Gereksiz Eleştirilere Karşı Sıkıldım

Rhino

Üye
Arkadaşlar Selam

Gerek Oyunda Gerek Forumda Okuduğum Gereksiz ve Vicdansızca Yazılan ve Açılan Konular Hakkında Genel Bir Görüş Belirtmek İstedim.

1- P2W'den Kastınızı Anlamıyorum.

Pus Deseniz Görüntüden Başka Hiçbir şey Değil Kıyafetler Mattalar Pelerinler Binekler Köpekler Vs vs Hiçbirinin Oyuna Etkisi Yok. Bunun Üzerine Diyeceksin ki İşte Gb Satılıyor İtem Satılıyor O Satılıyor Bu Satılıyor. SATILMAYAN BİR MMORGB veya Bir MOBA Var mı?

Ben Söyleyeyim, Yok Yani Azınıza Aldığınız Bir P2W Lafını Söyleyip Söyleyip Duruyorsunuz da Arkadaşlar Bunu Yapan Oyuncular Oyun Yönetimi Değil.

Aynı Zamanda Çok Basit Bir Olay Var Bir Oyun %100 Ücretsiz Olamaz Bu Oyunun Aylık Masrafları Ve Giderleri Var Bunların Karşılanması Lazım Yoksa Sen Kaseni Yayıp Bedava Oyun Oyna diye Kimse Oturup Dolarlar Harcayıp Oyun Yapmaz.

2- Zaten Parası Olmayanda Oynamasın. Oyuna 100 TL Veremeyecek Adam Oynamasın Onun Önceliği Oyun Değil Aylık Gelirinin Artması Olması Lazım O Parayı Ödeyemiyorsa Oynamasın Buna Rağmen Oynuyorsa Free Versiyonunun Zorluklarını Çekecek Bu Bu Kadar Basit Dramasını Yapmayın Bunun

3- Solo Ölmüş Gebermiş Gibi Bir Şeyler Yazılıyor 10 Gündür Açık Olan Bir Oyunda Solo Bir Şeyler Yapmanızın Zaten İmkanı Yok Herkes Clan Üyeleri İle Beraber Oynuyor Dışlanmanız Gayet Normla Arkadaşlar. O Yüzden Topluma Karışıp Klanlarda Kendinize Yer Edinmeye Bakın.

4- Makro İçin Yüzlerce Konu Açılmış Yazılmış Çizilmiş Vs vs vs. Şuanda Bence Makro İle İlgilenmeyecekler Çünkü İlgilenilmesi Gereken Öncelikli Konu Sıralamasında Daha Önce Olan Şeyler Var Sırası Geldiğin dede Ona da Bakacaklardır. Barınmak Yerine Oyundaki Hataları Report layın ki Süreç Hızlansın

5- Exp Zorluğu İle Alakalı Bence Gayet Normal Ben 10 Günde 56 LwL Oldum Bazı Arkadaşlarım 60 Oldu Bazıları 50 Oldu Bu Tamamen Oyunda Geçirdiğiniz Süre Ve Ekibinizin Exp Kasmak İçin Ne Kadar Çabaladığına Göre Değişir Ben Günde 5 Saatimi Ayırırım Başkası 10 Başkası 2 Saatini Ayırabilir

1 Haftada Son LwL Olup İtem Yapıp Pk Atmak İsteyen Taya PVP'sinin Çıkmasını Bekleyebilir Ama Zorluk Derecesi Gayet Güzel

Konuyu Toparlamak Gerekirse Bazı Kesimin İşi Gücü Şikayet Etmek Zırvalamak ve Boş Konuşmak Sistemi Kaldırmıyor Oyuna Sallıyor Ekran Kartı Yok Oyuna Sallıyor Oyuna Giremiyor SSD'si Yok Oyuna Sallıyor Yıl Olmuş 2022 Diyip Sorunlardan Bahsedenlere Bende Diyorumki Yıl Olmuş 2022 Hala İ3 İşlemci 2 GB Ekran Kartlarıyla Oyun Oynamaya Çalışıyorsunuz.

Oyunun Elbet ki Kötü Yönleri Ve Gelişmesi Gereken Yönleri Var Ama Bunları Eleştirmek İçin Daha Çok Erken.

( Her Kelimenin Baş Harfi Büyük Çünkü Takıntım Var Kimse TDK Değil )

fasver

Üye
Arkadaşlar Selam

Gerek Oyunda Gerek Forumda Okuduğum Gereksiz ve Vicdansızca Yazılan ve Açılan Konular Hakkında Genel Bir Görüş Belirtmek İstedim.

Pus Deseniz Görüntüden Başka Hiçbir şey Değil Kıyafetler Mattalar Pelerinler Binekler Köpekler Vs vs Hiçbirinin Oyuna Etkisi Yok. Bunun Üzerine Diyeceksin ki İşte Gb Satılıyor İtem Satılıyor O Satılıyor Bu Satılıyor. SATILMAYAN BİR MMORGB veya Bir MOBA Var mı?

Ben Söyleyeyim, Yok Yani Azınıza Aldığınız Bir P2W Lafını Söyleyip Söyleyip Duruyorsunuz da Arkadaşlar Bunu Yapan Oyuncular Oyun Yönetimi Değil.

Aynı Zamanda Çok Basit Bir Olay Var Bir Oyun %100 Ücretsiz Olamaz Bu Oyunun Aylık Masrafları Ve Giderleri Var Bunların Karşılanması Lazım Yoksa Sen Kaseni Yayıp Bedava Oyun Oyna diye Kimse Oturup Dolarlar Harcayıp Oyun Yapmaz.

2- Zaten Parası Olmayanda Oynamasın. Oyuna 100 TL Veremeyecek Adam Oynamasın Onun Önceliği Oyun Değil Aylık Gelirinin Artması Olması Lazım O Parayı Ödeyemiyorsa Oynamasın Buna Rağmen Oynuyorsa Free Versiyonunun Zorluklarını Çekecek Bu Bu Kadar Basit Dramasını Yapmayın Bunun

3- Solo Ölmüş Gebermiş Gibi Bir Şeyler Yazılıyor 10 Gündür Açık Olan Bir Oyunda Solo Bir Şeyler Yapmanızın Zaten İmkanı Yok Herkes Clan Üyeleri İle Beraber Oynuyor Dışlanmanız Gayet Normla Arkadaşlar. O Yüzden Topluma Karışıp Klanlarda Kendinize Yer Edinmeye Bakın.

4- Makro İçin Yüzlerce Konu Açılmış Yazılmış Çizilmiş Vs vs vs. Şuanda Bence Makro İle İlgilenmeyecekler Çünkü İlgilenilmesi Gereken Öncelikli Konu Sıralamasında Daha Önce Olan Şeyler Var Sırası Geldiğin dede Ona da Bakacaklardır. Barınmak Yerine Oyundaki Hataları Report layın ki Süreç Hızlansın

5- Exp Zorluğu İle Alakalı Bence Gayet Normal Ben 10 Günde 56 LwL Oldum Bazı Arkadaşlarım 60 Oldu Bazıları 50 Oldu Bu Tamamen Oyunda Geçirdiğiniz Süre Ve Ekibinizin Exp Kasmak İçin Ne Kadar Çabaladığına Göre Değişir Ben Günde 5 Saatimi Ayırırım Başkası 10 Başkası 2 Saatini Ayırabilir

1 Haftada Son LwL Olup İtem Yapıp Pk Atmak İsteyen Taya PVP'sinin Çıkmasını Bekleyebilir Ama Zorluk Derecesi Gayet Güzel

Konuyu Toparlamak Gerekirse Bazı Kesimin İşi Gücü Şikayet Etmek Zırvalamak ve Boş Konuşmak Sistemi Kaldırmıyor Oyuna Sallıyor Ekran Kartı Yok Oyuna Sallıyor Oyuna Giremiyor SSD'si Yok Oyuna Sallıyor Yıl Olmuş 2022 Diyip Sorunlardan Bahsedenlere Bende Diyorumki Yıl Olmuş 2022 Hala İ3 İşlemci 2 GB Ekran Kartlarıyla Oyun Oynamaya Çalışıyorsunuz.

Oyunun Elbet ki Kötü Yönleri Ve Gelişmesi Gereken Yönleri Var Ama Bunları Eleştirmek İçin Daha Çok Erken.

eline sağlık dostum

MrJacues

Üye
Selam,

Ben fikrinize katılmıyorum, gereksiz eleştiri değil bu. İnsanların parasını ödediği ve cash + eşya satın alıp oyunda kullandığı ayrıca hesabını geliştirmek için harcadığı emeğin karşılığını istiyor haklı olarak. Siz bir restorana gittiğinizde çorba isteseniz ve yalnızca kaşık ve çorba gelse yan ürünler limon, peçete, ekmek, tuz, karabiber vs. gelmese sürekli garsonu çağırıp "Ya bize bir ekmek!" veya "Ya bize bir limon!?" deseniz hoş olur mu? Her şey tam olacak ki kimse rahatsızlığını dile getirmeyecek. İnsanlar RoW'u olumlu veya olumsuz eleştirebilir. Dünyanın neresinde oyun tasarlarsanız tasarlayın illaki eksikler olacak fakat eleştirileri susturmaya çalışmak cidden komiklik.

Kolay gelsin.

Rhino

Üye
Selam,

Ben fikrinize katılmıyorum, gereksiz eleştiri değil bu. İnsanların parasını ödediği ve cash + eşya satın alıp oyunda kullandığı ayrıca hesabını geliştirmek için harcadığı emeğin karşılığını istiyor haklı olarak. Siz bir restorana gittiğinizde çorba isteseniz ve yalnızca kaşık ve çorba gelse yan ürünler limon, peçete, ekmek, tuz, karabiber vs. gelmese sürekli garsonu çağırıp "Ya bize bir ekmek!" veya "Ya bize bir limon!?" deseniz hoş olur mu? Her şey tam olacak ki kimse rahatsızlığını dile getirmeyecek. İnsanlar RoW'u olumlu veya olumsuz eleştirebilir. Dünyanın neresinde oyun tasarlarsanız tasarlayın illaki eksikler olacak fakat eleştirileri susturmaya çalışmak cidden komiklik.

Kolay gelsin.
Selam Eleştiri Susturmaya Çalışmadım Veya Çalışmıyorum da

Kayıp Olan Sc ve PARA Harcanan Ürünlerin Telefinin Yapılacağını Belirttiler Ama Kimseye Exp Kâğıdını Aldığında Dakikada 1 LWL Alacaksın Demedi.

Emeğin Karşılığından Kastın Nedir Mesela Onu Anlamadım Oyunda 3 Saatte 1 Lwl Alınacaksa 3 Saatte Alırsın Misal Olarak.

BeyazAfrikali

Üye
1- Sen p2w çok yanlış anlamışsın :) tabiki premium pus pot exp scler satılacak bunlara kimsenin birşey dediği yok. Burdaki p2w den kasıt gb satışı olmayacak dendi ama oluyor parası olan basıyor parayı çekiyor gebeyi topluyor pazardaki itemleri. Yani burda oyun hiç bir kazanmıyor kazanan gbyi satan player ile gb satan siteler.
2- Evet solo ölmüş gebermiş görev itemlerinin özelliklerinden midir clasların dengesizliklerinden mi mobların deff ve atak güclerimi fazla bilemicez solo kasmal imkansız. Ben solo warriorum 50 lvlim elimde epic silah var 600 700 vuruyorum 38 lvl mage 1200 1300 vuruyor.
3- Makroylamı uğraşacaklar demişsin evet uğraşaklar makroları banlıyacaklar. Heryer makro dolu ne görev yapabiliyoruz ne exp kasabiliyoruz. Kaldıki makro kullanıcılarını oyunum geliştirici ekibi banlamıyor Grand masterlar(gm). Oyunun kodlarını yazan insanlar dur lan makro raporu geldi şu kod şurda dursun ben şunu inceleyip banlıyayım gibi bir durum yok.
4-Bu oyunun alfa beta süreçleri oldu ozamanda insanlar optimizasyon sıkıntılarını dile getirdiler oyun erken erişime sunuldu alfada betada olan sıkıntılar ile çıkış yaptı. Bü süreçte oyun ekibi ne yaptı.
5- Oyun açıldığında exp bugunu keşfedenler 2-3 saatte 55-57 oldu. Farkına vadılar düzelttiler. Köprüyü geçen geçti. Oyun ekibnin yapması gereken bir açıklama yapıp rollback atmaktı hiç bir şey yapmadılar.
6- Bu bir söyletidir net değildir. Pustaki potları alıp npcye 8m den satmışlar. Oyunun daha birinci gününde bir yayıncıda 5-6 gb para vardı daha ilk günde bu para nerden geldi.
7- Ortaya koyulan bir ürünün kötü yanlarını eleştireceksin ki o ürün gelişsin. Makroya olacak o kadar daha önemli konular var dersen ilerleyen dönemlerde vay anasını ya adamlar ne buglar yapmış nerelere gelmiş dersin.
Saygılarımla

Rhino

Üye
Bunları Engelleyemessin Benden Ondan Bahsediyorum Siteler Kalkıp 15 Liradan 20 Liradan M Alırken Herkez Gitti Sattı Bahssetiğin Yayınıcıda Siteden Gidip 10 Gb Para aldı 1M yi Tamamlayan Koşarak Gitti Sattı Sonra Potum Yok Diye Ağladı Demek İstediğim Satmasınlar Almasınlar Bunlarda Olmasın.

Geri Kalan Yazdığın Şeylerde Yine Dediğime Geliyor Zamanla Düzelicek Olaylar Alfa ve Beta Süreçlerindeki Yoğunlukla Şimdiki Yoğunluk Bir Değil.

ECOMI

Üye
Selam,

Kolay gelsin.

Tabii ki eleştiri yapılmalı. Ancak eleştiri, YAPICI olmalı. Vay efendim şöyle oldu da böyle oldu, kasamadık, paramız boşa gitti, yapacağınız oyunu ... , BIKTIK, BİTTİK, ÖLDÜK gibi abuk subuk yorumlar sadece yeni gelecek oyuncuların 2. kez düşünmesine sebep oluyor. Bunun oyuna hiçbir faydası yok. Adamlar telafi edeceğiz dedi, edeceklerdir. Kimsenin parası ve emeği boşa gitmedi. Oyun açık. Aktif bir şekilde tüm kanallar dolu. Herkes EXP ve PK'sını atmaya devam ediyor. Oynandıkça görsellere alışmaya ve daha çok zevk almaya başlıyorsunuz. Daha 10. gününde olan bir oyun bu. Kimsede sabır yok ki! Kripto'da hızlı para kazanmak ister, kaldıraçlı oynar batar. Zengin olmak ister, kumar oynar batar. Yatırım yapmayı bilmez. Uzun vadeli düşünemeyen bu insanlar, ellerindeki var olan güzellikleri karalayarak ilerlemelerini önlüyor sadece.

Benim tepkim YAPICI ELEŞTİRİ NASIL YAPILIR? ELEŞTİRİ ASLINDA NE DEMEKTİR? sorularının cevaplarını tam anlamıyla bilmeyen kitlenin çok olmasına. Kim ne derse desin, ben yıllar önce KO'dan aldığım zevki çok uzun zaman sonra onlarca oyun denedikten sonra bu oyunda almaya başladım. Umarım her şey olabildiğince kısa sürede düzelir ve herkes mutlu olur. Bu forumda da daha pozitif yorumlar görürüz ve yüzlerimizde bir gülümsemeyle karakterlerimizi güçlendirmeye devam ederiz.

İyi forumlar, iyi oyunlar.

Rhino

Üye
Tabii ki eleştiri yapılmalı. Ancak eleştiri, YAPICI olmalı. Vay efendim şöyle oldu da böyle oldu, kasamadık, paramız boşa gitti, yapacağınız oyunu ... , BIKTIK, BİTTİK, ÖLDÜK gibi abuk subuk yorumlar sadece yeni gelecek oyuncuların 2. kez düşünmesine sebep oluyor. Bunun oyuna hiçbir faydası yok. Adamlar telafi edeceğiz dedi, edeceklerdir. Kimsenin parası ve emeği boşa gitmedi. Oyun açık. Aktif bir şekilde tüm kanallar dolu. Herkes EXP ve PK'sını atmaya devam ediyor. Oynandıkça görsellere alışmaya ve daha çok zevk almaya başlıyorsunuz. Daha 10. gününde olan bir oyun bu. Kimsede sabır yok ki! Kripto'da hızlı para kazanmak ister, kaldıraçlı oynar batar. Zengin olmak ister, kumar oynar batar. Yatırım yapmayı bilmez. Uzun vadeli düşünemeyen bu insanlar, ellerindeki var olan güzellikleri karalayarak ilerlemelerini önlüyor sadece.

Benim tepkim YAPICI ELEŞTİRİ NASIL YAPILIR? ELEŞTİRİ ASLINDA NE DEMEKTİR? sorularının cevaplarını tam anlamıyla bilmeyen kitlenin çok olmasına. Kim ne derse desin, ben yıllar önce KO'dan aldığım zevki çok uzun zaman sonra onlarca oyun denedikten sonra bu oyunda almaya başladım. Umarım her şey olabildiğince kısa sürede düzelir ve herkes mutlu olur. Bu forumda da daha pozitif yorumlar görürüz ve yüzlerimizde bir gülümsemeyle karakterlerimizi güçlendirmeye devam ederiz.

İyi forumlar, iyi oyunlar.
+1 Olarak Katılıyorum Sana Dediğin Gibi Kimsenin Sabrı Yok Ve Hemen Para Kazanmaya Çalışmak İsteyip Sorun Yaşayınca Oyunu Kötülüyorlar.

Rimes

Üye
Arkadaşlar Selam

Düzgün cümleler kurduğun zaman dikkate alacağım dediklerini :)

Alkoer

Üye
p2w anlamını hiç öğrenememişsiniz malesef. şuanki oyun mekaniği ile +7 den itibaren itemlerin kitlenmesi ve sitelerde gb satılması sayesinde. yeterli parası olan sınırsız gb alıp oyun içinde +6 itemleri toplayıp +8 e basar ve bizim gibi sadece premium ve mağazadan görsel öğeler alan adamın üstünden geçer. 24 saat oynasan adama yetişemezsin. diğer malum oyunda inat edip gb kastığın zaman o BABA SHOPPER ın aldığı itemi sende alabiliyordun hemen. burda oyunu reel paraya bağlamayan adamın hiçbir şansı yok.

Rhino

Üye
p2w anlamını hiç öğrenememişsiniz malesef. şuanki oyun mekaniği ile +7 den itibaren itemlerin kitlenmesi ve sitelerde gb satılması sayesinde. yeterli parası olan sınırsız gb alıp oyun içinde +6 itemleri toplayıp +8 e basar ve bizim gibi sadece premium ve mağazadan görsel öğeler alan adamın üstünden geçer. 24 saat oynasan adama yetişemezsin. diğer malum oyunda inat edip gb kastığın zaman o BABA SHOPPER ın aldığı itemi sende alabiliyordun hemen. burda oyunu reel paraya bağlamayan adamın hiçbir şansı yok.
Bunun Olmadığı Bir Oyun Var mı ? Yok Çünkü Bunu Yapan Oyuncular Hepsini de Banlasan Olacaklar Banlabmasada Olacaklar

Skepta

Üye
Yorum yapıcak kadar fazla kasmadım ama az da olsa deneyimimi paylaşmak isterim. Solo oynuyorum çünkü çalışma saatlerim ve günlerim bir clanla beraber hareket etmeye uymuyor. Tek başıma da dandik bir görevi bile yaparken zorlanıyorum. Malum oyun bile akıllanmış exp kasma işini ilk 80 levele kadar kolaylaştırmışken Rise ekibinin bir sürü mmorpg oyununda gördükleri hatayı bu oyunda uygulamayacaklari söylemine biraz ters düşüyor çünkü oyunda önemli olan level değil item olmalı ve bu itemler emekle elde edilmeli yoksa oyun kısa sürede malum oyuna döner. Bizim için bir alternatif olmaktan çıkıp kopyası olur

Nodar

Üye
Hiçbir MOBA oyununda satın aldığın şey seni diğer oyuncudan öne geçirmez

Zeddicus

Üye
Öncelikle yazdıklarına katılmıyorum.
ilk olarak ; işim geregi akşamları birkaç saat oynayabiliyorum.Bundan dolayı klanlara bilerek girmiyorum. Klana girdigin zaman belirli online süresi, discord aktifliği gibi şeyler isteniliyor. Bana uymuyor bu istenilenler. Bundan dolayı solo oynamayı tercih ettim.
İkincisi; Makro muhabbetleri tabi ki can sıkıyor. İnsanlar sitem etmekle haklılar. Ben priestim 2 dk wc ye zor gidebiliyorum. Ben olmasam party yatacak. Ben bilmiyor muyum makro ayarlamasını. Açarım makroyu bakarım keyfime.
Makro yasak denildiyse eger, banlayacaksiniz arkadaşım. Direkt ban yani. İkinci bir şans verilmeyecek.
Üçüncü olarak; oyunun açıldığı ilk gün bazı slotlarda yüksek exp verildigi ve ileriki aşamalarda bu slotların exp lerinin azaltıldığı iddiaları var. Şimdi benim sorum şudur:
Böyle bir exp bug olmuş mudur?
Bu exp bugdan faydalanıp lvl kasan karakterlere yönelik bir yaptırım olmuş mudur? Çünkü bu kişiler hızlıca lvl alıp istedigi slotlara erkenden gidip istedikleri itemleri rahatça kasmış oldular. İşte bu olan olayları gördükçe üzüyorum ve de haklı olarak sitem ediyorum.
Dipnot : Alfa, beta bütün süreçleri deneyimlemiş birisiyim. Oyunun daha iyi yerlere gelmesini bende yürekten isterim. Umarim oyuncuları dinlerler ve de çok daha güzel yerlere hep birlikte geliriz.

RajBhera

Üye
Arkadaşlar Selam

Helal olsun kardeşim çok doğru konuşmuşsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt