Öneri Kişisel Tarla, Ev ve Maden Sistemi

Darktower

Üye
Bu özellik güncellemedeki toplayıcılığı okuyunca aklıma geldi. Çoğu MMORPg oyunlarında ev sistemi gibi bir şeyler deniyorlar. Oyundan düşürdüğünüz itemler, görevler vb. veren eşyalar ile eşya craftlayıp, evinizi yapıyorsunuz falan. Ya da özel mağazadan eşya alıyorsunuz.

Ama bu önerim için lütfen özel mağazadan bir şeyler satmayın. Satacaksanız da sadece görsel odaklı olsun.

Bence ot gibi şeyleri toplamak için, kişilere özel tarla gibi bir sistem yapılabilir. Bu tarlaya ekilecek tohumlar, haritada toplanabilir otlardan çok zor olmayacak bir nadirlikte düşer. Sonra düşen tohumları ekerler. Sularlar ve gübrelerler. Burada gübreyi rastgele görev ile ya da slottan düşürme gibi bir şey de eklenebilir. Gübrelerin kalitesi falan ayarlarsınız, böylece iyi kalite düşünce mutlu olurlar falan.

Kaliteli gübre ile geliştirilen ot, normalde toplayıcılık ile otu büyütme ayıran vakit ile toplanacak ot vb. daha fazlasını verir. Hatta bunu loot odaklı oyunların yaptığı gibi gri, mavi, yeşil, mor gibi seviyelere de bölebilirsiniz. Bu seviye sistemini zaten zırh, silah gibi itemler isteyen bir sürü oyuncu gördüm. Eşya seçenekleri arttıkça ticaret, oyuna da can gelecektir diye düşünüyorum.

Günlük görevler, harita keşfi ve hatta detay yazmayan haritalar ile kazı yapma tarzı görevler de eklenebilir. Kazı görevleri için aşağıya video örneği koyuyorum.

Hem bu kazı görevlerini hazırlarken, haritada detayları da artırabilirsiniz. Şahsen benim aşırı büyük ve şaşalı yapılar hoşuma gitmediği gibi, oynarken de bunlara çok bakmıyorum. Küçük detaylar o haritayı daha canlı yapan şeyler bence. Bu görevler ayrıca gizem duygusunu körükleyip, oyunun ana mekaniklerinden keyif almayanları oyunda tutabilir. Ama bu görevler herkes için aynı oluyor hissine kaptırmamalı. Bolca yapıp sunmanız gerekiyor ve bence her güncellemede 1-2 tane ekleyip, ara sıra eski harita görevlerini çıkarın ya da yerlerini değiştirin. Burada büyük bir uğraş gerektirecek ama bence bu harita ile eşya bulma görevleri, haritanızın da zamanla gelişip diğer oyundan farklı bir hava katacaktır.

Özel mağazadan ise korkuluk deseni, saman yığınları, traktör gibi bir faydası olmayan ama tarla arazisini hoş gösteren şeylerin farklı skinleri gibi şeyler satılabilir.

Korkuluk bence bir mekanik olarak eklenebilir ama lütfen para ile şans artıran şeyler eklemeyin.

Maden gibi şeylere bakmadım. Onlar için de belirli bölgeler ayarlanır. Kazma ile sadece orada çalışır. Oranın atmosferine ayrıca kasarsınız ve insanların RP yapıyor gibi bir hisse kapılmasını sağlarsınız. Bu çalışmada enerji gibi şeyler eklenebilir. Enerji doldurmak için biraz ara verip, bir NPC'den başak bir NPC'ye eşya götürme, canavar kesme gibi görevler verilebilir.

Yemek yapma sistemini de bilmiyorum. Onu da tarla gibi bir ev sistemi yapıp onun içine dahil edebilirsiniz. Ev alanını büyük yapıp, insanların sosyalleşmesi için partiler gibi şeylere de izin verilebilir. Bu tarz içerikler için görsel öğelerin bazıları oyundan düşer. Gerisini de mağazadan satarsınız ve kimse laf yapmacaktır. Atıyorum balon, çam ağacı, süs gibi şeyler sattınız. Bu ürünlere tarih koymak yerine yıpranma payı gibi bir şey eklenir. Çam ağacı atıyorum 15 tane parti yapınca yıpranı ve yenisini almak gerekiyor. Balonlar 2-3 partide patlar gibi ya da parti esnasında rastgele şans ile patlama olabilir.

Bu partileri teşvik etmek için parti esnasında rastgele iksir tarzı şeyler düşürülebilir. Burada hayal gücüm pek el vermedi ama eminim güzel fikirler oyuncuların ya da sizin aklınıza gelecektir.

Bir de oyun içi YouTube oynatıcısı çalıştırmak için bir sistem yaparsanız. Partilerde insanlar istediği müzik, video vb. oradan bakabilirler. Sadece YT odaklı olduğundan size sorun da çıkarmaz. Bunu genellikle sosyalleşme oyunları Smeet, Sanalika ve türevleri yapıyordu.

Bu yukarıdaki öneriler sadece slot keserek MMORPG oynayan kitleye saçma gelecektir ama güncel MMO'larda, MMO'nun slot kesme sistemi ile duramayacak oyuncuyu şahsen çekeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu içerikler için sunacağınız ve oyuna etki etmeyecek görsel şeylerin de satacağına eminim.

Konuya yorum yapacak arkadaşlardan öneriler, önerilerdeki eksiklikleri tamamlayacak fikirlerini de bekliyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt