Jacques
Üye

Reis allah aşkına bu zulmü bize yapma artık.Selam
Sevgili N3v3N,
Öncelikle kullanmış olduğum yazım dili, gayet anlaşılır ve aydınlatıcı olmakla birlikte, hür bir iradenin ortaya konuş şeklidir. Sualinize yanıt vermeyi zül olarak görsem de yine de yanıtlamayı isterim.
Bahsini ettiğiniz konum, unvan, sıfat, san, ayrıcalık veya yetki namına herhangi bir gayem, arzum ve isteğim bulunmamakta. Böyle bir uğraş ve çabanın içerisinde de, kullanmış olduğum üslup ile var olmayı yeğlemem. Kaldı ki, mütalaa ettiğiniz oluşumun içerisinde, kendi dünya görüşüm nedeniyle de uyumsuz bir örneğim. Ben kendi kişisel fikirlerimi, herhangi bir baskı hissetmeksizin paylaşma arzusu taşırım. Bir kurum veya kuruluşa minnet göstermek , hassasiyet besleyerek seçici kelimeler arayarak paylaşma gayreti içerisinde de olamam. Bu uğraş son derece zor ve yıpratıcıdır bağımsız olmayı yeğleyen birisi için. Dolayısıyla aradığınız yanıta cevabım net bir kararlılıkla "Hayır" dır. Ben sadece keyif aldığım, varlığımızın en temel bileşenlerinden bir tanesi olan anadilimizi düzgün bir pozisyonda icra etmek uğraşını vermeyi seviyorum. Rahmetli Profesör, Oktay Sinanoğlu'nun da dediği gibi, "Türkçenin dünya dilleri arasında bilim dili olmaya en uygun dillerden biri olduğunu dile getirmiştir. Ona göre eğitimin Türkçe yapılmaması, bilim dili olarak Türkçeyi kısırlaştırmasının yanında, Türk çocuklarının ve gençlerinin zihnini de köleleştirmektedir."
Aradığınız cevabı bulduğunuza göre, size iyi günler diler, her gördüğünüz kullanıcıyı, kimileri için tek yaşam gayesi olan ideayı yakalamakla meşgulmüş gibi değerlendirmemenizi temenni ederim.
Saygılarımla