Moderasyon Ve "X Pc İle Başlıyorum" Mevzusu Hk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

camelkafasi

Yeni Üye
Öncelikle, Türkiye’nin en büyük e-spor şirketlerinden birinde Moderasyon Lideri olarak görev yapmaktayım ve söylemek istediğim ilk şey, moderasyon hakkında hiçbir fikriniz olmadığı. Kanalın adına ‘sohbet’ yazmışsınız, ancak akşam saatlerinde bir giriyorum ve karşılaştığım şey 5 dakika slow mode. Mektuplaşma kanalı mı burası? Mektup yazıp göndermekle aynı hızda sohbet edebiliyoruz zaten.

Bunun yanı sıra, ‘X bilgisayar ile başlıyoruz’ kelimesini silip bir de üstüne 1 gün timeout atıyorsunuz. Durumun ne olduğunu herkes biliyor. Eminim en üstünüzdeki yönetici bile bunu yakından takip ediyor. Ancak önüne geçmiyor. Neden mi? Çünkü 80 hesabı uzaklaştırıp 80 premium parasından mahrum olmaktansa, beni uzaklaştırarak bir bilgisayardan kazanacağı paradan mahrum olmayı tercih ediyor. Tüm partner yayıncılarınız ve oyuncu kitleniz bu durumdan şikayetçiyken, siz evini Rise Online para basma fabrikasına çevirenleri koruyorsunuz.

Bu durum kabul edilemez. Sizin göreviniz, topluluğunuzun çıkarlarını korumak ve onlara adil, eşit ve keyifli bir oyun deneyimi sunmaktır. Ancak siz, kendi çıkarlarınızı topluluğunuzun çıkarlarının önüne koyuyorsunuz. Bu, bir moderasyon lideri olarak benim kabul edemeyeceğim bir durumdur. Bu durumu düzeltmek için gereken adımları atmanızı talep ediyorum. Aksi takdirde, topluluğunuzun güvenini kaybedeceksiniz ve bu, hiçbir premium paranın telafi edemeyeceği bir kayıptır.

camelkafasi

Yeni Üye
++ Bir de bu işin yeni sunucu kısmı var. Sözde son 2 hafta içerisinde olacak güncelleme ve duyurular, son 3 gün kala hala kayıplarda. Rise yönetiminin, oyuncuların bu beklentilerini göz ardı etmesi kabul edilemez. Oyuncular, sizin en değerli varlığınız. Onların beklentilerini karşılamak yerine, onları hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Bu, bir oyun şirketi olarak sizin başarısızlığınızı gösterir.

Yeni sunucuların açılması konusunda bir açıklama yapmanız gerekiyor. Oyuncularınızı bilgilendirmeniz gerekiyor. Bu, sizin sorumluluğunuz. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremiyorsanız, belki de bu işi yapacak başka birilerini bulmanız gerekiyor.

Onat

Üye
Merhaba,

Az önce Discord'dan isminizi tarattım da toplam 149 adet mesajınız bulunmakta. Bir kaçına bakma fırsatım oldu da çoğunlukla;

-Slow mode eleştiri.
-Ona buna alaycı bir şekilde sataşmak.
-"Abi beni lütfen banlatma, dün niye kapatıp açtınız la" gibi trol mesajlar.

Yazan birisinin "Türkiye’nin en büyük e-spor şirketlerinden birinde Moderasyon Lideri" ünvanına sahip olmasına rağmen Discordda bu tarz yorumlar yazıp bir anda forumda bu denli ciddiyet haline bürünmesi beni çok düşündürdü.

Mesela;

17.01.2024 18:51​

"hmm duyuru kanalı yok mu announcement gibi bi şey" yazıp,

17.01.2024 18:58​

"benim ingilizcem yok da bu announcements ne demek acaba?" yazman garip gelmedi değil bana.

Gariptir ki aslında sevmişsin de eleştirdiğin insanları;

17.01.2024 18:54​

"iyi adamlarsınız sevdim sizi hahshdafgsgh"

Özetle gelip Discord da vakit geçirip istediklerini yazmakta özgürsün lakin moderasyon ekibi hakkındaki şikayetlerini keşke önce üstleri olan ROW Stafflarla paylaşsaydın da önemsediğin bu oyunun bu kadar rakibi ve antisi varken forum gibi ortamlarda bu yaşananları bunları kötü yorumlayacak ve etkilenecek kimselerin görmelerine müsade etmeseydin.

Sevgiler.

camelkafasi

Yeni Üye
Merhaba,

Az önce Discord'dan isminizi tarattım da toplam 149 adet mesajınız bulunmakta. Bir kaçına bakma fırsatım oldu da çoğunlukla;

-Slow mode eleştiri.
-Ona buna alaycı bir şekilde sataşmak.
-"Abi beni lütfen banlatma, dün niye kapatıp açtınız la" gibi trol mesajlar.

Yazan birisinin "Türkiye’nin en büyük e-spor şirketlerinden birinde Moderasyon Lideri" ünvanına sahip olmasına rağmen Discordda bu tarz yorumlar yazıp bir anda forumda bu denli ciddiyet haline bürünmesi beni çok düşündürdü.

Mesela;

17.01.2024 18:51​

"hmm duyuru kanalı yok mu announcement gibi bi şey" yazıp,

17.01.2024 18:58​

"benim ingilizcem yok da bu announcements ne demek acaba?" yazman garip gelmedi değil bana.

Gariptir ki aslında sevmişsin de eleştirdiğin insanları;

17.01.2024 18:54​

"iyi adamlarsınız sevdim sizi hahshdafgsgh"

Özetle gelip Discord da vakit geçirip istediklerini yazmakta özgürsün lakin moderasyon ekibi hakkındaki şikayetlerini keşke önce üstleri olan ROW Stafflarla paylaşsaydın da önemsediğin bu oyunun bu kadar rakibi ve antisi varken forum gibi ortamlarda bu yaşananları bunları kötü yorumlayacak ve etkilenecek kimselerin görmelerine müsade etmeseydin.

Sevgiler.

Adı üstünde "Sohbet" kanalı. Ben de giriyorum sohbet ediyorum, keyfime bakıyorum ki sohbet kanalının da amacı bu. Ayrıca yaptığım eleşti ile benim yazdığım mesajların alakası nedir onu anlayamadım. Ben muhattabım olan insanlar ile olan sorunumu, muhattap olduğum yerin kendi forumunda belirtiyorum. Başka ne yapmamı bekliyorsun?

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Öncelikle, Türkiye’nin en büyük e-spor şirketlerinden birinde Moderasyon Lideri olarak görev yapmaktayım ve söylemek istediğim ilk şey, moderasyon hakkında hiçbir fikriniz olmadığı. Kanalın adına ‘sohbet’ yazmışsınız, ancak akşam saatlerinde bir giriyorum ve karşılaştığım şey 5 dakika slow mode. Mektuplaşma kanalı mı burası? Mektup yazıp göndermekle aynı hızda sohbet edebiliyoruz zaten.

Bunun yanı sıra, ‘X bilgisayar ile başlıyoruz’ kelimesini silip bir de üstüne 1 gün timeout atıyorsunuz. Durumun ne olduğunu herkes biliyor. Eminim en üstünüzdeki yönetici bile bunu yakından takip ediyor. Ancak önüne geçmiyor. Neden mi? Çünkü 80 hesabı uzaklaştırıp 80 premium parasından mahrum olmaktansa, beni uzaklaştırarak bir bilgisayardan kazanacağı paradan mahrum olmayı tercih ediyor. Tüm partner yayıncılarınız ve oyuncu kitleniz bu durumdan şikayetçiyken, siz evini Rise Online para basma fabrikasına çevirenleri koruyorsunuz.

Bu durum kabul edilemez. Sizin göreviniz, topluluğunuzun çıkarlarını korumak ve onlara adil, eşit ve keyifli bir oyun deneyimi sunmaktır. Ancak siz, kendi çıkarlarınızı topluluğunuzun çıkarlarının önüne koyuyorsunuz. Bu, bir moderasyon lideri olarak benim kabul edemeyeceğim bir durumdur. Bu durumu düzeltmek için gereken adımları atmanızı talep ediyorum. Aksi takdirde, topluluğunuzun güvenini kaybedeceksiniz ve bu, hiçbir premium paranın telafi edemeyeceği bir kayıptır.

Öncelikle burada geçmiş hayatınızda veya şu an aktif olarak ne iş yaptığınızın herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Discord veya forum adresimizde bulunacaksanız bu kimliğiniz dışında lütfen buranın kurallarına göre hareket ederek, kimseye ''iş böyle yapılır, öyle değil'' gibi cümleler kurmadan kullanmaya özen gösterin.
Her oyunun, her yapının farklı oyuncuları, farklı yapıları mevcuttur sanırım sadece kendi işinizle alakalı dönüyor bütün düzen ama bu bence hatalı, siz bilirsiniz sizin düşünceniz.
Sizin de söylediğiniz gibi Discord trsohbet alanı ''sohbet'' alanı. Sizin oyun hakkında olan düşünceleriniz, oyun hakkında olan sohbetiniz dışında bir şeyin önemi yok.

Daha bugün Discordda bizzat ben yazdım ''xxx PC ile oyuna başlıyorum heyooooo ben geliyorum'' ''arkadaşlar bu oyun oynanmaz hemen bırakın, ben bıraktım'' bu tarz mesajlar sadece oyuncunun kendisini alakadar eden ve topluluğu ilgilendirmeyen konulardır ve silinecektir.
İyi bir izlenim almak istiyorsanız kendiniz ücretsiz olarak oyunumuzu oynayarak karar verebilirsiniz, dışardan Discord, Twitch, YouTube izleyerek de karar verebilirsiniz.
Olumsuz olan eleştirilerde mantıklı alanlarını alıyoruz tabii ki, sadece kötüleme üzerine olan oyunla alakası olmayan kullanıcıların mesajları itinayla silinmekte ve ceza uygulanmaktadır. Geçici olan cezalar uyarı niyetinde olup, kötü niyetli görmediğimiz kullanıcılara uygulanmaktadır.

Daha önceki soru&cevap yayınında da açıkladığımız gibi çoklu PC kullanımında illegal bir işlem olmadığı sürece müdahale edilmeyecektir, düzen bu şekildedir buna sürekli itiraz etmeniz bu durumda bir değişikliğe maalesef yol açmayacaktır.
++ Bir de bu işin yeni sunucu kısmı var. Sözde son 2 hafta içerisinde olacak güncelleme ve duyurular, son 3 gün kala hala kayıplarda. Rise yönetiminin, oyuncuların bu beklentilerini göz ardı etmesi kabul edilemez. Oyuncular, sizin en değerli varlığınız. Onların beklentilerini karşılamak yerine, onları hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Bu, bir oyun şirketi olarak sizin başarısızlığınızı gösterir.

Yeni sunucuların açılması konusunda bir açıklama yapmanız gerekiyor. Oyuncularınızı bilgilendirmeniz gerekiyor. Bu, sizin sorumluluğunuz. Eğer bu sorumluluğu yerine getiremiyorsanız, belki de bu işi yapacak başka birilerini bulmanız gerekiyor.

Topluluğumuzda sanırım yenisiniz hoş geldiniz. Çok tezcanlı olan, hemen her bilgiye ulaşayım isteyen bir kitleyiz maalesef Rise Online olarak :) Bunun da artısı olduğu gibi çok fazla eksi yönü de mevcut. Bu sebeple Yeni Sunucular hakkında eski ve yeni oyuncularımıza gereken açıklamaları, gerektiği zamanlarda gerçekleştiriyoruz.
Diğer oyunlar gibi çok fazla dışa bağımlı olmadan, kendi sermayemiz ile ilerlediğimiz için sağlam adımlar atmak zorundayız ve dikkatli hareket etmek zorundayız. Bu da beraberinde maalesef sorunlar, hatalar getirebilmekte. Bunların hepsini tam anlamıyla çözdüğümüzde veya %90 boyutlarına ulaştığımızda oyuncularımıza şeffaf bir şekilde her şeyi açıklıyoruz.

Konunun daha fazla ileri gitmemesi ve tartışmaya dönmemesi adına kilitliyorum, devam etmek isterseniz BEARFACT Discord adım direkt olarak bana ulaşabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt