Kaliteli bir oyuncu topluluğu? Maalesef?

Anaxymenes

Üye
Bu konuda silinmesin diye dikkatli bir biçimde forum kurallarına uyan bir içerik paylaşmaya çalışacağım.

Konunun özeti; Oyunu oyun yapan oyuncu kitlesidir. Bu oyuncu kitlesinin kalitesi herşeydir. Bırakın oyun motorunu pvpsini grafikler falan geçiniz. Oyuncu kitlesi herşeydir. Bunun birçok örneği de var. Ancak forum kuralları gereği isim veremiyorum.

Ben, 16 Nisan’da oyuna başlamış olan bir oyuncuydum. 60 lvl bir prest kastım. Ekibim yok, tek başıma oynadım.

10 gün boyunca ağır hakaret küfür edenleri, insan gibi uyardım. Dalga geçildim. Çocuk ve gay olmakla itham edildim.( olabilirimde ) Küfretme dedikçe tehdit ve dalga malzemeleri devam etti. Ben insan gibi davrandıkça karşımdaki daha çok dominantlık sağlamaya etrafından güç aramaya ve beni ezme triplene girmeye devam etti çünkü muhtemelen ergen bir çocuk.

Her zaman güler yüzlü davranyama calıstım. KS yapana küfürle değil insan gibi davranmaya calıstım.

Job’dan dolayı genelde hep party baskanıydım ama hiç bir zaman güçsüz olanı bir anda atıp güçlü olanı partye almaya çalışmadım.

Her add yazayana, yer var mı diye sorana en azından cevap verdim. Konuştum. Cool olma çabası içinde artist artist ekran başında dahi olsam cevapsız bırakayım demedim.

Anlasmazlık yasadık diye yada prtye almadım veyahut partyden atıldım diye gidip kimseye trade atıp partyi öldürtmeye çalışmadım.

Kürt diye, yabancı diye avrupalı diye, suriyeli diye kimseyi aşağılamadım.

Ekipleyken tek başına olanları ezmeye calışmadım.

Slota çökmeye çalışmadım. Çökmeye çalışırken; ‘sizi bilmem ne yaprım, hapisten yeni çıktım şöyle adam yaraladım. Bıcağı şöyle taktım bana bulaşmayın slotu bırakın ‘ gibi inanılmaz muhabbetler etmedim kimseyle.

Ama maalesef 10 gündür bunları görüyorum. Oyundaki hatalar düzelir elbet. Ancak ya bu davranışlar? Ya bu toplum ahlakı? Siz sanıyor musunuz bu insanlar sadece oyun oynuyor.? Hepsi hepimizin etrafınızda…

Bu insanlar bu ülkeye nesil yetiştirecekler. Çocukları olacak bu insanların. Yani partyden attı diye anabacı söven ‘clanı çağırıcam ‘ diyen slota 6 saat ks atıp mafyavari konuşan bu insanlar çocuk sahibi olacak ve bir nesil yetiştirecek…

Daha kötüsüne hala gelmedik. Bu her oyunda veya bir etkinlikte olabilir şeyler. Siz sistemsel açıdan bunun hemen önüne geçemiyor olabilirsiniz. Bunda da bir problem yok. ANCAAAKKKK!

Bu yukarıda bahsettğim yanlış ve etik olmayan hareketleri yapan bu oyuncuların bu olayları, fotoğraflarla kanıtlarla aynı dakika hemen foruma yazılmasına rağmen konu kilitleniyor ekran görüntüleri siliniyor. Silinme sebebi görselin ırkçı söylem küfür vb seyler içermesi. :)

Cevap olarak ise foruma değil bu tarz ırkçı ve küfür gibi konuları destek tarafına ticket olarak açmamız gerektiği söyleniyor.

Bunu yaptığımızda ise görüntülerin bulanık, oynanmış olabileceği ve orjinal print sc ile alınmış olanı atmamızı rica ediyor. Yani içeirkte küfür olduğunu görüyorlar ve konuyu kitleyip ticket açın diyorlar. Tamamen dedikelerini yaptığımda ise 5 dk önce forumda küfür olduğundan ötürü sildikleri fotoğrafı beğenmediklerini ve daha düzgün bir fotoğraf eklemem gerektiğini söylüyorlar… geçmiş olsun. Hiç bir yapılmayacak. O adam şuan başka sövüyor olacak.

İşte tam bu noktada o küfürü eden o tehdidi eden, kalpten adam bıçaklayıp hapise girmekle övünen arkadaş haklı çıkıyor. Git istediğin yere şikayet et. Git babana ağla. Annene ağla diyen kötü niyetli toksik insanları işte böyle haklı çıkarıyorsunuz. ( Teşekküreler Rise Online World )

Bir oyuncu bir karsılık beklemeden bunları yapıyor. Sırf insanlar iyi insanlarla oynasın kötü niyetli insanlar aralardan ayıklansın diye öz bilinç ile hareket edip destek ticketları açıyorum foruma yazıyorum ediyorum. Çaba gösteriyorum ama nafile.
In-Game Master arkadaşalrın önerdiği şeyide yapsam da hep bir engel sunuyorlar sağolsunlar.

Bu sebepten ötürü 9 günde 500TL+ pus harcadığım ve emek harcadığım oyunu bırakıyorum. Daha pustan aldığım manta(x2) / pelerin / ve skinler ( x2 ) ve premiumun bitmesine 3 hafta falan var ama umrumda değil. Chardaki itemleri nakit parayı saymıyprum bile. Ancak umrumda değil.

Özetle; adamın teki alenen küfür ediyor. Irkçı söylemlerde bulunuyor yabancılara. Bunun üstüne tehdit ediyor. Bunu fotoğraflasamda forumada yazsam , ticketta atsan susturma cezası bile almıyor. DURUM BU.

ISTEYENE IN GAME MASTER ‘ın yazdıklarını, ticketa gelen cevapları veya ne görmek istiyorsa herseyin fotosunu vs atarım.

Gerçekten gönülden inanmasam, gelip bu metinlede uğraşmam. Tek isteidğim farkındalık ve iyi insanlarla beraber oynamak.

Küfretme dedim diye ‘çocukmusun gaymisin diyorlar ‘ diyorum bakın. Tablo çok acınası.
Bir diğer, küfür ediyor diye uyardığım adam da protean kingdom townun ortasında şunu yazabiliyor. ‘ uğraşma benle 5 yıl yattım çıktım. Bela alırsın başına. ‘ / ‘ ip adresinden evin adresini buldum kalbinden bıçakladım’ bu nasıl bir cümledir 10-20 yaş arası çocuklar oynamıyormu hiç bu oyunu?
Çocuğunuzun, küfürü falanda geçtim. Böyle bir diyaloğa maruz kalmasını istermisiniz?

Belli ki benim çektiğim fotoğraflardaki küfürler forumdan silinmek için yeterli ancak bunu yapan insanları cezalandırmak için yeterli değil…
İşte bu sebepten ötürü oyunu bugün itibari ile bırakıyorum.
Kötü niyetli, toksik insanların bulunduğu ve bunlara hiç bir yaptırımın yapılmadığı bir ortamda eğlenmek bana göre değil.
Herkese iyi oyunlar ve iyi günler.
Sağlıcakla kalın.

Euro / Priest / 60lvl

Son düzenleme:

Aziz

Üye
Oyunu senin gibi kişilerin bırakmasına üzülüyorum. Keza bende şu an oynamıyorum. PvE içerikleri geldiğinde, kimseyle "muhattap" olma zorunluluğum olmadığı zaman başlamayı düşünüyorum. Ancak senin ve benim gibi insanların sayısı çok az. Evet haklısın. Ben de ekibimle oynarken slotta forum nickiyle aynı olan oyuncu adımı gördüklerinde, aynen dediğiniz gibi LGBT üyesi -ki olabilirim, olabiliriz- Aziz(e), ağza alınmayacak küfürler, terör örgütü liderlerinin isimlerinin benim ismimden daha iyi olduğu gibi bir çok ithamla karşılaştım. Kimseye cevap vermedim. Hiç birine tek bir "ne diyorsun sen?" demedim. Evet kitle malesef çok toxic. Dediğin gibi bu kişiler malesef aramızda yaşıyor. Yaşamaya da devam edecekler. Olgun bir bireyin ya da hayatta bir şeyler başarmış ya da başarmak üzere olan bir kişinin bu şekilde konuşacağını bende sanmıyorum. Yazını üzülerek okudum. Defakez dikkat edilmesi yönünde telkin ve uyarılarımız oldu. Ancak dinlenilmedik. Bu kitle ile iş zor. Çok zor. Şimdiden bile görmeye başladık. Yeri geldiğinde oyun yöneticilerini tehdit edecek kadar ileriye giden bu kitlenin acilen temizlenmesi lazım. Temizlenmesi lazım ki, senin ve benim gibilerin ileride oynayacağı bir oyun olsun. Çünkü bunlar oynamayacaklar.

Umarım seninle birlikte yolumuz kesişir ve güzel muhabbetler kurarak bir oyun deneyimi yaşarız. Esenlikle.

Shan

Üye

Anaxymenes arkadaşım kalıp bu olumsuzluklarla mücadele etmek bence daha anlamlı olurdu . Kötülük , adaletsizlik , ahlaksızlık bir yerde hakim olmaya başlamışsa bu durum iyi insanların mücadeleden vazgeçtiklerinde ortaya çıkıyor . Evet bu dünyayı ve oyunu mükemmel sorunsuz bir yer haline getirmemiz imkansız olabilir ama iyiliğin ve iyi insanların çoğunlukta olabilmesi için mücadele edebiliriz . Çünkü mücadeleyi bıraktığımız her yer kötülük tarafından işgal ediliyor . Bugün oyunu bırakırsın , yarın trafikte maganda olarak karşına çıkar , mücadeleden vazgecmek çözüm değil . Devam etmeliyiz . Taa ki Vakit gelene kadar ...​

Grady

Üye
Oyunu senin gibi kişilerin bırakmasına üzülüyorum. Keza bende şu an oynamıyorum. PvE içerikleri geldiğinde, kimseyle "muhattap" olma zorunluluğum olmadığı zaman başlamayı düşünüyorum. Ancak senin ve benim gibi insanların sayısı çok az. Evet haklısın. Ben de ekibimle oynarken slotta forum nickiyle aynı olan oyuncu adımı gördüklerinde, aynen dediğiniz gibi LGBT üyesi -ki olabilirim, olabiliriz- Aziz(e), ağza alınmayacak küfürler, terör örgütü liderlerinin isimlerinin benim ismimden daha iyi olduğu gibi bir çok ithamla karşılaştım. Kimseye cevap vermedim. Hiç birine tek bir "ne diyorsun sen?" demedim. Evet kitle malesef çok toxic. Dediğin gibi bu kişiler malesef aramızda yaşıyor. Yaşamaya da devam edecekler. Olgun bir bireyin ya da hayatta bir şeyler başarmış ya da başarmak üzere olan bir kişinin bu şekilde konuşacağını bende sanmıyorum. Yazını üzülerek okudum. Defakez dikkat edilmesi yönünde telkin ve uyarılarımız oldu. Ancak dinlenilmedik. Bu kitle ile iş zor. Çok zor. Şimdiden bile görmeye başladık. Yeri geldiğinde oyun yöneticilerini tehdit edecek kadar ileriye giden bu kitlenin acilen temizlenmesi lazım. Temizlenmesi lazım ki, senin ve benim gibilerin ileride oynayacağı bir oyun olsun. Çünkü bunlar oynamayacaklar.

Umarım seninle birlikte yolumuz kesişir ve güzel muhabbetler kurarak bir oyun deneyimi yaşarız. Esenlikle.
Oyunun gelişim aşamalarından beri seni görüyorum hala ümitli olman şaşırtıcı

Tengrikut

Üye
okumaya bile gerek duymadım Call of Duty: Warzone'da sezonu bitirmeden Rise Online World'a geçtim tek oyuncu olarak eğleniyorum. Warzone'de blueprint ve kilitli silahları tek başına açması imkansız Rise Online World gibi takım olarak devam etmenizi isterler kimse Warzone forumunda "çıkar telefonunu göster" görevleri yapamıyorum değiştirin demez kendine güldürmez-aşağılatmaz-alay konusu haline getirmez ya savaşacaksın yada pes edeceksin oyuncu'lar böyledir.

kaliteyi başkalarında aramakta ne bileyim. boş teneke çok ses çıkartır.

Son düzenleme:

presto_86

Üye
Çok üzüldüm bana denk gelmedi henüz böyle bir kitle çok şükür bende yaşımı almış bir adamım bu tip adamların Dünyada oksijen israfı olduğunu düşünüyorum Hemen pes etmeyin o tip ortamlardan uzaklasin

ForVictory

Üye
hocam bu kadar ciddiye almanızın anlamı nedir :) interneti sanki 1 aydır kullanıyor gibisiniz. Birçoğu hayatı boyunca sadece oyunda başarı elde etmiş kişiler zaten..

Anaxymenes

Üye
okumaya bile gerek duymadım Call of Duty: Warzone'da sezonu bitirmeden Rise Online World'a geçtim tek oyuncu olarak eğleniyorum. Warzone'de blueprint ve kilitli silahları tek başına açması imkansız Rise Online World gibi takım olarak devam etmenizi isterler kimse Warzone forumunda "çıkar telefonunu göster" görevleri yapamıyorum değiştirin demez kendine güldürmez-aşağılatmaz-alay konusu haline getirmez ya savaşacaksın yada pes edeceksin oyuncu'lar böyledir.

kaliteyi başkalarında aramakta ne bileyim. boş teneke çok ses çıkartır.

Kaliteden kasıt, iyi niyetli insanların oluduğu kitle.
‘Görevleri yapamıyotum değiştirin demez’ Cümlesini neye karşılık yazdığınıda anlamadım gerçekten. Biri anladıysa ve açıkar ise sevinirim.

Özetle bu yazının üstündeki hangi girdiye cevaben yazdığını hiç anlamadım.

Yinede teşekkürler.

_Cerberus_

Üye
Pes edip gitmek çözüm değil sayımızı daha çok arttırmalıyız ki giden biz olmayalım arkadaşım.

yvangquay

Üye
maalesef oyuncu topluluğu kalite bakımından çok diplerde. bu tabiki oyunun suçu değil. oynayan kitle çok toksik. 0 yardımlaşma, 0 iyi niyet. zaten diğer oyundan gelenlerin çoğunluğu bu şekilde. wow gibi oyunların oyuncu topluluğu saygılı, yardımseverken bizde slota çökme, ks atma aşağılama sürüsüyle var.

wultrox

Üye
bende solo oynuyorum. bana da küfürler ediliyor. ben 2 kat ediyorum. Tehdit ediyor 2 kat ediyorum.
Adres istiyor ben gidiyorum.
Ben şu anda mesela aşırı zevk alıyorum.
Bu kadar duygu kasma, alınganlığı kenara koy. Bu ülke için fazlasın , bu topluluk için çok fazla.

MaRaKeSH

Üye
Hayır benim hep merak ettiğim konu şu. bu bir güçlü olan kazansın oyunu adı üstünde oyun o küfr etti o ks attı onun klanı var onun bilmem nesi. oyununa bakacaksın etkileşime gireceksin giremiyosan oyun kitlesine küseceksin ve koca koca yazılarla veda edeceksin yanlış. Bu maalesef bütün dünyada olan bişey Türklere özel bir durumda değil bir çok oyunda bu sahneyi sana belgeleyebilirim. Eğer sorunların bunlarsa ben kendi klanımıza gelmeni ve etkileşmenin ne kadar önemli olduğunu görmeni 10 gündür birbirini tanımıyan insanların ne kadar iyi anlaşaabildiklerini görmeni isterim. özelden ulaşabilirsin. l

anil

Üye
Hayır benim hep merak ettiğim konu şu. bu bir güçlü olan kazansın oyunu adı üstünde oyun o küfr etti o ks attı onun klanı var onun bilmem nesi. oyununa bakacaksın etkileşime gireceksin giremiyosan oyun kitlesine küseceksin ve koca koca yazılarla veda edeceksin yanlış. Bu maalesef bütün dünyada olan bişey Türklere özel bir durumda değil bir çok oyunda bu sahneyi sana belgeleyebilirim. Eğer sorunların bunlarsa ben kendi klanımıza gelmeni ve etkileşmenin ne kadar önemli olduğunu görmeni 10 gündür birbirini tanımıyan insanların ne kadar iyi anlaşaabildiklerini görmeni isterim. özelden ulaşabilirsin. l

Yıllardır ESO oynarım bu dediğini bir kez bile görmedim. Bir kez küfür, ırkçılık duymadım -ki edersen anında o hesap gider-. Herkes çok yardımsever ve ılımlıdır, öğreticidir. Gerçekten muazzam bir kitle.

Oyun dünyasında Ruslar, Türkler gibi toksik kitleler vardır ama bu bir gerçek. Bu yüzden kimse Türklerin olduğu oyunları oynamak istemez. Haksız da değiller.

Taarruz

Üye
Oyun "belirli bir kitlenin yıllardır oynadığı oyunun aynısının laciverti" olduğu için. Normal böyle kanser insanların oluk oluk oyuna akıp milleti canından bezdirmeleri hiç şaşırmadım.

Lasrok

Üye
Merhaba,

Bunları yaşadığın için öncelikle bir oyuncu olarak üzgünüm.

Diğer konuya gelirsek, forum üzerinden zaten hiçbir şekilde oyun içine bir destek sağlayamıyoruz. Bunları ticket atmanız gerekiyor ancak öyle işlem yapılabiliyor. Ayrıca bir grafik tasarımcı olarak görseller üzerinde oynamam ve onları değiştirmem çok kolay, tahminimce bu yüzden "Print Scr" ile net bir ekran görüntüsü istiyorlar. Yanlış insanlara boşu boşuna cezalar verilmemesi için veya insanları zan altında bırakmamak konu üstünde bu kadar duruyorlar. Forumda nasıl belli başlı kurallar varsa ticket sisteminde bu yüzden belli kurallar vardır.

Forumdaki konularınızın silinmesi tamamen forum kurallarıyla alakalı bir durumdur. Yoksa hiçbirimiz küfür veya hakaret edilsin tabi ki istemeyiz ve bunun için ekibimizin gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirmek isterim.

Anaxymenes

Üye
Merhaba,

Bunları yaşadığın için öncelikle bir oyuncu olarak üzgünüm.

Diğer konuya gelirsek, forum üzerinden zaten hiçbir şekilde oyun içine bir destek sağlayamıyoruz. Bunları ticket atmanız gerekiyor ancak öyle işlem yapılabiliyor. Ayrıca bir grafik tasarımcı olarak görseller üzerinde oynamam ve onları değiştirmem çok kolay, tahminimce bu yüzden "Print Scr" ile net bir ekran görüntüsü istiyorlar. Yanlış insanlara boşu boşuna cezalar verilmemesi için veya insanları zan altında bırakmamak konu üstünde bu kadar duruyorlar. Forumda nasıl belli başlı kurallar varsa ticket sisteminde bu yüzden belli kurallar vardır.

Forumdaki konularınızın silinmesi tamamen forum kurallarıyla alakalı bir durumdur. Yoksa hiçbirimiz küfür veya hakaret edilsin tabi ki istemeyiz ve bunun için ekibimizin gerekli tüm çabayı gösterdiğini dile getirmek isterim.
Telefonum ile çektiğim görüntüyü editlemem ile Print Screen ile aldığım ekran görüntüsünü editlemem arasında nasıl bir fark var?

Print Screen tuşu ile çekmiş olsaydım editlemediğime nereden inanacaktınız?

İlgili fotoğrafları gören ve silen moderatör arkadaş bana ticket atmamı önerdi ve ticket attım. Ancak ticket’a verilen cevapta bu görüntülerin uygun olmadığı doğru olanın Print Screen gibi bir görüntü alınmasıymış. Keşke forumdaki moderatör arkadaş ticket at demek yerine görüntülerin uygun olmadığını belirtseymiş.

Konu bununlada ilgili değil zaten, dediğim gibi bunun, 2022 yılında GSM Operatörlerinin yaptığı gibi aboneliğinizi iptal etmek için faks çekin demekten başka bir farkı yok.

Alenen ırkçılık, küfür, hakaret ediliyor. O an gayet net bir şekilde fotoğrafı çekilmiş halde olsa dahi Prnt Screen olmadığından ötürü işlem yapılamaz cevabı alıyorum.

Yönetime geri bildirim sağlamak isteyen, oyuncu topluluğunu art niyetli kötü ve küfürbaz insanlardan arındırmayı hedefleyen oyunculara bu -bürokratik görmezden gelmelerle- kötü örnek oluyorsunuz.

Dediğim gibi print screen yada telefonla çekilmiş bir görüntünün hiçbir farkı yoktur. Hatta print screen görüntüsünü bir nebze daha kolay editleyebilir ve art niyetli olarak kullanabilirsiniz. Ancak destek tarafındaki arkadaşlarda görüntülerden net şekilde anlayacaktır ki, söz konusu davranışları sergileyen arkadaşların Nick ‘leri Yaptıkları, yazdıkları, all chate yazdıklarını hepsi çok ama çok açık şekilde görülebilmektedir.

Ki bunu yapmamıza gerek bile olmaması bu tarz cümle/kelime ( keywords ) ‘leri real-time olarak yakalayan bir mekanizma olmalı. Hadi oyun 10 günlük böyle bir beklentimiz yok ancak en azından bunu sizin yerinize yapan insanlara bu şekilde komik dönüşler yapmayınız.

Tabiki bu düşünceler benim şahsi fikrim.

Herkesin görüşüne saygım sonsuz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt