CPU-GPU değişimi

turku6az

Üye
Oyun için iyi diyebileceğim bir bilgisayarım olmasına rağmen Rise Online bilgisayarımı ve özellikle işlemciyi çok fazla yoruyor. Oyunun ağır yükünü işlemciden alıp ekran kartına bindirebilme gibi bir imkanım var mı acaba? Yazılım bilgisi iyi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

charmeloon

Üye
Yapabileceğin çözünürlüğü düşürmek. Nvidia ise DLSS açabilirsin. Amd ise Fsr 1 var oyunda ama developer adamlar fsr 1 in bir şeye yaramadığını bilmiyor. Fsr 2 eklemiyorlar oyuna. Fsr 2 eklemeleri için desteğe mesaj atabilirsin.

berktun

Üye
Bu oyun cpu'ya yük bindirir grafik kalitesini yükselterek ekran kartınızın kullanılma oranını yükseltebilirsiniz fakat kalabalık bir alanda en düşük çözünürlükte aldığınız fps değeri işlemci darboğazı kaynaklı 40sa ve o sırada gpu kullanım oranı %60'sa ultra grafiklerde yine 40 alırsınız ama gpu %100 civarı kullanılıyor olur.
Optimizasyon iyileştirilmeden ne yazıkki bu tarz dengesiz perfomansla idare etmek mecburiyetindeyiz. fsr ve dlss gpu yetersiz kaldığı durumlarda düşük çözünürlüğü upscale ederek performans artışı amaçlar. Cpu kaynaklı sıkıntılarda fazla bir yardımı olacağını sanmıyorum.

N3v3N

Üye
CPU dan çekip gpuya aktarsan bile FPS artmıyor. Sadece CPU yükü azalıyor. Aksiyon anında yine cpu yükü artıyor veya gpu darboğaz yapıyor.

Cok ayar denedim. İşlemci anlık kullanımı/hızı, gpu frekansi hepsini test ettim. Low/epic yapma arasında bile minimal FPS farkı oluyor. En son ikisi de % ortalama olacak şekilde ayarladım Gözüme iyi gelen özellikleri iyi yapıp gerisini low yaptım.

İşlemci hızı çok önemli oyunda. Ryzen 1600 den 5600 e geçtim. Diğer özellikler sabit kaldı. Bowl en kalabalık anında (bos + 6sar party kapışma, mage novalari) ryzen 1600 ile 15-20 fpsleri goruyorken 5600 ile 35 FPS altına düşmüyor.

Townda ryzen 1600 30 FPS goruyorken, 5600 ile 50+ FPS goruyorum.

Ryzen x3d serisini denemek lazım. İşlemciye yük binen oyunlarda işlemci ön belleği de önemli olabiliyor.

Hypnotica

Üye
eminim bir çok kişinin ekran kartı AMD dir. ve FSR 2 günümüzde şuan F/P olarak popüler. FSR 2 nin kesinlikle eklenmesi gerekli.

shapshall01

Üye
5800x3d kullanıyorum işlemci olarak, gayette kasma bile olmuyor. Bowl da mage novaları bile düşse 35 fps altına düşmüyor, tavsiye ederim.

Rhine

Yönetici
Game Master
Selamlar, benimle lütfen performans ve bilgisayar özelliklerini paylaşır mısın? @turku6az

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt