İstek Ekiplere karşı Solo oynayanlar

Sukuna

Üye
Elbette ki ekip şeklinde, komutla oynarak şuan ki Knight'da olduğu gibi bir oynayış tarzını sık sık göreceğiz. Fakat, eskiden (gerçekten eskiden eski Knight'dan bahsediyorum FireDrake öncesi ve biraz sonrasından) böyle şeyler yoktu. Bireysel oyun oldukça yaygın ve bu yüzden eğlenceliydi. Kişi kendi becerisiyle ortaya çıkabiliyor, rakibi bireysel olarak ondan düşük olduğu için ezilip yenilebiliyordu fakat ekip işleri ortaya çıktı çıkalı bireysel oyun oldukça azaldı, tek başına birşey yapamaz hale geldi vaziyet. Büyük bir kitlenin Knight'dan geleceğini farz ederek bunları yazıyorum.

Sonucu şuraya bağlıyorum, olurda katılırsanız diye bir önerimdir, aynı zamanda büyük bir kaygımdır zira ben ekipçe rakibi yok etmektense, bireysel oyunculuğunda öne çıkmasını istiyorum.
  • Savaş alanlarında, party şeklinde hareket edilirken bazı debufflara sahip olunmasını öneriyorum. Örneğin -%10 Attack Power -%10 Defense Power -%10 Elemental Power vs. vs.
  • Solo oynayan bir kimsenin partyli birileri karşısında bir şansı olmasını öneriyorum. Ha bu demek değil ki ben oyunu oldum olası solo oynayacağım, solo kaldığımda bir şansımın olmasını isterim. Solo olan kimseye de yine +%5 Bu özelliklerden verilebilir.

Son düzenleme:

SbY

Üye
Çok mantıklı.ben hep solo takılmayı seven ve tercih eden birisiyim ve bu konudan çok sıkıntı yaşıyorum.giriyorsun çıkamıyorsun girdiğinde adamı alamıyorsun.ks oynamak zorundasın.bana mantıklı geldi.

hzljoepr

Üye
Solo oynayanlarda zevk almalı aynen çok mantıklı bi yere değinmişsin dostum.

utkucanc

U
Elbette ki ekip şeklinde, komutla oynarak şuan ki Knight'da olduğu gibi bir oynayış tarzını sık sık göreceğiz. Fakat, eskiden (gerçekten eskiden eski Knight'dan bahsediyorum FireDrake öncesi ve biraz sonrasından) böyle şeyler yoktu. Bireysel oyun oldukça yaygın ve bu yüzden eğlenceliydi. Kişi kendi becerisiyle ortaya çıkabiliyor, rakibi bireysel olarak ondan düşük olduğu için ezilip yenilebiliyordu fakat ekip işleri ortaya çıktı çıkalı bireysel oyun oldukça azaldı, tek başına birşey yapamaz hale geldi vaziyet. Büyük bir kitlenin Knight'dan geleceğini farz ederek bunları yazıyorum.

Sonucu şuraya bağlıyorum, olurda katılırsanız diye bir önerimdir, aynı zamanda büyük bir kaygımdır zira ben ekipçe rakibi yok etmektense, bireysel oyunculuğunda öne çıkmasını istiyorum.
Merhaba. Söylediğin zamanlarda bahsettiğin oyunu oynayan birisi olarak isteklerini ilginç bulduğumu söylemem gerekiyor. O zamanları düşününce bahsettiğin gibi party olmadan harika şeyler yapılmıyordu. Ayrıca bahsettiğin debuff etkileri de kimseye uygulanmıyordu. Hatta party bulmak için saatlerce slot slot gezdiğim zamanları dahi hatırlarım. Gel gelelim MMORPG yani Massively multiplayer online role-playing game çevirisi ile Devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu olduğunu söylüyor Rise Online. Burada kelimelere dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum. Yüksek sayıdaki oyuncunun bir arada olarak çeşitli aktivitelerde bulunarak bir online oyun deneyimi kazanılmakta. Doğal olarak Party/Grup/Ekip/Clan/Birlik gibi çeşitli oluşumlar bu tür oyunlarda bulunmaktadır.

Solo oyun oynamak bu tür bir oyun için(mmorpg) pek mantıklı değildir. Doğrudan solo oyuncuları destekleyen örnekler var. Bunlara en büyük örnek olarak WOW verilebilir. Dungeon sistemlerinde solo oyuncu kayıt olduğunda oynadığı sınıfa göre bir partye dahil ediyor. Fakat burada dikkatinizi çekmem gerekiyor. Solo oyuncu için Solo bir bölge oluşturmuyor. Onu tekrar bir partye dahil ediyor. Bunlar haricinde solo oyuncular için lifeskill adı verilen meslek ve türevleri de oyuna dahil edildiği için WOW gibi oyunlar solo oyuncular için daha oynanabilir gözükse de, aslında WOW oynamak için yine de bir clana ihtiyaç duyulmakta. Çünkü Raid sistemi gereğince birden fazla party ile bir boss kesme haritasına girilmekte ve bu girişler solo oyuncular için ayrıca bir desteğe sahip değiller.

Forum üzerinde bir çok clan için üye alımı ilanı bulunmakta. Daha oyun açılmadan bir çok kişi davet ediliyor ve sohbet ortamları bulunmakta. Bir kısmında oyun açılana kadar çeşitli oyunların oynandığını da biliyorum. Tüm bunlara rağmen, niçin solo oyuncu olmakta bu kadar ısrarcısınız?

Saygılarımla..

Black Vortex

Üye
yüzde yüz katılıyorum. gerçekten haklı. ekibi olmayan napsın oyunu mu bıraksın ?

Decrt

Üye
Arkadaşlar MMORPG solo oynamak için uygun değildir. Yeni açılacak bir oyunda item ve yüksek seviye insanlar olmayacak. Dolayısıyla mecburen bir grup bulmak gerekecek.

İyi forumlar.

Yabgu

Üye
Yalnızlık allaha mahsustur arkadaşlar. Yarım yılda sıkılırsınız. Burda edindiğiniz dostluklar, arkadaşlıklar önemli olan. Banada ko yu oynatan bırakmamamı sağlayan buydu. Tek başına çok iyi işler yapabilirsin. Ama bir ekiple yapabileceklerini yanında devede kulak kalır öte yandan. Yeteneksizlik değil ki bu sen yine ws teklif edersin slotu almak için slottaki adama.

hzljoepr

Üye
Yalnızlık allaha mahsustur arkadaşlar. Yarım yılda sıkılırsınız. Burda edindiğiniz dostluklar, arkadaşlıklar önemli olan. Banada ko yu oynatan bırakmamamı sağlayan buydu. Tek başına çok iyi işler yapabilirsin. Ama bir ekiple yapabileceklerini yanında devede kulak kalır öte yandan. Yeteneksizlik değil ki bu sen yine ws teklif edersin slotu almak için slottaki adama.
Aynen katılıyorum. Yalnız giden yalnız ölür. Yanlızlık allaha mahsustur. Oyunda bunu görmezsek kötü olur ama herkesin artık bi ekibi olması lazım.

Sukuna

Üye
Dostlar, PVE alanlarında bu tür bir debuff uygulanmasından bahsetmiyorum, sadece savaş alanları için geçerli bu düşüncem. Yani ekip şeklinde PVE yaparak, farmını, levelini kasmaya mani bir etki yok, kurulacak arkadaşlıklar yine kurulacak, girilecek klanlara yine girilecek, randevulu bir şekilde belli vakitlerde toplanıp yine parti şekillerinde oynanacak. Benim bahsettiğim buff ve debuff sadece Savaş alanlanarında geçerli ve ben sadece solo oynayacağım diye düşünerek bunu yazmıyorum, yalnız kaldığımda, yanımda ekibim olmadığında, gece geç bir saat olduğunda veya çok erken bi saat olduğunda ekibim ortada yokken veyahut henüz bir ekip bulmamışken ki durumlardan bahsediyorum.

Diyebilirsiniz ki bu bir mmorpg ve elbette kalabalık şekilde oynanacak, ben buna haklısınız diye yanıt veriyorum size. FAKAT, dostlar biz burda Knight Online ekibinin tek vücut şeklinde komutla oynamasından bahsediyoruz.

Eski Knight'ın random partylerinden değil. Ben bu tür bir alışılmışın karşısında önlem olarak söylüyorum bu
buff ve debuffları. sadece partisi olanın ayakta kaldığı bir alışılmış oynayış sistemi var günümüzde. Solo kalındığında da rakibin bir parça olsun şansı olması fikri bana sorarsan ancak ekip oyuncularını rahatsız edecek türdendir!

Son düzenleme:

Sukuna

Üye
Merhaba. Söylediğin zamanlarda bahsettiğin oyunu oynayan birisi olarak isteklerini ilginç bulduğumu söylemem gerekiyor. O zamanları düşününce bahsettiğin gibi party olmadan harika şeyler yapılmıyordu. Ayrıca bahsettiğin debuff etkileri de kimseye uygulanmıyordu. Hatta party bulmak için saatlerce slot slot gezdiğim zamanları dahi hatırlarım. Gel gelelim MMORPG yani Massively multiplayer online role-playing game çevirisi ile Devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu olduğunu söylüyor Rise Online. Burada kelimelere dikkat etmen gerektiğini düşünüyorum. Yüksek sayıdaki oyuncunun bir arada olarak çeşitli aktivitelerde bulunarak bir online oyun deneyimi kazanılmakta. Doğal olarak Party/Grup/Ekip/Clan/Birlik gibi çeşitli oluşumlar bu tür oyunlarda bulunmaktadır.

Solo oyun oynamak bu tür bir oyun için(mmorpg) pek mantıklı değildir. Doğrudan solo oyuncuları destekleyen örnekler var. Bunlara en büyük örnek olarak WOW verilebilir. Dungeon sistemlerinde solo oyuncu kayıt olduğunda oynadığı sınıfa göre bir partye dahil ediyor. Fakat burada dikkatinizi çekmem gerekiyor. Solo oyuncu için Solo bir bölge oluşturmuyor. Onu tekrar bir partye dahil ediyor. Bunlar haricinde solo oyuncular için lifeskill adı verilen meslek ve türevleri de oyuna dahil edildiği için WOW gibi oyunlar solo oyuncular için daha oynanabilir gözükse de, aslında WOW oynamak için yine de bir clana ihtiyaç duyulmakta. Çünkü Raid sistemi gereğince birden fazla party ile bir boss kesme haritasına girilmekte ve bu girişler solo oyuncular için ayrıca bir desteğe sahip değiller.

Forum üzerinde bir çok clan için üye alımı ilanı bulunmakta. Daha oyun açılmadan bir çok kişi davet ediliyor ve sohbet ortamları bulunmakta. Bir kısmında oyun açılana kadar çeşitli oyunların oynandığını da biliyorum. Tüm bunlara rağmen, niçin solo oyuncu olmakta bu kadar ısrarcısınız?

Saygılarımla..
Teşekkür ederim konuya yazdığın mesaj için. O zamanlar, bu tür forumlar yaygın değildi. İnsanlar kolayca klanlara ulaşamıyordu, discord yoktu. Bu yüzdendir ki slot slot gezer, kendimize bir slotda party arar orada takılırdık. Ama devir o devir değil. Tek vücut şeklinde çok hızlı oynanacak bir devir bu, bir avuç sıradan insanın, yetenekli insanlara meydan okduğu bir devir. Oyunda PVE yadsınamaz şekilde yoğun geçecektir, bunun için devamlı bir şekilde partide olmamız gerekeceğini düşünüyorum zaten. Solo oynama fikrinde neden bu kadar ısrarcısınız deyişine cevabım, bu konsept şu sebeplerden dolayı peydahlanıyor sevgili Utku, öncelikle girdiğin ekipdeki insanlar seni zorunlu bir şekilde discordlara davet ediyorlar ve girdiğinde senden önce oluşmuş kalıplaşmış arkadaşlıklar buluyorsun, kayırılıyorsun. Bunla beraber dönen muhabbetler seni ilgilendirmeyen, ilgini çekmeyen bir hal alabiliyor. Sırf yalnız olmamak adına bunca zahmete katlanmak pek bana göre değil şahsen. Küfürden nefret eden biri olarak ben, küfüre alışmış, ağzına ciklet yapmış biriyle aynı partide ne kadar barınacağım? Diyebilirsin ki, e başka bir klan bul o halde. Elbette öyle yapıyorum ve yapacağımda, ama gel gör ki şimdiye kadar kaçı beni hayal kırıklığına uğrattı dersin? Farklı eğitim seviyeleri ve ilgi alanları, konuşma tarzı ve bireylerin bir birilerine olan tavırlarını oldukça etkiliyor ve bir tür tolere etme zorunluluğu doğuruyor. Senin gibi online süresi yüksek kimseler çoktan kalıplaşmış, sistemlerini oturtmuş ve bir birilerinden memnun şekilde yollarına devam ediyorlar, aralarında yer edinmenin zahmetini bildiğini farz ediyorum. Bu sebeptendir ki, genel anlamda solo oyuncular kendi özgür ruhları ve muhattaplarını henüz keşfetmediklerinden dolayı bu konsepti sürdürüyorlar.

- Ufak bir hatırlatma, bu oyunu solo oynamaya niyetli değilim.
Savaş alanında solo kalan kimselerin bir şans bulmasıdır tek gayem. PVE alanlarını kapsamasını önermiyorum.

Son düzenleme:

utkucanc

U
Teşekkür ederim konuya yazdığın mesaj için. O zamanlar, bu tür forumlar yaygın değildi. İnsanlar kolayca klanlara ulaşamıyordu, discord yoktu. Bu yüzdendir ki slot slot gezer, kendimize bi slotda party arar orada takılırdık. Ama devir o devir değil. Tek vücut şeklinde çok hızlı oynanacak bir devir bu, bir avuç sıradan insanın, yetenekli insanlara meydan okduğu bir devir. Oyunda PVE yadsınamaz şekilde yoğun geçecektir, bunun için devamlı bir şekilde partide olmamız gerekeceğini düşünüyorum zaten. Solo oynama fikrinde neden bu kadar ısrarcısınız deyişine cevabım, bu konsept şu sebeplerden dolayı peydahlanıyor sevgili Utku, öncelikle girdiğin ekipdeki insanlar seni zorunlu bir şekilde discordlara davet ediyorlar ve girdiğinde senden önce oluşmuş kalıplaşmış arkadaşlıklar buluyorsun, kayırılıyorsun. Bunla beraber dönen muhabbetler seni ilgilendirmeyen, ilgini çekmeyen bir hal alabiliyor. Sırf yalnız olmamak adına bunca zahmete katlanmak pek bana göre değil şahsen. Küfürden nefret eden biri olarak ben, küfüre alışmış, ağzına ciklet yapmış biriyle aynı partide ne kadar barınacağım? Diyebilirsin ki, e başka bir klan bul o halde. Elbette öyle yapıyorum ve yapacağımda, ama gel gör ki şimdiye kadar kaçı beni hayal kırıklığına uğrattı dersin? Farklı eğitim seviyeleri ve ilgi alanları, konuşma tarzı ve bireylerin bir birilerine olan tavırlarını oldukça etkiliyor ve bir tür tolere etme zorunluluğu doğuruyor. Senin gibi online süresi yüksek kimseler çoktan kalıplaşmış, sistemlerini oturtmuş ve bir birilerinden memnun şekilde yollarına devam ediyorlar, aralarında yer edinmenin zahmetini bildiğini farz ediyorum. Bu sebeptendir ki, genel anlamda solo oyuncular kendi özgür ruhları ve muhattaplarını henüz keşfetmediklerinden dolayı bu konsepti sürdürüyorlar.

- Ufak bir hatırlatma, bu oyunu solo oynamaya niyetli değilim. Savaş alanında solo kalan kimselerin bir şans bulmasıdır tek gayem. PVE alanlarını kapsamasını önermiyorum.
Merhaba. Yazdıklarınızı satır araları dahil dikkatli bir şekilde okudum ve düşündüm. Endişelerinizi anlamakla beraber katıldığım bir çök yön de var sevgili Marius. Öncelikle tahmin ettiğiniz kadar yüksek bir online süresine sahip olmamakla birlikte bende alfa-1 öncesinde forumda açılan konular ile birlikte Wind Force clanına girdim. Girdiğimde hiç kimseyi tanımıyordum ve bildiğim hiç kimse yoktu. Fakat, bahsettiğiniz kemik kadroya bir şekilde girmiş olabilirim. Bunu yüksek online saatim yada üst düzey oyunculuğum ile başardığımı da zannetmiyorum. Tanıştık, konuştuk ve sohbet ettik. Doğal yollarla gelişen bir arkadaşlık söz konusu oldu. Bu mesajı yazarken tekrar bir kontrol ettim ve discord sunucusunda 100+ kişinin olduğunu gördüm. Ne kadarı oyunu oynar bilemem. Fakat bir şeyden eminim ki 100 kişi içerisinde kafa dengi, denk eğitim seviyesi ve ilgi alanına sahip 4-5 kişi bulabilirim. Fakat tekrar sözlerimi yinelemek istiyorum. MMORPG oyunları tek başına oynamaya elverişli bir yapıya sahip değildir. Tek başına oynayan insanlara yapılacak bir iltimas, ekip oyuncularına yapılacak bir haksızlığa dönüşecektir.
Saygılarımla.

Sukuna

Üye
Merhaba. Yazdıklarınızı satır araları dahil dikkatli bir şekilde okudum ve düşündüm. Endişelerinizi anlamakla beraber katıldığım bir çök yön de var sevgili Marius.
Teşekkür ederim, incelik etmişsin :)

MMORPG oyunları tek başına oynamaya elverişli bir yapıya sahip değildir.
Bunu diğer pek çok MMORPG'de deneyimleyerek öğrendim. Özellike WOW'da, yalnız başınaysan ancak bir noktaya kadar gelinebildiğini çok iyi biliyorum. Haklısın, lakin oyun boyunca yalnız kalmaktan bahsetmiyorum, solo oynamayı prensip edinmekten veya ekiplere karşı olmaktan da bahsetmiyorum. Bütün bu önerim seninde fark ettiğin üzere, olası bir yalnız kalma durumunda kişinin bir parça cesaretlenmesi ve ayakta kalması adınadır.

Tek başına oynayan insanlara yapılacak bir iltimas, ekip oyuncularına yapılacak bir haksızlığa dönüşecektir.
Buna hem katılıyor hemde katılamıyorum. Ekip oyuncuları hali hazırda bireysel kimselerden çok daha güçlü olacakları için (savaş alanlarından bahsediyoruz), zaten bir üstünlük söz konusu. Savaş alanında o an solo oynayan oyuncuya tanınacak olan bu ufak ayrıcalık o kişinin yukarıda da belirttiğim üzere bir parça cesaretlenmesine ve ayakta durmasına katkıda bulunacaktır. Örneğin oyunda SC'lerin olmadığını farzedelim (umarım olmaz, böylece priestler daha fazla değer görür), o kişi solo oynarken zaten bu tür buff ayrıcalığından maruz kalacak, sana bahsettiğim debuff ve buff uygulandığı zaman bile bir parti üyesinin aldığı buffların dengi olmayacak o pasif buff ve debufflar.

Bu konuda hem fikir olmayı gerçekten isterim seninle :) Zira olmasak bile güzel bir konuşmaydı teşekkürler.

Son düzenleme:

hzljoepr

Üye
Teşekkür ederim, incelik etmişsin :)

Bunu diğer pek çok MMORPG'de deneyimleyerek öğrendim. Özellike WOW'da, yalnız başınaysan ancak bir noktaya kadar gelinebildiğini çok iyi biliyorum. Haklısın, lakin oyun boyunca yalnız kalmaktan bahsetmiyorum, solo oynamayı prensip edinmekten veya ekiplere karşı olmaktan da bahsetmiyorum. Bütün bu önerim seninde fark ettiğin üzere, olası bir yalnız kalma durumunda kişinin bir parça cesaretlenmesi ve ayakta kalması adınadır.

Buna hem katılıyor hemde katılamıyorum. Ekip oyuncuları hali hazırda bireysel kimselerden çok daha güçlü olacakları için (savaş alanlarından bahsediyoruz), zaten bir üstünlük söz konusu. Savaş alanında o an solo oynayan oyuncuya tanınacak olan bu ufak ayrıcalık o kişinin yukarıda da belirttiğim üzere bir parça cesaretlenmesine ve ayakta durmasına katkıda bulunacaktır. Örneğin oyunda SC'lerin olmadığını farzedelim (umarım olmaz, böylece priestler daha fazla değer görür), o kişi solo oynarken zaten bu tür buff ayrıcalığından maruz kalacaklar, sana bahsettiğim debuff ve buff uygulandığı zaman bile bir parti üyesinin aldığı buffların dengi olmayacak o pasif buff ve debufflar.

Bu konuda hem fikir olmayı gerçekten isterim seninle :) Zira olmasak bile güzel bir konuşmaydı teşekkürler.
Katılıyorum solo oynayanlara bi öncelik tanınması lazım lakin şimdiden klanlar kuruldu adamlar oyuna 30 kişi başlayacaklar. solo oynayanlar her zaman ki gibi geriden gelicekler. yani haksızlık olmasın diye bence solo playerlara özel eventler vs eventler yada buna benzer günlük daily silah questleri vs felan yapılabilir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt