İstek İleride Getirilecek Kozmetik Ürünleri Hakkında

sherlockholmes

Üye
Merhaba,
İleride oyun resmen açılınca gelecek olan kozmetik ürünlerine;
1- Zırh Kozmetiği
2- Silah Kozmetiği
3- Kanat Kozmetiği
4- Bilek Kozmetiği ve sizlerin çeşitlendireceği bir çoğu.

Bu ürünler kesinlikle bonus barındırmamalı fakat görünüş açısından gerçekten fark yaratmalı sonuçta bir gelir elde etmelisiniz.
LoL Kostüm Sistemindeki gibi bu ürünler kendi içinde kategorize edilerek "nadir, destansı, hatıra vb." getirilmeli belirli dönemlere özel halde sunulmalı böylece zamanında alan oyuncular fark yaratırken, her gelirden ya da her zevkten anlayışa olanaklar sunularak gelir elde metodu izlenmelidir. Kısacası LoL adlı bu oyundaki kostüm gelir sistemini kullanmanızı tavsiye diyorum.
Bu kozmetiklere koyacağınız en ufak bonus bile oyun dengesini bozacak, geçmişte farklı oyunlarda yaşanmış olaylar cereyan edecektir.

Ayrıca yine bu oyundakine benzer bir Sezon Sistemi kurularak rekabet arttırılmalı, sezon içinde yer alan oyunculara ırk puan sıralamaları (aylık ve sezonluk), clan puan sıralamaları, sezon içi turnuva kazanımları (loldeki clash örneği) gibi çeşitli eventler düzenlenerek ödüllendirme yapılmalı. Yeni sezon başlangıcında sıfırlanarak tekrardan heyecan başlatılmalıdır.
Hatta bu sezon sistemi belki de ileride bir e-spor oluşumuna kadar gidecektir.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Vintair

Üye
ben de oyuna her ay 50-100 tl verebilirim. ama bunu birisinden daha güçlü olmak için değil
Oyunu desteklemek ve daha iyi bir görünüm elde etmek için almak isterim.
pve de canavarlara karşı % 10 daha fazla vurma %20 exp kazanma vb. şeyler olabilir
ama ben 100 canavar kestiğimde 3 tane değerli item çıkartıyorsam. premiuma sahip kişilerin 100 de 10 çıkartmasını istemem.
dediğim gibi ben de satın alabilirim bu özelliği ama onun yerine kozmetiğe para vermeyi tercih ederim.

cango53

Üye
Bence Kozmetik sistemi bazı mmorpg oyunlarındaki gibi olabilir atack defans can mp yararı sağlamak yerine drop rate artısı coin artısı exp artısı eklenebilir. Az da olsa bir fark yaratması lazım sistemin. Örneğin silkroaddaki dress sistemi.

Hezer

Üye
Fark yaratmasa iyi olur ama
yaratsa da yaratmasa da gözüme hoş gelen ne olursa almayı düşünüyorum

Özellikle "hatıra alımlar" kısmına kesinlikle katılıyorum +1

cango53

Üye
Fark yaratmasa iyi olur ama
yaratsa da yaratmasa da gözüme hoş gelen ne olursa almayı düşünüyorum
Ufakta olsa bir fark yaratması gerektiğini düşünüyorum açıkcası bir ücret ödendikten sonra ufakta olsa promosyon gibi para harcadınız buda tesellisi gibi birşey güzel olur :D Örneğin çalışan insanların oyundan düşmemesi için bir tutunus yolu olabilir.

sherlockholmes

Üye
Ufakta olsa bir fark yaratması gerektiğini düşünüyorum açıkcası bir ücret ödendikten sonra ufakta olsa promosyon gibi para harcadınız buda tesellisi gibi birşey güzel olur :D Örneğin çalışan insanların oyundan düşmemesi için bir tutunus yolu olabilir.
Özellik LoLü örnek verdim. Kostümler çok kaliteli olduğu ya da Hatıra olduğu sürece her türlü satış yapılır.
Fakat en ufak bonus bile pay2win demektir ve bir süre sonra bazı oyuncular ciddi rahatsız olmaya başlayacaktır.
Bunlar hep yaşandı ve tecrübelerle sabit.
HP-Damage-Def gibi karşı oyuncuya en ufak üstünlük sağladığın şey kostüm için pay2windir.
Bunu engellemeliler.
Kozmetik adı üstünde görünüş için alınmalı. Orası da onların yaratıcılığına kalmış.
Bknz LoL kozmetik satışıyla dünya oyun sistemine damga vurdu üstelik bonus yok.

cango53

Üye
Bence Kozmetik sistemi bazı mmorpg oyunlarındaki gibi olabilir atack defans can mp yararı sağlamak yerine drop rate artısı coin artısı exp artısı eklenebilir. Az da olsa bir fark yaratması lazım sistemin. Örneğin silkroaddaki dress sistemi.
Özellik LoLü örnek verdim. Kostümler çok kaliteli olduğu ya da Hatıra olduğu sürece her türlü satış yapılır.
Fakat en ufak bonus bile pay2win demektir ve bir süre sonra bazı oyuncular ciddi rahatsız olmaya başlayacaktır.
Bunlar hep yaşandı ve tecrübelerle sabit.
HP-Damage-Def gibi karşı oyuncuya en ufak üstünlük sağladığın şey kostüm için pay2windir.
Bunu engellemeliler.
Kozmetik adı üstünde görünüş için alınmalı. Orası da onların yaratıcılığına kalmış.
Bknz LoL kozmetik satışıyla dünya oyun sistemine damga vurdu üstelik bonus yok.
yukardaki yazımı okuduktan sonra mı bu yazıyı yazdın bilmiyorum ama bi okumanı tavsiye ederim. bende Hp def atack gibi sistemlerin eklenmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum ama genede pwe pwm tarafında olmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum niketim moba değil mmorpg oynuyoruz ?

sherlockholmes

Üye
yukardaki yazımı okuduktan sonra mı bu yazıyı yazdın bilmiyorum ama bi okumanı tavsiye ederim. bende Hp def atack gibi sistemlerin eklenmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum ama genede pwe pwm tarafında olmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum niketim moba değil mmorpg oynuyoruz ?
PvE tarafında PvP tarafında da diğer oyunculara karşı kendi emeğinle değil bir şey satın alarak üstünlük sağlıyorsun bu da Pay2Win dir. Oyun kısa sürede ciddi oyuncu kaybı yaşar. Yıllardır farklı oyunlarda tecrübe ettik bu hususları.
Tek Tip Premium + Season Pass + Bonussuz Kozmetik satışıyla çok da rahat finanse edebileceklerini düşünüyorum.

cango53

Üye
PvE tarafında PvP tarafında da diğer oyunculara karşı kendi emeğinle değil bir şey satın alarak üstünlük sağlıyorsun bu da Pay2Win dir. Oyun kısa sürede ciddi oyuncu kaybı yaşar. Yıllardır farklı oyunlarda tecrübe ettik bu hususları.
Tek Tip Premium + Season Pass + Bonussuz Kozmetik satışıyla çok da rahat finanse edebileceklerini düşünüyorum.
tek tip premium ve season pass etkenleride p2w dir. ozaman sadece bonussuz kozmetik satışı yapsınlar. ?

Hezer

Üye
Ekstra harita - dungeon - event zart zurt için dlc falan çıkartmasınlarda (katılım fazla olsun istiyorum)
Sanırım en çok ESO bunu yapıyor
onun dışında pet için kostüm bile çıksa alırım

sherlockholmes

Üye
Ekstra harita - dungeon - event zart zurt için dlc falan çıkartmasınlarda (katılım fazla olsun istiyorum)
Sanırım en çok ESO bunu yapıyor
onun dışında pet için kostüm bile çıksa alırım
katılıyorum MMORPGlerin en büyük sorunu zaten Pay2win.
Kozmetik bol bol olsun LoLdeki sistem gibi fakat bonusları kesinlikle olmasın.
Dediğin gibi Petlere bineklere zırhlara silahlara vb her yere kaliteli LoLdeki gibi sınıflandırılmış kozmetik ürünü getirilebilir.
Çok da rahat finanse eder.

cango53

Üye
açıkcası oturturlarsa gayet güzel olur umarım insanları sıkmadan oynanış sağlayabilirler. umarım p2w olmaz zaten fakiriz iyice fakirolmayalım :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt