Öneri CPU Kullanım Sorunu ?

Arlina

Üye
Bazı kullanıcılar kendi yaptıkları grafik ayar hataları nedeniyle yazıyor; "cpu çok kullanıyor, çok ısınıyor" vs. bakalım gerçekten öyle mi?

Resim 1 Kalabalık Town; CPU 48 derece, %35 kullanım

Resim 2 Parti Ortamı; CPU 47 derece, %30 kullanım

Görüldüğü gibi oyunda bir sorun bulunmamaktadır. Herşey olması gerektiği gibi gpu kullanımı +%95 sabit ve sıfır darboğaz.

1500 TL'ye aldığım 11400F 6 çekirdek giriş seviyesi cpu kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 72
  • 2.jpg
    2.jpg
    794.8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:

BySavas

Üye
11400f mi kullanıyorsun?
eğerki durum böyleyse değerler çok iyi

Tauriel

Üye
Süper abi. Sen sorun yaşamadığın için oyunda bir sorun bulunmamaktadır demen kesinlikle çok doğru bir benchmark oluşturmuş :)
Elimdeki 12000 liralık laptop sürekli fps drop yaşıyor. 1500 liralık işlemci alayım hemen satıp belli ki problem benim alette.

GrauerWolf

Üye
Arkadaşın bilgisayarı oyun içerisinde problem yaratmıyormuş.Oyun tıkır tıkır çalışıyor. Herhangi bi optimizasyon çalışmasına gerek kalmadı.(!)

Arlina

Üye
Arkadaşın bilgisayarı oyun içerisinde problem yaratmıyormuş.Oyun tıkır tıkır çalış

Süper abi. Sen sorun yaşamadığın için oyunda bir sorun bulunmamaktadır demen kesinlikle çok doğru bir benchmark oluşturmuş :)
Elimdeki 12000 liralık laptop sürekli fps drop yaşıyor. 1500 liralık işlemci alayım hemen satıp belli ki problem benim alette.
Ben 1500 tl lik cpu ile sorun yaşamayıp eğer sen 12000 tl lik laptop(!) ile sorun yaşıyorsan demek ki sorunu kendinde arayacaksın.

Neyazikkikaderebak

Üye
Bazı kullanıcılar kendi yaptıkları grafik ayar hataları nedeniyle yazıyor; "cpu çok kullanıyor, çok ısınıyor" vs. bakalım gerçekten öyle mi?

Resim 1 Kalabalık Town; CPU 48 derece, %35 kullanım

Resim 2 Parti Ortamı; CPU 47 derece, %30 kullanım

Görüldüğü gibi oyunda bir sorun bulunmamaktadır. Herşey olması gerektiği gibi gpu kullanımı +%95 sabit ve sıfır darboğaz.

1500 TL'ye aldığım 11400F 6 çekirdek giriş seviyesi cpu kullanılmıştır.
Bu konuyu açan kesi ko da pazarcı

Arlina

Üye
Bu konuyu açan kesi ko da pazarcı
Rise onlineda optimizasyon sorunu olmadığı, sorunsuz calıstıgını söylüyoruz ama adam bana ko pazarcısı demiş.

Muhtemelen yazdıklarımdan gram anlamadı, oyunu kötülüyorum sandı :D

Rise ekibine sabır diliyorum, bu kitle ile işiniz çok zor...

Neyazikkikaderebak

Üye
Rise onlineda optimizasyon sorunu olmadığı, sorunsuz calıstıgını söylüyoruz ama adam bana ko pazarcısı demiş.

Muhtemelen yazdıklarımdan gram anlamadı, oyunu kötülüyorum sandı :D

Rise ekibine sabır diliyorum, bu kitle ile işiniz çok zor...
Hiç bir problem yokmuş gibi oyunu övmek, oyuna ihanettir. Şimdi git döner ekmek parası kazan

Yararım

Üye
Benim deneyimime göre bir sorun var, ESO, WoW, Neverwinter vb. oyunların hepsini uzun süre deneyimlenmiş birisi olarak; bahsettiğim oyunlarda stabil bir şekilde çalışan bilgisayarım(Dell g7 7790 rtx2060) Rise Online a girdiğimde maalesef otomatik olarak performans moduma geçiyor ve fanlar yüksek devirle çalışmaya başlıyor, nedenini pek çözemesem de eğer yardımı olacaksa MSI afterburner programı ile kaydettiğim verileri paylaşabilirim, amacım oyunun geliştirilmesine katkı sağlamak, umarım bu sorun da çözülür :)

wolfphenom

Üye
Benim deneyimime göre bir sorun var, ESO, WoW, Neverwinter vb. oyunların hepsini uzun süre deneyimlenmiş birisi olarak; bahsettiğim oyunlarda stabil bir şekilde çalışan bilgisayarım(Dell g7 7790 rtx2060) Rise Online a girdiğimde maalesef otomatik olarak performans moduma geçiyor ve fanlar yüksek devirle çalışmaya başlıyor, nedenini pek çözemesem de eğer yardımı olacaksa MSI afterburner programı ile kaydettiğim verileri paylaşabilirim, amacım oyunun geliştirilmesine katkı sağlamak, umarım bu sorun da çözülür :)
oyun tum cekirdekleri kullaniyor ve malesef intel islemcili laptoplarin tum cekirdekler aktif oldugunda islemci hizi 2ghz seviyelerine dusuyor .yeni ryzen mobil islemciler cok cekirdek konusunda baya avantajli yeni ue4 motorlu oyunlarda

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt