Keşke Rise Yönetiminin Durumlara Daha Erkenden Müdahale Edebilseydi..

Sadece_GerçekLeR

Üye
Ben yönetime nisandan beri dile getirdim eylül gelmeden çok ciddi kayıplar olucak soulband a iyileştirme yapılmalı ve takılara ugprade gelmeli gelmedi... daha sonra auction house yi aktif ettiler vergi yok acilen vergi getirilmeli en az %5 olmalı tabi vergi getirdiler ama çok uzun süre bekledi ve de piyasa dibi vurduktan sonra bu uygulama gerçekleşti...dorion1 i gözlemleyebiliyoruz pazarda oyuncusu sayısı çok az daha aylar önce dorion2 ve dorion3 sunucuları dolu iken şimdi dorion1 i böyle görmek gercekten üzücü hep yönetime aylar öncesinden olacakları yazdım not alıyoruz dediler iş işten geçtikten sonra müdahale ediyorlar... ne diyim umarım officale geçtiklerinde aynı hatalara devam etmezler yönetim....Yönetim oyuncuların istediklerini yapsaydı neler mi olurdu: Örnek Row Asistin sadece exp slotlarında aktif yapsalardı row ile afk farmı olmasaydı hem farm hem exp kasmak isteyenler elle kassaydı, soulbanda materyal gelseydi, itemlere +9 upgrade gelseydi, takılara upgrade gelseydi, upgrade biraz daha kolaylaştırıp oyuncuları upgrade e teşvik edip +8 +9 zorlaştırılsaydı neler mi olurdu pazardaki +1 mino golden snake ler bile 30-40M nin altında olmazdı. Dorion1-2-3 gibi sunuclarda dopdolu olurdu tüm farm slotları da dopdolu olurdu, Dead valley farm slotları dopdolu olurdu farm slotlarında PK dönerdi oyunun ilk günlerini hatırlayın oyuncular soutslayer de coin farmı yapanlar bile vardı peki ya şimdi ? (Ben hiç farm yapmadım benim için önemli olan Oyundaki item farklılığındaki Rekabet,PK ortamı ve Piyasa)

Son düzenleme:

uG0TServed

Üye
Dostum söylediklerin kesinlikle doğru. Dorion 1'de bile pazarlar ölmüş vaziyette şöyle diyeyim eskiden 20m lik bir eşyayı 19m e koydugunuz zaman pazardan çekiliyordu şimdi 120m lik eşyayı 105m e koydum 12 saat geçti alan bile yok. Sadece pazar değil tamamiyle piyasa bitik vaziyette.
Bunun başlıca nedeni güven ortamı sağlanamadığı için. Piyasa çok çabuk değişiyor ve insanlar artık bu konudan güvenini kaybetmiş vaziyette. Güven ortamı sağlandığı zaman oyuncuların tekrardan döneceğine adım gibi eminim.

Bu güven ortamını bozan şeylerden biri serbest piyasaya müdahale edilmesi. Zorunlu fiyatlara (mana can potu gibi) market ürünlerinin koyulması şimdi ben zaten günlerce bekliyorum pus eşyasının satışa açılması için bide beklerken elimde fazlalık diye satmak istediğimde yönetimin buna bir darbe vurup satılmaması için bir fiyat belirlediğini ve benim ihtiyacım olmadığı halde elimde kalmasına sebep oluyor. Buda benim özgürlüğümü ve güvenimi sarstığı için oyundan çıkıp gidiyorum. Bu ve benzeri bir çok problem var ama piyasanun oyuncuya bırakılma taraftarıyım.

Umarım farkına geç varmazlar bu durumların çünkü dünyanın en büyük oyun firmalarının sonunu getiren ufak şeyler olmuştur hep bekleyip göreceğiz.

DeadN0t

Üye
Daha kim ne alacağını ne giyeceğini bilmiyor İtem piyasası oturması çok normal. Erken erişim zaten buna deniyor, erken erişenler officalde herkesten önde olucak

uG0TServed

Üye
Daha kim ne alacağını ne giyeceğini bilmiyor İtem piyasası oturması çok normal. Erken erişim zaten buna deniyor, erken erişenler officalde herkesten önde olucak
Dostum user sayısının durumunun farkında değilsin galiba :) 1 Ay önceyle şuan ki dorion 1 i kıyaslasan yeterli zaten. Eskiden Dorion 2 dolu olur pazar kurulmazdı. Dorion 3 e kadar pazarlar vardı şimdi 1 boş bir vaziyette. Offical'e kadar nerelere gelir gider bilemem. Ama gidiş iyi bir gidiş değil.

Mmomanyagı

Üye
En objektif şekilde yazcam.

Totalde 9 - 10 Clan dışında oyuna herkes dungeon yapmaya giriyor.

Çoğu oyuncu kazancını direkt satıyor yani oyna olan inanç 0 ne koparsam kardır kafasında herkes.

Farmerler bu tarz (eski) mmorpg lerin bel kemiğidir farmerlerin hemen hepsi bıraktı.

Afk gb farmı oyunda item dizenlerin yani oyna güveni olanların da belini büktü ve değersizleştirdi.

Balıkçılığın bitirilmesi solo dungeonu vurdu ve aktif solo oyuncu sayısını etkiledi.

Oyunda kalan bilinçsiz kitlenin yeni başlayan yahut henüz karakterini geliştirmemiş olanlara olan davranışı korkunç ki dizdikleri itemleri ve kastıkları levelleri kendileri gibi olanlar(istemli ve levelli kişiler) üzerinde işe yaramadıgında ise sinir krizi geçirip, onu nerfleyin buna buff verin diye sürekli gereksiz konular açacaklardır. Aslında kendi kafanıza sıkıyorsunuz oyunu aşırı ciddiye alıp elitizm yapanlar.

Hem yönetim hem de oyuncular hangi yılda hangi imkanlara sahip olunduğunun farkına varmalı. Oyun sektörünün en hızlı geliştiği şu son 3 yılda aşırı cüretkar hareketler hata kaldırmaz.

İyi forumlar.

Bogateg

Üye
Bugün upgrade yaptım 2 ayda kastigim 20gb gitti, +4 e kaç tane earthshaker War sycte yaktım bilmiyorum , arcane scroll ile 5 tane item attım hiç biri geçmedi , olan emeğime oldu , upgradenin neden bu kadar zor olduğunu çözemedim , charimda hiç birşey kalmadı , şimdi boşluğa bakıyorum

Sadece_GerçekLeR

Üye
Bugün upgrade yaptım 2 ayda kastigim 20gb gitti, +4 e kaç tane earthshaker War sycte yaktım bilmiyorum , arcane scroll ile 5 tane item attım hiç biri geçmedi , olan emeğime oldu , upgradenin neden bu kadar zor olduğunu çözemedim , charimda hiç birşey kalmadı , şimdi boşluğa bakıyorum
dostum upgrade konusunda demek istediğim buydu +4 +5 +6 bu kadar zor olmamalıydı +8 +9 (+9 açık olsa) zor olabilirdi bu sefer oyuncular ugprade yapmaya korkar oldu yeri geliyor 10 taneden 20 taneden 1 tane +6 geçiremiyorsun zaten 1 tane geçse gene zarardasında hepsi yanınca elin boş kalıyor...

Nodar

Üye
Dostum user sayısının durumunun farkında değilsin galiba :) 1 Ay önceyle şuan ki dorion 1 i kıyaslasan yeterli zaten. Eskiden Dorion 2 dolu olur pazar kurulmazdı. Dorion 3 e kadar pazarlar vardı şimdi 1 boş bir vaziyette. Offical'e kadar nerelere gelir gider bilemem. Ama gidiş iyi bir gidiş değil.
insanlar AH aktif olduktan sonra pazar kurmaz zaten. Buradaki kıstas yanlış. Sürekli bilgisayarını açık tutmaktansa AH'ye koyuyor itemini oyuncular. AH olmasa dorion1'de ki o pazar çokluğu yine olur. Az pazar olması şaşılacak bir durum değil şu durumda.

Bum

Üye
Eskiden dorion 2 ve 3de pazar kuranlardan biri benim yani o kalabalığı oluşturanlardan biriyim ama tahmin ettiğin gibi oyunu bırakmadım sadece bilgisayarımı eskitmek yerine premium alıp AH kullanmaya başladım ve oradan da bir sürü al sat yapıyorum. Oyuncuların her dediğinin yapılmaması görüşündeyim çünkü istemeden de olsa değişim isterken objektif olamıyoruz. Diğer konuya gelecek olursak bence de yönetim hamleleri oyunun başından beridir çok ağır yaptığına inanıyorum. Başta gördüğüm şeyleri anlık ticket ile iletiyordum hevesliydim ama sonrasında iletilen sorunların düzeltilme hızlarını gördüğüm gibi oyunun yaklaşık 3. ayında kaybettim artık kendime yarayacak şeyleri bazen bildiriyorum bazen ne olacak düzeltmeyecekler zaten diye elim ticket tuşuna bile gitmiyor. Benim gibi insanların hevesini kaybetmesi oyunun kendisine zarar ve bunu anlamadılar. Yapılan işler sıkıntılı geliyor, düzeltilmeden yeni güncelleme getirilmeye başlanıyor "x etkinliği x level cap x özelliği üzerinde çalışıyoruz" diye iş yükleniyorlar kendilerine hadi getirdiğin x özelliğindeki sorunları çöz diyorsun 1 2 ay geçiyor düzeltildi derken bir bakıyorsun yeni gelmiş şeylerde eksiklikler sorunlar var. Bu döngüyü kıramadı oyun bir türlü hala sorunları bize bildirin deniliyor 1 kişinin oturup baksa anlayacağı sorunlara 1 yönetici ayırmak yerine siz gidin araştırın ss video atın çözeriz diyorlar, biz bunları yapınca da teşekkürler savaşçıdan öte icraat göremiyoruz maalesef.

Porteur

Üye
Pazara göre oyunda doluluk aramak çok saçma bir durum. AH diye birşey var. Eşyanı oraya koyuyorsun ihtiyacı olan gelip ordan alıyor.
Bir diğer mezu item fiyatları: Oyun 5.ayına girmiş halen, +1 epic itemler niye ilk çıktığı gibi 40m değil deniliyor.
+1 Epic itemlerin 40m olması iyi birşey mi? Buda ayrı bir tartışma konusu tabi.
Pus itemlerinin satışına fiyat sınırı getirilmesi,normal oynayan oyuncuyu niye sıkıntıya düşürsün? Niye güven azaltsın. Burda bir güven azalması yok. Oyuna 1 gram faydası olmayan, pus itemini sattığı gibi sitelere gb satıp para kazanan tiplerin ağlaması var.
Oyunda pazar,ihtiyacı olan oyuncuların eşya takaslamasıdır. Sizin pazar mantığınız ise, komisyonumu alayım,paramı kazanamayım. Pazardan +7 eşyaları toplıyayım. Yeni gelecek oyuncu benden almak zorunda olsun. Yeni gelen oyuncuda fellik fellik eşya bulmaya çalışıyor. Hepsini pazarcı dayılar stoklamış.
+7/+8 elit eşyalara bakın hepsini aynı tipler satıyor.
Bu pazardan para kazanma işine bir şekilde darbe vurulması lazım.
AFK farm dediğimiz adamın belli bir maliyeti var. O maliyet bozulduğu an yapmıyor bu işi. Pazarcı dayıların 1 tane premium dışında hiçbir maliyeti yok.

Upgrade olayına gelince, aslında rakamlar gayet makul. Fakat kitle diğer oyunlardan alıştığı +9 mantığını malesef bırakamıyor.
Bu yönetimin en sevdiğim ve takdir ettiğim tarafı, katı ve dar görüşlü olmaması. Birşey yanlış gidiyorsa ona müdahale edip düzeltiyor olması.

Blue

Üye
Yönetim GB yakmak için upgrade kapattı siz neden yakıyorsunuz ki anvilde?

Alkoer

Üye
Bu hafta 4-12 çalışıyorum hem gündüz hem gece işten geldikten sonra haddar 1 boş. Öğlen 12-1 gibi zorla grup zindan kurup giriyoruz dv de. Resmen oyuncu kalmadı.

Rowa çalışan kanala bakıyorum slotlar 7/24 full. Bu rowa sadece vakti olmayana yardım olacaktı sözde şuan oyun rowa üstünden devam ediyor. Rowa kesinlikle bir ayar yapılmalı. Ben rowa ya para vermeden kendim oynamak istiyorum malesef parti yok.

Pazar konusuna gelirsek AH nin sonunda nispeten düzgün çalışması klasik pazar kurmayı bitirdi burda sorun görmüyorum.

Hatta AH nin daha da gelişmesi gerekiyor. Buy pazar mesela kesinlikle gelmeli. Oyuncular en yüksek fiyat verene satar itemi bu çok iyi olur. Arama kısmı birçok kelimeyi tanımıyor bu da eksiklik.

Genel olarak dediğiniz gibi yönetimin hızlı karar alamadığını düşünüyorum. Kasım 17 ye kadar böyle devam ederse işimiz zor.

• Beğen
Tepkiler: Bum

Porteur

Üye
Rowa çalışan kanala bakıyorum slotlar 7/24 full. Bu rowa sadece vakti olmayana yardım olacaktı sözde şuan oyun rowa üstünden devam ediyor. Rowa kesinlikle bir ayar yapılmalı. Ben rowa ya para vermeden kendim oynamak istiyorum malesef parti yok.
Bazı şeyleri idrak edebilmek gerekiyor.
İnsanlar sürekli yaratık kesmek istemiyor. Bunu anlamamak için neden bu kadar ısrar ediyorsunuz.
Hem kendiniz gibi kişilerin bir parti kuramadığını söylüyor,hemde ROW kaldırılsın diyorsunuz.
Row kaldırılığında bütün camplar dolup siz parti kurabilcek misiniz peki?
Aynısı macro'dada yapıldı. Macro macro macro..! Sonuç upgrage ederken bile belli belirsiz çıkan bir captcha ? Okuyabilen var mı bilemiyorum.. Hangi mmo rpg oyununda böyle bir captcha var onuda bilemiyorum..
Bu oyunun müşteri kitlesi belli,bu kitlenin talepleri belli..
Kaldır Row'u,Row'a açık olan slotlarda boşalsın bu mudur yani olay...

Yapılması gereken PVP alanlarının canlılaştırılması ve cazipleşmesi..
Nadir craft malzemesi çıkan, toplayıcılık alanlarının DV haritasına taşınması..
DV haritasına, eşya düşme olasılığı yüksek yeni canavarlar eklenmesi.
Battlepoint Market tarzı birşeyle, insanların Battle point kasarakta farm yapabilmesi.

Crystal gibi etkinliklerde AFK olanların 1 hafta etkinlik banı yemesi. Devam etmesi durumunda hesabının kapatılması.(Bundanda asla taviz verilmemesi)

Genel olarak dediğiniz gibi yönetimin hızlı karar alamadığını düşünüyorum. Kasım 17 ye kadar böyle devam ederse işimiz zor.
17 Kasım tarihi Rise Online gerçek oyuncuları için karakterlerini dizmek için güzel bir fırsat olucak.
20 yıllık otobüs her zamanki gibi o kadar yolcuyu taşıyamaz..

Alkoer

Üye
Bazı şeyleri idrak edebilmek gerekiyor.
İnsanlar sürekli yaratık kesmek istemiyor. Bunu anlamamak için neden bu kadar ısrar ediyorsunuz.
Hem kendiniz gibi kişilerin bir parti kuramadığını söylüyor,hemde ROW kaldırılsın diyorsunuz.
Row kaldırılığında bütün camplar dolup siz parti kurabilcek misiniz peki?
Aynısı macro'dada yapıldı. Macro macro macro..! Sonuç upgrage ederken bile belli belirsiz çıkan bir captcha ? Okuyabilen var mı bilemiyorum.. Hangi mmo rpg oyununda böyle bir captcha var onuda bilemiyorum..
Bu oyunun müşteri kitlesi belli,bu kitlenin talepleri belli..
Kaldır Row'u,Row'a açık olan slotlarda boşalsın bu mudur yani olay...

Yapılması gereken PVP alanlarının canlılaştırılması ve cazipleşmesi..
Nadir craft malzemesi çıkan, toplayıcılık alanlarının DV haritasına taşınması..
DV haritasına, eşya düşme olasılığı yüksek yeni canavarlar eklenmesi.
Battlepoint Market tarzı birşeyle, insanların Battle point kasarakta farm yapabilmesi.

Crystal gibi etkinliklerde AFK olanların 1 hafta etkinlik banı yemesi. Devam etmesi durumunda hesabının kapatılması.(Bundanda asla taviz verilmemesi)

17 Kasım tarihi Rise Online gerçek oyuncuları için karakterlerini dizmek için güzel bir fırsat olucak.
20 yıllık otobüs her zamanki gibi o kadar yolcuyu taşıyamaz..
Dostum hiç emek vermeden para veren adamın rowa ile 7/24 coin ve item kasması doğrumu?

Oyun bu mudur yani?

Rowa xp için kalsın item ve coin alınmasın. Paranızın karşılığı zaten xp alıyorsunuz.

Ben sana elle oynamak isteyen adam oynayamıyor diyorum sen saçma argümanlar sunuyorsun.

20 yıllık otobüsten ne farkımız kaldı daha 5 aylık oyun.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt