Eski bir oyuncu olarak alpha 2 gözlemlerim ve önerilerim.

hsynonay88

Üye
Merhaba herkese. Herkes farkında olduğu için çok dolandırmadan söyleyeyim diğer oyunu 2005'den 17 yasından itibaren senelerce oynadım birçok kişi gibi. Zamanla çıkan hileler , oyun sisteminin aşırı değişmesi emeğin tamamen ortadan kalkması. , işin aşırı paraya dönmesi gibi ve sayamadığın birçok sebeple birçok oyuncu gibi (özellikle benim gibi 30 yaş üzeri ) oyundan uzaklaştım. Sonraları internette o oyun benzeri birçok oyun araştırdım ama aradığımı bulamadım. Private serverlarda oynadım ancak birçoğunuzun bildiği gibi oralarda da artık iyi serverlarda TL işi aldı başını bitti. 2 aylık serverlar da 20k para harcayanlar falan kafayı yemiş millet :) Yıllar sonra ilk defa bakın alpha bile olsa keyif alarak oynadığım bir oyun oldu. Teşekkür ederim. Bu konu benim gibi oyun çevresi kuvvetli eski ve yaş ortalaması büyük insanlardan oluşan tayfalarca çok destek görecek ve inanıyorum ki beklediğinizden çok daha fazla user çekeceksiniz. ( hazır olun :) )

Çok falza detaya girmeden kısaca bir iki konuda fikir beyan etmek istiyorum. Henüz yapım ve geliştirme aşamasında olduğunuz için bir çok konuda aceleye gerek yok küçük sorunlar zaten düzelecektir. Genel dinamikler ile ilgili konuşmak daha mantıklı.

1. Genie sorunsalı. Mesela ben 33 yaşındayım evliyim işim gücüm var. İzin günlerim hariç günde en fazla 4 saat oyun oynayabilirim. Diğer taraftan öğrenci arkadaşlar yada çalışmayan arkadaşlar daha çok vakit geçirecektir. Şimdi soru şu benim gibi insanlar ve onlar arasında fark olmalı mı farmda yada exp de . Evet kesinlikle olmalı. Zamanında bizde üniversitede okurken boş vaktimiz çoktu rahat rahat char kastık. Şimdi çalışıyorsak kendimize ailemize. Sırf bu yüzden herşey dengeli olsun istemek daha çok emek harcayan oyuncuya haksızlıktır.
Ayrıca gb kasan , slotlara çöken ,mafya olan , sürekli afk kanser kitleninde önüne geçmek için bence en mantıklı en doğru yöntem !!! GENİENİN gece 00.00 'dan 23.59'a kadar saat dilimde 8 yada 12 saat kullanım hakkı olmasıdır. Kesinlikle cz de çalışmamalı atak hızı normal ortalama olmalıdır. Bu kısıtlı genie saati ile exp kasmak isteyen adam kasar çok geri kalmaz. Ama slot çökücüleri ciddi oranda azalır. Hemde elle farm yapan zaman harcayan adamda fark yaratır. Benim fikrim ortası ve doğrusu budur.

2. Trade ve item satışı. Char satışını engellemek yada gb satışını engellemek gerçekten zor ama item konusunda şansımız daha yüksek. High class itemler +6 son trade edilebilir olursa. Mid c
lassda +7 low class'da +8. İtem satışı olayının bir nebze önüne geçeriz yada en azından TL yi gömen arkadaş upgrade yapmak zorunda %1 bile olsa emek harcamak durumunda kalır. Diğer konu ise rune olayı müthiş cok guzel olmus. Oyunda en değerli itemler bunların olma ihtimali yüksek. Rune basılabilen eşyaşar low class bile olsa +6 dan sonra trade olmamalı.

3. Exp oranları : bazı arkadaşlar exp mi kasıcaz bu devirde demiş , bazılarıda çok zor olsun eski günler gibi oynayalım yazmış. Herkesi aynı anda memnun etmek cok zor. Ama bilin ki özellikle bu oyunu bekleyen eski oyuncular exp kasmayı emek harcamak ve fark yaratmak olarak görüyor , bir kısım ise yük olarak. Evet fark yaratmalı ama en basiti çok eskiden olduğu gibi 70 olmakta 3-4 ay sürmemeli. Basit tabirle 40 lvl den sonra deru apos harpy golem yaratıklar ile mantıksal olarak günde 10 saat farm ile 1 ayda 70 olunabilecek bir ayar en iyisidir diye düşünüyorum. Mobların verdiği ortalama exp baz alınarak matematiği yapılır :)

4. Drop oranları . Arkadaşlar çok olan sey değersiz olur zevk vermez. 2 günde dizilen char pvp den farklı olmaz. En zevk aldığımız zamanlar oha adama bak +8 başmış dediğimiz zamanlardı. Benim fikrim solo ve pt olarak oynanacak bu oyunda moblara item dropların yayılması belirli yaratıklarda kısıtlı kalmaması ama aynı zamanda dropların da cidden zor olmasıdır. oyuncular hem ezik pksının hem geliştirdikleri her aşamada keyfine varsın. +6 cleverdan +8 mdye geçmeyiverin de anlamı olsun.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi oyunlar.

GrauerWolf

Üye
Drop oranları konusunda katılıyorum çok fazla kolay olmamalı ki iyi bir item sahibi olduğumuz zaman ki heyecanı doya doya yaşayabilelim. Exp kasma konusu tartışılır ama artık bazı şeylerin eskide kaldığı da aşikar saatlerce aynı skille aynı yaratığı kesmek çok da zevkli bir iş değil. Görev zinciri çeşitlendirilip dungeonlarla birlikte dungeon görevleri de getirilirse görev zincirinin sonunda 70 seviye olan sınıra yaklaşmak bence daha makul bir seçenek. Fazla vakit ayıranın emeğinin karşılığı daha hızlı son seviyeye gelerek ve item kısmında daha önde olarak illaki olacaktır.

meksika154

Üye
slot mafyası kadar iğrenç bir durum yok. bir oyuncu aynı moba örneğin 2 saaten fazla vurursa exp ve drop 0 lanmalı 2 saat boyunca aynı mobu kesiyorsan sen olsan olsan gb satıcısısın demektir. bu oyun oynamak değil boş bir ticaret.

AMAGRADOTH

Üye
Merhaba, oto atak yapacak, legal, oyunun sattığı bir koxp elbette gerekli. Fakat orada da bölünüyor userlar. Sen ben gerekli diyoruz, öbürü diyor parayı veren exp kasıyor, biz amele gibi uğraşalım. Hadi buyur. Oto atak da ücretsiz olsun derseniz o başka Bu seferde 8 PC ler çıkar. Bu arada bakın bu legal koxp sadece exp kasarken lazım. Slot mafyası olmasın diyorsanız, legal de olsa oyun koxp satmayacak ve o 1-2 ay elle kasacağız. Koxp genie hf adına ne derseniz deyin. Oto atak olmayacak. Sonra başlayacak sizin deyiminizle genie altı macrocular... 2 ay elle kas, bitti usta, bitti. Genie hf Hilaladam bot hiç bişeye gerek yok..!

Yanlış anlaşılmasın evli barklı işimde gücümde adamım. Ama hey ayranım dökülmesin hem de başka şeyler olmasın şeklinde ilerleyemeyiz maalesef. Saygılar selamlar hayırlı bayramlar

hsynonay88

Üye
Aslında hepimiz özellikle oyundan keyif almak amaçlı oynamak isteyenler ortak noktadayız. İşte bu yüzden ortasını bulmak lazım. Amagradoth elle kasma taraftarı mesela bende aynı fikirdeyim. Ancak exp kasmaktan memnun olmayan bir kesimde var. O yüzden bana en mantıklı gelen 2 seçenek genienin 24 saat içinde 8 saat kullanım hakkı olması ve bi ip den yani modenden 3 den fazla pc ile oyuna girelememesi. Bu 2 durum exp kasmak isteyen ve genieyi amacına kullanan userlara yeterli gelecektir diye düşünüyorum. Şimdi düşünün 8 saat afk farmını yaptın exp kastın yada para kastın fark etmez. E illaki 4-5 saat da kendin oyun başındasın 12-13 saat eder.

Bu durumda ne olur.
1. Daha fazla aktif olan oyuncu emeğinin karşılığını daha fazla alır
2. Oyunu amacı için oynayan kitle çalışıyor olsa bile çok geri kalmaz belli bir ortalamayı yakalar , gerisi kendi yeteneğine kalmış artık.
3. 8 saat genie KANSER slot mafyasına yetmez oyundan uzak tutar. Hele bir de 1 modem ile 3 den fazla char sokamazsa iyice masrafı artar. Bu şekilde para peşinde olan 1000 kişi varsa bence en az 800 tanesi uzaklaşır. ( açık söyliyim o slot mafyaları bazen acıtasyon yapıyorlar ya geberseler umrumda değil :) )
Sonuç olarak oyun ne aşırı zor ne çok kolay olan bir exp sistemi ile umarım zor olacak drop oranlarıyla , slotlarda emek harcayan insanlarla , yeni ama o çok özlediğimiz emek kokan zevkli haline bürünür.
Yorumlarınız için teşekkür ederim bu arada.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt