Güç planı ayarları değişiyor

dangergm27

Üye
Diğer oyunları açıp oynadığımda güç Planı yüksek performansta iken girili işlemci güç 100% fakat rise online açtığımda 3.5 MHz den 2.27 MHz e çakılıyor işlemci gücü güç planı ayarlarını kontrol ettim minimum işlemci güç 100% iken 5% e düşmüş her seferinde düzeltiyorum gene aynısı oluyor

dangergm27

Üye
Çözüldü oyun dosyasının içinde power diye komut dosyası var onları silin arkadaşlar sizin güç seçeneklerinizi hangi akla hizmetse kendiler seçiyor buda işlemci performansınızı %100de iken %5 e indiriyor oyunun launcher ına tıkladığınızda işlemci MHz ine bakın göreceksiniz demek istediğimi

Miman

Üye
POWER ve POWER - RESTORE dosyalarını sağ tık - düzenle yi tıklayıp "85" yazan rakamları "100" yapıp kaydettim. Sorun düzeldi. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Umarım oyun yöneticileri derhal düzeltir.

Digna Nyx

Üye
Bu konu ile ilgili oyun açılmadan, geliştirici ekipten net bir geri dönüş alabilirsek çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Kenshin

Üye
Merhaba,

Konu ile ilgili dün Digital Discord'dan bir açıklama yapmıştı.

4 core bilgisayarlarda darboğaz olduğundan CPU kullanma oranını %85'e launcher getirmektedir.Bu stabil şekilde oyun oynamanız için CPU ve GPU dengelemek için yapılan bir işlemdir. CPU daha uzun ömürlü ve işletim sistemininde dengeli çalışması için gereklidir.Launcher dizininde POWER - RESTORE dosyası mevcuttur.Bu ayarlarınızı eski şekile getirecektir.Yüksek CPU demek yüksek FPS anlamına gelmemektedir.GPU ve CPU nun dengeli olması gerekiyor.

alimoncul

Üye
Merhaba,

4 core bilgisayarlarda darboğaz olduğundan CPU kullanma oranını %85'e launcher getirmektedir.Bu stabil şekilde oyun oynamanız için CPU ve GPU dengelemek için yapılan bir işlemdir. CPU daha uzun ömürlü ve işletim sistemininde dengeli çalışması için gereklidir.Launcher dizininde POWER - RESTORE dosyası mevcuttur.Bu ayarlarınızı eski şekile getirecektir.Yüksek CPU demek yüksek FPS anlamına gelmemektedir.GPU ve CPU nun dengeli olması gerekiyor.

Merhaba,

Yapılan açıklamanın çok mantıksız olduğunu düşünüyorum. İşletim sisteminin max cpu kullanımı sınırlayarak nasıl bir denge kurduğunuzu anlayamadım. Eğer oyunun/launcher'in %100 kullanmamasını istiyorsanız bunu unreal engine'den yapmalısınız Windows'tan değil.

Ouss

Üye
Merhaba,

Ben işlemcime oc yapıyorum ghz 4.7 çıkıyordu ve sorunsuz bir şekilde oynadığım oyunları oynarken, bu yaptığınız power olayından sonra işlemci ghz 3.7 geri düştü ve şuan oynadığım oyunlarda kasma ve sorun yaşıyorum.

TheUprising

Üye
powercfg -setacvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN 5
powercfg -setacvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMAX 100
powercfg -setdcvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN 5
powercfg -setdcvalueindex SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMAX 100
powercfg -setacvalueindex DED574B5-45A0-4F42-8737-46345C09C238 SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN 5
powercfg -setacvalueindex DED574B5-45A0-4F42-8737-46345C09C238 SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMAX 100
powercfg -setdcvalueindex DED574B5-45A0-4F42-8737-46345C09C238 SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMIN 5
powercfg -setdcvalueindex DED574B5-45A0-4F42-8737-46345C09C238 SUB_PROCESSOR PROCTHROTTLEMAX 100
powercfg -setactive SCHEME_CURRENT

/ Düzletmek için oyun içerisindeki POWER.cmd adlı dosyalara bu satırları girin
Bu satırları girdikten sonra oyunu bir kere açıp pc resetleyin

Şimdi baktım overclock ayarlarım dahi gitmiş tekrardan overclock yapmak zorundayım teşekkürler rise online

Nasıl bir saçmalıktır bu anlamış değilim , max cpu sınırlamak ne alaka ?

AlperIXI

Üye
Aynı sorunu geçen ben de yaşamıştım forumdan bir arkadaş yardımcı olmuştu. Oyun dosyaları içerisinde iki tane power adında komut dosyası var onları sildiğiniz zaman bu durum ortadan kalkıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt