İstek Kombo sistemi değişikliği isteği.

muratcansimsek

Üye
Ben ko'yu oyunu sırf kombo sistemini beceremediğimden oynayamamıştım, animasyon iptali nedir?! oyundaki atak animasyon iptalini kullanarak diğer skill'i kullanmak dümdüz bug kullanımı, dümdüz makroculara davet demek. Hayatında hiç ko oynamamış birini düşünün, bu adam "Ah sonunda bir MMORPG oyunu buldum." diyerek bu oyunu indirecek ve oynayacak, PvE kısmını bir şekilde aşacak belki ama iş PvP oynamaya geldiğinde şöyle bi duracak ve şunu diyecek "Nasıl ya? Adam silahını havaya kaldırıyor vuracakmış gibi yapıyor ama vurmuyor, ama nasılsa hasar vurabiliyor?!" anlamayacak ve birine özel mesaj yoluyla bunu sorup öğrenecek ve sonunda muhtemelen oyunu silecek. Kombo dediğiniz şeyin tanımı Google Vikipedia'da şöyle tanımlanıyor "Kombo, bilgisayar ve video oyunlarında genellikle art arda gerçekleştirilen bir dizi eylemi belirtir. Kombo, verilen sınırlı zamanda önemli bir fayda veya avantaj sağlar. Kelime anlamı olarak "birden fazla" anlamına gelir ve çarpıcı bir kombinasyon kavramına dayanan dövüş oyunları ile ortaya çıkmıştır." Dünyada binlerce MMORPG oyunu var ve animasyon iptalini buga sokarak kombo yapan 2. oyunu siz yaptınız. Pardon kombo dedim.

Elbette aranızdan "Beğenmiyorsan oynama kardeşim! Seni tutan mı var burada?!" diyenler olabilir, siz onu bana demeden önce ben size cevabını erkenden vereyim ."sizi ilgilendirmez." Malum ülkemizde forum kullanmasını bilmeyen insan sayısı fazla.

5845cd230b2a3b54fdbaecf7.png

Aziz

Üye
Altına imza Aziz.
Bu arada sen diyene kadar böyle bir şeyin oyunda olduğunu bilmiyordum. Şimdi arkadaş gösterdi. Bende senin gibi neden pk atamadığımı sorguluyordum. Heyecan falan yapıyorum herhalde diyordum. Meğer böyle bir şey varmış. Uzun zamandır aktif olmama rağmen fark etmemişim. Çünkü ben skill basıyorum. Arada bi r yapıyordum hatırlarsam. Bu çok mantıksız geldi bana da.

Son düzenleme:

muratcansimsek

Üye
Altına imza Aziz.
Bu arada sen diyene kadar böyle bir şeyin oyunda olduğunu bilmiyordum. Şimdi arkadaş gösterdi. Bende senin gibi neden pk atamadığımı sorguluyordum. Heyecan falan yapıyorum herhalde diyordum. Meğer böyle bir şey varmış. Uzun zamandır aktif olmama rağmen fark etmemişim. Çünkü ben skill basıyorum. Arada bi r yapıyordum hatırlarsam. Bu çok mantıksız geldi bana da.
Birinin gözünü açtım. Senin gibi bunun farkına varan başka forum kullanıcılarının da gözünü açabilirsek bu saçma sistemi değiştirirler herhalde.

Aziz

Üye
Birinin gözünü açtım. Senin gibi bunun farkına varan başka forum kullanıcılarının da gözünü açabilirsek bu saçma sistemi değiştirirler herhalde.
Umarım böyle bir şeyden vazgeçerler. Uzun zaman önce discordda animasyon iptaliyle ilgili konuşmalar olmuştu. Bende interrupt gibi düşündüm. Meğer istedikleri buymuş. Diyecek bir şey bulamıyorum

muratcansimsek

Üye
Umarım böyle bir şeyden vazgeçerler. Uzun zaman önce discordda animasyon iptaliyle ilgili konuşmalar olmuştu. Bende interrupt gibi düşündüm. Meğer istedikleri buymuş. Diyecek bir şey bulamıyorum
CTRL+C / CTRL+V yaparak belli bir yere kadar varılabilir, kendi kararlarıdır ve sonuçlarına katlanırlar.

Şimdi ben yeni bir fps oyunu yapacak olsam sol tık fareyle ateş etme yerine, kulağımı tutunca ateş etmeli yapmam lazim herhalde oyle mi? Özgün olmam lazim ya? 1000 tane konu ve yorum var. Bizler istedik bu skill sistemini. Piyasadaki oyunlarin en iyisi ve en beğenileni olsun istedik. Özgünluk takıntısı nerden geliyor anlamadim? Ortada iyi bir iş varsa ondan esinlenip oyuna koymak kadar normal bir durum yok bana göre. Eh varsa imkanin da gelistirirsin.
Ben burada skill efektlerinden bahsetmiyorum. Yeni bir oyun bu ne meraklısın pvp oynamaya :D 11 yıllık Knight Online Assasian tecrübem var şimdi Metin2 veya farklı bir MMORPG oynayan oyuncu bu oyuna başladığında ben çoktan eşyalarımı dizmeye başlamış ve pk'ya çıkmış olacağım. Demek istediğim bu oyun malum bir oyunun oldukça izlerini taşıyor ve o oyunu daha önce oynamamış bir oyuncu ile o oyunu yıllardır oynayan oyuncular arasında çığır farkları oluşacak. Bu da kitleyi sınırlandıracak.

Benim bunu söylememin amacı oyunun daha iyi yerlere gelebilmesi fakat skill sistemi oyun çıktıktan sonra asla değişemez, bu durumu fark edip hata yapmalarını geç anlayacaklarına şimdiden bir çare bulmalarını öneriyorum.

Jackass

Üye
Kombo sistemi dediğin örnek vermek gerekirse.

3 Numaralı Skill'i kullandıktan sonra 4.Skill aktif olur ve 4. Skill'i kullanma hakkı kazanırsın. Şu skilli kullanmadan şu skilli kullanamazsın gibi kombinasyonlar ile olur. Bunu yapabilen oyuncu karşısında ki oyuncuya üstünlük sağlar.

Veya karakterin yanında bir bar belirir. Yeşil sarı ve kırmızı dereceleri olan. Skilleri kullandığında bu bar hareket eder ve sen barda bulunan renklerden veya ölçülerden hangisinde diğer skille basarsan o skillin süresinde iyileşme veya damage farkı olur buda sana avantaj sağlar.

Örnek ;

İyi bir asas oyuncusu olmama ve sevmeme rağmen artık bu tarz animasyon iptali combo sistemi tamamen eskidi ve saçmalık. Hissiyat vermiyor.

anil

Üye
2. Oyun mu? Animasyon iptali olmayan MMORPG yok neredeyse :) çoğu oyunda bu bir tasarım tercihi olarak bilerek kullanılır. Eşit item, seviyedeki oyuncuların hasarlarını maksimize etmesi için.

Nart

Üye
Eğer animasyon iptali olmazsa;

'Tamamen P2W'nin engellenmemiş olduğu bir oyunda' TL ile itemini dizen, herkesi rahatlıkla kesecek ve playerlik farkı minimize olacaktır.
Rise Online' de P2W'nin ko gibi olmayacağını varsayıyoruz ancak P2W engellenme derecesi hala net değil.

Bahsettiğimiz animasyon iptali sistemi eğer Rogue Assasian oynamıyorsanız gerçekten çok basit bir sistem. Bu oyunu indirip bilgisayarına kurabilme yeteneği olan herkesin bir kaç haftada mükemmel şekilde yapabileceğine inanıyorum.

Bahsettiğiniz makro konusuna gelecek olursak;

Yeni olduğunuzu ve Burhan beyin konuşmalarını dinlemediğinizi varsayıyorum. Özetleyecek olursak Burhan bey, oyunda makro kullanmanın dezavantaj oluşturacağı bir sistem inşa edeceklerinden bahsetti sürekli. Seri dönen bir skilli makro ile basan bir kişi, ekstra bir skili kullanmak için zorlanacak ve bu ona dezavantajlı hale getirecek.

Son olarak makro programlarını tespit edecek bir ekstra yazılım geliştirildiği bilgisini de vereyim. (Alpha da denenmişti)

İyi forumlar.

BelaOkuyan

Üye
arkadaşlar siz nereye geldiniz? bu adamların ilk video paylaştığı zamanları gördünüz mü?

adamların ilk reklamı neredeyse bu animasyon iptali oldu:D, biz ko oyuncuları bunu görünce ağzımız sulandı ve buradayız. ünlü 2 forumda KO bölümüne bu oyunun ana konusu açıldı haberiniz var mı?
bu oyunun nereye hitap ettiğini herkes açık açık söylüyor ve okudunuz. bu oyunun esinlendiği yer Knight Online ve siz bu oyunu oynamadan sevmeden buraya geldiyseniz kötü bir süprizim var: bu oyun o animasyon iptali üzerine kurulacak. onu değişirseler bir tane aktif ko oyuncusu buraya gelmeyecek.

bekirdemirr92

Üye
arkadaşlar siz nereye geldiniz? bu adamların ilk video paylaştığı zamanları gördünüz mü?

adamların ilk reklamı neredeyse bu animasyon iptali oldu:D, biz ko oyuncuları bunu görünce ağzımız sulandı ve buradayız. ünlü 2 forumda KO bölümüne bu oyunun ana konusu açıldı haberiniz var mı?
bu oyunun nereye hitap ettiğini herkes açık açık söylüyor ve okudunuz. bu oyunun esinlendiği yer Knight Online ve siz bu oyunu oynamadan sevmeden buraya geldiyseniz kötü bir süprizim var: bu oyun o animasyon iptali üzerine kurulacak. onu değişirseler bir tane aktif ko oyuncusu buraya gelmeyecek.
Biz de KO oyuncusu gelmesin istiyoruz zaten Burhan bey de her seferinde bu oyunun hiçbir oyunu referans almadığını söylüyor. Öyleyse animasyon iptali kalkmalı. Animasyon iptali combo veya mekanik değil oyunun bir hatası.

Zonta

Üye
Biz de KO oyuncusu gelmesin istiyoruz zaten Burhan bey de her seferinde bu oyunun hiçbir oyunu referans almadığını söylüyor. Öyleyse animasyon iptali kalkmalı. Animasyon iptali combo veya mekanik değil oyunun bir hatası.
Peyki. Arkadaş bizi istemiyor. Yalnız ko oyuncusu olmazsa buralar bomboş kalır. Oyunun haritalarına bak, , silah çeşitliliğine bak, sınıflara bak, eşyalarına bak, eşyaların verdiği özelliklere bak...
Ben açıkçası ko ya benzediği için bekliyorum. Combo için bekliyorum. Sade olduğu için bekliyorum. Ha derseler ki biz comboyu iptal ediyoruz, sistemi de değiştiriyoruz o zaman ko nun el değiştirmesini beklerim ya da adam olmalarını. İlki olurda ikincisi olmaz :)

underestimated

Üye
KO oynayanlara elbette tabii ki lafım yok çağdışı absürt fiyatların döndüğü resmen ekmek tanesi haline gelmiş bir oyun ama bu oyunu da lütfen bu hale getirmeyin çağa ayak uydurun. Animasyon iptal nediri ya :D Kaaaçç kişi söyledi bunu en azından R'yi kaldırın ya da Z'yi kaldırın böyle bir şey yapın bari bu nedir çok saçma aşırı kalitesiz siz parayı kazanacaksanız euro dolar ile kazanırsınız çoğu yabancı oyuncu bu animasyon iptaline sıcak bakmaz diye düşünüyorum.

bekirdemirr92

Üye
Peyki. Arkadaş bizi istemiyor. Yalnız ko oyuncusu olmazsa buralar bomboş kalır. Oyunun haritalarına bak, , silah çeşitliliğine bak, sınıflara bak, eşyalarına bak, eşyaların verdiği özelliklere bak...
Ben açıkçası ko ya benzediği için bekliyorum. Combo için bekliyorum. Sade olduğu için bekliyorum. Ha derseler ki biz comboyu iptal ediyoruz, sistemi de değiştiriyoruz o zaman ko nun el değiştirmesini beklerim ya da adam olmalarını. İlki olurda ikincisi olmaz :)
Yönetim daha hiçbir reklam çalışması yapmadı. Reklam yapmaya başladığında ko oyuncusu olmasa da oyuna User gelir merak etme. Zaten adamların hedefleri dünya çapında bir oyun olması. Bu saçma animasyon hatası kalktığında daha fazla oyuncu gelir.

anil

Üye
Eski bir KO oyuncusu olarak ben de KO oyuncusu gelmesin isterim, bunda alınacak gucenecek bir şey yok. Hayatsiz, edepsiz, küfürbaz bir kitle. Emin ol başka MMORPG'leri oynayıp onların kitlesindeki yardımseverligi görünce bu kitlenin ne kadar leş olduğunu görüyorsun.

underestimated

Üye
Peyki değil peki, "adam olmalarını" lafı da işte tam olarak KO kitlesini anlatıyor :)

Zonta

Üye
Yönetim daha hiçbir reklam çalışması yapmadı. Reklam yapmaya başladığında ko oyuncusu olmasa da oyuna User gelir merak etme. Zaten adamların hedefleri dünya çapında bir oyun olması. Bu saçma animasyon hatası kalktığında daha fazla oyuncu gelir.
Bu sistem sayesinde "makro devredışı bırakılırsa eğer" oyunculuk ortaya çıkar. Combo mantığını size anlatmaya çalışmıyorum, arkadaşın dediği gibi eşya farkı da olsa güç farkı da olsa eğer animasyon hatası dediğin şeyi iyi yapıyorsa fark kapanır. Sizin istediğiniz eşyası iyi olanı kimse yenemesin. Bu combo olayı hata belki, fakat oyunun alt yapısı buna göre dizayn edilmiş farkındasınız umarım. Şunu da söyleyeyim siz istiyorsunuz diye de bu sistemden vazgeçecek değiller. Bu oyunu oynayacaksanız eğer bunu göze alarak oynayın.
Eski bir KO oyuncusu olarak ben de KO oyuncusu gelmesin isterim, bunda alınacak gucenecek bir şey yok. Hayatsiz, edepsiz, küfürbaz bir kitle. Emin ol başka MMORPG'leri oynayıp onların kitlesindeki yardımseverligi görünce bu kitlenin ne kadar leş olduğunu görüyorsun.
Beni ya da benim gibi gerçek hayatta dahi küfür hakaret etmeyen oyuncuları yok sayman ya da o kötü dediğin gruba dahil etmen açıkçası hayal kırıklığı. İlk önce yapmanız gereken aynı oyunu oynamış diye insanları aynı kefeye koymamayı deneyin. Bir diğer nokta ise o tip ko oyuncularının amacı oyun değil, oyundan kazandıkları gelir kaynağı. Onları Rise da çok göremeyeceksiniz. Aç gözlü insanların olmadığı oyunda da küfür, hakaret, karaktersizlik çok olacağını zannetmiyorum.
Peyki değil peki, "adam olmalarını" lafı da işte tam olarak KO kitlesini anlatıyor :)
Düzelttiğin için teşekkür ederim ama doğrusunu biliyorum. Laf sokmaya çalışmayın yakışmıyor.

Adam olmayacaklarını zaten biliyoruz. Şuan ko da Rise da oynamıyorum. 5 sene önce 6 ay kadar oynadım ve bırakmıştım, sonra yönetimin ve oyunun kötü olduğunu bilerek daha da başlamadım. Rise bir umut belki. Olmazsa dünyanın sonu değil. Şuan ki ko zaten oynanmaz. Ama dediğim gibi firma değişir köklü değişiklik olur o zaman belki düşünülür.

Neyse işin özüne gelelim. Combo olayının önemini paylaşılan Rise online video tanıtımlarında çok net görüyoruz. Daha diretmeye gerek var mı sizce?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt