Bu konuda silinmesin diye dikkatli bir biçimde forum kurallarına uyan bir içerik paylaşmaya çalışacağım.
Konunun özeti; Oyunu oyun yapan oyuncu kitlesidir. Bu oyuncu kitlesinin kalitesi herşeydir. Bırakın oyun motorunu pvpsini grafikler falan geçiniz. Oyuncu kitlesi herşeydir. Bunun birçok örneği de var. Ancak forum kuralları gereği isim veremiyorum.
Ben, 16 Nisan’da oyuna başlamış olan bir oyuncuydum. 60 lvl bir prest kastım. Ekibim yok, tek başıma oynadım.
10 gün boyunca ağır hakaret küfür edenleri, insan gibi uyardım. Dalga geçildim. Çocuk ve gay olmakla itham edildim.( olabilirimde ) Küfretme dedikçe tehdit ve dalga malzemeleri devam etti. Ben insan gibi davrandıkça karşımdaki daha çok dominantlık sağlamaya etrafından güç aramaya ve beni ezme triplene girmeye devam etti çünkü muhtemelen ergen bir çocuk.
Her zaman güler yüzlü davranyama calıstım. KS yapana küfürle değil insan gibi davranmaya calıstım.
Job’dan dolayı genelde hep party baskanıydım ama hiç bir zaman güçsüz olanı bir anda atıp güçlü olanı partye almaya çalışmadım.
Her add yazayana, yer var mı diye sorana en azından cevap verdim. Konuştum. Cool olma çabası içinde artist artist ekran başında dahi olsam cevapsız bırakayım demedim.
Anlasmazlık yasadık diye yada prtye almadım veyahut partyden atıldım diye gidip kimseye trade atıp partyi öldürtmeye çalışmadım.
Kürt diye, yabancı diye avrupalı diye, suriyeli diye kimseyi aşağılamadım.
Ekipleyken tek başına olanları ezmeye calışmadım.
Slota çökmeye çalışmadım. Çökmeye çalışırken; ‘sizi bilmem ne yaprım, hapisten yeni çıktım şöyle adam yaraladım. Bıcağı şöyle taktım bana bulaşmayın slotu bırakın ‘ gibi inanılmaz muhabbetler etmedim kimseyle.
Ama maalesef 10 gündür bunları görüyorum. Oyundaki hatalar düzelir elbet. Ancak ya bu davranışlar? Ya bu toplum ahlakı? Siz sanıyor musunuz bu insanlar sadece oyun oynuyor.? Hepsi hepimizin etrafınızda…
Bu insanlar bu ülkeye nesil yetiştirecekler. Çocukları olacak bu insanların. Yani partyden attı diye anabacı söven ‘clanı çağırıcam ‘ diyen slota 6 saat ks atıp mafyavari konuşan bu insanlar çocuk sahibi olacak ve bir nesil yetiştirecek…
Daha kötüsüne hala gelmedik. Bu her oyunda veya bir etkinlikte olabilir şeyler. Siz sistemsel açıdan bunun hemen önüne geçemiyor olabilirsiniz. Bunda da bir problem yok. ANCAAAKKKK!
Bu yukarıda bahsettğim yanlış ve etik olmayan hareketleri yapan bu oyuncuların bu olayları, fotoğraflarla kanıtlarla aynı dakika hemen foruma yazılmasına rağmen konu kilitleniyor ekran görüntüleri siliniyor. Silinme sebebi görselin ırkçı söylem küfür vb seyler içermesi.
Cevap olarak ise foruma değil bu tarz ırkçı ve küfür gibi konuları destek tarafına ticket olarak açmamız gerektiği söyleniyor.
Bunu yaptığımızda ise görüntülerin bulanık, oynanmış olabileceği ve orjinal print sc ile alınmış olanı atmamızı rica ediyor. Yani içeirkte küfür olduğunu görüyorlar ve konuyu kitleyip ticket açın diyorlar. Tamamen dedikelerini yaptığımda ise 5 dk önce forumda küfür olduğundan ötürü sildikleri fotoğrafı beğenmediklerini ve daha düzgün bir fotoğraf eklemem gerektiğini söylüyorlar… geçmiş olsun. Hiç bir yapılmayacak. O adam şuan başka sövüyor olacak.
İşte tam bu noktada o küfürü eden o tehdidi eden, kalpten adam bıçaklayıp hapise girmekle övünen arkadaş haklı çıkıyor. Git istediğin yere şikayet et. Git babana ağla. Annene ağla diyen kötü niyetli toksik insanları işte böyle haklı çıkarıyorsunuz. ( Teşekküreler Rise Online World )
Bir oyuncu bir karsılık beklemeden bunları yapıyor. Sırf insanlar iyi insanlarla oynasın kötü niyetli insanlar aralardan ayıklansın diye öz bilinç ile hareket edip destek ticketları açıyorum foruma yazıyorum ediyorum. Çaba gösteriyorum ama nafile.
In-Game Master arkadaşalrın önerdiği şeyide yapsam da hep bir engel sunuyorlar sağolsunlar.
Bu sebepten ötürü 9 günde 500TL+ pus harcadığım ve emek harcadığım oyunu bırakıyorum. Daha pustan aldığım manta(x2) / pelerin / ve skinler ( x2 ) ve premiumun bitmesine 3 hafta falan var ama umrumda değil. Chardaki itemleri nakit parayı saymıyprum bile. Ancak umrumda değil.
Özetle; adamın teki alenen küfür ediyor. Irkçı söylemlerde bulunuyor yabancılara. Bunun üstüne tehdit ediyor. Bunu fotoğraflasamda forumada yazsam , ticketta atsan susturma cezası bile almıyor. DURUM BU.
ISTEYENE IN GAME MASTER ‘ın yazdıklarını, ticketa gelen cevapları veya ne görmek istiyorsa herseyin fotosunu vs atarım.
Gerçekten gönülden inanmasam, gelip bu metinlede uğraşmam. Tek isteidğim farkındalık ve iyi insanlarla beraber oynamak.
Küfretme dedim diye ‘çocukmusun gaymisin diyorlar ‘ diyorum bakın. Tablo çok acınası.
Bir diğer, küfür ediyor diye uyardığım adam da protean kingdom townun ortasında şunu yazabiliyor. ‘ uğraşma benle 5 yıl yattım çıktım. Bela alırsın başına. ‘ / ‘ ip adresinden evin adresini buldum kalbinden bıçakladım’ bu nasıl bir cümledir 10-20 yaş arası çocuklar oynamıyormu hiç bu oyunu?
Çocuğunuzun, küfürü falanda geçtim. Böyle bir diyaloğa maruz kalmasını istermisiniz?
Belli ki benim çektiğim fotoğraflardaki küfürler forumdan silinmek için yeterli ancak bunu yapan insanları cezalandırmak için yeterli değil…
İşte bu sebepten ötürü oyunu bugün itibari ile bırakıyorum.
Kötü niyetli, toksik insanların bulunduğu ve bunlara hiç bir yaptırımın yapılmadığı bir ortamda eğlenmek bana göre değil.
Herkese iyi oyunlar ve iyi günler.
Sağlıcakla kalın.
Euro / Priest / 60lvl