Burhan Bey’in Sesli Sohbette Crafting Hakkında Konuşmaları

Aziz

Üye
01.09.2022 tarihinde Burhan Bey @Justice discord üzerinde sesli soru cevap etkinliği yaptı. Bende tekrar dinlemek için bir yayından kesitler izlerken notlarımı buraya paylaşıyorum. Alıntı içerisinde olanlar Burhan Bey’in kendi sözleridir. Parantez içerisinde olanlar benim. Bunun sebebi Burhan Bey bazen konuyu atlayabiliyor. Bağlamak açısından yazdım. Çünkü ses ile yazı arasında duygu farkı olduğundan okuyan anlamayabilir. Her soruyu yazmadım. Bunun sebebi Burhan Bey’de cevapladığı ya da gereksiz gördüğü için. Daha çok onun dikkat ettiği ve üzerinde konuştuğu soruları yazdım.
3 Eylül günü gelen Hotfix-Craft Güncellemesi
GÜNCELLEME:
74FE80A0-FD0F-4761-B6AA-7A3B9E3369A9.jpeg

BALIKÇILIK HAKKINDA SON AÇIKLAMA:
733C4A74-55DD-4ADA-AC2A-05AA14D117A9.jpeg

1) Meslekler neden başta kolaydı? Şimdi bir sürü kişi nasıl kasacak şeklinde gelen sorular üzerine cevabı.
Ben kendim beta zamanı ya da crafting gelmeden önce, oyun başladığı zamanlarda crafting hakkında bir çok açıklama yaptım. Clan binaları geleceğini söyledim. Hiç kimse kulak asmadı. Kulak asan 20 kişi ya da 30 kişi ya da kaç kişilerde onlarda akılcı davranıp bu mesleklerde iyi bir yere geldiler. Aslında bu ilgi göstermeyenlerin suçu. Çünkü o 20 kişi materyalleri topladı. Eğer siz benim söylediklerime kulak verseydiniz, bunların önemli olacağından sürekli bahsettim. Birazcık kulak verseydiniz ve ilgi gösterseydiniz, köşesinden kıyısından birazcık uğraşsaydınız, şimdi belirli seviyedeydiniz, hem onlar bu kadar malzemeye sahip olmayacaklardı hem de araya bu kadar açmamış olacaktınız, hem de hiç bir şeye sahip olmayacaktınız. Yani sizin eksikliğinizi aslında biz bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Yani baştan 20-30 kişi değilde en azından 300-500 kişi ilgilenmiş olsaydı şu an böyle bir senaryo yoktu. Yani ben defalarca söyledim şimdi de söylüyorum. Clan binalarıyla ilgilide söylüyorum. Yarın yine aynı şeyler olacak. Yani hepinize aynı anda bir şeyler sunuldu ve siz bunları tercih etmediniz. Yani çok az kişiye bunları bıraktınız. Yani onlarda bu seviyeye geldikleri için haksızlık diyorsunuz. Tam aksine haksızlık değil. Onlar çaba sarf etti. Siz keyifle oynarken onlar sıkıla sıkıla materyal topladılar ve ne olacağı hakkında net fikirleri yokken, sadece benim beyanlarım varken bunları yaparken, level kastınız, farm yaptınız… Ben yapmayın demiyorum. Tamamen onlara bıraktınız. E ne oldu? E haliyle onlarda bunu fırsat olarak değerlendirdiler. Bu saatten sonra benim yapacağım en iyi şey şu, sadece ben Dorion’da ve diğer haritalarda ki, özellike Dorion’da ki materyalleri yeni başlayanlar için bir kaç katına çıkartacağım materyalleri. Böylece daha hızlı toplayabileceksiniz.
2) Peki yeni başlayanlar yakalamayacak mı? Yeni başlayanlar materyal toplamada sıkıntı çekiyor. Ne olacak?
Bu saatten sonra benim yapacağım en iyi şey şu, sadece ben Dorion’da ve diğer haritalarda ki, özellike Dorion’da ki materyalleri yeni başlayanlar için bir kaç katına çıkartacağız materyalleri. Böylece daha hızlı toplayabileceksiniz. Xp oranlarına bakacağım. Özellikle alt materyallerde… Sonrasında kingdom ve daha üst haritalarda materyalleri artırmam şuna sebep olur; yine onların ekmeğine yağ sürmüş olurum. Yine sizi alta çekmiş olurum. Ama ben şu aşamada sadece dorionda bu buffı gerçekleştirip, sırf bir catch-up (yakalama) sistemi olsun diye ama şunu düşünmeyin ki kesinlikle siz o arkadaşlara kesinlikle yetişemezsiniz. Sadece önünüzdeler sizin. Siz bir iki saatir toplarken onlar aylardır topluyorlar. O yüzden bence bu konuda şikayet etmenin kimsenin hakkı yok. Zamanında herkese tüm sistem aynı şekilde sunuldu. Zamanında akılcı davranan, stratejik davranan davrandı. Aradaki farkı düzeltmek bana düşmüyor malesef. Arada ki farkı kapanması için bu şekilde yardımcı olacağım

3)Gelecekte ki isyanlara karşı küçük bir uyarı…
şimdi yarın bir gün BP ile eşya alabileceğiniz bir sistem gelecek. E bu kez crafterlar aynı şeyi söylemek zorunda değil. Onlarda onu tercih etti. Neden ben savaş puanı kasmadım onlarla aynı seviyede değilim diyemeyecekler…

4) Materyallerin neden ilk başta az olması hakkında
Biz bunun performans çalışmasını yaptık arkadaşlar. Eğer biz bunu 500 obje yerine 5000 obje ile açsaydık patlayabilirdik. Ve hiç oynamayabilirdiniz. Bu daha kötü senaryo olurdu. Ve ben hemen ardından duyurularımı yaptım, discorddan, forumdan gerekli bilgileri aktardım. Gece 3 - 3.30 a kadar sorularınızı yanıtladım. Ama hâlâ böyle farklı yere çekenler oldu, anlasa bile anlamamazlıktan gelen oldu, yoksa biz hâlâ işimizin başındayız.
5)Son olarak neden toplamaları ticarete kapatıp materyalleri artırmıyorsunuz?
Ticarete kapalı bir oyun değil, bizim oyunumuz malesef. Olay burada başlıyor. Bizde her şeyin ticareti olduğu için oyun içerisinde yani ticarete tamamen açık bir oyun olduğu için bu yapıyı düşünmüyoruz. Zaten bu mesleğin özünde var. Ürettiğini satmak. Bugün farmville oyunların da bile ürettiğini satmak var.

6)Materyal sayısını artırmak yerine XP’i artırmak….
Evet materyal sayısını da artıracağız ama çok değil. Sunucuya giren ortalama girdiği sayıyı da görebiliyoruz. Bunun hesabını da yapıyoruz. Bunun hesabını da yaparken örnek veriyorum bir odun materyali 60-70 bin tane 80-90 bin tane giriyor. Bunu artırdığınız zaman 200 binlere çıkıyor. Bu çok kötü bir şey. Bunun son seviye olduğunu da düşünürsek, aynı seviyede son materyalde girmiş olacak. Bunun hesabını yapmak lazım. Bunu kripto paralara da örnek gösterebiliriz. Artırıyorsun ama dolar karşılığı aynı oluyor ya da düşebiliyor. Bunu da hesap etmek lazım. Sen zarar edeceksin neticede. Bunların hesabını iyi yapmak lazım. Ben sadece materyale dayalı bir crafting yapmadım. Bunu neden yaptım? Birinin elinde milyon tane malzeme olsa bile son seviyeye ulaşamaz. Hem limitörler var.
7)Bir meslek üzerine yoğunlaşıldığında ortalama ne kadar sürede 40 seviye olunur?

Bunu yaparken şöyle düşünün. Bir takı üretiminin mesela 5-6 ay sürmesini arzu ediyorum. Yani en uzun sürecek o. Ama 5-6 sürdükten sonra ya da 3-4 ayda bilemiyorum. (Bu oyuncuya kalmış durumda demek istiyor) Çok böyle seri üretim yapamayacak ama bu harcadığı vaktin karşılığını alacak. Üretimler yapabilecek. Bu özellikle, son seviyedeki epic ve üstünde ki eşyalara bakarsanız tüm alanlarda yani zırhtır, silahtır, takıdır, buradaki itemlar tamamen oyunda olmayan tamamen farklı eşyalar vermeye çalıştık. Yani bir üstüne de çıkabilirdik ama değersiz olabilirdi. Sadece database şişerdi. Ekstra iş gücü ortaya çıkacak.
8) Itemların değeri…
Yani epic ve üstünü başka yerde bulamayacağınız için onların değeri korunmuş olacak. Yani crafterlar içerinde korunmuş olacak. Crafterların piyasaya süreceği adetlere göre ve onların göstermiş olduğu ilgiye göre olacak. Bizim ana hedefimiz şu. Ne dedim mesela? Ortalama takı üretiminin 5-6 ayda olması gerektiğini, silah 2-3 ayda, ağır zırh 3-4 ayda… Harcadığı süreyi göre kazanmasını gözeteceğiz. Bizim gözeteceğimiz denge bu zaten. Bir hafta çalışanla 2 ay çalışanın hakkaniyetini koruyacağız.

9)Balık konusu…

Balık ne yapıyor? Sadece bilgisayar başında otomatik… Tabi düzenlemeler olacak. Ne olmuştu? Ağırlık artmıştı. Yem gelmişti. Tabii düzenlemer olacak. Bunlara bakacağız. Hemen anonda isyan etmeyin. Bildirin. Biz zaten inceliyoruz. İtiraz etmiyoruz. Sen kesinlikle haksızsın, böyle olamaz demiyoruz. Bakalım edelim inceleyelim diyoruz. Tabii ki haklı bulursak düzenleme yapıyoruz. Bunların hepsi zamanla düzenlenecek.

10)Haftalık uğraşmak istiyorum. Vaktim yok. Ne yapabilirim?
Aşçılık gibi, simya gibi ilerlemesi daha basit mesleklere yönelebilirler. Daha sağlıklı olacaktır onlar içindir. Meslek yapmak zordur. Bugüne kadar hiç bir MMORPG’de böyle bir sistem yok. Gerçekten o meslekte ilerleyemek isteyen saatlerini harcadı. Tabii alışkın olmayanlar var, onlar hemen olsun istiyor. Yarın herkesin 30-40 olduğunu düşünelim. Yine şeyden şikayet edeceksiniz. Anlamsız oldu diyeceksiniz. Sabırlı olanların bir şeyler elde edebilecektir.

11)Toplama Aletleri
Bu toplama aletleri 4 seviyeden oluşuyor. Common, rare, epic ve uniqe olmak üzere. Siz uniqe bir eşyayla birinci seviye bir ağacı, birinci seviye aletle topladığınızda diyelim 12 saniyede, 2 seviye 10 saniyede 3 seviye 8 saniyede, 4 seviye ise 6 saniyede… neredeyse yarı yarıya düşürür. Siz öyle düşünün. Yine class buffları var bu şekilde, balıktır, yemekler var bu şekilde… Yine zırhlar olacak gathering bonusu veren… Tüm bu süreleri düşürün diyorlar. Düşürdüğümüz zaman o 4 saniye olacak 2 saniye… 2 saniye olunca ne olacak? Bu sefer herkes o materyali 2 saniyede toplayacak. Şu an o sürenin size katkısı şu: Herkes 1 toplamacılığa odaklanmak istiyor. Diğer türlü biz bu süreyi ortadan kaldırırsak, herkes her gördüğü materyali toplayacak, herkes her mesleği yapmak isteyecek… Ama bu süre uzun olunca herkes bir meslekte uzmanlaşmak isteyecek.

12)Gathering Bahçeleri Yapılabilir mi?
Sadece tasarıma bakmıyor olay. Bunun geliştirmesi var. Bunların çok kısada olmayacağı söylendi. Yoksa ben çok isterdim. Mesela NPCler var. Oduncu gibi… Onlarda böyle arka bahçe gibi ya da kendi bahçeniz olsun, kendiniz ekip biçin olsun isterdim ama bunlar çok daha ileride yapılabilecek şeyler… Geliştirici ile görüştüğümde bı şekilde bilgi aldım.
13)Etkinlik ve Dungeonlara materyal eklenir mi?
BLOOD valley gibi etkinliklere oraya gittiğinizde oraya özel materyaller çıkabilir. Bir yanda savaş içerisindeyken onlar için de uğraşmak isteyen olur. En azından o etkinliklere katılmak isteyen de olur. Ayrıca bu tarz etkinliklere girdiğinizde, dungeonlara girdiğinizde yüzde 1 ihtimal dungeon coin düşüyor. Atıyorum. Varsayımda bulunuyorum. Mini bosslardan farklı şeyler düşüyor vesayire. Bunları topluyorsunuz. Sonra diyor ki mesela 50 tane dungeon coine mesela şunu 100 tane dungeon coini şunu… böyle böyle farklı şeyler olabilecek. Böyle düzenli ödül sistemi de olabilecek. Aldığınız eşya ödül yerine bu tarz ödül sistemi de olabilecek. Örnek veriyorum 200 dungeon coinede ruh bağı açma eşyası… Örnek veriyorum yani. Ama ne olacak böylece? Hem oyunda düzenli vakit geçiren yani böyle 1 ay 1.5 ay mesela hem belirli seviyeye ulaşmış olacak. Sadece etkinliklere katılarak bile belirli savaş puanına ulaşıyorsunuz. bu puanlarla biraz da takviye ederek bununla gidip kendinize, kendi seviyenizin trade edilemeyecek şekilde kendi seviyenizin iyi bir silahınızı ya da eşya alabileceksiniz. Bunu kendiniz kullanabilecek şekilde elde edebileceksiniz. Bunu tamamen şansız olsa bile en azından düzenli etkinliklere katılarak bir şeyler elde edebilecek. Bununla alakalı bazı çalışmalar var ama o netleşmiş, onaylanmış şeyler değil.

14)Yer altından çıkan craft materyalleri
Evet bu tamamen düzenlenemedi. Tam fixlenmedi. Geliştirici ekip onunla ilgili güzel çalışma yapacak. Bunları koordinatıyla birlikte siz bize bildirirseniz bunlar hemen düzenlenir.
15) Materyallerin Belirli Bölgesi Olsa Daha İyi Olmaz Mıydı?
Ganolara giderken Dorionda maden bölgesi var. Eğer oraya sadece madenleri koyarsanız, herkes orada bekleyecek. Kuyruk gibi bekleuecek. Emek yok bir şey yok. Hemen kanal değiştirip yeniden toplayacak. Onun yerine seyyah gibi gezen emek veren ödülünü alsın. Cidden emeğini harcayan ödülünü alsın.
16)Kömür ve Alchemyde ki Üretim Hatası
Onu bildirdim. Düzenlenecek.
17)Sandstoneların Dorion’da Çıkmaması
Onlara da bakacağız. Çıktığını söyleyen arkadaş var.

18)Tavuklar Hakkında
Performansını görmek için sadece Doriona attık. Diğer haritalara da eklenecek. Çok nadir olmayacak. Bunları Npclerede bırakabilirdik. Ama her şeyi böyle yavaş yavaş olabildiğince gerçek hayata, daha mantıklı hâle getireceğiz. Yunurtaları NPC bırakabilirdik. Ama neden tavuktan çıkmasın. Hem kasabalara biraz can gelsin. Orada bir yaşam belirtisi olmasın? Hem sınırsız üretimi engel olmuş oluruz. Ondan üretilen malzemenin, yemeğin değerini artırmış olacağından daha iyi olacaktır. Sütle yağ da aynı şekilde. Yağı kaldırdık. Sütten yağ elde edilsin dedik. Neden sütten yağ elde edilmesin?

19)Eski sandstonelar ne olacak?
Eskiden bu sandstonelar 4 farklı seviyede düşüyordu. Şimdi şu an sadece rough stone var. Diğer taşlar boşa düşmüş gibi görünüyor. Onların hak ettiği kadar, daha önce elinde bulunduran her oyuncuya bir exchange sistemi sunacağız. Şu kadar verip şu kadar alacak kadar bir NPC olacak. Aynı şekilde pamuk içinde olacak. Belki farklı seçenekte olabilir. Ona göre değerlendirebilecek.

20)Materyalleri Açıp Kapama Özelliği Gelse Olur Mu?
Bunu görüşeceğim. Hatta notumu alayım. Materyalden kastım objeleri haritada gösterme. Olursa faydası olur mu? Faydası yoksa gerek yok.

21)Oyuncuların zaman tutarak tekelleşmesi
Ona göre ayarladık zaten. Dönemez. O yüzden random ayarladık zaten. Bunların tekelleşmemesi için belki ayda bir değiştirebiliriz. Bu zaten olağan bir şey değil. 200 tane yeri nasıl dönebilecek. Zaten kalabalık. Ekipleri büyüktür. O da stratejidir zaten. Onu zaten engelleyemeyiz sistem herkese aynı şekilde işliyor. Birilerine zorlaştıracağız siye herkese zorlaştırmanın bir anlamı yok.

22)Oyuncuları crafting kısıtlaması olabilir miydi?
Şimdi biz oyunculara maximum 5 meslek diyebilirdik. Şimdi bu oyuncu yarın başka bir meslek yapmak istediğinde ne yapacak? Sıfırlayacak. Sıfırlarsa önce ki emeğini tamamen mi sileceğiz. Bunların hepsinin iyi ayarlanması gerekiyor. Etüdünün iyi yapılması gerekiyor.

23)Üretimde toplama seviyesi var mı?

Evet olması gerekiyor. Örneğin marangozda 30.seviyede bir şey üretmek istiyorsanız odunculuğunuzun 30 seviye olması gerekiyor. Eğer bu şekilde değilse olmayan varsa bildirin düzeltelim.

24)Balıkçılık ve Yemekçilikte Açıklama Hatalar Var
Evet malesef öyle hatalar olabiliyor. Bunlar raporlandı. Düzeltilecek. Rehberde belirtilen neyse o olacak.

25)Ağaçlarda odunlardan fazla yaprak alıyoruz.
Almanız gerekiyor zaten çok fazla iksir üretilmesi lazım. Şimdi normalde her bir ağaçtan ortalama 1 veya 2 alacaktınız. Böylece nolurdu çok az iksir üretilirdi. İksirdi üretilmeli ki çok hızlı tüketilen bir şey.

26)Savaş Bölgesinden Neden Kaldırıldı?

Performans açısından. Ancak daha sonra tekrar değerli olanları ekleyebiliriz.

27) Clan Binaları Ne Zaman Gelecek?
Yılbaşından önce gelecek. Tarihi bu şekilde veriyorum.

28)Stat ve Skill Sıfırlamak için Toplama Aleti Çıkarma Şartı
Not alıyorum. Soracağım.

29)Craft sistemi kaç levela kadar gidecek?
50 ve 60 seviyeye kadar tasarıda. Legendary ce Mythic seviyeler olacağı için toplama aletleri de gelecek. Maximum 60 caplik tasarı var şu an.

30)Skinning Konusu

Skinning hayvanları mob olarak eklendiği için şu an animasyon yok. Bu yüzden oyunda bunlar mob olarak eklendi. Herkesin kesebileceği şekilde. İleride değişebilir. Ancak performans açısından şu an böyle yapıldı.
Craft ve Meslekler İle İlgili Rehber

Son düzenleme:

Chipotle

Üye
özellikle yayına katılamayıp bilgi sahibi olmak isteyenler için çok güzel bir konu. Emeğinize sağlık

SweetDreams_

Üye
elinize sağlık güzel bi özetleme olmuş, dikkatimi çeken konu craft herkese açıktı adamlar craft yaptı gelişti siz de yapsaydiniz demiş ya hani craftı kapatması zaten oyuncular arasındaki farkı açtı kimisi expe onem verdi başta exp kasarken kimi craft yaptı exp kasan 65 oldu şimdi crafta geçeceğim derken craft kapandı, craftını bitiren daha tenha slotlarda expini de kastı. craftın kapatilmasini tahmin edemememizden kaynaklı hatalıyız sanirim biz de müneccim besini tüketmedik herhalde :) düşük ihtimalli farmlarla bezdik dungeonlara girdik ordan da rob'umuzla ayrıldık derken craft geri geldi hem de eskisinden zor haliyle şimdi bu haksa eyvallah gerçi hangi konuyu ele alsan elinde kalıyor da doğruya doğru yanlışa yanlış densin bu noktadan sonra tabiri caizse R yapamayız diye konuyu dolandırmaya gerek yok

Mitraileusse

Üye
1) Meslekler neden başta kolaydı? Şimdi bir sürü kişi nasıl kasacak şeklinde gelen sorular üzerine cevabı.
Ben kendim beta zamanı ya da crafting gelmeden önce, oyun başladığı zamanlarda crafting hakkında bir çok açıklama yaptım. Clan binaları geleceğini söyledim. Hiç kimse kulak asmadı. Kulak asan 20 kişi ya da 30 kişi ya da kaç kişilerde onlarda akılcı davranıp bu mesleklerde iyi bir yere geldiler. Aslında bu ilgi göstermeyenlerin suçu. Çünkü o 20 kişi materyalleri topladı. Eğer siz benim söylediklerime kulak verseydiniz, bunların önemli olacağından sürekli bahsettim. Birazcık kulak verseydiniz ve ilgi gösterseydiniz, köşesinden kıyısından birazcık uğraşsaydınız, şimdi belirli seviyedeydiniz, hem onlar bu kadar malzemeye sahip olmayacaklardı hem de araya bu kadar açmamış olacaktınız, hem de hiç bir şeye sahip olmayacaktınız. Yani sizin eksikliğinizi aslında biz bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Yani baştan 20-30 kişi değilde en azından 300-500 kişi ilgilenmiş olsaydı şu an böyle bir senaryo yoktu. Yani ben defalarca söyledim şimdi de söylüyorum. Clan binalarıyla ilgilide söylüyorum. Yarın yine aynı şeyler olacak. Yani hepinize aynı anda bir şeyler sunuldu ve siz bunları tercih etmediniz. Yani çok az kişiye bunları bıraktınız. Yani onlarda bu seviyeye geldikleri için haksızlık diyorsunuz. Tam aksine haksızlık değil. Onlar çaba sarf etti. Siz keyifle oynarken onlar sıkıla sıkıla materyal topladılar ve ne olacağı hakkında net fikirleri yokken, sadece benim beyanlarım varken bunları yaparken, level kastınız, farm yaptınız… Ben yapmayın demiyorum. Tamamen onlara bıraktınız. E ne oldu? E haliyle onlarda bunu fırsat olarak değerlendirdiler. Bu saatten sonra benim yapacağım en iyi şey şu, sadece ben Dorion’da ve diğer haritalarda ki, özellike Dorion’da ki materyalleri yeni başlayanlar için bir kaç katına çıkartacağım materyalleri. Böylece daha hızlı toplayabileceksiniz.

Balık konusu…
Balık ne yapıyor? Sadece bilgisayar başında otomatik…

Bu iki soruya verilen cevaplar arasında kaldım gerçekten çıkamıyorum. Burhan beye harcadığı emeğe gerçekten ultra saygım var mükemmel bi insan .
Fakat benim anlamadığım toplayıcılık yapanları fırsatçı ileriyi gören insanlar olarak görüyorsunuz ama balıkçılık yapan insanları ayırıyorsunuz ? herkes bilgisayarını kapatıp giderken ben bilgisayarımı açık tuttum bana göre buda bi emektir.
Bu haksızlık değilmi belkide bende ileriyi gördüm balık kastım tıpkı bu arkadaşların toplayıcılık yaptığı gibi neden benim tuttuğum balıklar nerf yiyor?
Niye bu çifte standart ? neden kazandığımız haklar geri alınıyor? Balıkçılığa bir düzenleme getirilmesi
ihtiyaç değil zorunluluktur . Lütfen emeğe saygı bekliyoruz

Aziz

Üye

Balık konusu…
Balık ne yapıyor? Sadece bilgisayar başında otomatik…

Bu iki soruya verilen cevaplar arasında kaldım gerçekten çıkamıyorum. Burhan beye harcadığı emeğe gerçekten ultra saygım var mükemmel bi insan .
Fakat benim anlamadığım toplayıcılık yapanları fırsatçı ileriyi gören insanlar olarak görüyorsunuz ama balıkçılık yapan insanları ayırıyorsunuz ? herkes bilgisayarını kapatıp giderken ben bilgisayarımı açık tuttum bana göre buda bi emektir.
Bu haksızlık değilmi belkide bende ileriyi gördüm balık kastım tıpkı bu arkadaşların toplayıcılık yaptığı gibi neden benim tuttuğum balıklar nerf yiyor?
Niye bu çifte standart ? neden kazandığımız haklar geri alınıyor? Balıkçılığa bir düzenleme getirilmesi
ihtiyaç değil zorunluluktur . Lütfen emeğe saygı bekliyoruz
Düzenlenmeden en dip meslek olacağını söylemişti. Dakikalarca aradım o sözünü ama ingilizde mi anlattı Türkçede mi bilmiyorum. Ama o işe mutlaka el atacaktır.

Mitraileusse

Üye
En dip meslek olsa bile verilen hakların geri alınması adil değil sonuçta toplayıcılık yapanlar ileriyi gören insanlarmış herkes xp kasarken onlar craft yapmış bende herkes xp kasarken balıkçılık kastım der insanlar doğal olarak çoğu oyuncu bu durumda şuan. Atılmazsada ağır haksızlık olur düşüncesindeyim balık levellerinin sıfırlanmasına bile razıyım lütfen bu maduriyet giderilsin

Aziz

Üye
En dip meslek olsa bile verilen hakların geri alınması adil değil sonuçta toplayıcılık yapanlar ileriyi gören insanlarmış herkes xp kasarken onlar craft yapmış bende herkes xp kasarken balıkçılık kastım der insanlar doğal olarak çoğu oyuncu bu durumda şuan. Atılmazsada ağır haksızlık olur düşüncesindeyim balık levellerinin sıfırlanmasına bile razıyım lütfen bu maduriyet giderilsin
Az önce son bir bildirim attı kendisi discordda. Konunun en üstüne ekledim. Katılıyorum size.

Hedvein

Üye
Kaçırdım diye üzülüyordum harika bir paylaşım keşke forum hep böyle konularla dolsa taşsa <3

SweetDreams_

Üye
Düzenlenmeden en dip meslek olacağını söylemişti. Dakikalarca aradım o sözünü ama ingilizde mi anlattı Türkçede mi bilmiyorum. Ama o işe mutlaka el atacaktır.
evet söylemişti dip meslek olduğunu zaten öyleydi de balıkla takı üretmiyoruz silah zırh üretmiyoruz yemekler gibi exp de yükseltmiyor alt tarafı pot gibi can basıyor zaten balık tutma oranlarını oldukca düşürmüşlerdi 20 saat pc açık tuttum cok iyi hatırlıyorum 120 tane red snapper veriyordu diger balıklardan da atıyordu tabi ama kullanışlı olan red snapper diye onu örnek veriyorum oyun parasıyla alsam yaktığım elektrikten ucuza gelir ama yine de kendi işimi kendim görmek istedim en azından bi meslekte yükselmek istedim demem o ki zaten en dip meslekti şimdi yok oldu.. olan yine oyuncunun emeklerine oldu şimdi güven de gir bakalım herhangi bi craft işine yarın da diğerini yok ederler

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt