Gali̇a Pazarı Hakkında

nyro35

Üye
Bir süredir çoğu oyuncununda muzdarip olduğu bir konuya değinmek istiyorum. Bu tür bir mmorpg gelişmeyi teşvik eden bir tür gelişirken üst baş takı ciddi paralar bağlıyoruz oyuna ancak bugün x fiyattan aldığımız bir şeyi ertesi gün aynı fiyatı geçtim az miktar altına dahi satamıyoruz yani oyunun başından beri öne gelen bir sorun pazar sorunu. Bir kaç item dışında piyasada hiçbir item satılmıyor, satılsa bile ölü fiyatlar teklif ediliyor. Diyeceksiniz ki oyunun pazarını oyuncular belirler, oyuncuların birbirine pazarda ks atmaktan başka bir derdi yok. ciddi paralar bağlanan bir oyunda emeklerin hiç olması oldukça üzücü. Pazar konusuna acilen pazar scsi veya ks muhabbetinin önüne geçmek adına bir düzenleme getirilmeli diye düşünüyorum. Bu yazım kötüler nitelikte değildir, yanlışım varsa da konunun altına fikirleri önerileri bekliyorum.

cebe

Üye
1)Ciddi paralar bağlama illa 200 bin liralık charın olacak değil. Ben yüksek maaşlı bir memurum kendime limit koydum oyuna masrafım hobi amaçlı aylık 2 bin lirayı geçmiyecek diye. Oyunu oynatıyor. Araba parasına oyunda bir yüzük alacak kadar enayi değilim. He hobidir saygı duyarım.
2) Bu tarz oyunları ticaret odaklı ya da geçin kaynağı olarak görmekten çıkın. Oyunun %70i böyle biliyorum. Bence önce buna önlem alınmalı. Pazar sistemi tamamen Trade sistemi tamamen değişmeli. Başka bir mmorpgde çok güzel ayarlanıp P2W nin önüne çok güzel geçilmişti. Oyuncu yok muydu? Yönetim para kazanmıyor muydu? Kazanıyordu ama bu tarz oyunda sanırım evi arabayı satıp silah alma huyumuzdan bizim oyuncularımız vazgeçmeyecek. Üzücü...
3) Büyük ihtimalle pazarcısınız ve bu oyunda kandırılıyorsunuz söyleyeyim.
4) Burdaki kızgınlığım yayıncılara sponsorluk alan oyunculara. Benim oyuna çat diye bir takıya bir silaha verecek 300 bin liram hiç olmadı olmayacaktır da. Oyunun hype almış döneminde bu fiyatlar verildi. Oyuncular kaçtı. Sonra vay efendim ben de 300 bin liraya satayım yok öyle bir dünya üzgünüm.
5) Sen pazara itemin kendince değerini koyarsın bir pazarcı gelir 2 katına 3 ay pazarda tutar satar onu. Bunun önüne GEÇİLMELİ. İşin komik yanı 1 ay sonra o pazarcı senden %150 kesinti yaparak o itemi alır biliyor musun :D

nyro35

Üye
1- oyunda amacın pk atmak iste 200k lık olmasada tatmin edici bir çarın olmadıgı sürece hiçbir şey yapamazsın. sanırım siz sadece 50tllik oynuyorsunuz anladığım kadarıyla
2-oyunu ticaret odaklı kesinlikle görmüyorum. sadece emek verip uğraşıp aldığım itemi yarın öbür gün yüzde yüz düşüşünü pazarda görmek gayet üzücü
3- pazarcı falan değilim pk odaklı oynuyorum.
4-bence oyun şuan prime yaşıyor fakat eksikleri hala var
5-bu maddene kesinlikle katılıyorum çözüm zaten buna gelmeli hocam.

son olarak eklemek istediğim bu tür bir oyununun zaten kitlesi belliydi oyun bu şekilde p2w olacağıda hep belliydi yani dengeleme gibi bir şey olursa asıl oyuncusu kalmaz.

cebe

Üye
1- oyunda amacın pk atmak iste 200k lık olmasada tatmin edici bir çarın olmadıgı sürece hiçbir şey yapamazsın. sanırım siz sadece 50tllik oynuyorsunuz anladığım kadarıyla
2-oyunu ticaret odaklı kesinlikle görmüyorum. sadece emek verip uğraşıp aldığım itemi yarın öbür gün yüzde yüz düşüşünü pazarda görmek gayet üzücü
3- pazarcı falan değilim pk odaklı oynuyorum.
4-bence oyun şuan prime yaşıyor fakat eksikleri hala var
5-bu maddene kesinlikle katılıyorum çözüm zaten buna gelmeli hocam.

son olarak eklemek istediğim bu tür bir oyununun zaten kitlesi belliydi oyun bu şekilde p2w olacağıda hep belliydi yani dengeleme gibi bir şey olursa asıl oyuncusu kalmaz.
5. Madde gerçek değil mi? Önce şunu söyleyeyim çok keyif alıyor muyum? Hayır... Çünkü 200 300 binlik charım yok. O kadar param olsa giderim r25 motor alırım. Pk dışı clan bosa dungeonlara bile girmeyen biriyim. İnferno belki farm yaptığım tek yerdir. Toplam bugüne kadar rise onlime a 20 ya da 25 bin try harcamışımdır. Bugün charı bozmaya kaşksam hana getirisi 7.5 iyi ihtimalle olur. Değer kaybı sıkıntına katılıyorum ve bu değer kaybının sebebinin oyunda pk atmayıp 7/24 dorionda takılan tayfadan ya da büyük clanların istediği zaman toplu şekilde pazara item koyup yükseltip aynı itemleri kendileri alırken düşürmesinden yani pazarı manipüle etmelerinden olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemim ve tecrübem diyelim.

nyro35

Üye
5. Madde gerçek değil mi? Önce şunu söyleyeyim çok keyif alıyor muyum? Hayır... Çünkü 200 300 binlik charım yok. O kadar param olsa giderim r25 motor alırım. Pk dışı clan bosa dungeonlara bile girmeyen biriyim. İnferno belki farm yaptığım tek yerdir. Toplam bugüne kadar rise onlime a 20 ya da 25 bin try harcamışımdır. Bugün charı bozmaya kaşksam hana getirisi 7.5 iyi ihtimalle olur. Değer kaybı sıkıntına katılıyorum ve bu değer kaybının sebebinin oyunda pk atmayıp 7/24 dorionda takılan tayfadan ya da büyük clanların istediği zaman toplu şekilde pazara item koyup yükseltip aynı itemleri kendileri alırken düşürmesinden yani pazarı manipüle etmelerinden olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemim ve tecrübem diyelim.
hocam haklısın. Fakat konu şu r25 muhabbetine girersen orda iş batıyor herkesin zevki farklıdır.ben bu oyundan zevk almak için ciddi paralar bağlayınca değerini görmek istiyorum demek istediğim bu aslında.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt