Erken Erişim Nedir

saintx

Üye
Soru basit kişilerin cevaplarını duymak istiyorum çünkü artık yonetimin, bu zaman erken erişim oyun hamuru gibi oynarız insanları tester olarak kullanıp offical'e son hali ile gecer buradaki oyuncuları da boşveririz diye düşündügünü düşünmeye başladım.
Nedenlerim ,
-Uçuk bir şekilde gelen nerfler - Burhan bey bir kaç oyundan ornek verdi yeni gelen şey güclü gelir nerf yer bu cok normal herkes bunu bilir vs.-
Fakat balıklar yeni bir şey olmadıgı gibi işin aslı her ne kadar erken erişim şemşiyesi hala acık olsa da oyunda yeni degil.

-Halihazırda 40 Level toplayıcılık meslekleri olanlar varken -onlardan biriyim 4 meslek kasmam 4 gün sürmedi cünkü exp fazla hız fazlaydı- yeni gelecek oyuncuya cehennem yaşatabilmeyi goze almanız, nede olsa offical'de 40 olanlar olmayacak degil mi :)

-7/24 Gm olacak 7/24 kontrol edilecek soyleminden acılması unutulan eventlere gelmemiz, evet teknik aksaklık falan denebilir de patch gelecegi gün 19.30'da patch atılıp yetişecek dendi yetişmedi şaşırmadık sonrasında 22.30'da manuel acıcaz diyip unutuldu :)

-Bi anda Rise assistant diye bir şey getirilip -300 oyuncunun oy kullandıgı ankette yüzde 90 istenmemesine ragmen- daha skill agacı yapılmamış karakter varken 75 gibi bir hevese gidilip oldügümüzde giden exp miktarının da aynı şekilde artması welcome to exp premimum diye düşündüyor.

-Daha once satıcı üzerinde satılıp bazı kullanıcıların erken bilgi verildigi icin alıp stok yapması ile one gecmesi ve bunu yoneticiye bildirdigimizde
''Cokta onemli degil kactane lazım olacak ki ondan'' demesi ki kendisi işimizi gücümüzü bıraksak bundan sonra ben silahcıyım diye gezsek 1 sene sürecek bir craft sisteminin mucidi.

Daha sayılabilecek yüzlerce sebepten ben erken erişim ve yerli ve milli oyun şemsiyesinin suistimal edildigini düşünüyorum ve diger oyuncu arkadaşların bakmadıgım bir bakış açısı varsa gorüşlerini gercekten merak ediyorum.

Son düzenleme:

Vision

Senior Moderatör
Merhaba,

Öncelikle başlıktaki "Erken Erişim Nedir?" sorusunun cevabını araştıralım.

"Erken erişim, erken finansman, alfa erişimi veya ücretli alfa, tüketicilerin çeşitli geliştirme döngülerinde (ön alfa, alfa, beta) bir oyun için ödeme yapabilmesini ve ön sürüm ve sonraki tam sürümlerine erişebilmesini, bir yandan da geliştiricinin oyun üzerinde çalışmaya devam etmek için bu geliri kullanmasını sağlayan fonlama modelidir. Erken erişime katılmak için ödeme yapanlar genelde oyunda hata ayıklama, geri bildirim ve öneriler sunma konularında yardımcı olurlar ve bazen oyundaki özel ögelere erişebilirler.

Gördüğünüz gibi yukarıdaki yazıyı okuyunca birçok sorunuza cevap buluyorsunuz aslında. Bugün çok zor olan bir şey yarın NPC üzerinden erişilebilir duruma gelebilir veya tam tersi kolay olan bir şey çok zor olabilir. Eğer bir erken erişim oyunu oynuyorsanız bu risklerin hepsini göz önünde bulundurup, ona göre emek vermenizi tavsiye ederim.

Daha once satıcı üzerinde satılıp bazı kullanıcıların erken bilgi verildigi icin alıp stok yapması
Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için bu ifadenizi net şekilde açıklamak istiyorum. Justice, discord üzerinden herkese açık bir şekilde bu bilgiyi verdi. Bir klana veya belirli kullanıcılara değil.

saintx

Üye
Merhaba,

Öncelikle başlıktaki "Erken Erişim Nedir?" sorusunun cevabını araştıralım.

"Erken erişim, erken finansman, alfa erişimi veya ücretli alfa, tüketicilerin çeşitli geliştirme döngülerinde (ön alfa, alfa, beta) bir oyun için ödeme yapabilmesini ve ön sürüm ve sonraki tam sürümlerine erişebilmesini, bir yandan da geliştiricinin oyun üzerinde çalışmaya devam etmek için bu geliri kullanmasını sağlayan fonlama modelidir. Erken erişime katılmak için ödeme yapanlar genelde oyunda hata ayıklama, geri bildirim ve öneriler sunma konularında yardımcı olurlar ve bazen oyundaki özel ögelere erişebilirler.

Gördüğünüz gibi yukarıdaki yazıyı okuyunca birçok sorunuza cevap buluyorsunuz aslında. Bugün çok zor olan bir şey yarın NPC üzerinden erişilebilir duruma gelebilir veya tam tersi kolay olan bir şey çok zor olabilir. Eğer bir erken erişim oyunu oynuyorsanız bu risklerin hepsini göz önünde bulundurup, ona göre emek vermenizi tavsiye ederim.

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için bu ifadenizi net şekilde açıklamak istiyorum. Justice, discord üzerinden herkese açık bir şekilde bu bilgiyi verdi. Bir klana veya belirli kullanıcılara değil.
Yanlış anlasılmaya sebebiyet vermemek icin , Justice :
-Discord girebilme hakkı olan - banlı olmayan-
-Girebilecek zamanı olan
-Türkçe bilen
-Yayının o bolümüne kadar dinlemiş olan
- Daha sonra yayını dinleyebilecek boş zamanı olan
kullanıcılara bilgi verdi.
Gorüşün için teşekkürler, yine de oyuncuların gorüşlerini daha cok merak ettigimi soylemezsem alınmazsın umarım ozellikle beta sürecinde battle point rünlü kıyafet kullanıp np 1.'ligini aldıgına dair iddialar varken.

Vision

Senior Moderatör
Yanlış anlasılmaya sebebiyet vermemek icin , Justice :
-Discord girebilme hakkı olan - banlı olmayan-
-Girebilecek zamanı olan
-Türkçe bilen
-Yayının o bolümüne kadar dinlemiş olan
- Daha sonra yayını dinleyebilecek boş zamanı olan
kullanıcılara bilgi verdi.
Gorüşün için teşekkürler, yine de oyuncuların gorüşlerini daha cok merak ettigimi soylemezsem alınmazsın umarım ozellikle beta sürecinde battle point rünlü kıyafet kullanıp np 1.'ligini aldıgına dair iddialar varken.
Aynı bilgi "en-chat" kanalı üzerinden yabancı kullanıcılara da verildi diye hatırlıyorum. Discordu güncel olarak takip etmeyen kullanıcılar bu bilgiden yararlanamadı, bu konuda size katılıyorum.
ozellikle beta sürecinde battle point rünlü kıyafet kullanıp np 1.'ligini aldıgına dair iddialar varken.
Rünlü eşyalarla haksız BP kazancı sağlayan tüm kullanıcıların kastığı BP'ler silindi. BP'si silinen kullanıcıların açtığı konular hâlâ forumda yer almaktadır.

iyi forumlar.

Rhae

Üye
-Halihazırda 40 Level meslekleri olanlar varken -onlardan biriyim 4 meslek kasmam 4 gün sürmedi cünkü exp fazla hız fazlaydı-
Yalancısın eski versiyonda hiç bir allahın kulu 4 günde meslekleri 40 yapamazdı.

saintx

Üye
Yalancısın eski versiyonda hiç bir allahın kulu 4 günde meslekleri 40 yapamazdı.
Mesleklerle ugraşan arkadaşlar gerekli cevabı konuyu okudugunda verir , kaynaklar 10 katı hızı 15 katıyken
4. seviye agac 7 vurusta daha kısa sürede kesiliyordu ve vurus başına iyi de bir exp veriyordu.
Yinede koskoca mesajın icersinden sadece bana yalancı demek icin cevap vermiş olman üzücü 4 degil 40 gün olsa ne fark eder daha kolaydı imkanlar daha rahattı.

Rhae

Üye
Mesleklerle ugraşan arkadaşlar gerekli cevabı konuyu okudugunda verir , kaynaklar 10 katı hızı 15 katıyken
4. seviye agac 7 vurusta daha kısa sürede kesiliyordu ve vurus başına iyi de bir exp veriyordu.
Yinede koskoca mesajın icersinden sadece bana yalancı demek icin cevap vermiş olman üzücü 4 degil 40 gün olsa ne fark eder daha kolaydı imkanlar daha rahattı.
Ben meslek kasan biriyim zaten kapanmadan once hepsini 35+ yaptım.2 ay uğraş verdim.Kusura bakma da yanlış bilgiler ile bir şeyi anlatmaya calisiyorsan diğer söylediklerin benim için bi ifade etmiyor.Çünkü haklı olman gereken bi konuda haksız duruma düşüyorsun.

Unbeatable

Üye
Ben meslek kasan biriyim zaten kapanmadan once hepsini 35+ yaptım.2 ay uğraş verdim.Kusura bakma da yanlış bilgiler ile bir şeyi anlatmaya calisiyorsan diğer söylediklerin benim için bi ifade etmiyor.Çünkü haklı olman gereken bi konuda haksız duruma düşüyorsun.
Evet öyleydi Eline Uniqe kazma alıp Death walleyde 4.seviye madenleri kesersen aşırı fazla exp veriyordu toplayıcılık seviyesini 40 yapmak cocuk oyuncağıydı hatta şuan bunla uğraşmadığım için kendime kızıyorum

Alkoer

Üye
Erken erişim olarak zamanında dayZ oynamıştım. Yıllarca erken erişimde kaldı. Tam sürüm çıkmadan bıktırdı beni çok az oynadım.

Ben hep bizim oyunun çıkış video ve duyurularına kafayı taktım. Video ve duyuruda " erken erişimde 65lv sınırı" hariç başka uyarı yoktu.

Craft, rün sistemi, AH ve zindan başlangıçta var yazıyordu. Tanıtımın yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Resmi çıkış değilde "Erken erişim" başlığı olsaydı ben şahsen erken erişimde oynamanın bana kazandıracağı bir ödül beklerdim. Ve başlamazdım büyük ihtimal.

Sizinde dediğiniz gibi erken erişim adı altında oyuncunun tester olarak kullanılma değilde alınan tepkiye göre oyunun yönlendirildiğini düşünüyorum. Oyuncu droplar azaldı diyor hemen çat diye cevap geliyor " droplarla asla oynanmamıştır". Oyuncu dk- saniye pot hesabı coin hesabı yapıyor ama gelen cevap saçma.

Alpha öncesi lv kolay item kolay dediler şimdi oyun hiç öyle değil. Oto atak yok dediler 4ncü ayda çat diye entegre ettiler. TL satış yok dediler nft ile satışı hemen koydular. Soulboundu daha açılırken yumuşattılar.

Bana göre nabız yoklayıp ona göre devam ediyorlar. Oyun çıkmadan önceki radikal fikirler hep hasır altı oldu. 20 senelik oyuna evrildik.

saintx

Üye
Erken erişim olarak zamanında dayZ oynamıştım. Yıllarca erken erişimde kaldı. Tam sürüm çıkmadan bıktırdı beni çok az oynadım.

Ben hep bizim oyunun çıkış video ve duyurularına kafayı taktım. Video ve duyuruda " erken erişimde 65lv sınırı" hariç başka uyarı yoktu.

Craft, rün sistemi, AH ve zindan başlangıçta var yazıyordu. Tanıtımın yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Resmi çıkış değilde "Erken erişim" başlığı olsaydı ben şahsen erken erişimde oynamanın bana kazandıracağı bir ödül beklerdim. Ve başlamazdım büyük ihtimal.

Sizinde dediğiniz gibi erken erişim adı altında oyuncunun tester olarak kullanılma değilde alınan tepkiye göre oyunun yönlendirildiğini düşünüyorum. Oyuncu droplar azaldı diyor hemen çat diye cevap geliyor " droplarla asla oynanmamıştır". Oyuncu dk- saniye pot hesabı coin hesabı yapıyor ama gelen cevap saçma.

Alpha öncesi lv kolay item kolay dediler şimdi oyun hiç öyle değil. Oto atak yok dediler 4ncü ayda çat diye entegre ettiler. TL satış yok dediler nft ile satışı hemen koydular. Soulboundu daha açılırken yumuşattılar.

Bana göre nabız yoklayıp ona göre devam ediyorlar. Oyun çıkmadan önceki radikal fikirler hep hasır altı oldu. 20 senelik oyuna evrildik.
Ben şunu düzelteyim tester olmakla ilgili bir sorunum yok ama.
300 oy kullanılan bir ankette yüzde 90'n istemedigi bir şey geliyorsa benim verecegim feedback'n bir anlamı yok ki vereyim.
Yoksa 300'ü askın ongostermden beri ticketi olan biriyim. Şirketi ve oyunu seviyorum fakat artık tamamen para gorerek yonlendiriliyor.
Alpha ve betaya katılanlara bir tag gibi bir şey verilecekti sonra reddedili oda.

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt