Kaliteli bir oyuncu topluluğu? Maalesef?

MaRaKeSH

Üye
Yıllardır ESO oynarım bu dediğini bir kez bile görmedim. Bir kez küfür, ırkçılık duymadım -ki edersen anında o hesap gider-. Herkes çok yardımsever ve ılımlıdır, öğreticidir. Gerçekten muazzam bir kitle.

Oyun dünyasında Ruslar, Türkler gibi toksik kitleler vardır ama bu bir gerçek. Bu yüzden kimse Türklerin olduğu oyunları oynamak istemez. Haksız da değiller.
yanlış anlaşıldım sanırım güzel olan şeylerde var demeye çalışmıştım ama, savunduğun tezi farklı bir psikoloji ile sen yaşatıyorsun dostum. Farklı oyunlarda farklı platformlarda yaşamamış sın belki bana göre denk gelmemişsin dicemde oda sen kırılma diye ne demişler beladan uzak duracaksın küfr mü ediyor sen etme, ırkçılık mı yapıyor sen yapma yapılmasına müsademi ediliyor orda durma bu kadar. bu kadar insanın olduğu bir yerde bir oluşum olacak bu oluşumda beyazlar partisi olacak mümkünmü sence o yüzden gri olacaksın o yüzden haklı değiller

anil

Üye
yanlış anlaşıldım sanırım güzel olan şeylerde var demeye çalışmıştım ama, savunduğun tezi farklı bir psikoloji ile sen yaşatıyorsun dostum. Farklı oyunlarda farklı platformlarda yaşamamış sın belki bana göre denk gelmemişsin dicemde oda sen kırılma diye ne demişler beladan uzak duracaksın küfr mü ediyor sen etme, ırkçılık mı yapıyor sen yapma yapılmasına müsademi ediliyor orda durma bu kadar. bu kadar insanın olduğu bir yerde bir oluşum olacak bu oluşumda beyazlar partisi olacak mümkünmü sence o yüzden gri olacaksın o yüzden haklı değiller

İlla ki olacak ama arkadaşın bahsettiği şey bu değil, bu kişilere karşı yaptırım olmaması. Misal ESO'da sen git ırkçılık yap, adam o hesaba 10 bin dolar harcamış olsun gözünün yaşına bakmazlar. Beklemeden mudahele edilir.

Aziz

Üye
MMO aslında bir nevi metaverse. Hatta direk metaverse. :) Steam'in kurucusunun dediği gibi "Bunlar hiç MMO oynamamışlar!" RPG oyunlarında, yani Türkçe manasıyla Devasa Çok Oyunculu Rol Yapma Oyununda herkes bir nevi karakterini yansıtıyor. Elbette rol yapabilirsin. İşte "sinirli bir warrior, ağlak bir mage, hırslı bir asas, şikayetçi bir okçu" rolleri güzel olur. Ancak buradan sonrası yani yazdıklarınız sizin karakterinizin oyuna yansımasından kaynaklanıyor. Karakterini güzel yansıtan kişiler zaten rolünü iyi yapıyor demektir. :)

Exe

Üye
Bu insanlar bu ülkeye nesil yetiştirecekler. Çocukları olacak bu insanların. Yani partyden attı diye anabacı söven ‘clanı çağırıcam ‘ diyen slota 6 saat ks atıp mafyavari konuşan bu insanlar çocuk sahibi olacak ve bir nesil yetiştirecek…
En çok da buna üzülüyorum...

BlackAlistar

Üye
Oyunda'ki hatalar düzelir "ya bu davranışlar diye ?" sormuşsun bunu düzeltecek olan da oyuncu topluluğunun kendisidir. Kötü davranış sergileyenler çok fazla malum oyundan gelen oyuncuların çoğunluğu biraz problemli fakat tam tersine çok güzel insanlarda var işte bu iyi insanların olduğu grupları aramaya çalışmak lazım zaten digerleri zamanla elenir. Oyunu yöneten insanların bu konuda çabası var bunu görüyorum olabildiğince temiz bir topluluk oluşturmaya çalışıyorlar ve emin ol çoğunluğu yaptırımlardan bıkıp bir süre oyunu bırakacak :) sadece topluluk değil daha bir çok konuda oyuna biraz zaman tanımak lazım çünkü şuan sistem tam olarak yerine oturmuş değil .

Son düzenleme:

Gensuke

Üye
konu içeriğini okumadım sadece başlığa göre yazıyorum artık mmorpg oyunlar bir arkadaş grunu olmadan maalesef çekilecek çile değil random partilerle oyun oynarken inanın insan oyundan soğuyor sadece bu oyun özelinde değil en kaliteli oyuncu topluluğuna sahip dediğim oyunlar bile yıllar geçtikçe kendini bozuyor ve maalesef bu engellenemez internet yaygınlaştıkça insanlar bozulmaya başladı

Shan

Üye
hocam bu kadar ciddiye almanızın anlamı nedir :) interneti sanki 1 aydır kullanıyor gibisiniz. Birçoğu hayatı boyunca sadece oyunda başarı elde etmiş kişiler zaten..
Dostum karşımızdakinin muhattabımızın insan olduğunu düşündüğümüz için ciddiye alıyoruz . Evet belki sadece hayatında oyunda başarı elde etmiş biri olabilir ama bu kişi yarın gerçek yaşamda senin karşına başka şekilde çıkabilir . Burda es geçtiğin rüzgarın yarın karşına fırtına olarak çıkmasına belki engel olabiliriz mücadele ederek . Çünkü hayatta ve oyunda hep kötü şeyler yaparak kendince hedeflerine ulaştığını görmesi onu daha fazla kötülük ve saygısız davranmak için cesaretlendiricek ve güdüleyecektir .

FiveRavens

Üye
Yıllardır online oyunlar oynarım, sosyalleşmenin önemli olduğu oyunlar özellikle ilgimi çeker ve vakit ayırırım. Hangi oyun olursa olsun, nerede bir Türk grubu bir araya gelse inanılmaz toksik hale getiriyorlar bulundukları ortamı. Ben de Türküm, gurur duyarım; kendime ırkçılık yapacak değilim; fakat ne yazık ki durum bu. Bu sadece bizim oyun kültürümüzle ilgili değil, aynı zamanda toplum yapımızla da doğrudan bağlantılı bir durum.

Oyunun hitap ettiği kitle de büyük oranda bu toplum olduğu için bir başlasalar adam kalmayacağını düşünerek müşteri kaybetmemek için kılı kırk yarıyorlar diye düşünüyorum. Anlaşılır bir durum. Fakat eğer böyle devam ederse kaliteli oyuncu kitlesi çekilir, yabancı kitle zaten çeker gider; geriye toksik hoşaf kalır. Tabii koşullu cümle kuruyorum, bakarsınız bunların hiçbiri olmaz, oyunun sürdürülebilir olması için gerekenleri yaparlar. Umarım öyle olur. Sonuç olarak oyunun önünü görmeden ciddi bir yatırım yapmayı planlamıyorum. Herkese iyi oyunlar.

Shan

Üye
Yıllardır online oyunlar oynarım, sosyalleşmenin önemli olduğu oyunlar özellikle ilgimi çeker ve vakit ayırırım. Hangi oyun olursa olsun, nerede bir Türk grubu bir araya gelse inanılmaz toksik hale getiriyorlar bulundukları ortamı. Ben de Türküm, gurur duyarım; kendime ırkçılık yapacak değilim; fakat ne yazık ki durum bu. Bu sadece bizim oyun kültürümüzle ilgili değil, aynı zamanda toplum yapımızla da doğrudan bağlantılı bir durum.

Oyunun hitap ettiği kitle de büyük oranda bu toplum olduğu için bir başlasalar adam kalmayacağını düşünerek müşteri kaybetmemek için kılı kırk yarıyorlar diye düşünüyorum. Anlaşılır bir durum. Fakat eğer böyle devam ederse kaliteli oyuncu kitlesi çekilir, yabancı kitle zaten çeker gider; geriye toksik hoşaf kalır. Tabii koşullu cümle kuruyorum, bakarsınız bunların hiçbiri olmaz, oyunun sürdürülebilir olması için gerekenleri yaparlar. Umarım öyle olur. Sonuç olarak oyunun önünü görmeden ciddi bir yatırım yapmayı planlamıyorum. Herkese iyi oyunlar.
Dostum mesajını okuduğumda Askerlikteki ilk günüm aklıma geldi . İlk gece koğusta asker kardeşlerimle sohbet ederken(Bölük komutanımız olan yüşbaşımız benden 4 yaş küçüktü) ,alt ranzamda yatan kardeşimin kaçakçılıktan hüküm giydiğini öğrendim , yan ranzada yatan kardeşimin adam yaralamadan hükümlü olduğunu öğrendim derken koğuşun tamamının sabıka kaydı olduğunu anladım . Herkesin bir suçlu dosyası vardı . ee abi sen ne ayaksın dediler . Dedim benim sivilde trafik cezam bile yok , kahkaha atıp dalga geçtiler bana inanmadılar :) Ertesi gün dolabımdaki herşey yer değiştirmişti (HIRSIZLIK YOK MALUM :) Ben bu insanları yargılamadım , bazen hayatlarında yaptıkları cahilce seçimler bazen de hayat şartları bunların suçlu bir geçmişe sahip olmasına sebep olmuş olabilirdi . Ama bir güç beni özellikle bu koğuşa sokmuştu , benim bile farkında olmadığım bir görev yüklenmişti . Çünkü emir-komuta zinciri içerisinde bir yere kadar . Zamanla koğuştaki yer değiştirmeler bitti yaptıklarımı burda anlatmak istemiyorum .

Özetle Oyunda da aynı mantıkla yaklaşırsak sadece ss alıp ticket göndererek oyunda düzenin sağlanmasını beklemek akıllıca olmaz . Kaliteli oyuncu kitlesi de elini taşın altından çekmemeli , bırakıp gitmemeli . Eğer bu oyun güzel bir oyun olucaksa hep beraber emek harcamalıyız . Söylediğin çok doğru dostum eğer köşemize çekilirsek bu TOKSİK ve HOŞAF kokusu önce Oyunumuzu , sonra Mahallemizi sonra Caddemizi , sonra Şehirlerimizi ve Ülkemizi en sonunda da Dünyamızı esir alıcak . Amma abarttım di mi? :)

FiveRavens

Üye
Hiç abartmadın hocam, çok haklısın. Yukarıda da onu söylemek istedim zaten, bu sadece oyunun kitlesiyle alakalı bir durum değil, biz zaten her günümüzü aynı kitle ile geçiriyoruz. Oyunu kapatıp sıyrılabileceğin bir şey değil. Daha iyi hale getirmek için çaba sarf etmek gerekiyor ama oyunun da buna katkı sağlaması şart.

Anaxymenes

Üye
Umarım bu yazılanlar yönetim tarafından görülür ve bir aksiyon planı çıkartılıp uygulanır.
Son izlenimlerm bunun pek de böyle olmayacağını söylüyor ama umarım yanılırım.

Şimdiden item ve gb alım satımları hat safhaya çıkmış durumda.

Hala oyunun resmi premiumunu ve cashini satan bayi/ vb işletmeler aynı zamanda nasıl gb ve item satışı yapabiliyorlar çok ilginç ve düşündürücü.

Witch_King

Üye
Bu konuda silinmesin diye dikkatli bir biçimde forum kurallarına uyan bir içerik paylaşmaya çalışacağım.

Konunun özeti; Oyunu oyun yapan oyuncu kitlesidir. Bu oyuncu kitlesinin kalitesi herşeydir. Bırakın oyun motorunu pvpsini grafikler falan geçiniz. Oyuncu kitlesi herşeydir. Bunun birçok örneği de var. Ancak forum kuralları gereği isim veremiyorum.

Ben, 16 Nisan’da oyuna başlamış olan bir oyuncuydum. 60 lvl bir prest kastım. Ekibim yok, tek başıma oynadım.

10 gün boyunca ağır hakaret küfür edenleri, insan gibi uyardım. Dalga geçildim. Çocuk ve gay olmakla itham edildim.( olabilirimde ) Küfretme dedikçe tehdit ve dalga malzemeleri devam etti. Ben insan gibi davrandıkça karşımdaki daha çok dominantlık sağlamaya etrafından güç aramaya ve beni ezme triplene girmeye devam etti çünkü muhtemelen ergen bir çocuk.

Her zaman güler yüzlü davranyama calıstım. KS yapana küfürle değil insan gibi davranmaya calıstım.

Job’dan dolayı genelde hep party baskanıydım ama hiç bir zaman güçsüz olanı bir anda atıp güçlü olanı partye almaya çalışmadım.

Her add yazayana, yer var mı diye sorana en azından cevap verdim. Konuştum. Cool olma çabası içinde artist artist ekran başında dahi olsam cevapsız bırakayım demedim.

Anlasmazlık yasadık diye yada prtye almadım veyahut partyden atıldım diye gidip kimseye trade atıp partyi öldürtmeye çalışmadım.

Kürt diye, yabancı diye avrupalı diye, suriyeli diye kimseyi aşağılamadım.

Ekipleyken tek başına olanları ezmeye calışmadım.

Slota çökmeye çalışmadım. Çökmeye çalışırken; ‘sizi bilmem ne yaprım, hapisten yeni çıktım şöyle adam yaraladım. Bıcağı şöyle taktım bana bulaşmayın slotu bırakın ‘ gibi inanılmaz muhabbetler etmedim kimseyle.

Ama maalesef 10 gündür bunları görüyorum. Oyundaki hatalar düzelir elbet. Ancak ya bu davranışlar? Ya bu toplum ahlakı? Siz sanıyor musunuz bu insanlar sadece oyun oynuyor.? Hepsi hepimizin etrafınızda…

Bu insanlar bu ülkeye nesil yetiştirecekler. Çocukları olacak bu insanların. Yani partyden attı diye anabacı söven ‘clanı çağırıcam ‘ diyen slota 6 saat ks atıp mafyavari konuşan bu insanlar çocuk sahibi olacak ve bir nesil yetiştirecek…

Daha kötüsüne hala gelmedik. Bu her oyunda veya bir etkinlikte olabilir şeyler. Siz sistemsel açıdan bunun hemen önüne geçemiyor olabilirsiniz. Bunda da bir problem yok. ANCAAAKKKK!

Bu yukarıda bahsettğim yanlış ve etik olmayan hareketleri yapan bu oyuncuların bu olayları, fotoğraflarla kanıtlarla aynı dakika hemen foruma yazılmasına rağmen konu kilitleniyor ekran görüntüleri siliniyor. Silinme sebebi görselin ırkçı söylem küfür vb seyler içermesi. :)

Cevap olarak ise foruma değil bu tarz ırkçı ve küfür gibi konuları destek tarafına ticket olarak açmamız gerektiği söyleniyor.

Bunu yaptığımızda ise görüntülerin bulanık, oynanmış olabileceği ve orjinal print sc ile alınmış olanı atmamızı rica ediyor. Yani içeirkte küfür olduğunu görüyorlar ve konuyu kitleyip ticket açın diyorlar. Tamamen dedikelerini yaptığımda ise 5 dk önce forumda küfür olduğundan ötürü sildikleri fotoğrafı beğenmediklerini ve daha düzgün bir fotoğraf eklemem gerektiğini söylüyorlar… geçmiş olsun. Hiç bir yapılmayacak. O adam şuan başka sövüyor olacak.

İşte tam bu noktada o küfürü eden o tehdidi eden, kalpten adam bıçaklayıp hapise girmekle övünen arkadaş haklı çıkıyor. Git istediğin yere şikayet et. Git babana ağla. Annene ağla diyen kötü niyetli toksik insanları işte böyle haklı çıkarıyorsunuz. ( Teşekküreler Rise Online World )

Bir oyuncu bir karsılık beklemeden bunları yapıyor. Sırf insanlar iyi insanlarla oynasın kötü niyetli insanlar aralardan ayıklansın diye öz bilinç ile hareket edip destek ticketları açıyorum foruma yazıyorum ediyorum. Çaba gösteriyorum ama nafile.
In-Game Master arkadaşalrın önerdiği şeyide yapsam da hep bir engel sunuyorlar sağolsunlar.

Bu sebepten ötürü 9 günde 500TL+ pus harcadığım ve emek harcadığım oyunu bırakıyorum. Daha pustan aldığım manta(x2) / pelerin / ve skinler ( x2 ) ve premiumun bitmesine 3 hafta falan var ama umrumda değil. Chardaki itemleri nakit parayı saymıyprum bile. Ancak umrumda değil.

Özetle; adamın teki alenen küfür ediyor. Irkçı söylemlerde bulunuyor yabancılara. Bunun üstüne tehdit ediyor. Bunu fotoğraflasamda forumada yazsam , ticketta atsan susturma cezası bile almıyor. DURUM BU.

ISTEYENE IN GAME MASTER ‘ın yazdıklarını, ticketa gelen cevapları veya ne görmek istiyorsa herseyin fotosunu vs atarım.

Gerçekten gönülden inanmasam, gelip bu metinlede uğraşmam. Tek isteidğim farkındalık ve iyi insanlarla beraber oynamak.

Küfretme dedim diye ‘çocukmusun gaymisin diyorlar ‘ diyorum bakın. Tablo çok acınası.
Bir diğer, küfür ediyor diye uyardığım adam da protean kingdom townun ortasında şunu yazabiliyor. ‘ uğraşma benle 5 yıl yattım çıktım. Bela alırsın başına. ‘ / ‘ ip adresinden evin adresini buldum kalbinden bıçakladım’ bu nasıl bir cümledir 10-20 yaş arası çocuklar oynamıyormu hiç bu oyunu?
Çocuğunuzun, küfürü falanda geçtim. Böyle bir diyaloğa maruz kalmasını istermisiniz?

Belli ki benim çektiğim fotoğraflardaki küfürler forumdan silinmek için yeterli ancak bunu yapan insanları cezalandırmak için yeterli değil…
İşte bu sebepten ötürü oyunu bugün itibari ile bırakıyorum.
Kötü niyetli, toksik insanların bulunduğu ve bunlara hiç bir yaptırımın yapılmadığı bir ortamda eğlenmek bana göre değil.
Herkese iyi oyunlar ve iyi günler.
Sağlıcakla kalın.

Euro / Priest / 60lvl
Bu bahsettiğin konu keşke sadece oyunun problemi olsa. Ülkemizin en büyük problemlerinden birinin oyunda bile karşımıza çıkmasına şahit oluyoruz. Alt tarafı bir oyundaki slot için o kelimeleri kullanan insanlar dışarıdaki hayatta neler yapar sen düşün. Zamanında da bu topluluk yüzünden malum oyunda yabancı player kalmamıştı. Eğitimsiz, bilinçsiz, kültürsüz insanlar topluluğunda yaşıyoruz maalesef. Ve hiçte bitmeyecek gibiler.

Anaxymenes

Üye
Evet maalesef öyle. Ve bakın bu küfür eden / makro kullanan ve ırkçı söylemlerde bulunan arkadaşları uyardığımızda hemen hemen herkesin aldığı ilk tepki şunun gibi oluyor;

‘ ….. git kime şikayet edersen et. Sanki bişi olacak. Selam da söyle benden. Git ağla onlara… ‘

ve haklı çıkıyorlar…

Sevgili Rise Online World ekibi, Topluluk ve oyun kurallarına uymayan arkadaşı haklı çıkardığınız, kendisini uyaran ve topluluğu daha yaşanabilir ve keyifli hale getirmeye çalışan oyuncuları bu arkadaşlara ezdirdiğiniz için teşekkürler.

Bu konuda tepsiyle önünüze kanıtlarlada gelsek, maalesef aksiyon almıyor ve bu arkadaşların ekmeğine bal sürüyorsunuz. Şu an belkide başka bir oyuncuya benzer şekilde davranıyorlar. Belki oyuncuda bu nasıl bir ortam böyle diyip benim gibi oyunu bırakacaktır.

Şarapçıoğlu

Üye
Kendiniz gibi olan insanlarla oynayacaksınız bu oyunu. Ha yok ben kimseyle muhatap olmak istemiyorum diyorsanız zaten online bir oyun oynamamalısınız.

Anaxymenes

Üye
Kendiniz gibi olan insanlarla oynayacaksınız bu oyunu. Ha yok ben kimseyle muhatap olmak istemiyorum diyorsanız zaten online bir oyun oynamamalısınız.
Dostum oyun ve toplukuk kurallarını ihlal eden arkadaşlara ceza verilmemesi ve göz yumulmasıyla senin mesajının ne alakası var acaba?

Tüm kanıtlarla 3-4 tane ticket açtım hiç birine olumlu şekilde dönen yok. Hepsi net küfür ırkçı söylem vs içeriyor.

Şarapçıoğlu

Üye
Dostum oyun ve toplukuk kurallarını ihlal eden arkadaşlara ceza verilmemesi ve göz yumulmasıyla senin mesajının ne alakası var acaba?

Tüm kanıtlarla 3-4 tane ticket açtım hiç birine olumlu şekilde dönen yok. Hepsi net küfür ırkçı söylem vs içeriyor.
Bize de küfür eden bir şahs-ı müsvedde vardı ve şikayet ettik ceza aldı.
Üzerinde hiç bir şekilde oynanmamış, tam ekran görüntüsü aldığınızda kişi gerekli cezayı alıyor.

Sizin gönderdiğiniz şekilde kötü niyetli oyuncular da suçu olmayan oyuncuların ceza almasını sağlayabilirler.
Bir işin düzgün yapılmasını istiyorsunuz ve haklısınız, ama siz de kendi üzerinize düşen kısmı düzgün şekilde yapmalısınız.

Anaxymenes

Üye
Bize de küfür eden bir şahs-ı müsvedde vardı ve şikayet ettik ceza aldı.
Üzerinde hiç bir şekilde oynanmamış, tam ekran görüntüsü aldığınızda kişi gerekli cezayı alıyor.

Sizin gönderdiğiniz şekilde kötü niyetli oyuncular da suçu olmayan oyuncuların ceza almasını sağlayabilirler.
Bir işin düzgün yapılmasını istiyorsunuz ve haklısınız, ama siz de kendi üzerinize düşen kısmı düzgün şekilde yapmalısınız.

Üstteki mesajda belirtmiştim ancak tekrar belirtmekte zarar yok.

Print Sc ile Normal çekilmiş bir fotoğrafın oynanılmasıyla ilgili fark nerde?

Fotoğrafların hepsi oynanabilir. Print SC yapılan görüntünün garantisi ne?

Veya işini doğru yapılmasını istiyorsan doğru şekilde yapmalısın cümlesini, iptal etmek için 2022 faks çek mail kabul etmiyorum diyen kurum içindede diyor olmalısın…

İlgili fotoğraflar, iPhone 12 ile çekildi ve bulanık ve titremiş fotolar değiller. Şuan küfür olduğu için atamıyorum ancak. Fotoğrafta net olmayan yazı/nick vs hiç bir şey yok.

hsynonay88

Üye
Hocam haklı olduğunuz aşikar yalnız şu şekilde fikrimi belirtiyim. Ben de solo olarak oynuyorum ve insanlarla nerdeyse sıfır iletişim kuruyorum . 60 lvl warrior kastım . Bazen eşim de bana yardım ediyor exp kasarken. Birileri birşey yazdı , birşey sordu dediğinde cevap verme gerek yok diyorum . Cool olma çabasında olacak yaşı çoktan geçtik. Sadece iletişim kurmuyorum . Duygusal olmaya gerek yok , bu bir oyun . Evet detaylı ve zor bir oyun ama sonuçta oyun . Hiç bir insandan etkilenmek zorunda değilsiniz . Ben bu konuda tam olarak bencil olmayı tercih ediyorum . Benim zamanım , benim keyfim , benim oyunum. İşime gelmiyorsa konuşmam , yazmam , pt alırım , atarım . Ne yazdığı hiç önemli değil. Tehdit kısmına gelince , her yazan her konuşanı dikkate alsak kendi özel hayatında ki çevreyi bekleme , bunlar seçtiğin insanlar değil. Random mob gibi düşün

Anaxymenes

Üye
Dostum fikirlern için teşekkürler. Bazılarını çok eleştirsem ve yanlış bulsamda katıldığım noktalarda var.

Ancak şiddetle katılmadığım noktalar şunlar;

1) İletişim kurmamak. Partyden direk atmak direk almak. Yazılanlara birşey yazmamak, cevap vermemek. Maalesef bu uzak durmak isteidiğim bir insan profili. NPC gibi. Sebebi ne olursa olsun. Seninle iletişime geçen bir insana en azından rahatsız edilmek istemediğini belirtir ve konuyu kaparsın. Hiç birşey yapmamak direk prtiden atmak veya suspus cevap vermemek ama oynamak en hafif tabiryle benim için kabalıktır.
Hele ki online oyunlara MMORPG ‘lere o kadar ters ki bu söylediğiniz. Single player bir oyun gibi oynamanız beni şaşırttı. İletişim kurmacan MMORPG oyunu oynamak bana bir değ geldi.

2) İnsetkilenme hususunu ise yanlış anlamış olabilirsiniz. Benim şikayet ettiğim nokta beni rahatsız etmeleri değil.

Kurala aykırı davranlamaları, bu pişkin pişkin ceza yemeceklerini bile bile yapıyor olmaları. İnsanları istedikleri tehdit etmeleri ( zayıf kişilikli insanlar bunları dikkate alabiliyor veya bu kişilerin çocuğunuzu tehdit ettiğini düşünün ) çocuğunuza sallama onu boşver mi diyeceksiniz? yoksa doğrusunu yapmayı mı öğretmeyi tercih edersiniz? Çocuğunuza bu hareketlerin yanlış olduğunu ve güzel bir ortam için bu kişileri yönetime bildirmeyi mi öğütlersiniz? Eğer herkes bu şekilde bilinçli bir şekilde destek olur yönetimde yardımcı olursa daha bir oyuncu topluluğu ile oynamanın faydalarını ve keyfini anlatmazmısınız?

Sizin yazdığınız şey tamamen şu aslında bana dokunmayan yılan bin yaşasın. Ben konuşmam etmem görmem oynar çıkarım diyorsunuz ancak maalesef bir gün sizide bulacak bir şekilde. Bu oyunda yada başka bir konuda. Tabi umarım ben yanılırım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt