Auction House

112 Acil

Üye
A.H. sisteminde ki alt limitin oyun içindeki pazarda fiyatlara ks atılmasından dolayı yapıldığı söylentisi var. Her ne kadar bu limitin ne amaçla geldiğini yönetim açıklamasada bu söylenti üzerinden bir öneride bulunmak istiyorum.
Oyundaki itemlerin seri numaraları varsa bu yolla yada benzer ayırıcı özelliklerle itemlerin A.H sistemine koyulmasına süre sınırı koyulabilir. İtemi 12 saatte bir sisteme koyabilir gibi koyduktan sonra geride çekebilir ama tekrar koyması için belirlenen süreyi beklemesi gereksin.

@LifeReacT @SunRise @BEARFACT

Alkoer

Üye
çok matıklı öneri. fakat ks ye karşı yapıldığını düşünmüyorum limitin. ks MMO nun ilk çıktığı andan beri olan bir durum. her oyunda var. kimse size ne fiyat yazmanız gerektiğini söyleyemez.

şuan ki duruma bakarsanız 50m altı itemleri ucuzdan toplayıp piyasayı kontrol etmeye çalışan pazarcılar görüyorum. zindan dan travellers pendant düştü pazar kurdum mecbur. 20tane pm geliyor anında. bakıyorum pm atan adam zaten travellers pendant satıyor benden yüksek fiyata. AH limitsiz olsa yani olması gerektiği gibi her oyuncu rahatlıkla satış yapabileceği için pazarcının işine gelmez. şuan resmen 50m altı piyasa pazarcıya emanet.

turku6az

Üye
çok matıklı öneri. fakat ks ye karşı yapıldığını düşünmüyorum limitin. ks MMO nun ilk çıktığı andan beri olan bir durum. her oyunda var. kimse size ne fiyat yazmanız gerektiğini söyleyemez.

şuan ki duruma bakarsanız 50m altı itemleri ucuzdan toplayıp piyasayı kontrol etmeye çalışan pazarcılar görüyorum. zindan dan travellers pendant düştü pazar kurdum mecbur. 20tane pm geliyor anında. bakıyorum pm atan adam zaten travellers pendant satıyor benden yüksek fiyata. AH limitsiz olsa yani olması gerektiği gibi her oyuncu rahatlıkla satış yapabileceği için pazarcının işine gelmez. şuan resmen 50m altı piyasa pazarcıya emanet.
Travellers Pendant'ı 40m'ye pazara koyduysa en fazla 25m teklif veriyor bir de. :Dd Şu an oyundaki her şeyimi satıyorum. Bir dahaki güncellemede bazı şeyleri düzeltip slot mafyalarını, pazarcıları, 2-3 zengin klanı dinlemeyi bırakıp emek veren oyuncuya kulak verdiklerinde devam ederim sanırım.

N3v3N

Üye
Ah in islevsiz hale getirilmesinden sonra pazarcılar oyuna çöktü. İtemleri çekip 3-5m üstüne pazar kuruyorlar. Aynı itemi aynı fiyata satan 7-8 kişi oluyor :) Multi hesap mı yoksa malum oyundaki gibi pazar mafyası mı bunlar?

Birisinin PC si yanınca görecem onları. Ue4 motorla şaka olmaz. 7/24 pazar hiç olmaz :)

112 Acil

Üye
Zaten oyunu ticarete dönüştürmüş kişiler dışında normal oyuncu kesim o kadar yoğun zamanını pazara ayıramaz, ayırmaz.
Bu yüzden A.H. nin tekrar aktif olması "oyuncu" için pozitif bir durum :) Pazarcı dediğin 1/2 fiyat uyguluyor ona vereceğim itemi NPC satıyorum

112 Acil

Üye
Travellers Pendant'ı 40m'ye pazara koyduysa en fazla 25m teklif veriyor bir de. :Dd Şu an oyundaki her şeyimi satıyorum. Bir dahaki güncellemede bazı şeyleri düzeltip slot mafyalarını, pazarcıları, 2-3 zengin klanı dinlemeyi bırakıp emek veren oyuncuya kulak verdiklerinde devam ederim sanırım.
İtemleri satıp biraz çekilmeyi düşünmedik değil ama güncellemeyi beklemekte fayda var.

Zbam

Üye
A.H. sisteminde ki alt limitin oyun içindeki pazarda fiyatlara ks atılmasından dolayı yapıldığı söylentisi var. Her ne kadar bu limitin ne amaçla geldiğini yönetim açıklamasada bu söylenti üzerinden bir öneride bulunmak istiyorum.
Oyundaki itemlerin seri numaraları varsa bu yolla yada benzer ayırıcı özelliklerle itemlerin A.H sistemine koyulmasına süre sınırı koyulabilir. İtemi 12 saatte bir sisteme koyabilir gibi koyduktan sonra geride çekebilir ama tekrar koyması için belirlenen süreyi beklemesi gereksin.

@LifeReacT @SunRise @BEARFACT
Dediğin söylenti benimde aklıma gelen en mantıklı sebep.
Yüzlerce oyun var AH sistemine sahip bu oyunlarda sistem nasıl?
İtemı AH ye koyarken koyduğun süreye göre belli bir miktar para ödersin.
Örneğin:
Süreler: 6 ,12 ,24 ,48 saat
100 m altı itemlarda
6 saat: %0.8
12 saat: %1.2
24 saat: %1.5
48 saat: %1.8
100 m- 1000m arası
6 saat: %0.8den %0.20 ye fiyat artışına göre düşecek şekilde
12 saat: %1.2 den %0.30 e fiyat artışına göre düşecek şekilde
24 saat: %1.5 den %0.37 e fiyat artışına göre düşecek şekilde
48 saat: %1.8 den %0.45 e fiyat artışına göre düşecek şekilde

Satışın sonunda da % 1- % 3 arası bir vergi kesildiğinde şu anki Auction vergisine denk bir hale getirilebilir
........
Bu şekilde bir düzenleme yapılmamasının sebebini cidden merak ediyorum ve bunun tüm sorunlarımızı çözeceğini düşünüyorum

machinee

Üye
ks yi engellemenin tek yolu başka bir ks yöntemiyle olur.
buying merchant geldiği taktirde burada da ks olacağı için sorun çözülmüş olur.
buying ks olmuyorsa o eşyaya talep yok demektir.

RickSancheZz

Üye
ks yi engellemenin tek yolu başka bir ks yöntemiyle olur.
buying merchant geldiği taktirde burada da ks olacağı için sorun çözülmüş olur.
buying ks olmuyorsa o eşyaya talep yok demektir.

Buy pazar mantıklı bir çözüm bencede, alıcı ve satıcılardaki ksleşme sonucu itemin gerçek ederi ortaya çıkar

themurolity

Üye
KS den dolayı değil sunucuda yapmış olduğu yoğunluktan dolayı kaldırılmıştır. Haddinden fazla veri girişi oluyor bu sunucunun yavaşlamasına neden oluyor. Sunucu masrafı yapmak istemedikleri için böyle bir yöntem buldular kendilerince. Sunucu hizmeti zaten kiralık kendilerine ait değil. Roko coin den milyonları kazandılar ancak sunucu masrafı yapmak istemiyorlar. İşin ilginç yanı bu.

Alkoer

Üye
KS den dolayı değil sunucuda yapmış olduğu yoğunluktan dolayı kaldırılmıştır. Haddinden fazla veri girişi oluyor bu sunucunun yavaşlamasına neden oluyor. Sunucu masrafı yapmak istemedikleri için böyle bir yöntem buldular kendilerince. Sunucu hizmeti zaten kiralık kendilerine ait değil. Roko coin den milyonları kazandılar ancak sunucu masrafı yapmak istemiyorlar. İşin ilginç yanı bu.
Sunucu konusunda bilgili değilim. Ama kendi oyun tecrübeme göre şuan oyun sunucuları daha yüklü. Pazar kurulan kanallarda inanılmaz lag var.

AH tam fonksiyon çalışırken böyle bir durum yoktu.

oguzhane

Üye
Ya ne sunucu masrafı arkadaşım en kral sunucu max 2000-3000 dolar aylık, masraf mı sizce bu oyun için?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt