Fps Problemi Düzelecek Mi?

dcyilmaz

Yeni Üye
Laptoplarda hala fps problemi mevcut, fps problemini düzeltmek todo listenizde var mı? Ne zaman düzelir tahmini? Oyun başladığından beri 50fps zor alıyorum düşük ayarlarda. Bir tek bu oyunda böyle oluyor dota2, csgo, gta5 ..vs herhangi bir başka oyunda böyle bir fps problemim yok.

1705513509804.png

1705513541720.png

1705514396757.png

Minoopowa

Yeni Üye
Optimizasyon geleceği söyleniyor çoğu oyuncu aynı problemden yana şikayetçi

RainOfFire

Üye
oyun islemci agirlikli calisiyor, ozellikleri lowa cekemeniz islemciye ekstra yuk bindiririr, ayarlari epic e cekip antialiasing disindekileri manuel olraak low a cekin biraz faydasini gorursunuz.

BenGeldim

Üye
Masa üstü i5 13600kf, ddr5 32gb ram, 4060ti 16gb ile bowlda 100 ü zor buluom kalabalık bastımı 70 50 30 Allah ne verdiyse. Yani sanırım şu iş istasyonu bilgisayarlar varya 100.000 tl işlemcisi olanlar onlardan almak lazım heralde. Bi ara diyorlardıki oyun motoru rise ın çok kötüymüş. Oyun motorundan dolayı oyunu iyileştirmek mümkün değilmiş. Hiç anlamıyordum ve onlara inanmak istemedim ama aradan 2 sene gecti düzelen bişi yok artık inanıyorum yani. Bu oyunu oynamak için işlemcinin ön belleği +100gb olması lazım yoksa tırt. Oda ryzen 9 un en pahalısından almak lazım. Yada iş istasyonu alcaz 300.000 tl ye oynıcaz yoksa veremli.

Archantos

Üye
Oyun genel olarak optimizasyon hataları mevcut evet. Ama 2x16 ram tak keyfine bak derim farkı büyük hissedeceksin

Archantos

Üye
Eskiye göre RAM takınca fark hissediliyor optimizasyon hatası yokmuş gibi davranmıyorum :D

Darktower

Üye
Umarım oyunu harici GPU'ya eklemişsinizdir. Bağlantıda anlatmıştım.

Bunun dışında çok umutlu olmayın. UE dünya genelinde çok fazla makalesi olan bir motor değil. Makaleden kastım atıyorum şöyle bir sorun var bunun çözümünü falan bulmak zor. Bizim gibi ülkelerde tecrübe edinmek ve bunun için parayı geçtim vakit ayırmanı sağlamak da çok zor. Bu oyunun para kaynakları da öyle tipler değil. Bu yüzden yakın zamanda da düzeleceğini sanmıyorum.

Benzer şekilde rakibi Unity göre tecrübeli insan bulması daha zor. Yerelde özellikle daha kötü bu durum. Yani bunu büyük oranda çözebileceklerini sanmıyorum. Üstüne sunucu ve oyuncu eşleşmesi girince iyice zor olduğunu düşünüyorum. En azından grafik tarafındaki optimizasyonu UE5 geçip deneyebilirler. Çünkü UE5 önceki motorun kritik sorunlarını çözen ve büyük oranda oyun yapmayı da kolaylaştıran şeyler geldi.

Minoopowa

Yeni Üye
Yarın gelecek güncellemede her şey daha iyi olacağına inanıyoruz

BelaOkuyan

Üye
sende farklı bir durum var, acaba turbo kapalı mı? ctrl alt del den performansa gelip işlemci nin kaç fps e çıktığına bakarmısın. ayrıca oyundad işlemci ayarı var onada bak. onuda değiştirip işlemciyi kısmış olabilirsin

dcyilmaz

Yeni Üye
Arkadaşlar yanlış anlamazsanız bir kaç bilgi yazacağım:
İşlemcim: 8 çekirdek sanal ile 16 çekirdek oluyor. turbo ile 4ghz hıza çıkıyor.
Ramlerim: CL değeri laptopa göre çok düşük performans ramler.
SSD: KC3000 m2 7000-7000 hızlara çıkabilen bir ssd
Turbo modum hep açık.

GTA5 de: 200
Dota2 de: 250-300
CSGO da: 200-250 arası fpsler alıyorum. VE BU OYUNLARIN HEPSİNİ ONLINE OYNUYORUM.

Yani sorunumun bilgisayarımdan kaynaklandığını sanmıyorum. Yönetimden yeni server açana kadar yada GUI düzeltmesi getirene kadar performans sorununu çözmesini bekliyorum. Performans sorununu çözdüklerinde anasayfaya kocaman "PERFORMANS SORUNUNU ÇÖZDÜK!" diye banner eklesinler. O zaman gelir oynayabilirim gibi. Bu halde oyunu oynayamıyorum.

RainOfFire

Üye
Arkadaşlar yanlış anlamazsanız bir kaç bilgi yazacağım:
İşlemcim: 8 çekirdek sanal ile 16 çekirdek oluyor. turbo ile 4ghz hıza çıkıyor.
Ramlerim: CL değeri laptopa göre çok düşük performans ramler.
SSD: KC3000 m2 7000-7000 hızlara çıkabilen bir ssd
Turbo modum hep açık.

GTA5 de: 200
Dota2 de: 250-300
CSGO da: 200-250 arası fpsler alıyorum. VE BU OYUNLARIN HEPSİNİ ONLINE OYNUYORUM.

Yani sorunumun bilgisayarımdan kaynaklandığını sanmıyorum. Yönetimden yeni server açana kadar yada GUI düzeltmesi getirene kadar performans sorununu çözmesini bekliyorum. Performans sorununu çözdüklerinde anasayfaya kocaman "PERFORMANS SORUNUNU ÇÖZDÜK!" diye banner eklesinler. O zaman gelir oynayabilirim gibi. Bu halde oyunu oynayamıyorum.
bu oyunun motoru farkli, dedigin oyunlar ekran karti daha fazla kullanan oyunlar. Bu oyun ise Islemciye yuk bindiriyor. Bir laptop ile ustelik 11. nesil , bir masaustu bilgisayar performansi beklememek gerek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt