Dorion 1 2 ve 3 kanallarında kasma sorunu

Aslantheband

Üye
Merhaba arkadaslar, alphadan beri takip edip, açıldığından beri aktif oynayan birisiyim.
benim gayet yeterli bir sistemin olmasına rağmen ( 12.nesil i5 islemci ,rtx 3070 ekran kartı) dorion 1 ,2 ve 3. Kanallarinda bankaya item bile koyamıyorum. Üzerimdeki itemi çıkaramıyorum...
Bunun duzelebilecegini de düşünmüyorum acikcasi. Oyun motoru kalabalik bir ortamda kesinlikle çöküyor. Düzelebilir mi sizde bu sorun?

Lonarad

Üye
Aynı şekilde benim de sistemim bayağı güçlü, dediğin şekilde bende de kasma yapıyor. Bu oyun motoruyla veya optimizasyonla alakalı bir sorun değil sunucu bağlantısıyla alakalı bir sorun. Oyuncunun çok olduğu sunucularda bu tarz bağlantı sorunları doğuyor, daha iyi sunucularla çözülebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Alkoer

Üye
3 ay öncesiydi sanırım iletişim sorumlusu arkadaş oyunun Nisan ayında resmi çıkış yapacağını üstü kapalı söylemişti.

Aynı canlı yayında sunucular sorulduğunda microsoft ve amazon sunucularının bize yetersiz geldiğini ve kendi sunucu ağımızı kurduğumuzu söyledi. Hatta microsoft un ddos koruması hakkında danışmanlık talep ettiğini söyledi.

O zaman çok gururlanmıştım yapımcının başarısından dolayı.

Şimdi oyuna bakıyorum sunucularımız hiçte söylendiği gibi değil.

Aslantheband

Üye
Açıkçası çok isterim oyun oynanabilir hale gelmesini ancak baktığımda su an sanki alpha asaması gibi duruyor. Oynanabilirlilik ile ilgili 10 tane madde sayabilirim. Ancak bunun içerisinde duzeltilemeyecegini düşündüğüm sorunlardan biri de bu bahsettiğim konu.

JaxSui

J
Yoğunluktan ve görselden dolayı kasıyor. En büyük etken de pazarlar. Şöyle yapılsa pazarlar olabilir bir nebze rahatlar oyun.

Karakterin etrafındaki kendisine en yakın maksimum 5 pazar görünse iyi olmaz mı? Knightta bu bir pazar görünüyor burada 5 pazar görünsün. Tüm pazar ön izlemeleri görünmese olur yani. Karakter yürüdükçe açılsın. Görün bakın çok etkili olur.

Aslantheband

Üye
Yoğun olmayan haritalarda ve kanallarda da 10 metreyi renderlamıyor. Karakter dibime girince görünüyor. Once sadece isim ,sonra çıplak görüntü ta ki dibime girince karakter görünüyor. Bu da çok büyük bir sorun.

Lonarad

Üye
Yoğunluktan ve görselden dolayı kasıyor. En büyük etken de pazarlar. Şöyle yapılsa pazarlar olabilir bir nebze rahatlar oyun.

Karakterin etrafındaki kendisine en yakın maksimum 5 pazar görünse iyi olmaz mı? Knightta bu bir pazar görünüyor burada 5 pazar görünsün. Tüm pazar ön izlemeleri görünmese olur yani. Karakter yürüdükçe açılsın. Görün bakın çok etkili olur.
Ek olarak şunu da ekleyeyim, pazar kurunca karakter kaybolup sadece şu kurduğumuz pazar bile gözükse büyük ölçüde yardımcı olur diye düşünüyorum.

fstab

Üye
bu tarz sorunların çözümü tamamen oyunun geliştirici ekibine bağlı, üstesinden gelebilirler umarım, unreal engine böyle anlık yüksek online oyunlar için tasarlanmış bir oyun motoru değil mesela rust oyununda bu yüzden en fazla 2 haftada serverları sıfırlıyorlar çok fazla eşya birkmesi db şiştiği zaman oyun oynanmaz laglı bir hale geliyor

Kenshin

Üye
bu tarz sorunların çözümü tamamen oyunun geliştirici ekibine bağlı, üstesinden gelebilirler umarım, unreal engine böyle anlık yüksek online oyunlar için tasarlanmış bir oyun motoru değil mesela rust oyununda bu yüzden en fazla 2 haftada serverları sıfırlıyorlar çok fazla eşya birkmesi db şiştiği zaman oyun oynanmaz laglı bir hale geliyor
Merhaba,

Bu bilgi ne yazık ki yanlış. Fortnite ve Ark: Survival Evolved gibi örnek olabilecek birçok çok oyunculu oyun mevcut. Zamanla Rise Online World de Geliştirici Ekip tarafından istenen düzeye getirilecektir.

Aceresta

Üye
Merhaba,

Bu bilgi ne yazık ki yanlış. Fortnite ve Ark: Survival Evolved gibi örnek olabilecek birçok çok oyunculu oyun mevcut. Zamanla Rise Online World de Geliştirici Ekip tarafından istenen düzeye getirilecektir.

Merhaba,

Bence ne yazık ki arkadaş haklı. Death Valleyde pazar kurulan maplerde çokça camp olmasının oyuncunun kalabalık olmasından değil sunucunun kalabalığa karşı bir sıkıntısı olduğundan kaynaklı diye düşünüyorum bende.

Namaleon

Üye
Merhaba, evet optimizasyon kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Geliştirici ekibin yoğunluğu ve küçük bir ekip olduğu göz önünde bulundurulduğunda ufak optimizasyon çalışmaları ile uzun süre düzeltilmeye çalışılacaktır. Gerçek anlamda oynanabilir hale gelmesi en iyi senaryoda yarım yılı muhtemelen de 1 yılı bulacak gibi görünüyor. İyi forumlar.

Aslantheband

Üye
Benim ümidim yok. Bu oyun motoru kesinlikle belli bir kalabalıktan sonrasını kaldırmıyor. Bu çok aşikar ve düzeltilebilecek birsey değil. Pazar açmak için 1 dk harcıyoruz. Bankaya item koymak deseniz keza aynı sekilde. Upgrade yapmak isteseniz mecbur dorion 9, 8 gibi yoğunluğun az olduğu kanala kayıyoruz. Bir de tüm kanalların kalktığını ve tek olduğunu düşünün... tam bir facia olacaktır. Umarım cozebilirler ancak zannetmiyorum.

JaxSui

J
Benim ümidim yok. Bu oyun motoru kesinlikle belli bir kalabalıktan sonrasını kaldırmıyor. Bu çok aşikar ve düzeltilebilecek birsey değil. Pazar açmak için 1 dk harcıyoruz. Bankaya item koymak deseniz keza aynı sekilde. Upgrade yapmak isteseniz mecbur dorion 9, 8 gibi yoğunluğun az olduğu kanala kayıyoruz. Bir de tüm kanalların kalktığını ve tek olduğunu düşünün... tam bir facia olacaktır. Umarım cozebilirler ancak zannetmiyorum.
Kalabalık istiyorsanız MİR4 e bakın. Ve yine benim öğrenince hayretler içinde kalmamın nedeni de mir4 de ue4 ile yapılmış. O efetkler o kalabalık sıfır sıkıntı.. demek ki yapılabilir.

skaebneN

Üye
MMORPG oyunlar genelde kendi oyun motorlarını kendileri yazar. Unreal enginenın yeni versiyonuna update edilmezse benim pek umudum yok.

fstab

Üye
Merhaba,

cevabınız için teşekkürler, umarım ben yanlış biliyorumdur ama bahsettiğiniz oyunların hepsi belli bir oyuncu sınırı olan oyunlar fornite'da aynı anda 100 kişi oynayabiliyor ark dediğiniz oyunda max 500 e kadar cıkabilen serverlar var pubgde aynı şekilde 100 kişi sınırlı serverlar, ama rise onlinede anlık 3 bin belkide 4 bin oyuncudan bahsediyoruz zaten bu yüzden geliştiricilerin işi zor Allah kolaylık versin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt