Krallık Sistemi Hk.

Neavus

Yeni Üye
Merhaba,

Rise online macerama başlayalı henüz 20 gün civarı oldu. Daha önceden oynamış olduğum oyunlara nazaran iyi yönleri ve kötü yönleri mevcut, fakat en çok saçma gelen yönünü dile getirmek istiyorum. Bu yorumlarım Mantis Sunucusu Lunaskar kralı için geçerlidir. Belki diğer krallıklar böyle değildir emin değilim.

Krallık sisteminin kendi içerisinde büyük bir çark dönüyor. Oyundan çıkan para kralın kasasına gidiyor direkt, oyundaki harcamaların gb piyasasını etkilemesi gerekirken tüm para sadece bir kişinin kasasına gidiyor. Teknik açıdan gelen para ile gathering, craft, xp, bp gibi etkinleştirmeler yapılması bekleniyor ama şu geçmiş olduğum 20 gün boyunca toplasanız 3 kere 8 saatlik %5 gathering ya açmış ya açmamıştır.

Oynadığım süre boyunca bu eleştirilerimi all chat ile de birçok kez yapmışımdır, nickimi bir çok kullanıcı bu bağlamda hatırlayacaktır. Benimle beraber oynayan 7 arkadaşım da ne olursa olsun bu krala oy vermeyeceklerini söylüyorlardı. Son gelen patch ile 80 level sınırına oy verme sistemi getirildi.

80 level sınırını aşmış adam ununu elemiş eleğini asmış zaten kral ile işi yok ki. Asıl küçük gruplar halinde oynayan insanların bunlara ihtiyacı var.

Ek olarak bu süre boyunca para karşılığı oy verme muhabbeti dönüyor(oy satmak)

Teoden22

Üye
Galia Lunaskar ırkında da durum aynı kardeş. Çok nadiren event yapılıyor. Krallık sistemi kaldırılmalı. Çünkü tamamen para indirme sistemine dönmüş durumda. Bu kadar gb nin silinmesi varken birde bu vergi ile kesilen goldlar oyuna giriyor . Eski kralımız iyidi aslında. Yayıncı olan arkadaş. Hergün event yapardı. Çok da memnunduk ama napalım yok küfür ediyormuş da bilmem neymişde adamı seçmediler. Lan icraata bakın size ne yok küfür etmiş napmış. Sen expine bak kardeşim. Adam hergün event açıyordu. Neyse müstehak bunlara. O yayıncı arkadaş Protean ırkına geçti. Galia protean ırkına tavsiyem o yayıncı arkadaşı seçmenizdir. Küfür müfür artık Onun gibi kral zor bulursunuz.

Agaragambi

Üye
Krallık sisteminde kral olan kişiye parayı istediği gibi kullanma hakkı verilmiş diye biliyorum. O yüzden oyuncuya pek kızmıyorum sistem buysa adam kullanır.

Neavus

Yeni Üye
Yani adı üstünde "Kral" Bastığı eventler exp,bp,gathering,crafting. Bunlara ek olarak Atack ve Defans bonus, stat bonus gibi gerçekten ırkı güçlendiren şeyler olmalı ki kasadaki para harcanmalı. Kasadaki parayı çekiliş yapıp insanlara versin, beni bulana 5m veriyorum gibi saçma çocuksu eventler yapsın da demiyorum. Bu neticede bir kral, ırkına bir faydası olmalı. Gel gör ki şu anki düzende milletvekili gibi seçilene kadar yatırım yapıyor sonra geleni alıyor. Kasadan 5 kuruş alamadığı durumda ırkına faydası olmayan oyuna bile girmeyen adam kral olmaz. Kim ki ırkına destek oluyor onu seçerler. Oyun güzel, geliştirmeye çok açık yönleri var. Fakat insanlar takılmış o çok vuruyor bu az vuruyor, bu konulardan dolayı da oyun gelişimini durdurup sadece o noktaya yön verdi. Ben şahsen krallık sisteminde bir şeyler değişir mi umudundaydım fakat 80 level sınırını getirdiler bu konudaki ümidimi tamamen yitirdim ve bu sebepten insanların görüşlerini almak için bu konuyu açtım. Hoş rise online kitlesinin pek forumla da işi yok gördüğüme göre.

Emsali oyunlarda bu tür istekleri oluşturduğunda cevap yazan bir mod bile bulamazsın ama topluluk en azından umarsızca iki cümle karalar. Burada da ne foruma gelen var, ne de bir moderatör yasak yada değil, geliştirme düşünüyoruz yada düşünmüyoruz diyor.

GodLessTurtLe

Üye
oyunun gelişmesi için krallık seçimlerinde oy kullanma level sınırı gerçekten baya önemli :D

Agaragambi

Üye
Yani adı üstünde "Kral" Bastığı eventler exp,bp,gathering,crafting. Bunlara ek olarak Atack ve Defans bonus, stat bonus gibi gerçekten ırkı güçlendiren şeyler olmalı ki kasadaki para harcanmalı. Kasadaki parayı çekiliş yapıp insanlara versin, beni bulana 5m veriyorum gibi saçma çocuksu eventler yapsın da demiyorum. Bu neticede bir kral, ırkına bir faydası olmalı. Gel gör ki şu anki düzende milletvekili gibi seçilene kadar yatırım yapıyor sonra geleni alıyor. Kasadan 5 kuruş alamadığı durumda ırkına faydası olmayan oyuna bile girmeyen adam kral olmaz. Kim ki ırkına destek oluyor onu seçerler. Oyun güzel, geliştirmeye çok açık yönleri var. Fakat insanlar takılmış o çok vuruyor bu az vuruyor, bu konulardan dolayı da oyun gelişimini durdurup sadece o noktaya yön verdi. Ben şahsen krallık sisteminde bir şeyler değişir mi umudundaydım fakat 80 level sınırını getirdiler bu konudaki ümidimi tamamen yitirdim ve bu sebepten insanların görüşlerini almak için bu konuyu açtım. Hoş rise online kitlesinin pek forumla da işi yok gördüğüme göre.

Emsali oyunlarda bu tür istekleri oluşturduğunda cevap yazan bir mod bile bulamazsın ama topluluk en azından umarsızca iki cümle karalar. Burada da ne foruma gelen var, ne de bir moderatör yasak yada değil, geliştirme düşünüyoruz yada düşünmüyoruz diyor.
Bu tür istekleri oyun içerisinde ticket olarak bildirmeniz gerekmektedir.. diyorlar :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt