Bugüne kadar sizleri koşulsuz destekleyen ve savunanlardan biriyim. Lakin son güncelleme ile umutlarım gittikçe azalmış vaziyette
İletişim konusunda çok kötü olduğunuz aşikar. Keşke bir süre önceden gelecek güncellemenin tabiri caiz ise "boş" olduğunu söyleseydiniz de bizde beklenti içerisine girmeseydik.
İletişim konusuna apayrı bir parantez açacağım. Oyuncu kitlesiyle iletişime geç(e)memeniz, onlara dokunamamanız bu konudaki cahilliğinizden mi, imkansızlığınızdan mı yoksa kibrinizden mi bende soru işareti.
İnsanlar crafting konusunda heyecanlıydı ancak gelmedi.
Dropları ve upgrade oranlarını düşürdüğünüz gün gibi ortada.
Çok acil çözmeniz gereken alt seviye/üst seviye silahların hasar farkı konusuna el atmıyorsunuz bile ( +7 arch sword ile +7 cursed blade arasında 100 atak değişmesi. +7 swiftshooter ile +7 vixen arasında 100 atak değişmesi) Bu konuda iki ekstra kelam etmeden duramayacağım. MMORPG yapmak için yola çıkıyorsunuz ancak üst seviye silahlarla görece alt seviye silahların hasarını neredeyse bir tutuyorsunuz. Yahu yaptınız denemediniz mi hiç.
Optimizasyon,lag,donma ve bug report ile oyunun kapanması sorunlarından bahsetmek isterim ama bence en zor çözeceğiniz konu bu olduğu için bir nebze insaflı davranıyorum.
Maddeler sıralanır gider,uzatmayacağım.
Az önce güncellemeyi yapıp oyuna girdim. Üç farklı slotta farmlamayı denedim,moblar düşmüyor. Dolayısıyla farm yapılmıyor. İlk yapılan yanlışa kaza, İkincisine hata, Üçüncüsüne ise tercih denir demiş Dostoyevski. Her güncellemeden sonra bir şeylerin bozulmasını artık tercihiniz olarak görüyorum ki başka türlüsünü düşünürsem size karşı hakarete girer.
Çok güzel bir iş başarıp ortaya ürün çıkarttınız. İnsanları inandırdınız ve mecra oluşturdunuz. Üzerine oyuncularınız oyuna para yatırdı ki nereseyse premiumsuz oynayan yok. En az bir premium parası kadar,belki daha fazla pus itemi alıyoruz. Ben anlamakta ve algılamakta şahsen güçlük çekiyorum. Para kazandıysanız ekibi büyütün sorunların çözümünü hızlandırın. Ha yok biz para kazanmadık diyorsanız marka değeri yarattınız. Yarattığınız bu marka değeriyle melek yatırımcı bulup yatırım almak gayet mümkün. Şu da var; karar vericileriniz bizim Ali Koç gibiyse 4. yılın sonunda ancak düzgün bir teknik direktör getirirsiniz ki oyunun kilesinin vay haline o zaman.
Şöyle bir şey de var ; düşünüyorum ve diyorum ki bu kadar problemi olan bir oyunun yazılım ekibi mutlaka geceleri mesaiye kalıyordur. Sabah erken kalkıp belki uykusuz uykusuz işe gidiyordur. Eve gelip laptopunu açıp belki evden de çalışıyordur. Ancak siz kendinizi anlatmadığınız için biz bunları bilmiyoruzç Ne iç pazarlamayı (iç pazarlama derken hali hazırda oyunu oynayan kitleden bahsediyorum) ne dış pazarlamayı an itibariyle beceremiyor durumdasınız malesef.
Abi ne istiyosunuz bizden söyleyin biz de destek olalım ama bu saçma sapan iletişim eksikliği konusunu çözün. Ben demiyorum ki size league of legends`da olduğu gibi bir yıllık geliştirme planınızı guide şeklinde açıklayın. Aylık bazda birileri twitchden yayın açıp sizin ekip olarak üzerinde uzlaştığınız ama realistik,oyunculara verdiğiniz sözleri tutacağınız şekilde planlarınızdan bahsetsin. En azından güncelleme tarihleri belli olsun. Bir hafta Pazartesi yaparken bir hafta Salı yapmayın. Bugün karakteri pazara bırakıp işe gittim. Sonrasında güncelleme gelmiş boşa elektrik yakmışım. Ziyanı yok sizin için yakayım ancak biz kitle olarak size karşı iyi niyetliyken sizde gelip iki kelam etmeyi bize müstahak görün.
Sessiz sedasız çekip giden müşteriden haberiniz bile olmaz. Ancak ben/biz şuan iyi bir müşteri gibi davranıp size diyoruz ki bakın bir şeyleri düzeltmezseniz gideceğiz.
Aziz Nesin`in ah biz eşekler kitabında anlattığı güzel bir hikaye vardır.
Eşek kurtun kokusunu uzaktan duyar yok canım kurt değidlir deyip otlamaya devam eder
Koku gittikçe yaklaşır ancak eşek yok canım kurt değildir deyip yine otalamaya devam eder
Başını çevirip arkasına baktığında kurtun arkasından geldiğini görür, tanrım bu kurt mu? Kurt olmasın ne olur,kurt değil canım yok öyle bir şey der ve devam eder
Tekrar başını çevirip kurtu arkasında gördüğünde başlar yemin etmeye. Vallahide kurt değil billahide kurt değil
Azgın aç kurt eşeğin budundan ısırıp bir parça kopardığında can acısıyla yere yıkılır ve "Aaa kurtmuş, oymuş gerçekten" der
Bende diyorum ki işi sıkı tutunda ileride canınız acımasın. Neticede hala Türk yapımı olduğu için oyunu seven ve sahiplenen bir kitleniz var. Sizin canınız bizim canımız. Saygılar
@BEARFACT @Justice