Merhaba,
Moral sistemi çalışmamız vardı. Moral sisteminde oyuncu belirli bir süre oyunda kaldıkça morali düşüyor ve bazı küçük dezavantajlar elde ediyor. Aynı şekilde uzak kaldıkça da her oyuna girdiğinde uzak kaldığı süreye göre bonuslar elde ediyor. Bu çalışma henüz onaylanmadı ve sadece ödüllendirme kısmına sıcak bakılmıştı. Rafta kalan çalışmalardan.
Bir örnekle pekiştireyim. Moral sisteminde "Very low, low, good, very good, superb" gibi aşamalar olduğunu düşünün. Oyunda 8 saat aktif kalan bir oyuncunun morali (bunu kesintili yaparak önleyemeyeceği detaylar mevcut, onlara girmiyorum) Low'a düşecek, 16 saat boyunca aktif kalan oyuncunun morali very low'a düşecek veya oyundan 4 saat uzak kalan bir oyuncu oyuna giriş yaptığında 30 dk'lığına "very good" moral ile 24 saat uzak kalan bir oyuncu giriş yaptığında 2 saat boyunca "superb" morali ile oyuna başlayacağını düşünebilirsiniz.
Very Low: -%20 XP, -%20 Gold, -%5 Drop rate
Low: -%10 XP, -%10 Gold
Good: +- No Bonus
Very Good: +%20 XP Bonus, +%10 Gold
Superb: +%50 XP Bonus, +%20 Gold, +4 BP Bonus
Rakamlar, değerler tamamen farazi. Sadece aklınızda bir şema oluşsun diye yazdım. Yani bir sorunun birden fazla çözümü her zaman var. Bunu en az oyuncunun itiraz edeceği/üzüleceği veya en fazla oyuncunun istifade edeceği/seveceği şekilde uygulamak önemli. Bahsettiğiniz gibi XP kasmaya limitlendirme gelince de benzer sorunlar devam edecek çünkü en hırslı ile normal oyuncu arasında çok fark var her alanda. Yani ne yaparsak yapalım bu farkı kapatamıyoruz. Çok köklü değişiklikler lazım, bu da kısa vadede zor görünüyor. Erken erişim bizim birçok şeyi tecrübe edip en idealini bulabilmemiz için iyi bir fırsat. Bunu iyi değerlendirip resmi sürüme kadar birçok şeyi en ideal hale getirmeye çalışmalıyız.
Sevgiler
NOT: Yukarıdaki uygulama yarın bir gün gelecek gibi düşünmeyin sadece çalışmalardan bir tanesiydi, yeri gelince bahsettim. Bunun gibi onlarca çalışma var, bazıları bekliyor, bazıları onaylanmıyor, bazıları değiştiriliyor. Yine farklı yerlere çekilmemesi ve üzerinde gereksiz tartışmalar olmaması için değerleri ve sayıları çalışmadan farklı yazdım. Bu aşamada herhangi bir şey söylemek doğru olmaz.