CPU 100 sorunu

drokenes

Üye
Ekran_Al_nt_s_.PNG

Ekran kartı da rtx 3050 , en düşük ayarlarda da aynı şekilde problem yaşıyorum. Fps imde herhangi bir problem yok fakat cpu kullanımı 100 aşağısına inmiyor, ısı sorunları da başlıyor. ( Tüm donanımlarım güncel ve başka oyunlarda bu problemi yaşamıyorum. )

Son düzenleme:

DeadLyBeaTs

Üye
Merhaba hocam. Aynı sorunu bende yaşadım yüksek cpu kullanımında ısı sorunu çözmek için işlemcinin turbo boost özelliğini kapatabilirsin. Bende işlemci min. 105 derece agresif çalışıyordu şuan 60-65 derecede çok rahat oynuyorum. Nasıl kapatılacağı konusunda youtube'da fazlaca rehber mevcut.

skaebneN

Üye
Hocam grafik ayarlarını en üst düzeye alırsan bir nebze CPU yükünü azaltabilirsin.

Delucia

Üye
ThrottleStop vb. cpu kısıtlayıcı programlar kullanabilirsiniz.

drokenes

Üye
Merhaba hocam. Aynı sorunu bende yaşadım yüksek cpu kullanımında ısı sorunu çözmek için işlemcinin turbo boost özelliğini kapatabilirsin. Bende işlemci min. 105 derece agresif çalışıyordu şuan 60-65 derecede çok rahat oynuyorum. Nasıl kapatılacağı konusunda youtube'da fazlaca rehber mevcut.

Sağolasın, agresif modu için kayıt defterinden bir ayar yaptım, agresif modu kapatınca herhangi bir fps kaybı yaşaamadan ısı 60 lara düşmeye başladı. Eline sağlık.

ersin33

Üye
Ben dede aynı sisteme sahip bilgisayar var FPS 30 en düşük ayarlarda aynı en yüksek ayarda aynı benim bilgisayarımın 3te biri kadar sisteme sahip arkadaş benden daha iyi FPS ile oynuyor yetkililer yardımcı olsun rica ediyorum oyunu silesim geliyor rtx 3050t Intel i5 11 nesil 8 GB ram 512 ssd

Son düzenleme:

Aura

Üye
Oyun darboğaz oluyor sanırım. Bende de var bu sorun CPU çok fazla kullanıyor ve fps değerleri çok iyi değil ve ekran kartını neredeyse kullanmıyor oyun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt