HP potu ulaşılması zor mu olacak?

anil

Üye
Oyunun mağazasında HP potu görünce beynimden vurulmusa döndüm. Bugüne kadar ekstra bir bonusu olmayan, sadece HP veren eşyanın sadece malum oyun ve Rise onlineda mağazada satıldığını gördüm.

Bu da aklıma şunu getirdi, tıpkı malum oyundaki gibi Rise'da da HP potu satın alması pahalı mı olacak, yine oyun içi coins gıdım gıdım mı gelecek :)

Lütfen böyle şeyler yapmayın, kendi ayağınıza sıkarsiniz. HP mp potlari her mmorpg'de bolca bulunur, oyunu oynamak için temel gereksinimlerdir, daha bunlara bile zor ulaşan oyuncu, bu durumu görünce zaten oyuna para yatırmak istemeyecektir çünkü oyunun temel içeriğine bile erişemez hale gelir.

Oyunda bu ne kadar geçerli olacak bilmiyorum ama mağazada satılması beni düşündürüyor

X A

Üye
Görevler yeteri miktarda pot veriyor gördüğüm kadarıyla ve bir kaç arkadaşın paylaştığı kadarıyla slotlarda yeterli miktarda coin kasılıyor. Yani belli seviyeye kadar görevler belli seviyeden sonra farmda ve expde kasarken potlar kendini karşılar diye düşünüyorum. Öyle olmasa bile 10TL gibi sigara parasının yarısı bile olmayan bir miktara alınabiliyor.

Tonyukuk

Üye
Burada meselenin paradan ziyade oyunun oynanabilirliğine direkt etkisi olan POT gibi bir eşyaya, göstermelik bir bedel karşılığı ulaşılabilir olması gerekliliğinden bahsediliyor. Yani oyunun her hangi bir aşamasında oyuncuların POT gibi bir derdinin olmaması gerek ki oyun doğal akışına devam edebilsin. Alfa ve Beta da Battle Priest oynamış biri olarak söylüyorum ki çok fazla POT harcanıyor. Öyle ki Alfa da oynarken ilk oyun açıldığında POT u, NPC den ücretli bir şekilde alıyorduk ve bir müddet sonra ulaşılamaz hale gelmişti, bunların düzenlenmesi için o zaman Ticket göndermiştik ve geçici olarak Alfa da ücretsiz hale getirilmişti. Yeni bir fiyatlandırma yapıldı mı?, Questler ve Moblardan elde edilen Coin durumu ne hale geldi tabi bilmiyoruz ama umarım düzenlenmiştir. Aksi halde mağazadan POT almayan oyuncular ciddi sıkıntılar çekecektir.

Resquection

Üye
Öyle bir şey olacağını sanmıyorum. NPC'sinde pot olmayan MMORPG mi olur ? Sadece başlangıçta aşırı bir yoğunluk olacak ve bu insanların öncelikli amacı karakterlerine level atlatmak olacak. Ticaret çok yavaştan başlayacağından dolayı para kasmak zor olacak. Gayet yerinde bir hareket, birkaç haftaya mağazadan çeken kalmaz zaten. Kısaca pre-pot gibi bir şey olmuş diyebiliriz.

Sukuna

Üye
Oyunun mağazasında HP potu görünce beynimden vurulmusa döndüm. Bugüne kadar ekstra bir bonusu olmayan, sadece HP veren eşyanın sadece malum oyun ve Rise onlineda mağazada satıldığını gördüm.

Bu da aklıma şunu getirdi, tıpkı malum oyundaki gibi Rise'da da HP potu satın alması pahalı mı olacak, yine oyun içi coins gıdım gıdım mı gelecek :)

Lütfen böyle şeyler yapmayın, kendi ayağınıza sıkarsiniz. HP mp potlari her mmorpg'de bolca bulunur, oyunu oynamak için temel gereksinimlerdir, daha bunlara bile zor ulaşan oyuncu, bu durumu görünce zaten oyuna para yatırmak istemeyecektir çünkü oyunun temel içeriğine bile erişemez hale gelir.

Oyunda bu ne kadar geçerli olacak bilmiyorum ama mağazada satılması beni düşündürüyor
Ben Oyunun son derece zor olmasından yanayım.

BySavas

Üye
potlar npcde ucuz olmalı - özellikle warrior oynuyanlar için :D

Decrt

Üye
Canavarlardan zor düşeceğini sanmıyorum. Sadece isteyen marketten alsın diye konulduğu düşüncesindeyim. Zaten fiyat olarak gayet makul ticaretinin döneceğini sanmam.

Anonymouss

Üye
1000 tane pot 10 lira kardeşim buna konu açıyon bide zahmet edip.hep para veremeye bilirsin eyvallahda oyundada olacak yani potsuz mmoprg mi olur

anil

Üye
Görevler yeteri miktarda pot veriyor gördüğüm kadarıyla ve bir kaç arkadaşın paylaştığı kadarıyla slotlarda yeterli miktarda coin kasılıyor. Yani belli seviyeye kadar görevler belli seviyeden sonra farmda ve expde kasarken potlar kendini karşılar diye düşünüyorum. Öyle olmasa bile 10TL gibi sigara parasının yarısı bile olmayan bir miktara alınabiliyor.
İşte bu mantıktan çıkmamız gerekiyor. Mesele fiyatı değil, mesele pot gibi her mmorpg'deki en temel gereksinimin monetize edilmesi. Bugün 10 TL o olur, yarın 50 olur, yarın başka bir şey eklenir. Ben oyunun mağazasına para öderim, aylık 300-500 lira bana dokunmaz ama 10 lirayı veremeyecek bir sürü öğrenci var, yaşı daha küçük oyuncular var.

Bahsetmek istediğim şey bu oyundaki genel kitleyi azaltır. Yine bir grup para yatıran kişi oynar sadece oyunu. Hele oyunda potun bile gerçek parayla satıldığını gören pek çok kişi hiç devam bile etmez. Oyunun verdiği imkanlarla, hiç para yatırmadan mücadeleci olunmasa bile en azından keyif alinabilmeli.

MrYESiL

Üye
Test sürümlerini oynayan herkes bir görüş bildiriyor. Oyun açılınca görecez. Sorunlar olacak doğal olarak. Aşırı şikayet olan konularda düzenleme yaparlar heralde.

anil

Üye
1000 tane pot 10 lira kardeşim buna konu açıyon bide zahmet edip.hep para veremeye bilirsin eyvallahda oyundada olacak yani potsuz mmoprg mi olur
Kendi çapımda 4800 cash aldım, oyuna öyle başlayacağım. Konuda ne anlatmak istediğimi hiç anlamamışsın ya da okumamışsın bence

X A

Üye
İşte bu mantıktan çıkmamız gerekiyor. Mesele fiyatı değil, mesele pot gibi her mmorpg'deki en temel gereksinimin monetize edilmesi. Bugün 10 TL o olur, yarın 50 olur, yarın başka bir şey eklenir. Ben oyunun mağazasına para öderim, aylık 300-500 lira bana dokunmaz ama 10 lirayı veremeyecek bir sürü öğrenci var, yaşı daha küçük oyuncular var.

Bahsetmek istediğim şey bu oyundaki genel kitleyi azaltır. Yine bir grup para yatıran kişi oynar sadece oyunu. Hele oyunda potun bile gerçek parayla satıldığını gören pek çok kişi hiç devam bile etmez. Oyunun verdiği imkanlarla, hiç para yatırmadan mücadeleci olunmasa bile en azından keyif alinabilmeli.

65 levele kadar görevlerden gelen potlar yetmesi için ayarlanmıştır diye tahmin ediyorum. 65 levelden sonrası içinde günlük pot görevleri eklenebilir çeşitli yaratıklardan 30ar tane falan kesersen 250pot gibi böyle basit çözüm odaklı şeyler yapılır diye düşünüyorum.

DeLLeChiaie

Üye
Pot mana değeri aynı farklı değil neden beyninden vuruldun, pusta olmasının sebebi daha az yer kaplıyor olması ve saat başı pot mana almak istemez herkes, şahsen bende hem şirkete katkımız olsun hem de exp sırasında onla uğraşmamak için alır devam ederim. Bizim böyle düşünmemiz oyuna az çok hakim oluşumuzdan vakit kaybetmemek adına. Oyuna yeni başlayan birinin öğrenecek çok şeyi var zaten öyle şeyleri dert etmeyip para kasmanın bir yolunu bulacak saat başı da potunu alacaktır.

Vionra

Yönetici
Game Developer
Great mana potion (Restores 2000 MP instantly) 7.900 Coin
Big mana potion (Restores 1000 MP instantly) 3.000 Coin
Medium mana potion (Restores 500 MP instantly) 1.200 Coin
Small mana potion (Restores 250 MP instantly) 400 Coin

Small health potion (Restores 100 HP instantly) 200 Coin
Medium health potion (Restores 200 HP instantly) 600 Coin
Big health potion (Restores 400 HP instantly) 1.500 Coin
Great health potion (Restores 800 HP instantly) 3.900 Coin

Mutlubey90

Üye

Her PC oyun kaldırmıyor iken bu durum benide üzdü açıkçası

Legadema

Üye
Aslında bu potların amacı üzerimize daha fazla miktarda alabilmektir normalde 100 adet alabiliyorsan bu pot 1000 tane oluyor ki fiyat olarak makul seviyede (3 ekmek 9 lira.)

Anilchan

Üye
Great mana potion (Restores 2000 MP instantly) 7.900 Coin
Big mana potion (Restores 1000 MP instantly) 3.000 Coin
Medium mana potion (Restores 500 MP instantly) 1.200 Coin
Small mana potion (Restores 250 MP instantly) 400 Coin

Small health potion (Restores 100 HP instantly) 200 Coin
Medium health potion (Restores 200 HP instantly) 600 Coin
Big health potion (Restores 400 HP instantly) 1.500 Coin
Great health potion (Restores 800 HP instantly) 3.900 Coin
Craftlanabilen potlar hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Restore ve resist verenler.

Slarent

Üye
Pk severlerin goldu pota yedirmesin diye üretilmiş bir çözüm gibi, neden olmasın güzel ve uygun fiyat

mmemati17

Üye
Oyun içi de pot kasılacağı gibi ilk etapta hızlıca ilerlemek isteyen arkadaşlar adına doğru bir uygulama çünkü ilk zamanlar epey zorlu geçecek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt