Drop oranları rng sistemi hakkında

birdost

Üye
Merhaba oyunu aktif şekilde oynayan online süresi yüksek bir ekibiz, oyundaki drop oranlarının kısılmış olması oyunun uzun ömürlü olması açısından sağlıklı bir karar buna katılıyoruz. Ancak her şeyin bir limiti bir dozu bir düzeni olmak zorunda olduğunu düşünüyoruz, +65 level full item bir ekibiz, oyundaki tüm high level monster farmlarını yapıyoruz, archdemon , undead king, deathlord vb. fakat hiçbir drop alamıyoruz yani düşük değil direkt sıfır droptan bahsediyorum. 8-12 saat aralığında archdemon kesip 0 drop aldığımızda ekip arkadaşlarım oyundan soğuyor ve kopmaya başlıyorlar e haksız da değiller. Evet mmorpg oyun drop oranları rng olur bunun bilincindeyiz ama bu kadarı insanda oyun isteği bırakmıyor. Çözüm odaklı bir düşüncemiz var ekipçe yapılan farmların tekrarlanabilir görev şeklinde bir karşılığı olması en azından insanların mentalini ayakta tutacaktır. Örnek veriyorum 500x archdemon party quest karşılığında 10x unique upgrade scroll veren bir tekrarlanabilir görev eklenebilir. İnsanlar 8-10 saat süresince drop almasa bile en azından verilen emeğin karşılığında küçükte olsa bir amorti elde etmiş olurlar. Yoksa bu işin sonu kötüye gidiyor herkes oyundan soğuyor, bize yardımcı olmanızı rica ediyoruz.

sanne2

Üye
Ciddi inanılmaz düşürdüler başta çok fazla atıyordu şimdi de çok az, bir ayar çekilmesi gerekiyor.

melih42

Üye
drop 1 kere çıkıyor birdaha mümkün değil çıkmıyor her çara her itemden 1 adet aldıysanız o çara artık birşey gelmesini beklemeyin ben çözdüm o şekil ayarlamışlar tadımlık xD

kepo

Üye
Klasik mmorpg denge kurulması adına yapılan olaylar ama tat kaçırıyor. Oyuna 2 hafta kadar geç başlayan bir ekibiz pot parasına farm atıyoruz.

ECOMI

Üye
İnat edip drop almak için aralıksız 8 saat Grim Reaper döndük. 0 drop. Psikolojik çöküntü yaratan bir drop sistemi gerçekten. Öneriye katılıyorum. +1

thedarga

Üye
tekrarlanabilir görev mantıklı ama senin dediğim gibi direk 10 epic-uniq sc de çok fazla oyundaki tüm para piyasasını alt üst eder.. düşünsene günde 100 kişi yapsa 1000 tane sc yapar bu 1.5m den hesapla hadi en düşüğü ... onun yerine pri-war FP ezik silah gibi npc/çöp itemlerinin dropları artmalı kesinlikle en azından hp/mp pot paramız çıksın ..

ELYSIAN

Üye
Merhabalar,
Drop kısıtlamasına gidilmesinin sebebi bu konu da yapılacak olan yeniliklerdendir diye düşünerek oyunumuza devam ediyoruz.
Slotların rangeleri çok sıkıntılı durumda bir mage partisi 10 tane slotu bir araya toplayıp kesememelidir. Bunun normal karşılanmasını anlamıyorum.
Yaratıkların takip mesafelerine ayar verilmeli bence.
Yaratıkların yeri slotlarıdır. Sağa sola fazla kaçırılmamalıdır.
Mele ekiplerin kasmasıyla Mage ekiplerin kasması arasında dünya kadar fark olduğunu düşünüyorum.
Mele ekipleri pot parasını düşünürken mage ekipler can potu satmaktan zengin oldu zaten.( damage almadan kesiyorlar)
Haliyle mageler zorluk çekmeden iki novaya tonlarca kutu açarken mele ekipler de 5 tane yaratığın doğmasını bekliyor.
Önerdiğin çözüm de çok mantıklı zaten şu delostan çıkan narun taşları gibi random item atan gem tarzı itemler verilebilir ve bundan çıkan itemler de ruh bağı olarak gelebilir böylelikle en azından kendimize birşeyler yapmış oluruz farm atmanın anlamı da zaten kendini güçlendirmek değil midir ?
bizim oyuncularımız fazla mob toplayıp başkalarının charlarını güçlendirmek için farm atıyorlar özellikle mageler :)
bence mobların çoklu kesilmesine artık bir son verilmeli. drop kısmak çözüm değil var olan oyuncuyu soğutmakta.

Namaleon

Üye
Oyunun ilk zamanına kıyasla şuanda drop yok sayılır. Gold nerfü sonrası mutlaka açıklanmayan bir drop nerf gerçekleşti. Mageler kısas alınarak yapılan nerfler sonrası melee kesinlikle kar edemiyor. Gerçekten bahsettiğiniz gibi bir gün deathlord dönüp 1 war scythe çıkarsa öpüp başımıza koyuyoruz. Potu Cash ile alıyoruz spottan gelen para soğanın cücüğü kadar :)

XANDER

Üye
droplar gayet iyi yönetim ekibinin eline sağlık. hem ekip olarak hemde bireysel olarak farm atabiliyoruz. üstüne üstlük 50 level itemsiz okcularımız ile de bowl bosslarından drop da alabiliyoruz. pk yok bowlda boss görünce herkes bosu kesmeye calisiyor rahat rahat boss kesebilirsiniz.

"GÜÇ SİZİNLE OLSUN"

SeigFreid

Üye
Bence drop oranları gayet iyi, dropların fazla çıkması itemi değersiz kılar
dropların aksine, düşürülmesi gerekiyor.

iyi forumlar

Kofun

Üye
Oyunda şuan her şey süper. Her gelen güncelleme dönercilere darbe niteliğinde. Drop oranlarıda çok güzel hiç bir eksik yok. Bowlda full pk dönüyor. Teşekkürler Rise Online World ekibi <3

NeHar

Üye
Oyunumuz 4 kıtada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu gibi altın çağındadır. Değişikliğe hacet yok.

SeigFreid

Üye
Oyunun ilk zamanına kıyasla şuanda drop yok sayılır. Gold nerfü sonrası mutlaka açıklanmayan bir drop nerf gerçekleşti. Mageler kısas alınarak yapılan nerfler sonrası melee kesinlikle kar edemiyor. Gerçekten bahsettiğiniz gibi bir gün deathlord dönüp 1 war scythe çıkarsa öpüp başımıza koyuyoruz. Potu Cash ile alıyoruz spottan gelen para soğanın cücüğü kadar :)
çok abarttığını düşünüyorum çünkü söylediğin şekilde olsaydı eğer pazarda bu kadar fazla war scythe olma ihtimali yok droplar gayet güzel.

iyi forumlar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt