Işınlamaların 5 Dk Civarında Sürmesi

malko

Yeni Üye
Merhabalar,

Forumu biraz inceledim. Yeni üyeler Hatalar ve Çözümlere konu açamadığı için buraya açtım. AMD işlemcilerde bazı sıkıntılar olduğunu biliyorum. Ancak aynı zamanda bir yöneticinin 2022 yılında yaptığı bir yorumda üst seviye işlemcilerin bu problemi yaşamaması gerektiğini söylediğini de okudum ve bu yüzden bu konuyu açma gerekliliği duydum.

Problemim şu şekilde, map değişimlerinde yani ışınlandığımda diğer mape geçmesi ortalama 5 dk veya daha fazla sürüyor. Forumda ve çeşitli sayfalarda önerilen birçok şeyi denedim. Zaten sistemim herhangi bir oyunda ya da programda hiçbir problem yaşamadan üst seviye performans vermektedir.

Bu problemi nasıl aşabilirim? Bir yolu varsa yöneticilerden destek beliyorum.

Sistem:
MSI X670-P PRO WIFI
AMD Ryzen 9 7950X
AMD Radeon RX6900XT
Corsair Vengeance 32GB(16x2) 6000 MHz
Arctic Liquid Freezer II Sıvı Soğuıtucu 280
Samsung SSD 970 Evo Plus 1 TB

Bu cihazın bırakın bu oyunda herhangi bir oyunda sorun yaşamaması gerekiyor nitekim bu oyun dışında zaten hiçbir oyunda problem yaşamıyor.

Son düzenleme:

JohnPlane

Üye
Ryzen 7 7700x ve 4070 super var 10 saniyede geçiyorum mapları oyunu içi grafik ayarlarınla ilgili olabilir mi acaba

malko

Yeni Üye
Belki ekran kartıyla alakalı da olabilir. Benim arkadaşımda da 13900K ve 4080 var o da 10 saniyede map geçişini yapıyor.

Bugün birkaç şey yaptım tekrardan. AMD Radeon Software üzerinden oyunu yüksek performansa aldım ve oyunu tamamen silip (AppDataya kadar) tekrar yükledim. Sanki map geçişlerinde bir faydası oldu gibi ancak bu sefer de dungeonlara girerken "Connection failed" hatası alıyorum. Şimdi ona bakınacağım.

connection failed rise.png

Edit: Aşamamışım. Oyunu kapatıp açtım Dorion 8den Dorion 1e geçtim. 10 dk oldu hala bekliyorum.

Son düzenleme:

DaitoSAKAKI

Yeni Üye
Benzer donanımları kullanıyoruz.

ASUS X670-E PLUS
AMD RYZEN 9 7950X
ASUS RTX 4060 DUAL
G.SKILL 128GB(32X4) DDR5
SAMSUNG SSD 980 PRO 1 TB

Anlattığın gibi bir problem yaşamıyorum. Map değişiklikleri maksimum 10 saniye sürüyor. Ara sıra crash atıyor. Bazen crash atmadan direk oyun kapanıyor. Sanırım ekran kartı kaynaklı bir problem yaşıyorsun.

YUZDEELLI

Üye
Yazılımsal kurulumların hatalıdır. ve ya yazılımların'da hatalı ayarlar uygulamışsındır.bu da performans da düşüş kaybına ve ya düşük performansda çalışan bir sistem oluşturmuşsundur. bu sorunun kaynağını detaylıca sen ayarla ve ya bilgisayar yazılım ve bios işlerinden iyi anlayan birisine danış sorunu belki burada çözebilirsin her zaman donanımın iyi olması bunun iyi şekilde ayarlanmış olmasını göstermez.Bilgisayarına benchmark yap biraz incele sonuçlara bak belki yararı olur senin için.

malko

Yeni Üye
Yazılımsal kurulumlarım sağlam veya hatalı ayarlar kullanmıyorum bahsettiğim gibi herhangi bir üründe problem yaşamadım bu zamana kadar. Yazılım sektöründeyim hobi olarak da müzikle uğraşan birisiyim. Bu cihaz geçeceği birçok testten geçti güvenebilirsiniz.

Zaten sorunu çözdüm. Sorunun çözümünü de anlatayım. Türkiyede genelde internet kullanımı IPv4 üzerine kuruludur. Ancak bir de IPv6 diye bir protokol de bulunur. Bu da bir bağlantı şeklidir. Bu bağlantı şekli defaultta Windowsta açık geliyor. Bu bağlantı şeklini kapattığım zaman sorunum çözüldü. Muhtemelen arka planda IPv6 için bir çözümleme yapılmaya çalışılıyor, tam olarak bilemiyorum network işinde değilim.

Bunu nasıl akıl ettin derseniz eğer, dünden beri oyunu metrikler izleyerek test ediyorum. Dün geceye doğru problemin map geçişlerinde ağ odaklı olduğunu gördüm. Sanki veri alma-verme emrini bir türlü başlatmıyor gibiydi. Bunun üzerine yoğunlaşınca daha önce başka bir uygulama için bu çözümü uyguladığım aklıma geldi ve denedim işe yaradı. Dün geceden beri bilerek oyunu ve pcyi açık bıraktım ve şu anda test ettiğimde hala 5 snde map değişimi alabiliyorum.

Herkeste açık olan bu ayar bende neden problem yaratmış olabilir bunu bilmiyorum. İşi network olan kişiler ya da oyunun devleri bunu yorumlayabilir.

YUZDEELLI

Üye
Yazılımsal kurulumlarım sağlam veya hatalı ayarlar kullanmıyorum bahsettiğim gibi herhangi bir üründe problem yaşamadım bu zamana kadar. Yazılım sektöründeyim hobi olarak da müzikle uğraşan birisiyim. Bu cihaz geçeceği birçok testten geçti güvenebilirsiniz.

Zaten sorunu çözdüm. Sorunun çözümünü de anlatayım. Türkiyede genelde internet kullanımı IPv4 üzerine kuruludur. Ancak bir de IPv6 diye bir protokol de bulunur. Bu da bir bağlantı şeklidir. Bu bağlantı şekli defaultta Windowsta açık geliyor. Bu bağlantı şeklini kapattığım zaman sorunum çözüldü. Muhtemelen arka planda IPv6 için bir çözümleme yapılmaya çalışılıyor, tam olarak bilemiyorum network işinde değilim.

Bunu nasıl akıl ettin derseniz eğer, dünden beri oyunu metrikler izleyerek test ediyorum. Dün geceye doğru problemin map geçişlerinde ağ odaklı olduğunu gördüm. Sanki veri alma-verme emrini bir türlü başlatmıyor gibiydi. Bunun üzerine yoğunlaşınca daha önce başka bir uygulama için bu çözümü uyguladığım aklıma geldi ve denedim işe yaradı. Dün geceden beri bilerek oyunu ve pcyi açık bıraktım ve şu anda test ettiğimde hala 5 snde map değişimi alabiliyorum.

Herkeste açık olan bu ayar bende neden problem yaratmış olabilir bunu bilmiyorum. İşi network olan kişiler ya da oyunun devleri bunu yorumlayabilir.
Ben sana bunun nedenini nasıl anlatsam ki şimdi insanlar bazen temel ve teknik bilgileri doğru olarak öğrenmedikleri için ve yaptıkları işi doğru şekilde insanlara sunamadıkların dan kaynaklı oluyor. yazılımsal işlemler de bir çok veri problemi herkesin sorunu ama bu bilgi kaynaklarını kopyala yapıştır ve ya toplama biliglerden oluşmuş bir havuzdan çektikleri için bu kaynaklar inşa sırasın'da birbirinden bağımsız ve birbirine entegre şekilde çalışma prensibini yerine getirememektedir.Belki de ip protokollerine karşı önlem ve değişiklik gösterildiğin de bu protokollerin çalışma prensiplerin de engellemeye gidildiği için olabilir.ama bu oyun inşaasın da verilerin derleme ve toplama olduğu da gözümden kaçmamakta ne yazık ki.Ipsec de sorun yaşayan varsa bu bilgi altın da dertlerini anlatsın ne diim.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Her şeyi bir kenara bırakıp Bios ayarlarınızı ''varsayılan'' yapıp dener misiniz. Yüksek ihtimal sorun yaşamayacaksınız.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt