Bu kadar rahat küfür edilebilen bir ortam nasıl değişir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kylimcy

Üye
Arkadaşlar. Şu oyunda hiçbir şekilde karşımdaki herhangi bir insana hakaret dahi etmemiş biriyim. Bırakın slota ks atmayı, toplama yapanlara bile (nadir ağaçlara nadiren yapıyorum yalan yok) ks atmamaya çalışırım.

Buna rağmen neredeyse her gün bir kişiden küfür yiyorum! Kimisi alenen ulu orta ederken, kimisi de özel mesajla küfür ediyor. Hakaret edenlerin sayısını bilmiyorum bile!!!

AFK kaldığımda durduğum yer sebebiyle (ne alakaysa orada niye duruyorsun diyerek) küfür yedim. Bomboş slota girdiğimden 15-20 dk sonra o slotu onlar daha önceden düşünüyormuş da ben önce gidip almışım diye küfür yedim. Toplama yaptığım alanlarda çok toplamışım diye? küfür yedim. Daha neler neler var.

Tek yaptığım şey oyunu oynamak, kimseyle yarışım bile yok. Buna rağmen sürekli işin içine anne de karıştırılarak bir sebeple küfür ediliyor.

SAYGI kültürü neden birçok kişide yok? Hadi birçok kişide olmayabilir, bunun önleyiciliği neden çok yetersiz kalıyor?

Burada yönetimi eleştirmek zorundayım. Malesef küfür vb. konusunda gerekli özen gösterilmiyor. Önceden bir kişiyi şikayet ettiğimde "gerekli cezai işlem yapılmıştır" manasında bir cevap alıyordum. Şu an ise "oyuncu davranışları birimi kontrol edecektir." benzeri bir cümle ile yanıt veriliyor. Yani şikayetimin sonucu nedir bilmiyorum artık.

Ayrıca sohbet bölümüne report butonu konulmasında bir isteğim olacak. Bu küfür edenler için ekran görüntüsü alıp, onu bir de şikayet dilekçesi yazar gibi her defasında edilen küfürün sebebi ile birlikte yeni destek talebi oluşturmak ve son zamanlarda bu şikayetlerin akıbetinin ne olduğu konusunun havada kalması bir yerden sonra küfürün azalmaması da eklenince "zaten şikayetler bir işe yaramıyor" düşüncesi oluşturuyor kafalarda.

Bu yazıyı okuyanların özellikle bu küfür edenler hakkındaki düşüncelerini ve reportlamak için ne tür bir kolaylık sağlanabileceği konusunda fikirlerini merak ediyorum.

Crushbane

Üye
Bence bir kişi neden orda duruyon falan gibi saçma sapan şekilde birisine küfür ediyorsa. 1 gün banlayacaksın. Tekrarlarsa 1 hafta ban. Yine tekrarladı 1 ay ban. Yine tekrarladı 1 yıl ban...
Başka öneri: Haksız yere küfür etti diyelim. Oyuna girerken 1 m cezai işlem uygulandığını ve tekrarlarsa cezanın artacağıyla ilgili bir yazı görür. Cezalar kademeli olarak yine aynı şekilde arttırılabilir. 1m, 10m, 50m gibi 50m den sonra ceza sabit olabilir ya da maksimum 100m gibi bir şey de olabilir.
Şu oyundan gb silinmesi saçmalığı varya buna inanan yönetici varsa bu şekilde baya gb silinir :)

Balerion

Üye
Ben küfur yemekten daha kötusünü anlatayım:

Haksizlık olurda ben de küfür ederim, normalde küfür kullanmama ama haksızlık durumu çok oluyor naparsın :) Neyse bir arkadaşima şifremi verdim rowa'a biraksın diye. 3 saat sonra girdim, yatırmışlar beni. Olabilir tamam. Slotta başkandan pt istedim. "Sen hala burda mısın küfürbaz şerefsiz az ömce ettiğin küfürlere say s...tir git burdan" diye cevap aldım. Sorun şu ki, o an oyunda olan arkadaşım namazinda niyazında, 20 yıldır ağzından kötü söz duymadığım adam, oyunda senin gibi çoluk çocuğa mı kufredecek?

Ulan hadi küfür et de, all chatten sen küfür ettin diye iftira atmak nedir? Ben oyun yonetiminde olsam bazı kelimerin yazılması durumunda otomatik ban atarım. Hiç öyle yıldızlı sansür çıksrtmaya gerek yok. Muhtemelen bir noktada ben de ban yerim ama sorun değil :)

Crushbane

Üye
Ben oyun yonetiminde olsam bazı kelimerin yazılması durumunda otomatik ban atarım. Hiç öyle yıldızlı sansür çıksrtmaya gerek yok.
Çok doğru. Sistem yıldız falan çıkarabiliyorsa yani küfürü tanıyabiliyorsa, bunu algıladığı an 1 saat banı yapıştırsa, çok temiz iş olur.

Porteur

Üye
Aynısı benimde başıma geldi malesef, ekran görüntüsü aldım yolladım. Karakter susturma aldı.
Adam yan karakteriyle girip tekrar küfür etti. Yine susturma aldı.
Sonra tekrar bir karakter daha açıp küfür etti...

kylimcy

Üye
Aynısı benimde başıma geldi malesef, ekran görüntüsü aldım yolladım. Karakter susturma aldı.
Adam yan karakteriyle girip tekrar küfür etti. Yine susturma aldı.
Sonra tekrar bir karakter daha açıp küfür etti...

Demek ki cezalandırma sisteminde hata var. Bir kişi küfür edeceği zaman başına geleceklerin gözünü korkutması lazım. Adamlarda korku yok ki. Korkmasına gerek yok çünkü.

machinee

Üye
Geçen gün birine küfür değil de hafif bi hakaret kullandım.
Boş yere geçtim pazar kuruyorum, tüm slotları doldurdum pazarı kurucam bi bakıyorum biri yanımda dikiliyor.
20-30 saniye bekledim hala boş boş dikiliyor. Sen boş boş dikilceksin diye millet pazarı tekrar mı kuracak?
Allahtan pazarı bozmadan 2-3 adım yürütebildim de kurdum. Bilmeyen biri tekrar kurmakla uğraşacaktı.

RickSancheZz

Üye
oyunda hiç kimseden küfür yemedim, orda neden duruyon diye küfür edeceklerini zannetmiyorum , öyle insanlar varsada umarım karşılaşmam :D

Mmomanyagı

Üye
Küfür, burjuvazinin ağzında bir lağım çukurudur.. Küfür, işçi sınıfının ağzında bir çiçektir!

birol2003

Üye
Küfür acizlikten başka bir şey değildir, söyleyecek kelime bulamadığın an küfür edersin, kelime dağarcığın kısıtlı ise yine küfür edersin, arkadaşın değinmek istediği nokta biraz buna yakın, eğitim seviyesi düşük, yeteri kadar kitap okumamış, sokak jargonu dışında kelime dağarcığı film ve dizilerle kısıtlı olan vatandaş başı ne zaman dara düşse küfüre başvurur, niyeti kötü olmasa bile bildiği tek çıkış yolu bu olduğu için kullanır.

Sanırım burjuvazi için karşı kesimi işaret ediyor, orada da bunun tersi geçerli, karşındaki kişiye ne kadar laf anlatmaya çalışsa da anlamayacağı için anladığı dilden konuşuyor, yani bilinçli yapınca daha çok alınıyor karşı taraf.

Alkoer

Üye
oyunda hiç kimseden küfür yemedim, orda neden duruyon diye küfür edeceklerini zannetmiyorum , öyle insanlar varsada umarım karşılaşmam :D
Giant fool görevi yaptık. Görevi biten town attı. Ben bp yim atak yapıyordum heal int priestte idi.

Herkez atak kesti town attı partiden çıktı ama bir arkadaş atağa devam etti ve yattı. Sonra pm den küfürler. Büyük ihtimal bütün partiye tek tek pm attı.

Bende ss aldım ticket attım.

RickSancheZz

Üye
Giant fool görevi yaptık. Görevi biten town attı. Ben bp yim atak yapıyordum heal int priestte idi.

Herkez atak kesti town attı partiden çıktı ama bir arkadaş atağa devam etti ve yattı. Sonra pm den küfürler. Büyük ihtimal bütün partiye tek tek pm attı.

Bende ss aldım ticket attım.

küfür değilde hakaret yediğim bir anımı anlatayım
toplama yaptığım bi gündü 3-4 saat toplama yaptığım için çokta sıkıldım
iron toplayan bir arkadaş gördüm son 2 diş kalmıştı, ufaktan bi eğlence olsun muhabbet döner belki diye 1 diş almaya geldim yazıp iron'a vurmaya başladım ama kırmadan bırakacaktım
arkadaş ' bu kadar aç köpek olmayın ' yazdı, çok bozuldum kötü niyet yoktu 6 k lık 1 tane irona muhtacım gibi gördü üzüldüm :D hiç bişey diyemeden kanal değiştirdim :D

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Arkadaşlar. Şu oyunda hiçbir şekilde karşımdaki herhangi bir insana hakaret dahi etmemiş biriyim. Bırakın slota ks atmayı, toplama yapanlara bile (nadir ağaçlara nadiren yapıyorum yalan yok) ks atmamaya çalışırım.

Buna rağmen neredeyse her gün bir kişiden küfür yiyorum! Kimisi alenen ulu orta ederken, kimisi de özel mesajla küfür ediyor. Hakaret edenlerin sayısını bilmiyorum bile!!!

AFK kaldığımda durduğum yer sebebiyle (ne alakaysa orada niye duruyorsun diyerek) küfür yedim. Bomboş slota girdiğimden 15-20 dk sonra o slotu onlar daha önceden düşünüyormuş da ben önce gidip almışım diye küfür yedim. Toplama yaptığım alanlarda çok toplamışım diye? küfür yedim. Daha neler neler var.

Tek yaptığım şey oyunu oynamak, kimseyle yarışım bile yok. Buna rağmen sürekli işin içine anne de karıştırılarak bir sebeple küfür ediliyor.

SAYGI kültürü neden birçok kişide yok? Hadi birçok kişide olmayabilir, bunun önleyiciliği neden çok yetersiz kalıyor?

Burada yönetimi eleştirmek zorundayım. Malesef küfür vb. konusunda gerekli özen gösterilmiyor. Önceden bir kişiyi şikayet ettiğimde "gerekli cezai işlem yapılmıştır" manasında bir cevap alıyordum. Şu an ise "oyuncu davranışları birimi kontrol edecektir." benzeri bir cümle ile yanıt veriliyor. Yani şikayetimin sonucu nedir bilmiyorum artık.

Ayrıca sohbet bölümüne report butonu konulmasında bir isteğim olacak. Bu küfür edenler için ekran görüntüsü alıp, onu bir de şikayet dilekçesi yazar gibi her defasında edilen küfürün sebebi ile birlikte yeni destek talebi oluşturmak ve son zamanlarda bu şikayetlerin akıbetinin ne olduğu konusunun havada kalması bir yerden sonra küfürün azalmaması da eklenince "zaten şikayetler bir işe yaramıyor" düşüncesi oluşturuyor kafalarda.

Bu yazıyı okuyanların özellikle bu küfür edenler hakkındaki düşüncelerini ve reportlamak için ne tür bir kolaylık sağlanabileceği konusunda fikirlerini merak ediyorum.

Merhaba,

Küfür, Hakaret konusunda yönetimin gerekli özeni göstermediğinden yakınmışsınız ancak gün içerisinde destek biletinden 90-120 arası Susturma cezası sayısı görüyorum.
Aynı zamanda oyunda içi takiplerimde yarısı kadar da ben uyguluyorum.
Küfür, Hakarete %100 engel olamıyoruz maalesef engel olabilsek inanın en çok ben isterdim :)

Alkoer

Üye
Merhaba,

Küfür, Hakaret konusunda yönetimin gerekli özeni göstermediğinden yakınmışsınız ancak gün içerisinde destek biletinden 90-120 arası Susturma cezası sayısı görüyorum.
Küfür, Hakarete %100 engel olamıyoruz maalesef engel olabilsek inanın en çok ben isterdim :)
Uygulama yapıldığında hemfikiriz ama sanki caydırıcı değil cezalar.

Ben resimli ticket attığımda ceza uygulandığını gördüm. Ama 3 gün sonra adam kaldığı yerden devam ediyor.

Bu şekilde karşıdaki insana küfürlü konuşan ve ceza sonrası hala devam eden adamın oyundaki herhangi bir kurala uyduğunu, diğer oyuncularla uyumlu olduğunu düşünmüyorum.

Zindanlarda, etkinliklerde ve diğer oyun içi partilerde sorun çıkaran adamların bu şekil aşırı sinirli ve küfürbaz adamlar olduğunu düşünüyorum. İlk uyarıdan sonra kalıcı ban caydırıcı olur bence.

kylimcy

Üye
Merhaba,

Belki özen konusunda farklı düşünmüş olabiliriz :) Ceza verilmiyor anlamında söylememiştim. Çok göze batmasam da özellikle destek bölümünden 2 ayrı hesap ile geliştirme amaçlı 10 dan fazla mesaj içerisinde 30 dan fazla fikir, onlarca da küfür şikayetim var. Bir çok destek mesajımda ciddi emek sarf eden detaylara yer vermiş birisiyim. Özellikle fikirlerimi objektif olarak sunduğum için oyuncular bu fikirleri de hoş karşılayamayabilir :)

Sadece caydırıcılık konusunda eksiklikler var, bu konuda fikirleri olan kişiler varsa fikirlerini paylaşmalı ve daha sağlıklı bir şekilde oyunumuzu oynayabilmemiz için gelişmeye destek olmaktı amacım.

Hatta ilk tavsiyeyi de ben verdim :) Hepsi sohbet bölümüne report butonu eklenmeli ve butona tıklandığında küfürlü mesaja tıklanarak direk report edilebilmeli. Bu sayede dert anlatmak yerine tek tıkla şikayet oluşturulabilir. Bir kişiyi şikayet edebilmek zahmet istediği için çoğu kişi etmiyor ve bu şekilde şikayet edileceğim korkusu olacaktır. Belki bu özel mesajlara da eklenebilir. Üzerine düşünülebilir veya fikir geliştirilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt