Cpu %100 Çalışıyor Sorunu 2024

cinarx

Yeni Üye
Selam arkadaşlar,
Bu ve buna benzer sorunu yaşayan kişiler olarak sayımız çok fazla. Bununla ilgili yaklaşık 2 haftadır denemediğim şey kalmadı. Sorunun oyun kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. Güncel bir çok oyuna girdiğimde cpu max %75 olurken, sadece bu oyunda %100 ile çalışırken ekran kartı %40'larda geziyor. Benden daha düşük sistemleri olan insanların işlemcisi %40 ile çalışıyor. Discord kanalları üstünden günlerdir yazıyorum ama, yöneticiler tarafından tatmin edici bir cevap alamıyorum. Sistem bilgilerim şu şekilde;
i5 intel 8 çekirdek işlemci
16 gb ram
4060 8gb ekran kartı

Benbu

Üye
Oyunun kullandığı motordan dolayı ekran kartına değil işlemciye yükleniyor çalışırken bu yüzden işlemci sağlam olması gerek

Bi Aforoz

Üye
COZUM.jpg

çözümü net anlatıyorum. Güç planlarından hangi güç planını kullanıyorsanız onun yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" linkine tıklayın bu menü açılacak. Buradan gelişmiş güç ayarlarına tıklayın ve daha sonra açılan pencerede işlemci güç yönetimini bulun burada En yüksek İşlemci durumu 100% ise bunu 99 ya da daha aşağı bir sayı yapın. Farkı göreceksiniz.

drwillcaster

Yeni Üye
Ben i5 12400f ve 4060 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. Kendi ayarlarım şu şekilde: ultra preset görüntü kalitesi, MSAA , DLSS Quality. 100fps üzeri alıyorum. Umarım işine yarar.

cinarx

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 15924

çözümü net anlatıyorum. Güç planlarından hangi güç planını kullanıyorsanız onun yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" linkine tıklayın bu menü açılacak. Buradan gelişmiş güç ayarlarına tıklayın ve daha sonra açılan pencerede işlemci güç yönetimini bulun burada En yüksek İşlemci durumu 100% ise bunu 99 ya da daha aşağı bir sayı yapın. Farkı göreceksiniz.
Bunu bir çok kez denedim işe yaramadı maalesef.

cinarx

Yeni Üye
Ben i5 12400f ve 4060 kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. Kendi ayarlarım şu şekilde: ultra preset görüntü kalitesi, MSAA , DLSS Quality. 100fps üzeri alıyorum. Umarım işine yarar.
Bunun nasıl yapılacağını tarif edebilir misiniz ? Oyun içi ayarlardan mı bahsediyorsunuz anlayamadım.

cagri27

Yeni Üye
i5 9400F, İşlemciye sahibim. Evet Rise Online oyun motoru işlemciye yük bindiriyor bu gerçek. Benim işlemci kullanımım genelde %60 ile %100 arası oluyor fakat bu oyun içerisinde ekran kartını darlamıyor gördüğüm kadarıyla oyun stabil çalışıyor. Büyük ihtimal Direxct 12 etkisi olabilir. Size tavsiyem Direxct sürümleri arasında geçiş yapmanız hangisini kullanıyorsanız diğer versiyonla değiştirip deneyin. Ekran kartınızın %40 kullanılması işlemci kısıtlamasından dolayı olmayabilir. Grafik kartınızın ne kadar kullanıldığına bağlı olarak düşük seviyede çalışabilir.

cinarx

Yeni Üye
i5 9400F, İşlemciye sahibim. Evet Rise Online oyun motoru işlemciye yük bindiriyor bu gerçek. Benim işlemci kullanımım genelde %60 ile %100 arası oluyor fakat bu oyun içerisinde ekran kartını darlamıyor gördüğüm kadarıyla oyun stabil çalışıyor. Büyük ihtimal Direxct 12 etkisi olabilir. Size tavsiyem Direxct sürümleri arasında geçiş yapmanız hangisini kullanıyorsanız diğer versiyonla değiştirip deneyin. Ekran kartınızın %40 kullanılması işlemci kısıtlamasından dolayı olmayabilir. Grafik kartınızın ne kadar kullanıldığına bağlı olarak düşük seviyede çalışabilir.
Peki FBS oranınız nedir?

cagri27

Yeni Üye
Vsync aktif olduğu için 60 fps alıyorum fazlası vardir eminim. Dorion gibi kalabalik ortamlarda ara ara 40 - 50 fps oluyor.

Bi Aforoz

Üye
Bunun nasıl yapılacağını tarif edebilir misiniz ? Oyun içi ayarlardan mı bahsediyorsunuz anlayamadım.
Yıllardır kullandığım bir yöntem her bilgisayarımda yaparım hepsinde işe yarar. Sende yaramıyor olması ilginç. Umarım çözüm bulursun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt