Öneri Build Sistemi

maxidragon1

Üye
Nedir bu build sistemi özet olarak anlatayım. Mmorpg oyunlarının hemen hemen olmazsa olmazı unsurlardır. Bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse örneğin ; elimizde bir kılıç var ve bunun bize ekstra getirileri var vurduğumuzda can çalma gibi veya bazı Mmorpglerde mana çalma özelliği de mevcut aslında bu build sistemi oyuna dipsiz bi yenilik ve çeşitlilik kazandırabilir. Sadece silahlarda olması yeterli olmayacaktır kiyafetlerde de bu sistemi aktif ettigimizde çok daha detaylı matematik getiren buildler yapabiliriz. Mesala ben karakterimi can çalan bir karakter yapmak istiyorum. Bunu yaptım diye evet benim hasarım bir miktar düştü ama daha dayanıklıyım. Tabi bu sistem bi yerden artı verirken diger yerden eksiltecek bu sayede denge korunmuş olacak. Buna farklı seyler de eklenebilir ben sadece can çalma örneginden bahsettim build çok geniş bir kavramdır. Mesala kritik hasar getirilebilir, kritik hasar vurma şansı getirilebilir. Saldırı hızı olabilir skillde bi etkisi olmaz bu saldırı hızının ama Oto attack dedigimiz R leri yani düz vuruslari hizlandirabilir. Dedigim gibi tek duze dusunulmesin bir yerden artı verirken bi yerden eksilecek saldiri hizim yuksek ama hasarımın düşük kalmasi gibi ama aslında hasarım düşükte degil saldiri hizimin yuksek olmasi bunu dengeliyor gibi gibi... aklıma gelebilecek şeyler mesala bekleme süresi azaltan buildler. Daha hızlı skill kullanmamizi saglayabilir ozellikle buyucu oynayan siniflar bunu sevecektir. Bunun ceşitliligi cok fazla ben basit örnekler sunmak istedim sadece daha derin bi örnek veriyim mesala kritik vurunca can calmayı tetikleme gibi. Bu konu derinleştirilip kullanılırsa ortaya çok lezzetli bi deneyim çikacaktır.

Daha fazla uzatmak istemiyorum binlerce ornek verilebilir. Bu konu derin ve dipsiz kuyudur ve bana göre Mmorpg oyunlarinin olmazsa olmazidir RiseOnline oyununu daha çesitli tek duze olmayan bir oyun yapacagindan eminim. Önerilerimin gözden geçirilip dusunulmesini rica ediyorum. herkese teşekkür ederim. :)

Alkoer

Üye
Harika bir öneri olmuş katılıyorum.

Malesef bırakın build çeşitliliğini oyun sizi aynı armor ve aynı silahı giymeye mecbur ediyor.

Söyledikleriniz bana PoE ı anımsattı. Sağlam bir pc aldığım zaman tek oynayacağım oyun.

maxidragon1

Üye

Malesef bırakın build çeşitliliğini oyun sizi aynı armor ve aynı silahı giymeye mecbur ediyor.

Söyledikleriniz bana PoE ı anımsattı. Sağlam bir pc aldığım zaman tek oynayacağım oyun.
Aslında bu kadar seyi yazmak için kafamda kurgularken dedigin oyun biraz da olsa aklıma gelip durdu yanlıs anlasılma olmasın diye de isim vermek istememiştim:))

birol2003

Üye

çok kötüsün

Lady

Üye
Dedikleriniz gerçekten oyuna renk katan ve birçok mmorpg de olan durumlar ama şu an için hele ki daha oyunun birçok kısmında hatalar varken pek de olabilecek gibi durmuyor. Ama hayal etmek güzel tabi.
Olacak olan şey ise gelecek yamalar ile eşyaların üzerine yine tek düze aynı özelliklerin biraz daha güçlendirilmiş olanı olarak devam edecektir.
Gelen güncellemeler de bunu gösteriyor. Hatta hatasız gelen güncelleme olmadığından erken erişimin de kolay kolay biteceğini düşünmüyorum. Çünkü hali hazırda olan dinamiklerin bile çalışıp çalışmadığı meçhul. Bazı oyuncuların yaptığı videolarda da bunları görebilirsin. Bu yüzden oyunu daha da karmaşıklaştırıp başlarına iş alacaklarını sanmam. Umarın dediğiniz örneklerden daha iyileri oyuna gelir herkeste zevk alarak oyununu oynar. Oyun daha iyi yerlere gelir.

Ha bu arada bu sorunlar düzeltilemez mi düzeltilir. Oyun çok iyi bir yere gelemez mi gelir. Ama ben erken erişim altında deney faresi olarak kullanılmayı istemiyorum. Ben sadece bir oyuncuyum her gün başıma bir hata gelecekte ben onu raporlayacağımda oyun gelişecekte öyle bir dünya yok.
Ben bu oyuna başlarken hiçbir yerde erken erişimdeyiz ona göre başlayın demedi. Ben oyunda UE4 kullandıklarını gördüm ve videolardaki o sinematik görüntülere kandım biraz. Ama azcık dikkatli bakınca sanki 2000'li yılların başlarında yapılan diğer oyunlardan çok değil ama pekte bir farkının olmadığını görüyorum. Oyunu geliştiren insanların emeğinin de farkındayım onların yaptıklarını da direkt çöpe atmak istemem yanlış anlaşılmasın. Demem o ki bu yüzden ben şuanda sadece etkinliklere katılıyorum ve diğer olanları uzaktan izliyorum çünkü ben buraya oyun oynama geldim oyun yapmaya değil.

GizliPriest

Üye
Oyun da çeşitli buildler combinler yapabilirsin birazcık düşünüp birazcikta zengin olman lazım :D neee combinler buildler yapılabiliyor şuan oyunda amaaaa yapmayı bileninde gucu yetmiyor örnek ben :D

maxidragon1

Üye
Dedikleriniz gerçekten oyuna renk katan ve birçok mmorpg de olan durumlar ama şu an için hele ki daha oyunun birçok kısmında hatalar varken pek de olabilecek gibi durmuyor. Ama hayal etmek güzel tabi.
Olacak olan şey ise gelecek yamalar ile eşyaların üzerine yine tek düze aynı özelliklerin biraz daha güçlendirilmiş olanı olarak devam edecektir.
Gelen güncellemeler de bunu gösteriyor. Hatta hatasız gelen güncelleme olmadığından erken erişimin de kolay kolay biteceğini düşünmüyorum. Çünkü hali hazırda olan dinamiklerin bile çalışıp çalışmadığı meçhul. Bazı oyuncuların yaptığı videolarda da bunları görebilirsin. Bu yüzden oyunu daha da karmaşıklaştırıp başlarına iş alacaklarını sanmam. Umarın dediğiniz örneklerden daha iyileri oyuna gelir herkeste zevk alarak oyununu oynar. Oyun daha iyi yerlere gelir.

Ha bu arada bu sorunlar düzeltilemez mi düzeltilir. Oyun çok iyi bir yere gelemez mi gelir. Ama ben erken erişim altında deney faresi olarak kullanılmayı istemiyorum. Ben sadece bir oyuncuyum her gün başıma bir hata gelecekte ben onu raporlayacağımda oyun gelişecekte öyle bir dünya yok.
Ben bu oyuna başlarken hiçbir yerde erken erişimdeyiz ona göre başlayın demedi. Ben oyunda UE4 kullandıklarını gördüm ve videolardaki o sinematik görüntülere kandım biraz. Ama azcık dikkatli bakınca sanki 2000'li yılların başlarında yapılan diğer oyunlardan çok değil ama pekte bir farkının olmadığını görüyorum. Oyunu geliştiren insanların emeğinin de farkındayım onların yaptıklarını da direkt çöpe atmak istemem yanlış anlaşılmasın. Demem o ki bu yüzden ben şuanda sadece etkinliklere katılıyorum ve diğer olanları uzaktan izliyorum çünkü ben buraya oyun oynama geldim oyun yapmaya değil.
Aslında bu önerilerimi yazarken ben de dediklerini düşündüm ve sana hak veriyorum. Daha bir çok problem varken böyle birşeye kalkışmak ortalığı karıştırabilir. PVP modunda çok şikayet görüyorum ve bence böyle oyunlarda PVP ikinci planda olmalı ilk olarak karakterimizi güçlendirme aşaması yani PVE aşamasından geçer. PVE aşamasına yönelik yapılacak değişiklikler bu oyunu hayata geçirebilir. Şuan bizlerin yaptığı şeyler EXP partiye gir aynı mobu saatlerce binlerce kez öldür ve level atla mantığı. İşte bahsettiğim mekanikler bi nebze de olsa PVE yi canlandıracaktır oyuna çeşitlilik katacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu oyundan henüz derin Buildlerin kullanılmasını beklemiyorum ama basit eklemeler yapılabilir bu RÜN muhabbetinin içeriğini tam olarak bilmiyorum ama sanırım bahsettiğim sisteme benzer şeyler eklenecekmiş (yine de bilmiyorum bu sadece tahmin) silahlara gelecek olan azıcık gelecek değişim bile oyunu hareketlendirir insanlar içerik üretmeye de başlar. Benim bahsetmek istediğim şey eğer bu detaylar artarsa oyun içindeki tek düzelik kalmayacaktır. Battle Priest oynayan insanlar tek yol izlemesin istiyorum veya Warrior oynayan insanlar tek yol izlemesin her sınıf için geçerli bu. Detaylı BUİLDler dolansın piyasada. Bir çok içerik üreticisi farklı farklı şeyler önersin herkes karakterini yaparken düşünerek hareket etsin. Oynayan kişi kendi de karakterine bişeyler katabilsin istiyorum. Bakalım zaman ne gösterecek...

maxidragon1

Üye
Oyun da çeşitli buildler combinler yapabilirsin birazcık düşünüp birazcikta zengin olman lazım :D neee combinler buildler yapılabiliyor şuan oyunda amaaaa yapmayı bileninde gucu yetmiyor örnek ben :D
Şahsen ben çeşitliliğin bol olduğunu düşünmüyorum hiç yokta demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben oyunu kötülemek için yazmıyorum erken erişim bir oyun için iyi yönde gidiyor. şuanki build sistemine etki eden şeyler takılar ve bazı silahlar. Bunlarında çeşitliliği bana göre az. Bi silahta birden fazla etki olabilir. Curse damage Critic Damage Lifre Steal Skill Cooldown gibi gibi uzar gider bu oyunun içine etmez buna sadece güzel bir denge koymak gerekir. Zaten yukardaki örnekte bahsettim etki bi yerden kazandırırken diğer yerden düşürecek ki denge olabilsin. :)

birol2003

Üye
Şahsen ben çeşitliliğin bol olduğunu düşünmüyorum hiç yokta demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben oyunu kötülemek için yazmıyorum erken erişim bir oyun için iyi yönde gidiyor. şuanki build sistemine etki eden şeyler takılar ve bazı silahlar. Bunlarında çeşitliliği bana göre az. Bi silahta birden fazla etki olabilir. Curse damage Critic Damage Lifre Steal Skill Cooldown gibi gibi uzar gider bu oyunun içine etmez buna sadece güzel bir denge koymak gerekir. Zaten yukardaki örnekte bahsettim etki bi yerden kazandırırken diğer yerden düşürecek ki denge olabilsin. :)
Herşey için rune sistemini öne sürüyorlar ama rüne tek başına çeşitlilik sağlarmı bekleyip görmekten başka şans yok

bekirdemirr92

Üye
Ben de benzer bir konu açmıştım. Ciddi bir çalışma istiyor bu yenilikler. Şuan rise geliştirme ekibi bu kadar aktif mi bilemedim.

Alkoer

Üye
Herşey için rune sistemini öne sürüyorlar ama rüne tek başına çeşitlilik sağlarmı bekleyip görmekten başka şans yok
Rün sistemi erken erişim açıldığı andan itibaren mevcut olucaktı. Duyuru bu yöndeydi. Ama hala oyuna gelmedi. Gelmediği gibi nerf bile yedi.

Rün sistemi geldiği anda rün slotsuz itemler çöp olacağı için oyun piyasası bozulur büyük ihtimal. Zaten bu yüzden nerf yoluna gittiler.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt