Gear Score Sorun

JuanJuans

Üye
Tp mage ile gear score geçemiyorum ki zaten 2500 olması bile saçma oyuna yeni başlayan biri item nasıl geliştirecek en azından ödül değişseydi !
Yakında görevleri de gear score diyorsunuz sadece parası olan mı kazanacak.

Gelelim konuya Tp mage olarak :

Tp mage elite veya imperial set giyemiyor heavy set giymek zorundasın +8 set : 438 Gear score
En iyi kalkan +7 warlock's shield : 836 gear score
Silah : Boş çünkü oyundaki tüm hammerler sadece priest sınıfı olarak ayarlı.
Takı unique takı yok çünkü mpye dayalı magede.

İyi seviye bir tp mage ile bu seviye geçilemiyor.

Staff ile bir mage dizdiğinde sadece stafftan 1200 alıyorsun hatta 60m epic bir staffla dahi 900 alıyorsun.
Yanına Unique takılar da koyma şansın var.

E zaten oyundaki etkinliklerin amacı karakter güçlendirmekken oyuna yeni başlayan biri karakterini nasıl geliştirecek ?
İlla sitelerden gerçek hayatta cebinden çıkarıp GB alması mı gerekiyor?

JuanJuans

Üye
Inferno ile deneneceği sonradan bunun görevler ve başka etkinliklere de uyarlanacağı yazıyor.
Oyuna yeni başlayan veya cebinden para verip alamayacaklar karakter nasıl güçlendirecek acaba ?
Örneğin benim gibi TP mage biri farm da atamıyor. Etkinlik giremiyor. Maddi durumum da iyi değil cepten de veremiyorum.

Gear score mantığı güçsüz oyuncuyu güçlüyle karşıya getirmeyip ezilmesini engelleyip rahatça güçlenmesini sağlamak daha adil oyun amacı sağlamakken.
Bizde tam tersi ülkemizde olduğu gibi zengin kişileri rahatsız etmemek onlara hizmet sunmak ve daha da güçlenmesini sağlamak.
Oyun için de kat sistemi.

Oppai

Üye
İnfernoya TP mage girerek milletin hakkını gasp etmiş olursun. İdareten gidip +7 Hysterial alarak açığını kapatırsın. Tp mage olarak 400 vurman ile vurmaman arasında bir fark yok. Güncelleme ile gelen en sevindiğim özellik 2500+ Gear score olayı oldu. Ben mage olarak 1900 civarı vururken 300 vuran adamların gelmemesinden inanılmaz mutluyum. Uzun süre sonra yönetimin yaptığı düzenlemeyi sonuna kadar destekliyorm.

JuanJuans

Üye
İnfernoya TP mage girerek milletin hakkını gasp etmiş olursun. İdareten gidip +7 Hysterial alarak açığını kapatırsın. Tp mage olarak 400 vurman ile vurmaman arasında bir fark yok. Güncelleme ile gelen en sevindiğim özellik 2500+ Gear score olayı oldu. Ben mage olarak 1900 civarı vururken 300 vuran adamların gelmemesinden inanılmaz mutluyum. Uzun süre sonra yönetimin yaptığı düzenlemeyi sonuna kadar destekliyorm.
Ben de Pkya kalınca tek yiyen mp magelerden bıktım kardeşim o nolacak ?
Genelde 7 kişi aşağıda fight atıp mp mageyi tepede bekletiyoruz tek yediği için söve söve.

Ayrıca fazladan +7 Hysterialim var. Mp dönüp giriyorum 300 400 de vurmuyorum. Zaten tpye özel item olmadığı için warlock takı set takıyoruım damagem de var.
Sırf inferno girmek için 30-35 gb masraf mı yapmam gerekiyor ?

Ayrıca yakınmam buna değil oyuna yeni başlayan bir kişi karakteri nasıl geliştirecek ?

JuanJuans

Üye
Sorunum sadece TP Mage değil kardeşim yanlış anlayıp sonra yok damage yok bilmem ne gibi yorumlar gelmiş.

Oyuna yeni başlayan biri karakterini nasıl geliştirebilecek ?
İtem yok farm atamıyor?
İnferno giremiyor?
Görev partilere alınmıyor item yok diye alınsa dahi yakında onunda gearla olacağı yazılmış...
Etkinliklerin amacı zengine zenginliğine zenginlik katmak mı?
Yoksa oyunda karakter geliştirme fırsatı vermek mi?

Yoksa bu oyun sadece yüksek maaşla çalışan insanların girip daha fazla para kazanıp veya karakterini geliştirebilmesini mi sağlıyor?

Zamanında level kasma sistemini eleştirmiştim. Yeni başlayan birinin hikaye vs olmadığı için solo kasmak istemeyeceği.
Şuanda da cebinden para koymadan oyun içi etkinliklerle bir oyuncunun diğer oyunculara yetişmeyi bırak tek bir item koyma şansı bile yok hele ki support bir karakterse.

Yeni başlayan bir oyuncu değil ekip dahi olsa cebinden yüksek miktar para yatırmadan napabilecek ?
Radiant dışında toplu farm atabilecek hiç bir seçenek yok farm atamaz. (Radiantı da yedirirler mi boş itemsiz bir partye ...)
Solo zaten imkansız.
Etkinlik giremiyorsun.
Günlük görev yapmaya çalışsa zaten ezilcek üstüne onlarda şart taşıyacak...

Gear sistem güçlüyü güçlü yapmaya değil güçsüzü korumaya yönelik bir sistemdir.
Bunu eşleşmeye entegre edersiniz herkes dengiyle kapışıp keyif alır.

Ha bir de görevler artırılmış insanlar buraya akşam işten dönünce eğlenmeye mi geliyor yoksa çalışmaya mı ....

Zamanında bu oyunu İtem dengeleme sistemi varken, fiyatlar ucuzken ve p2w değilken sevmiştik.
Şimdi pus a zam , pus a ekstra özellik , pusa ekstra item, oyun içi para verene ekstra güç, para vermeyene char geliştirme şansı bile vermeyen bir oyun haline gelmiş...

Oppai

Üye
Ben de Pkya kalınca tek yiyen mp magelerden bıktım kardeşim o nolacak ?
Genelde 7 kişi aşağıda fight atıp mp mageyi tepede bekletiyoruz tek yediği için söve söve.

Ayrıca fazladan +7 Hysterialim var. Mp dönüp giriyorum 300 400 de vurmuyorum. Zaten tpye özel item olmadığı için warlock takı set takıyoruım damagem de var.
Sırf inferno girmek için 30-35 gb masraf mı yapmam gerekiyor ?

Ayrıca yakınmam buna değil oyuna yeni başlayan bir kişi karakteri nasıl geliştirecek ?
Yanlış adamlarla kıyaslama yapıyorsun - Benim oynadığım ekip pk kalınca +6 / +7 warlock shield ve +8 hp basılı heavy leatlerlar ile oynuyoruz. Sırf Tp mageye kalınca belt cursed takan var bizde .

Bizim derdimiz eşleştirme sistemi idi - Affedersin ama Tp mage ve Mp mage itemlerimizin değeri 100-120GB şimdi partyne 10 Gb itemli adam gelse sende sövmezmisin ?

JuanJuans

Üye
Yanlış adamlarla kıyaslama yapıyorsun - Benim oynadığım ekip pk kalınca +6 / +7 warlock shield ve +8 hp basılı heavy leatlerlar ile oynuyoruz. Sırf Tp mageye kalınca belt cursed takan var bizde .

Bizim derdimiz eşleştirme sistemi idi - Affedersin ama Tp mage ve Mp mage itemlerimizin değeri 100-120GB şimdi partyne 10 Gb itemli adam gelse sende sövmezmisin ?
Dostum yazdıklarımı itina ile tekrar açıkladım anlayamadınız sanırım ?
Gear sistem zaten amacı yeni başlayan oyunucuyu 120 gblik itemi olan adamdan korumak.
Eşleştirme sisteminde denkleri ile karşılaşmasını sağlamak. Ezilmemesini güçlenirken yardımcı olmasını sağlamak.

Oyuna başlayan öğrenci kardeşlerimiz veya para yatırma durumu olmayan insanlar var. Etkinliklere katılamıyor yakında görevde yapamayacaklar sanırım gear score ile para yatırmadan item geliştirilmeme gibi saçmalık mı olur tamamen p2w.

ziebenbk

Üye
Her iki tarafın da haklı olduğu hususlar var. Ancak bazı şeylere tanıklık etmemiş kişiler için bazı hususları yazayım:

Geçen ay hiç bp kasamadım. inferno oda no: 130-145 arasında oynadım sürekli. Her eşleştirmede totalde 16 kişinin en az 3 tanesi afk, 6-7 tanesi multi. 16 kişinin en az 3ünde sadece görev itemleri var. Adam orada yediği 1 günlük dönerden vazgeçmeyip kıytırık +7 vixen dahi almıyor. Charına iyi kötü orta seviye item koyan birisini bu durum çıldırtıyor. Şimdi, ekmek yediği yere sadece 1 gb'lik yatırım bile yapmayan adam, şimdi kalkıp her charına 6-7 gblik item koyar mı? Yönetim tamamen bu parazitleri temizlemek için girişti bu işe. Çok da iyi oldu.

Ya GB satışını yasaklayacaklar ya da böyle önlemler alacaklar.

Rogue class'ı için 2500 gs yakalamak çok çok basit. Yani oyunu insani seviyede oynamak için gereken optimum item miktarıyla (+7 elite set, +7 superior vixen, ancient assassin set, +2 belt of agility = 2503 gs = takribi 6-7 gb) etkinliğe katılınabiliyor. Ki zaten bu itemlerin altı yok. Yani oyunu "oynamak" isteyen kişi için bu itemler minimum itemler. Diğer türlüsü oynamak olmuyor.

İtem yapmak isteyenler için hala zindanlar var, günlük kutu görevleri var, mount race, deathmatch, cfw, blood valley etkinlikleri mevcut. Sadece inferno yok. Çünkü en rahat suistimal edilebilir etkinlik bu. Buna girmek istiyorsan, diğer etkinliklerden biraz item yap. insani şartlarda oynamak ve diğer ekiplere katılmak için asgari şartları yerine getir ve charını daha da güçlendir. Tabi mage class'ı için bir şey söyleyemiyorum çünkü itemlerinin gslerine bakmadım ne durumda diye. Ama warrior, rogue ve priest için işler çok da zor değil.

JuanJuans

Üye
Her iki tarafın da haklı olduğu hususlar var. Ancak bazı şeylere tanıklık etmemiş kişiler için bazı hususları yazayım:

Geçen ay hiç bp kasamadım. inferno oda no: 130-145 arasında oynadım sürekli. Her eşleştirmede totalde 16 kişinin en az 3 tanesi afk, 6-7 tanesi multi. 16 kişinin en az 3ünde sadece görev itemleri var. Adam orada yediği 1 günlük dönerden vazgeçmeyip kıytırık +7 vixen dahi almıyor. Charına iyi kötü orta seviye item koyan birisini bu durum çıldırtıyor. Şimdi, ekmek yediği yere sadece 1 gb'lik yatırım bile yapmayan adam, şimdi kalkıp her charına 6-7 gblik item koyar mı? Yönetim tamamen bu parazitleri temizlemek için girişti bu işe. Çok da iyi oldu.

Ya GB satışını yasaklayacaklar ya da böyle önlemler alacaklar.

Rogue class'ı için 2500 gs yakalamak çok çok basit. Yani oyunu insani seviyede oynamak için gereken optimum item miktarıyla (+7 elite set, +7 superior vixen, ancient assassin set, +2 belt of agility = 2503 gs = takribi 6-7 gb) etkinliğe katılınabiliyor. Ki zaten bu itemlerin altı yok. Yani oyunu "oynamak" isteyen kişi için bu itemler minimum itemler. Diğer türlüsü oynamak olmuyor.

İtem yapmak isteyenler için hala zindanlar var, günlük kutu görevleri var, mount race, deathmatch, cfw, blood valley etkinlikleri mevcut. Sadece inferno yok. Çünkü en rahat suistimal edilebilir etkinlik bu. Buna girmek istiyorsan, diğer etkinliklerden biraz item yap. insani şartlarda oynamak ve diğer ekiplere katılmak için asgari şartları yerine getir ve charını daha da güçlendir. Tabi mage class'ı için bir şey söyleyemiyorum çünkü itemlerinin gslerine bakmadım ne durumda diye. Ama warrior, rogue ve priest için işler çok da zor değil.

-Ben oyunun sürdürülebilirliğinden bahsediyorum. Yaş ortalaması +30 olup oyuna hazır karakter hazır gb çekip itemle başlamak yerine Liseli/Üniversiteli genç arkadaşlarda başlayabilsin. Sonuçta MMORPG kültürü hepimize 20 yıl önce orta okulda bulaştı. Bu oyunu daha sürdürülebilir ve daha uzun soluklu yapacaktır tamamen iyi niyetle ve sevdiğim için uzun vadeli düşünerek yaptığım bir yorum.

-Gear score çok güzel bir olay ancak çözüm sağlarken birilerini mağdur etmemek illa başlayan kişi 2 günde bir bv beklemesin ve 1 2mlik cfw kutusuyla uğraşmasın mantığındayım. Gear score mantıgında sallıyorum
1500-2000 arası da girsin ama ödülü yeşil
2000-2500 Ödülü yellow
2500-3000 arası red
3000+ Onyx alsın

-Aynı zaman da TP Magede bahsettiğim husus şu Priest kalkanları vs 1000+ gearscore veriyor warlock's shield 800 ama priestler shieldlerinin yanına Sermon gibi 700-800 gs veren itemde takabiliyor ama magede shield yanına hiç bir şey takamıyorsun.

-Attack gücünden bahseden arkadaş içinde şöyle bir durum söz konusu priestte de Int + Str item giriyorsun şuan inferno battle shieldle oıynayan str priler var pkda veya +7earthskaer li yani yan sınıf yaparken ana sınıfında TP magenin zor durumda olduğunu söyledim.

Slarent

Üye
"ha bir de (PK ODAKLI) görevler artırılmış insanlar buraya akşam işten dönünce eğlenmeye mi geliyor yoksa çalışmaya mı ...."

Su cumlende o kadar haklısın ki.

JuanJuans

Üye
"ha bir de (PK ODAKLI) görevler artırılmış insanlar buraya akşam işten dönünce eğlenmeye mi geliyor yoksa çalışmaya mı ...."

Su cumlende o kadar haklısın ki.
-Yeni dv büyük.
-Radiant gibi meleye güçlendirme eklendi. Hem item olarak güçlendiler kesmesi zor hem de farm şansı geldi. Diğer joblar zaten faydalanma şansı yok.
-Görev artmasıyla pkda ki okçu ve mage sayısı azaldı.
-Melenin eziciliği arttı.

Ama okçu ve mage kill sayısı artırıldı. Tüm bu şartlar düşünüldüğünde Mage ve okçu geniş bir bowlda meleye ezilirken artık daha çok kill almaya çalışıyor.

Oyunda pazar koşturup dungeon craft toplayıcılık farm gibi farklı alternatiflerle vakit geçirmek yerine her gün aynı ciddiyet ve küfürlü ts konuşmalarıyla 3 saat görev yapmaya çalışıyor insanlar.

JohnPlane

Üye
-Ben oyunun sürdürülebilirliğinden bahsediyorum. Yaş ortalaması +30 olup oyuna hazır karakter hazır gb çekip itemle başlamak yerine Liseli/Üniversiteli genç arkadaşlarda başlayabilsin. Sonuçta MMORPG kültürü hepimize 20 yıl önce orta okulda bulaştı. Bu oyunu daha sürdürülebilir ve daha uzun soluklu yapacaktır tamamen iyi niyetle ve sevdiğim için uzun vadeli düşünerek yaptığım bir yorum.

-Gear score çok güzel bir olay ancak çözüm sağlarken birilerini mağdur etmemek illa başlayan kişi 2 günde bir bv beklemesin ve 1 2mlik cfw kutusuyla uğraşmasın mantığındayım. Gear score mantıgında sallıyorum
2000-2500 Ödülü yellow
2500-3000 arası red
3000+ Onyx alsın

-Aynı zaman da TP Magede bahsettiğim husus şu Priest kalkanları vs 1000+ gearscore veriyor warlock's shield 800 ama priestler shieldlerinin yanına Sermon gibi 700-800 gs veren itemde takabiliyor ama magede shield yanına hiç bir şey takamıyorsun.

-Attack gücünden bahseden arkadaş içinde şöyle bir durum söz konusu priestte de Int + Str item giriyorsun şuan inferno battle shieldle oıynayan str priler var pkda veya +7earthskaer li yani yan sınıf yaparken ana sınıfında TP magenin zor durumda olduğunu söyledim.
2000-2500 Ödülü yellow
2500-3000 arası red
3000+ Onyx alsın

Bu önerin mantıklı 500-1500 arası bile girsin hatta gerekirse wooden chest versin ama itemsiz ve oyuna yeni başlayan insanlarda bu etkinlikten uzak kalmasın hatta gear score a göre girilen odadaki yaratıkların gücü değiştirilebilir 1500 gear score lu adam ile 3000+ lar kesme süreci çok farklı olacaktır.

DenizBerat

Üye
Saçma. Parayi pasan parayi katlasin arkadan gelenler de nal toplasin. 3 ay boyunca proteanlarin topladiği gibi. Lunaskarlarin zenginleştiği gibi.

Oppai

Üye
Eşleştirme sistemi de fail - 2500 geçen herkesi random bastığı zaman doğrultusunda içeriye alıyor. Multiciler yine bir şekilde 2500 puan toplayıp - int pri girip milleti kanserliyorlar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt