Öneri Drop ve item sistemi hakkinda

C.Brigante

Üye
Merhaba, bildiğiniz üzere bir çoğumuz farm/droplardan şikayetçi. Bununla ilgili çokça konu da açıldı ancak genelde şikayet nitelikli ve çözüm önerisi olmayan konulardı. Ben de benzer sorunları yaşıyorum ancak çözümle ilgili nacizane birkaç fikir de vereceğim.
Öncelikle gelelim soruna, neden şikayetçi olduğumu ifade etmek gerekirse oyun maceramdan kesitler vereyim
-65 lvl ortalama itemli (heartseeker 7 heavy plate 7 set) okcuyum.
-gb alim satim yapmiyorum
-çalıştığım için günlük 2-3 saat farm üstüne dgleri yapacak kadar vakit ayırabiliyorum
-oyunu desteklemek ve farm ile m biriktirebilmek adina premium, scroll ve premium pot kullaniyorum(ortalama aylık giderim 500 tl civarında)
-zindan oyuna eklendiği günden beri 2 solo 1 grup olarak hepsine giriyorum birkaç parça elite armor dışında drop almadım
-günlük 2-3 saat farm ile bir ayda kasabildiğim para 3gb civarında.
Bu bilgiler ışığında beni rahatsız eden durumlar;
-zindanlara bu kadar emek(ve pot) verip karşılığında hiçbirşey alamazken partimde bulunan random birine haddinden değerli (kalebs hate) gibi bir çok itemin düşmesi.
Burada beni rahatsız eden şey, günde 2-3 saatimi farma ayırıp kasamadığım 10-20 gb gibi rakamları belki hiç farm yapmayıp sadece dg de şanslı olan birinin aylar gerektiren farm miktarını cebine koyup gitmesi.
Sorunları Özetleyecek olursak:
1-Zindanların bir nevi piyango tarzı drop atması.
2-Millet 8-10 pcden farm yapıp gb satacak korkusuyla iyice azalan dropların kimseyi tatmin etmemesi.
çözüm olarak:
1- zindanlarda böyle çok değerli itemleri piyango ile dağıtmak yerine, zorluk seviyesine göre şansa dayalı olmayan-katılım başına şeklinde- rare-elite-legendary tokenler eklenebilir. Bu tokenler belli sayıya ulaşınca tekabul eden cok değerli itemlerinde dahil olduğu örn. x adet legendary token ile Kalebs hate, stormbringer, black mamba, karaktere bağlı şekilde alınsın yani +8 item gibi satılamasın. Böylelikle düşüren adamda bunu ytl ye çevirmemiş olur hem gb değer kaybetmez hem piyasa item dolmaz itemini alan adam upg yapmaya çalışır hemde haksızlık ortadan kalkar.
-bu tokenler farma da quest ve ödül sistemiyle eklenebilir. Örn: tekrarlanabilir 500 runic golem questi. Quest tamamlanınca 10 elite token verir ve 10 elite tokene bir adet satılamaz vixen veya arch sword alınabilir. Rakamlar değişebilir ancak bu mantıkla 1-2 saat runic golem kesen vatandaş eli boş çıkmaz ve elde ettiği arch swordu upg etmeye çalışır.
Uzun oldu ancak düşüncelerim bu şekilde,
Kendinize iyi bakın, iyi oyunlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt