Deathvalley'deki R.o.w. Meselesi

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
Merhaba Rise Online World oyuncuları,

Bugün sizlerle uzun süredir oyunumuzun gelişimine ve oyun keyfine zarar veren çok ciddi bir problemden bahsetmek istiyorum. Eminim birçoğunuzun farkında olduğu, ama ne yazık ki artık göz ardı edilemeyecek bir noktaya gelen R.O.W. sisteminden söz ediyorum.

Bildiğiniz üzere bir süredir, oyuncunun başında olmadan bilgisayarın oyunu kendi kendine oynamasını sağlayan bu sistem özellikle Deathvalley haritasına entegre edilmiş durumda. Elbette, R.O.W. sisteminin doğru yerde ve doğru amaçla kullanıldığında avantajları olabilir. Ancak gelin görün ki, şu an geldiğimiz noktada bu sistem, oyuna faydadan çok zarar veriyor.

Peki bu sistemin oyunumuzu nasıl olumsuz etkilediğini konuşalım:

1- Deathvalley Slotlarının Tekelleşmesi:
Sistemi sadece para kazanma aracı olarak gören kişiler, Deathvalley'deki farm slotlarını adeta tekeline almış durumda. Solo oyuncuların, yeni başlayanların farm yapmasını engelleyerek hem gelişimlerini kısıtlıyorlar hem de aktif PK'dan, etkinliklerden ve dolayısıyla oyundan uzaklaşmalarına yol açıyorlar.

2- Ekonomi Çöküyor:
Bir bilgisayar üzerinden uzaktan 8 hesapla saatlerce, hiçbir gerçek emek harcamadan yapılan farm yüzünden oyuna sürekli item ve coin akışı sağlanıyor. Bunun sonucu olarak oyun içi ekonomi dengesizleşiyor; coin ve item değerleri günden güne düşüyor. Emeğiyle bir şeyler başarmak isteyen oyuncuların hevesi kırılıyor.

3- Oyunun Ruhunu Kaybettiriyor:
Sadece farm yapıp bunu gerçek paraya çeviren, oyun içi etkinliklere, PK'ya, savaşlara katılmayan kitleler artıyor. Bu da oyunun asıl amacı olan rekabet ve eğlenceyi yok ediyor.

4- Mafyalaşma ve İttifaklaşma:
Slot tekelciliği yüzünden ittifaklar ve mafyalaşma artıyor. Hepimizin bildiği gibi bu tür yapılanmalar oyunda yasak. Ama uygulamada herkes bunun olduğunu biliyor ve müdahale yetersiz kalıyor.

5- Emekçi Oyunculara Engel:
İşi gücü olan, günlük birkaç saatini ayırıp oyunda ilerlemek isteyen oyuncular için neredeyse hiçbir fırsat kalmıyor. Deathvalley slotları tamamen kapalı, farm yapmak imkansız hale geliyor. Bu da yeni oyuncuların oyuna tutunamamasına, eski oyuncuların da zamanla soğuyup oyunu bırakmasına sebep oluyor.

---

Kısacası, bu sistemin kontrolsüz kullanımı;
✔ Oyun içi ekonomi dengesini bozuyor,
✔ Yeni ve solo oyuncuların gelişimini engelliyor,
✔ Oyunda rekabeti ve keyfi yok ediyor,
✔ Global oyuncu kitlesinin azalmasına yol açıyor,
✔ Oyunun ömrünü kısaltıyor.

Eskiden globalden onlarca yabancı oyuncumuz vardı. Ne yazık ki çoğu gitti. Bu oyun bizim oyunumuz, Türkiye'nin en büyük yerli MMORPG'si. Sahip çıkmamız gerekiyor.

Yetkililerin bu konuyu ciddiyetle ele alıp, oyunun geleceğini koruyacak şekilde gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını istiyoruz. Emin olun; birkaç büyük klanı kaybetmemek için göz yumulan bu durum, oyuna binlerce yeni oyuncunun hiç gelmemesine sebep oluyor.

Hep birlikte Rise Online World'ü eski günlerine döndürelim!

MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!

zeascott

Yeni Üye
Row dv'ye aktif edildikten sonra rise'ye tekrar başlamış ve 3 ay dayanabilmiş biri olarak bende birşeyler yazmak istiyorum.
Dediğin gibi tekelleşmiş klanlar bael,arch gibi slotları tamamen kapatıyor ve karşı ırkla ittifaklar zaten birbirlerine dokunmuyorlar.
Her gece sabaha kadar sonsuz bi farm döngüsü, adamlardan bazıları nöbette gerisi uykuda hesaplarını ekstra bir durum olduğunda teamviever,anydesk gibi programlardan tekrar rowa koyuyor.
Solo slotlar
Necro,draha, poison,flame rock. Buralar daha berbat vaziyette.
3 Aydır aktif oynuyorum, aynı slotlarda aynı adamlar günün 24 saati oradalar, kimseye salmıyolar. Karakterın ne kadar güclü olursa olsun mafyalaşma sistemi var, anında kafanda 5 kişi beliriyor.
Kavgalı mı oldun, o saaten sonra gittiğin her slotta seni gören ks giriyor. Nefret etmeni ve oyunu bırakmanı sağlayacak bi mental gerektiriyor..
100GB'lik bi karakter dizip treant kesmeye gitmenin keyifsizliği yönetimin deathvalleyde rowu aktif etmesiyle eşdeğer.
Row olmasaydı eminim o adamlar gunun 24 saati aynı slotları film izlerken kapatamazdı, 2-3 saat farmlayıp yorulunca cıkar giderdi.
Sirkülasyonun olmadığı bi sistem mevcut suan. Yenı oyuncunun 50.60bin liraya karakter dizmeden asla oynamasının ımkanı yok ki o karakteri dizse de barınabilmesi için bomboş insanlara eyvallah etmesi gerek.
Ki inferno gibi etkinlikler zaten bozuk. Asla girilmiyor 4.200 gear score ile geçtiğimiz 10 gunde 2 kere girebildim.
Oyunun pazar ekonomisi dengesini asla koruyamıyor ve şuan inanılmaz bi çöküş dönemine girdi.
Alıcı yok, yeni oyuncu yok. Ama 16 parti her gece slotlarını tutarak ve uyuyarak her sabah oyuna 40-50 parça radiant sokuyor.

Mirage

Üye
Birkaç büyük clan olarak bahsettiğin zaten aslında tek bir clan. Yönetim de bu tek clanı karşısına alamıyor. Halbuki Aarvad zamanında da iyi bir player oranı vardı, böyle bir durum yoktu. Yönetim yine para kazanıyordu. Bakalım hayırlısı, bindik bir alamete...

Fanya

Yeni Üye
Not; Bu mesaj benim ilk mesajımdır ve post sahibinin mesajının altına imzamı atarak onurlu bi başlangıç postu attığımı düşünüyorum. Bireyler bu oyunun en büyük klanıdır. Hiç bir klan, solo oyuncular topluluğundan daha büyük değildir. Bunu kavradığımız gün, oyunu daha yukarıya taşıyacağız.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
Row sistemi dvde aylardır aktif demekki alan memnun satan memnun ki aksiyon almıyolar boşa kendinizi yormayın
Bence 'boşa kendinizi yormayın' yaklaşımı doğru değil. Sonuçta bu bizim oyunumuz ve diğer oyunların düştüğü dar mantıklı, kısır döngülere ve hatalara düşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyunun gelişmesi ve ilerlemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Benzer sistemlerin başka oyunlarda nasıl olumsuz sonuçlar doğurduğunu gördük, aynı hataların burada da tekrarlanmaması için çaba göstermeliyiz. Ayrıca, eğer R.O. W. sisteminin oyuna ne gibi somut faydaları olduğunu açıkça ortaya koyarsanız, biz de sizi daha iyi anlayabiliriz.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
bu konu altına yazdığım yorumlarım gereksiz bir şekilde siliniyor cimere şikayet edeceğim fikirlerimizede saygı duyulmuyor
Merhaba arkadaşım evet bende bu durumu az önce farkettim sizin gibi birsürü oyuncumuzun değerleri yorumları silinmiş bulunmakta bunu yetkililere bildirdim umarım düzeltilir.Büyük ihtimal sistemsel bir hata var yada bu durumdan hoşnut olmayan birileriyle karşı karşıyayız.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
Merhaba arkadaşım evet bende bu durumu az önce farkettim sizin gibi birsürü oyuncumuzun değerleri yorumları silinmiş bulunmakta bunu yetkililere bildirdim umarım düzeltilir.Büyük ihtimal sistemsel bir hata var yada bu durumdan hoşnut olmayan birileriyle karşı karşıyayız.

1000036377.gif

mmacobeyi

Yeni Üye
bu konunun yorumlarını silenin kapısı gıcırdıyordur net bir şekilde. arkadasın dediklerinin altına imzamı atıyorum row iptal edilmeli dvde kesinlikle mentali yüksek olan insanlar manuel bir sekilde kasması gerekiyor row iptal edilirse hem herkes kazanır hemde itemlerin fiyatları artar. slotlardaki mafya vari clanlarda bu sekilde 7/24 slotlarda durmaz duramaz. row iptal edilmeli yoksa rise onlinenin sonu iyi değil her gelen yenilik row yüzünden hemen tüketilip sıradanlaşıyor başta radiantlar olmaz üzere çoğu itemin değerleri yerlerde

Son düzenleme:

Vefamir

Yeni Üye
harfiyen katılıyorum
dv de row kalkmalı
hagardda da slotlar ve camplar azaltılmaı
düşünsenize böyle bir oyun yapıyorsunuz tanımadıgınız adam gelip sizin sırtınızdan tonla para kaldırıyor
hagard desen multi den baska kasan yok
dv de desen sabit adamlar dışında kasabilene aşk olsun. hadi diyelim bi ara yakaladın kastın ne kasabileceksin oda ayrı konu zaten

mmacobeyi

Yeni Üye
harfiyen katılıyorum
dv de row kalkmalı
hagardda da slotlar ve camplar azaltılmaı
düşünsenize böyle bir oyun yapıyorsunuz tanımadıgınız adam gelip sizin sırtınızdan tonla para kaldırıyor
hagard desen multi den baska kasan yok
dv de desen sabit adamlar dışında kasabilene aşk olsun. hadi diyelim bi ara yakaladın kastın ne kasabileceksin oda ayrı konu zaten
NAZIMIN KUZENİ DOĞRU SÖYLÜYOR

NaneliLerry

Üye
Bence 'boşa kendinizi yormayın' yaklaşımı doğru değil. Sonuçta bu bizim oyunumuz ve diğer oyunların düştüğü dar mantıklı, kısır döngülere ve hatalara düşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oyunun gelişmesi ve ilerlemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Benzer sistemlerin başka oyunlarda nasıl olumsuz sonuçlar doğurduğunu gördük, aynı hataların burada da tekrarlanmaması için çaba göstermeliyiz. Ayrıca, eğer R.O. W. sisteminin oyuna ne gibi somut faydaları olduğunu açıkça ortaya koyarsanız, biz de sizi daha iyi anlayabiliriz.
İnşallah bi sonuca varırsınız benim hiç umudum yok ama.

smlhh06

Yeni Üye
Merhaba , yazdıklarını okudum içimdeki her şeyi söylemişsin. Yazılan yorumlar siliniyor. demek ki birilerini hoşuna gitmiyor veya işlerine geliyor. kesinlikle oyunun sağlıgı açısından death valley haritasında tamamen row un kalkması gerekiyor. slot mafyalarından ittifaklardan oyuna yeni başlayan adamlar farm atamıyor. cok güzel bir konu olmuş eline emeğine sağlık. Senden ayrıca Haddar slotlarındaki mafyalar hakkında da bir yazı bekliyorum en kısa sürede.

MakeRiseGreatAgain

Yeni Üye
Merhaba , yazdıklarını okudum içimdeki her şeyi söylemişsin. Yazılan yorumlar siliniyor. demek ki birilerini hoşuna gitmiyor veya işlerine geliyor. kesinlikle oyunun sağlıgı açısından death valley haritasında tamamen row un kalkması gerekiyor. slot mafyalarından ittifaklardan oyuna yeni başlayan adamlar farm atamıyor. cok güzel bir konu olmuş eline emeğine sağlık. Senden ayrıca Haddar slotlarındaki mafyalar hakkında da bir yazı bekliyorum en kısa sürede.
Merhaba arkadaşım, öncelikle güzel yorumlarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu konu gerçekten ciddi bir mesele ama maalesef birçok kişi göz ardı ediyor. Deathvalley haritasında R.O.W. sistemi aktif olduğu sürece oyun her geçen gün zarar görüyor ve ben beta döneminden beri severek oynadığım bu oyunun gözlerimin önünde kötüye gitmesini izlemek istemiyorum.

Umarım yetkililer burada yazdıklarımıza kulak verir ve gereken adımları atarlar. İnsanlar artık “Nasıl olsa bir şey değişmez” düşüncesiyle fikirlerini paylaşmaktan çekinir hâle geldi. Ama ben buna boyun eğmeyeceğim. Tek başıma da olsam, Türkiye'nin en büyük oyunu Rise Online World’ün gelişmesi ve zarar görmemesi için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim. MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!

1000036468.gif

smlhh06

Yeni Üye
Merhaba arkadaşım, öncelikle güzel yorumlarınız ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu konu gerçekten ciddi bir mesele ama maalesef birçok kişi göz ardı ediyor. Deathvalley haritasında R.O.W. sistemi aktif olduğu sürece oyun her geçen gün zarar görüyor ve ben beta döneminden beri severek oynadığım bu oyunun gözlerimin önünde kötüye gitmesini izlemek istemiyorum.

Umarım yetkililer burada yazdıklarımıza kulak verir ve gereken adımları atarlar. İnsanlar artık “Nasıl olsa bir şey değişmez” düşüncesiyle fikirlerini paylaşmaktan çekinir hâle geldi. Ama ben buna boyun eğmeyeceğim. Tek başıma da olsam, Türkiye'nin en büyük oyunu Rise Online World’ün gelişmesi ve zarar görmemesi için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim. MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!

Ekli dosyayı görüntüle 18819
Helal olsun , Haddar mafyaları, haddar ve lunaskar kanallarının sayısının gereksizliği ile de ilgili bir konu bekliyoruz. Bu yönetim nereden nereye geldiğini unuttu. senin gibi oyunun sağlıgını düşünen arkadaşlar olduğunu bilmek içimi rahatlattı.

pipisizkedi

Yeni Üye
Merhaba Rise Online World oyuncuları,

Bugün sizlerle uzun süredir oyunumuzun gelişimine ve oyun keyfine zarar veren çok ciddi bir problemden bahsetmek istiyorum. Eminim birçoğunuzun farkında olduğu, ama ne yazık ki artık göz ardı edilemeyecek bir noktaya gelen R.O.W. sisteminden söz ediyorum.

Bildiğiniz üzere bir süredir, oyuncunun başında olmadan bilgisayarın oyunu kendi kendine oynamasını sağlayan bu sistem özellikle Deathvalley haritasına entegre edilmiş durumda. Elbette, R.O.W. sisteminin doğru yerde ve doğru amaçla kullanıldığında avantajları olabilir. Ancak gelin görün ki, şu an geldiğimiz noktada bu sistem, oyuna faydadan çok zarar veriyor.

Peki bu sistemin oyunumuzu nasıl olumsuz etkilediğini konuşalım:

1- Deathvalley Slotlarının Tekelleşmesi:
Sistemi sadece para kazanma aracı olarak gören kişiler, Deathvalley'deki farm slotlarını adeta tekeline almış durumda. Solo oyuncuların, yeni başlayanların farm yapmasını engelleyerek hem gelişimlerini kısıtlıyorlar hem de aktif PK'dan, etkinliklerden ve dolayısıyla oyundan uzaklaşmalarına yol açıyorlar.

2- Ekonomi Çöküyor:
Bir bilgisayar üzerinden uzaktan 8 hesapla saatlerce, hiçbir gerçek emek harcamadan yapılan farm yüzünden oyuna sürekli item ve coin akışı sağlanıyor. Bunun sonucu olarak oyun içi ekonomi dengesizleşiyor; coin ve item değerleri günden güne düşüyor. Emeğiyle bir şeyler başarmak isteyen oyuncuların hevesi kırılıyor.

3- Oyunun Ruhunu Kaybettiriyor:
Sadece farm yapıp bunu gerçek paraya çeviren, oyun içi etkinliklere, PK'ya, savaşlara katılmayan kitleler artıyor. Bu da oyunun asıl amacı olan rekabet ve eğlenceyi yok ediyor.

4- Mafyalaşma ve İttifaklaşma:
Slot tekelciliği yüzünden ittifaklar ve mafyalaşma artıyor. Hepimizin bildiği gibi bu tür yapılanmalar oyunda yasak. Ama uygulamada herkes bunun olduğunu biliyor ve müdahale yetersiz kalıyor.

5- Emekçi Oyunculara Engel:
İşi gücü olan, günlük birkaç saatini ayırıp oyunda ilerlemek isteyen oyuncular için neredeyse hiçbir fırsat kalmıyor. Deathvalley slotları tamamen kapalı, farm yapmak imkansız hale geliyor. Bu da yeni oyuncuların oyuna tutunamamasına, eski oyuncuların da zamanla soğuyup oyunu bırakmasına sebep oluyor.

---

Kısacası, bu sistemin kontrolsüz kullanımı;
✔ Oyun içi ekonomi dengesini bozuyor,
✔ Yeni ve solo oyuncuların gelişimini engelliyor,
✔ Oyunda rekabeti ve keyfi yok ediyor,
✔ Global oyuncu kitlesinin azalmasına yol açıyor,
✔ Oyunun ömrünü kısaltıyor.

Eskiden globalden onlarca yabancı oyuncumuz vardı. Ne yazık ki çoğu gitti. Bu oyun bizim oyunumuz, Türkiye'nin en büyük yerli MMORPG'si. Sahip çıkmamız gerekiyor.

Yetkililerin bu konuyu ciddiyetle ele alıp, oyunun geleceğini koruyacak şekilde gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını istiyoruz. Emin olun; birkaç büyük klanı kaybetmemek için göz yumulan bu durum, oyuna binlerce yeni oyuncunun hiç gelmemesine sebep oluyor.

Hep birlikte Rise Online World'ü eski günlerine döndürelim!

MAKE RISE ONLINE GREAT AGAIN!
Tek seferde bir oyunu kurtaracak hamleleri yazmışsınız teşekkürler hocam

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt