Farm videoları hakkında..

IFIRTINAI

Üye
Selamlar,

Hem oyuncu kitlesinin fikrini merak ettiğimden, hem de oyun yönetiminden veya geliştirici ekibinden konuyu çözüme kavuşturacak adımlar atabileceklerini düşündüğümden böyle bir konu açtım.

Artık yeni nesil mmo tarzı oyunlarda mobların ne drop attığından, yüzde kaç şans ile elde edileceğinden, questlerin süreçleri ve ne ödül verdiğinden, skill stat puanlarının dağıtımında rehber olabilecek tarayıcı arayüzü tarzında databaseler oyun officale geçer geçmez yayınlanıyor. Ve dikkat etmişsinizdir ister global çapta, ister yerel olsun bu tip oyunların ömrü çok kısa oluyor sebebine az sonra değineceğim..

Gelelim rise online açıldığı ilk günden itibaren malum oyundan gelip burda da aynı tarz video içerik üretenlere.

Öncelikle şunu da sorayım: ben herhangi bir slotun ne drop attığını bilmiyorum, solo bir oyuncuyum. Bunu nasıl öğrenebilirim? Tabiki o slotta zaman geçirerek. Ama değerli zamanımı da o slotta geçirmek istemiyorum. Değerli vaktimi saatlerce mob keserek harcamak istemiyorum. Para yatırıp hazır almak da istemiyorum .Sizden rica etsem benim yerime değersiz zamanınızı harcayıp o slotu günlerce analiz etseniz sonucu benimle paylaşsanız, nasıl fikir? (Farm videosu atanların böyle bir emekleri yok bu arada. Kendi ağızlarıyla da söylüyorlar bunu, duyumlarla video çekip TAKİPÇİ, hazırcı, beleşçi kitleyi yine kendi hazırcılıklarıyla slota çekip, oyun ekonomisine ciddi zarar veriyorlar ki mmo oyunlarını canlı tutan oyun ekonomisidir arkadaşlar bunu net bir şekilde belirteyim. Haftalar sonra neden oyuncu sayısı azaldı ya derseniz eğer yazılımsal sorunlar yoksa en büyük sebebi bu olacaktır. Oyun ekonomisi dendiğinde de lütfen aklınıza oyun parası alıp satan siteler gelmesin.)

Son günlerde yaptığım farmların getirisi aşırı orantısız oldu. Bir drobu 2 gün önce 50m e satabilmişken bugün 20m e bile satamadım. Ee ne var bunda piyasa bu düşer de çıkar da oyun daha yeni diyeceksiniz ama, asıl sorun zamanla düşmeleri değil, aniden ve tam olarak da o drobun fiyatının düşmesi. Haliyle ben almak istediğim bir item için bir slotta 2 gün farm yapmam gerekiyorsa bu 4 güne çıkıyor çünkü benim farmını yaptığım drop fiyatı düşüyor, alacağım itemin değil. Bunu her yaşadığımda google a slotun ve drobun adını yazdıgımda ya aynı gün yada bir gün öncesine ait videolar buldum. Ve istisnasız hepsinde aynı giriş: arkadaşlarımdan duyduğuma göre slot şunu atıyormuş test edicez, bu slotun şöyle drobu varmış sizinle test edelim tarzında. Dese ki günlerce uğraştım didindim, sonunda slotun ne drop attığını yüzde kaç şansla attığını analiz ettim, sizinle de paylaşıyorum. İşte o zaman derim ki yahu adam o kadar emek vermiş, analizini tutmuş üstüne bir de herkesle paylaşıp amme hizmeti veriyor. Yazık ama düşünemiyor emeklerinin çöp olacağını der geçerim. Ve daha da acısı, sonraki videolarında da şu açıklama oluyor: ya arkadaşlar dropları pazara koymuştuk ama fiyatları çok düşmüş satamadık. Neden düştü acaba, diğer herşeyin fiyatı sabit kalırken ve hatta artarken o dropların fiyatı neden düştü ? Bunu ciddi mi soruyorlar yoksa farkındalar mı olan bitenin emin değilim. Şimdi diyeceksiniz ki insanlar öğretici olmak adına bu tarz videolar paylaşıyor sen bencilce kendi farm gelirini düşünüyorsun. İşte olay burada bitiyor. Bu videoların öğretici eğitici olduğunu düşünüyorsanız gerçekten üzerine düşündünüz mü diye ben de bir soru sorayım. Madem bu tarz videolar eğitici öğretici, oyun yayınlandığında yönetim neden eğitici öğretici olup da mob database i tarzı bir site paylaşmadı ? Sizce bu çok mu zordu da paylaşılmadı bu bilgiler. Yönetim de çok iyi biliyor ki insanlar bildiği şeyleri yaptığında keyif zevk alması birkaç gün sürüyor ve oyunun ömrü bir anda aylarla sınırlı kalıyor. Merak duygusu yoksa, emek yoksa maalesef sıkılıyor insan. Bunu en son new world oyununda da gördük.

E ne diyorsun herkes öğrendiği şeyleri kimseyle paylaşmasın mı bu nasıl mantık diyenler olacaktır;

Gelelim konuyu açmaktaki sebebime; sizce farm videoları gerçekten eğitici öğretici mi, yoksa oyuna ve oyun ekonomisine, oyuncu kitlesine zarar mı veriyor. Eğer ki çoğunluk eğitici öğretici diyorsa neden insanlar videolarla uğraşıyor, yönetim paylaşsın mobların drop, exp , gold bilgilerini biz de neyden ne kadar kesince ne elde edeceğiz saatlerce uğraşmak yerine hemen öğrenelim. Yok zararlı bu videolar diyorsanız da çözümü yok arkadaşlar yine yönetimin bir database paylaşması ancak çözüm oluyor , çünkü farm videosu paylaşanları banlıyoruz engelliyoruz diyemezler. Ancak burada çoğunluğunuz bu paylaşımlar oyunları para kazanmak için oynayan hazırcı, beleşçi, zararlı kitleyi birkaç günlüğüne oyuna çekiyor, olan bizim zamanımıza oluyor diyorsa belki bu videoları çeken arkadaşlar yahu ben yanlış yapıyorum herhalde diyerek daha özgün, daha kapsayıcı ve kaliteli kitlelere hitap edecek içerik üretmeye çalışırlar.

Konuyu çok saçma , gereksiz bulsanız bile fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.

Amacım kesinlikle polemik çıkarıp saçma sapan tartışmalar yaratmak değil. Böyle şeyler düşünüyorsan kapat sil oyunu oynama diyeceksiniz belki, lanet olsun ki şu tarz oyunları global çapta yapabilen , tatlı rekabetin olduğu , savaş alanı mantığını oturtabilen doğru düzgün bir kitlesi olan oyun çıkmadı, yok efendim bulamıyoruz ki rise online bunu yaptı diyerek başlamıştım oyuna da. Ve oyun online bir oyun, diğer oyuncuların hareketleri davranışları sizin aldığınız oyun zevkini etkiliyor.

Çok uzun oldu :)

Son düzenleme:

Mr.Policeman

Üye
kardeşim bu nasıl bir bakış açısı anlamadım. sen hangi fps oyununda silah kontrolü (spray) yapımına dahil bir açıklama gördün ? hepsi oyunu oynayan profesyonel seviye de ki oyuncuların bilgi birikimi ve kullanıcı kaynaklarından alınarak insanlara aktarılan bilgilerdir veya lol de oyun yöneticileri sana şampiyon kompu veya item kombinasyonu hakkında detaylı yazılar mı yazıyorlar ? minyon şöyle yaparsanız daha iyi farmlanır diye riot içerik mi üretiyor ? sen kaçıncı yüzyılda yaşıyorsun senin bu mantığınla birisi gelip asas nasıl oynanır diye içerik cıkarsa ona da mı laf atacaksın ? yoksa 3 kuruş az kazandın diye mi bu tantana ? millet bilgileniyor yeri geldiğinde bende açıp bakıyorum her izlediğim video işime yarıyor mu kesinlikle hayır. ama illa yarayanlarda oluyor.

IFIRTINAI

Üye
kardeşim bu nasıl bir bakış açısı anlamadım. sen hangi fps oyununda silah kontrolü (spray) yapımına dahil bir açıklama gördün ? hepsi oyunu oynayan profesyonel seviye de ki oyuncuların bilgi birikimi ve kullanıcı kaynaklarından alınarak insanlara aktarılan bilgilerdir veya lol de oyun yöneticileri sana şampiyon kompu veya item kombinasyonu hakkında detaylı yazılar mı yazıyorlar ? minyon şöyle yaparsanız daha iyi farmlanır diye riot içerik mi üretiyor ? sen kaçıncı yüzyılda yaşıyorsun senin bu mantığınla birisi gelip asas nasıl oynanır diye içerik cıkarsa ona da mı laf atacaksın ? yoksa 3 kuruş az kazandın diye mi bu tantana ? millet bilgileniyor yeri geldiğinde bende açıp bakıyorum her izlediğim video işime yarıyor mu kesinlikle hayır. ama illa yarayanlarda oluyor.
İyi de ben ne anlattım sen ne anlamışsın. Tekrar okumanı öneririm.

Jacques

Üye
Farm videosu çekenleri banlayamayız drop list mi istiyorsun kanka koskoca official oyun pvp server gibi drop list mi atsın sana.

IFIRTINAI

Üye
Farm videosu çekenleri banlayamayız drop list mi istiyorsun kanka koskoca official oyun pvp server gibi drop list mi atsın sana.
hocam biraz daha dünyadan oyun gelişmelerini takip etmenizi öneririm, knight online, knight pvp, rise online üçgeninden çıkın. Koskoca amazon drop list atıyor da roko mu atmayacak ? Farm videosu çekenleri banlayamaz diye yazan da benim zaten. Arkadaşlar siz fikir alış verişi nedir, nasıl fikir beyan edilir, nasıl iletişim kurulur biliyor musunuz ? Yoksa ben mi topluluğa fazla değer veriyorum acaba?

gkhandnc

Üye
Keşke herkes öğrendiğini kendine bıraksa ne güzel olacak , bu arada okumadan çok yorum gelecektir
Haklı bir isyan sizinki , oyunda tutan bir şey görünce hemen video çekip o tutan şeyin b.kunu çıkarana kadar uğraşan büyük bir topluluk var.
Yemekçilik mi tutuyor hobaa oraya , balıkçılık mı tutmuş hobaa oraya , şu mob da şu item düşüyor hobaa herkes oraya , sonra video çekene bir ton küfürler.
Zaman geçirerek öğrensin insanlar en güzelii.

IFIRTINAI

Üye
https://nwdb.info/ bu new world oyununun database adresi,
https://www.albiononline2d.com/ bu albion online oyununun database adresi
https://neverwinter.fandom.com/wiki/Neverwinter_Wiki bu neverwinter oyunun database adresi

bunlar rise online oyunuyla benzer tarzda oyunlar, mmo rpg türü.

Ve bonus olarak da rise online wiki adresi olarak düşündüğüm sitenin linki : https://riseonline.fandom.com/tr/wiki/Rise_Online_İtem_Rehberi
İleride paylaşlacaktır denmiş senin deyiminle koskoca ''rise online''pvp server gibi :) ama oyun çıkalı ne kadar oldu hala ses yok. Siteden de ulaşamadım bu arada bu sayfaya dolandırıcı sitesi bile olabilir, oyun bu kadar değer veriyor oyuncusuna...

Zayk0

Üye
Eğer ki çoğunluk eğitici öğretici diyorsa neden insanlar videolarla uğraşıyor, yönetim paylaşsın mobların drop, exp , gold bilgilerini biz de neyden ne kadar kesince ne elde edeceğiz saatlerce uğraşmak yerine hemen öğrenelim.
Bence Eğitici ve öğretici , mobların droplarının paylaşımını yönetime söyleyebilirsin ki droplar paylaşılsa dahi bu tarz içerikler olacak zaten (saatlik analizler filan).
Ancak burada çoğunluğumuz bu paylaşımlar oyunları para kazanmak için oynayan hazırcı, beleşçi, zararlı kitleyi birkaç günlüğüne oyuna çekiyor
Burada nasıl böyle bir düşünceye vardın sende bu şekilde farm atıp satıyorsan sende hazırcı beleşçi oyundan gelir elde eden birisin.
Arkadaşlar siz fikir alış verişi nedir, nasıl fikir beyan edilir, nasıl iletişim kurulur biliyor musunuz ? Yoksa ben mi topluluğa fazla değer veriyorum acaba?
Bu kadar agresif konuşup insanlardan kibar olmasını bekleyemezsin sen farm atıp itemi satıp tekrar oyuna harcıyorsan belki çoğu insanda bu şekilde yapıyor.

IFIRTINAI

Üye
Bence Eğitici ve öğretici , mobların droplarının paylaşımını yönetime söyleyebilirsin ki droplar paylaşılsa dahi bu tarz içerikler olacak zaten (saatlik analizler filan).

Burada nasıl böyle bir düşünceye vardın sende bu şekilde farm atıp satıyorsan sende hazırcı beleşçi oyundan gelir elde eden birisin.

Bu kadar agresif konuşup insanlardan kibar olmasını bekleyemezsin sen farm atıp itemi satıp tekrar oyuna harcıyorsan belki çoğu insanda bu şekilde yapıyor.
Öncelikle bu kadar agresif dediğin cümlemde agresiflik göremiyorum. Ben a diyorum insanlar b diye konuya cevap atıyor, bu soruyu sormam gayet mantıklı, ağır geliyor olması benim suçum değil.

''Ancak burada çoğunluğumuz bu paylaşımlar oyunları para kazanmak için oynayan hazırcı, beleşçi, zararlı kitleyi birkaç günlüğüne oyuna çekiyor, olan bizim zamanımıza oluyor diyorsanız belki bu videoları çeken arkadaşlar yahu ben yanlış yapıyorum herhalde diyerek daha özgün, daha kapsayıcı ve kaliteli kitlelere hitap edecek içerik üretmeye çalışırlar.'' çoğunluğumuz kısmını çoğunluğunuz olarak, diyorsanız kısmını diyorsa olarak düzelteceğim.Yazım yanlışı.

Fikirlerin için teşekkür ederim.

Tengrikut

Üye
slotlar hiçbir zaman "gördüğüm kadarıyla" aynı drop atmıyor, drop-şans-olasılık yüzlerce keşfetmeye olan hevesimde eklenince mütiş zevk veriyor, farm video'ları herkese hitap edebiliyormu bilmiyorum farm'ladınız hayvanın leveli sizin leveliniz süprizler süprizler süprizler

Mr.Policeman

Üye
İyi de ben ne anlattım sen ne anlamışsın. Tekrar okumanı öneririm.
kardeşim senin yakındığın konu üzerine söyledim zaten. youtube a farm videosu atılmasın, gerekli bilgileri oyun versin dedin bende sana diğer oyunlar üzerinden örnek verdim. roco firması dropları söylemeyeceğini ve oyuncuların bunu bulması daha iyi olacağını açıkladı. içerik üretenlerde zaman harcayıp videolar ile paylaşıyorlar. sen diyorsun ki farmladığım item 2 kat değer kaybetti pazara baktığın da her item şuan değer kaybediyor. farmlayıp alacağın item da değer kaybediyor. yani bir şey kaybetmiyorsun. hee sen ben bu farmla ekmek alıyorum diyorsan o zaman sana sonuna kadar hak veriyorum davanda haklısın.

IFIRTINAI

Üye
kardeşim senin yakındığın konu üzerine söyledim zaten. youtube a farm videosu atılmasın, gerekli bilgileri oyun versin dedin bende sana diğer oyunlar üzerinden örnek verdim. roco firması dropları söylemeyeceğini ve oyuncuların bunu bulması daha iyi olacağını açıkladı. içerik üretenlerde zaman harcayıp videolar ile paylaşıyorlar. sen diyorsun ki farmladığım item 2 kat değer kaybetti pazara baktığın da her item şuan değer kaybediyor. farmlayıp alacağın item da değer kaybediyor. yani bir şey kaybetmiyorsun. hee sen ben bu farmla ekmek alıyorum diyorsan o zaman sana sonuna kadar hak veriyorum davanda haklısın.
işte hocam sorun da farmladığım itemin videolar sonrasında biranda fiyatının düşmesi, ama almak istediğim itemle alakalı video olmadığı için o itemin fiyatının düşmemesi. Normal piyasa düşüşü tabiki olacak insanlar keşfettikçe, drop alan arttıkça fiyat düşecek, ben pazarda genel fiyatlar düşüyor diye yakınmadım ki.
Gerçekten böyle bir açıklama yaptılar mı onu duymadım görmedim, ama belli ki bunda da art niyet var çünkü bu tarz videolar para kazanmak için para yatır kitlesini oyuna çekiyor. Tabiki oyun oynayarak para kazanmak isteyen hep olacak, yönetim de yasak koymuyorsa farmlayıp satsın insanlar paraya çevirsin zamanını. Bu videoların çektiği kitle oyunlara zarar verir, hep verdi bu oyuna da verecek. Hileyi, makroyu üreten adam bu kitleye satış yapıyor çünkü. Konu bambaşka farkında değil çoğu insan.

Lord

Üye
https://nwdb.info/ bu new world oyununun database adresi,
https://www.albiononline2d.com/ bu albion online oyununun database adresi
https://neverwinter.fandom.com/wiki/Neverwinter_Wiki bu neverwinter oyunun database adresi

bunlar rise online oyunuyla benzer tarzda oyunlar, mmo rpg türü.

Ve bonus olarak da rise online wiki adresi olarak düşündüğüm sitenin linki : https://riseonline.fandom.com/tr/wiki/Rise_Online_İtem_Rehberi
İleride paylaşlacaktır denmiş senin deyiminle koskoca ''rise online''pvp server gibi :) ama oyun çıkalı ne kadar oldu hala ses yok. Siteden de ulaşamadım bu arada bu sayfaya dolandırıcı sitesi bile olabilir, oyun bu kadar değer veriyor oyuncusuna...
hak veriyorum benimde düşüncem bu tarzda, oyunun tüm içeriği silahlar itemler droplar slotlar verdikleri exp'e kadar detaylı bir sayfa yapılması oyuna yeni başlayacak newbie kitle için güzel zaten dünyada yapılıyor lost ark'da bile var. Lakin oyunun bunu çıkarmaması anladığım kadarıyla oyunun kitlesinin %99'unu Türk kitlesinin oluşturduğu aynı zamanda Türk kitlesi oyunu suistimal edebilecek herşeye dünya genelinde Rus kitlesi gibi meyilli olduğundan ötürü olabilir. Yoksa dediklerine katılıyorum katılmamak elde değil zaten olması gereken bu.

IFIRTINAI

Üye
hak veriyorum benimde düşüncem bu tarzda, oyunun tüm içeriği silahlar itemler droplar slotlar verdikleri exp'e kadar detaylı bir sayfa yapılması oyuna yeni başlayacak newbie kitle için güzel zaten dünyada yapılıyor lost ark'da bile var. Lakin oyunun bunu çıkarmaması anladığım kadarıyla oyunun kitlesinin %99'unu Türk kitlesinin oluşturduğu aynı zamanda Türk kitlesi oyunu suistimal edebilecek herşeye dünya genelinde Rus kitlesi gibi meyilli olduğundan ötürü olabilir. Yoksa dediklerine katılıyorum katılmamak elde değil zaten olması gereken bu.
Konuya verilen cevaplardan da anladığım kadarıyla senin de bahsettiğin gibi oyuncu kitlesinde sorun var. Her şey hazır önüme gelsin birileri bana rehber olsun, emek vermeyeyim hazır önüme gelsin düşünce tarzı ve bunu suistimal edip arkasını düşünmeden takipçi kazanmaya çalışan yine aynı kitleden insanlar. Ve oyunun bu bilgileri paylaşmamasının sebebi de bence oyunu düşündüklerinden değil bu bilgilere ulaşırken insanların mağazadan alışveriş yapacak olması yani gelirlerini düşünüyor olmaları.

PEZEBERK

Üye
Adam 10 saat farm atıyo drop aldığı 1 saati koyuyo. Clickbaitten öte değil. Siz de gidip sürünüyorsunuz sonra. Adamların keşfettiği slotları zaten oyuna zaman harcayan insanlar en başında çözdü. Haritayı gezin. Bu oyun 1 saat farm ile çok iyi gelir elde edeceğiniz bir oyun değil.

STONKS

Üye
Oyunu bilmeyen yeni başlamış kitleler nasıl kendilerini geliştirebilecek ozaman ? Yeni başlayan oyuncu farm videoları izlemekle de uğraşmamalı.
Hangi slot hangi level oyuncuya ne drop atar, hangi yüzde ile atar, hangi levele ne kadar exp verir, kesilme zorluğu nedir, mobların can, defans ve reziztans değerleri nelerdir. Bütün bunların resmi ağızdan açıklaması yapılmalı. Rise Online tarafından paylaşılmalıdır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt