Öneri NFT Pay to Win.

LocustAviru

Üye
1649622927419.png

Pay to win yok diyenler vardı bu ntf i adam satın almış şimdi de kiralıyor bu kostumü giyen adam otomatik mob kesmede vs öne geçiyor neyse.

morganlefay

Üye
o kostüm 4000 rocoya satılıyodu, aşağı yukarı 30000 tl para vermiş adam.
Sana fazla damage vuramayacak, aynı anda aynı itemlerle aynı serilikte mob keserseniz senden kutu alacak.
Elindeki itemi +5 ten +6 ya yükseltsen o adamın avantajı yine kaybolacak.
Siz istiyorsunuz ki cebimden 5 kuruş para çıkmasın, preye bile 90 tl vermeyeyim, oyun sunucu parasını da, şirketteki personel maaşını da cebinden versin, bana zevk alacağım oyun sunsun.
Bu roco coin sayesinde belki proje bu noktalara geldi, o coine yatırım yapan adamların da belli beklentileri var, bu tarz şeyler coine olan talebi artırıyor ve yatırımcıların da yatırımını boşa çıkartmıyor.
Hiç kimse moba vurduğu %10 damageyle kral olmaz abartmayın.

karyabla

Üye
Emek veren, zamanını ayıran insanlar mutlaka daha fazla gelişecektir ve bunu hak ediyordur. Fakat işinden, okulundan dolayı az bir zaman ayırabilen oyuncuları göz ardı etmemek adına böyle ufak çaplı buff’lar bence göze batmamalı. Oyundaki rekabetin sürdürülebilir olması için onların motivasyonuna bir artı olacağı kanaatindeyim.

JamilamCassetteX

Üye
%10 az falan değil haberin olsun
önce p2w ne olduğunu bilmekte fayda var %10 70 lvl den 80 lvl e kasarken senden 2 gün önce lvl alır :D adam 30k-40k para veriyor senden 2 gün 80 lvl olabilmek için ayrıca sen ondan 1 2 seviye yüksek item yapsan yine seni geçemeyecek pk da ve ya pvp de. adamın itemi pve lik item pvp de hiç bir işe yaramıyor siz gerçekten p2w ne olduğunu bilmiyorsunuz kusura bakmayın yani. Ayrıca bu NFT ürün yatırım amaçlı bir üründür oyunda da kullanabilir kiraya verip gelir elde edebilir ya da yeni bir sunucu açıldığında oraya satabilir görsel olarak nadir sadece 10 kişide olacak bir oyun ve 10 kişi almadı daha bu ürünü. %10 az falan diyorsunuz. Yani moba 50 ile 1000 damage fazla vursa ne vurmasa ne :D taş yesin bu oyuna emek veren insanlar. Sizin için demiyorum ama utanmasalar üste para isteyecek bir kitle var.

LocustAviru

Üye
bugun %10 full bonuslu divine kostüm gelir yarın %10 bonuslu full patos gelir diğer gün %10 bonuslu pelerin gelir sonraki gün %10 bonuslu full pet vs vs gelir adamın bir bakmışsın PVE bonusları %50 olmuş bir bakmışsın adam moblar a tecavüz ediyor ben adamla eşit itemim adam ben 1 tane kesene kadar adam 2 tane kesiyor hmm aynen kardeşim PTWn değil..... uzun vade de PAY TO WİNDİR. 30k 40k 50k para vermesi umrumda değil.

CYNTHOOR

Üye
Her geçen gün bu oranlar artarsa bu fiyatlarla zenginler ile fakirler arasında ucurum olup oyun zenginlerin iradesine geçer ve oyuncu sayısını azaltıcağını düşünüyorum biraz dengelenmeli değerlendirilmeli tekar !!

Melo

Üye
bugun %10 full bonuslu divine kostüm gelir yarın %10 bonuslu full patos gelir diğer gün %10 bonuslu pelerin gelir sonraki gün %10 bonuslu full pet vs vs gelir adamın bir bakmışsın PVE bonusları %50 olmuş bir bakmışsın adam moblar a tecavüz ediyor ben adamla eşit itemim adam ben 1 tane kesene kadar adam 2 tane kesiyor hmm aynen kardeşim PTWn değil..... uzun vade de PAY TO WİNDİR. 30k 40k 50k para vermesi umrumda değil.
Katılmıyorum

Son düzenleme:

JamilamCassetteX

Üye
:D kanka paranoya ya bağlama bence sen ROW un kapısına dayan sözleşme imzala kafan rahat olsun yoksa kafayı yiceksin :D böyle olur böyle olur diye diye kasma bukadar anı yaşa oyununu oyna :D oyunda craft sistemi var ve exp artıran craft ürünleri yapabiliyorsun rahat ol :D kendine exp artırma iksirleri depolarsın lvl kasarken kullanırsın eksiğin kalmaz. Belki moblardan düşen itemler bile olabilir ben ROW ekibine güveniyorum kardeşim babamın oğulları değiller şirket ortakçısıda değilim. En başından beri takip ediyorum kitlenin isteklerini ve beklentilerini %80 lerin üstünde eyleme geçiren bir yönetim anlayışı var ama bizim millet işte %20 olmadı diye saldırıyoruz.

Gerçek hayatta yarınımız belli olmadığı için ülkede malesef, sanal ortamda da öyle olacak sanıyoruz buda normal aslında çünkü mutlu değiliz.

JamilamCassetteX

Üye
Çok yanlış bir uygulama olmuş o zaman ben 50klık NFT alayım %100 bonusu olsun yani saçmalık.
kanka 1.000.000 yatır %1000 veren özelliklerden al ''varsa'' :) adamlar NFT yatırım ürünü satıyor ki ürün oyunada ait değil global bir token şirketine ait ürün yani NFT ürünü oyunda oynanabilir olsun diye %10 pve lik bonus koyuyor. Burada paranoya ya bağlıyorsunuz ya da buraya KO dc sinden formundan organize olup geliyorsunuz büyük ihtimal :D

mentalist1907

Üye
:D kanka paranoya ya bağlama bence sen ROW un kapısına dayan sözleşme imzala kafan rahat olsun yoksa kafayı yiceksin :D böyle olur böyle olur diye diye kasma bukadar anı yaşa oyununu oyna :D oyunda craft sistemi var ve exp artıran craft ürünleri yapabiliyorsun rahat ol :D kendine exp artırma iksirleri depolarsın lvl kasarken kullanırsın eksiğin kalmaz. Belki moblardan düşen itemler bile olabilir ben ROW ekibine güveniyorum kardeşim babamın oğulları değiller şirket ortakçısıda değilim. En başından beri takip ediyorum kitlenin isteklerini ve beklentilerini %80 lerin üstünde eyleme geçiren bir yönetim anlayışı var ama bizim millet işte %20 olmadı diye saldırıyoruz.

Gerçek hayatta yarınımız belli olmadığı için ülkede malesef, sanal ortamda da öyle olacak sanıyoruz buda normal aslında çünkü mutlu değiliz.

Dostum, paranoyalık bir durum yok. Paranın olduğu yerde adalet aranmaz. Allods online oynayan varsa hatırlayacaktır. Bir çocuk vardı; 6 taşından 1 tanesinin değeri sadece 15 bin tl idi. Pvp'ye geldiği zaman, ortalık toz duman oluyordu. Ortalama bir harcamayla, baş etmek imkansızdı.

F2p bir oyundan, devamlılığını sağlaması için bazı şeyler beklersin. Ancak, oyunda paranın güçlü olduğu hissi oyuncuyu iter. En tehlikelisi de maalesef savunma refleksin. Eleştiri, sandığın kadar kötü bir şey değil; aksine her şeyi güzelleştirir.

Bunu şöyle dengeleyebilirler: Nft yüzde 10 verir, oyundan alınabilecek bir nft ise yüzde 8 veya 9 veyahut 10 verir ama yapılması zulümdür. Yani, parayı zamanla telafi edebilmek gerekir. Yoksa, maalesef oyun ölü doğar.

Eleştirenler, -samimi olanlar için söylüyorum- aslında oyuna değer verdiklerinden endişelenip eleştiriyorlar.

Bence de insanlar endişelerinde haklılar.

anil

Üye
Türk oyuncusu değişiktir. Firmadan çok savunur bu tip şeyleri:) Bugün yüzde 1'ler 10'lar artarak katlanır ama anlatamadigimiz kısım burası işte.

JamilamCassetteX

Üye
Türk oyuncusu değişiktir. Firmadan çok savunur bu tip şeyleri:) Bugün yüzde 1'ler 10'lar artarak katlanır ama anlatamadigimiz kısım burası işte.
Oynamasın kardeşim. Benim savunduğum kısım bak forma SC olmasın kanat olmasın nft bonuslu olmasın. Bune lan ne kanacak ne satacak bu insanlar 90 TL ye premium pahalı diyen 3. Jeolojik zamana ait insanale var...

Bu NFT pelerinlere p2w diyen biriyle neyi tartışıyoruz ki hata bende ciddiye aldım.

anil

Üye
Oynamasın kardeşim. Benim savunduğum kısım bak forma SC olmasın kanat olmasın nft bonuslu olmasın. Bune lan ne kanacak ne satacak bu insanlar 90 TL ye premium pahalı diyen 3. Jeolojik zamana ait insanale var...

Bu NFT pelerinlere p2w diyen biriyle neyi tartışıyoruz ki hata bende ciddiye aldım.
MMORPG'lerde monetize edilecek çok fazla içerik seçeneği vardır. Hayatında birkaç tane ucuz Kore yapımı oyun hariç bir şey oynamadığın için bilmemen doğal ama insanlara tepeden bakman yanlış. Milyonlarca dolara yapılıp marketinde sadece premium + kozmetik eşya - oyun içeriği satan çeşitli oyunlar var. Senin bu mantığınla hepsinin batmaları gerekiyor.

Bright Lord

Üye
10% damage bosslarda ciddi sıkıntı yaratıcaktır , 8 kişlik partliler arasında oluşucak farkı düşünün.50 defa uyarı yapıldı şu kostümlere herhangi bir özellik koymayın diye.

Nart

Üye
Arkadaşlar gönül ister ki hiç bir bonuslu ürün mağazada olmasın fakat biraz hayallerden çıkıp gerçekliğe dönmenizi tavsiye ederim.

Bu oyun TR şartlarında yapılıyor ve ellerinden geldiğince bonusları asgari seviyede tutmuşlar.

Kıyaslama yaparken dünyanın en büyük oyun şirketleriyle yapmayın.

arcadias

Üye
Bonuslu olup olmaması önemli değil de bonuslu olacaksa da en azından oyun içerisinde craft ile %5 de olsa yapılabilen kostümler kıyafetler olursa bir nebze fark kapatılmış olur daha da adil olur görüşündeyim. 20 Yıldır Ultima Online oynuyorum ücretli bir oyun kimi zaman ara verdiğim oldu o sırada path of exile oynadım. Bu oyunların mağazalarında bu tarz itemler yok. Oyun içerisinde ulaşamadığınız hiç bir şey yok yani. POE oyununda da kozmetikler satılıyor ve harcadığım para gerçekten çok fazla. Bir shop iteminin satılması için illa oyuna etki etmesi gerekmiyor diye düşünüyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt