İstek ÖNEMLİ!! Oyun içi report sistemi

DeadRose

Üye
Merhaba,
Rise Online Alpha sürecine katılmadım, beta için başvuru yaptım beklemedeyim ve forumda araştırdığım kadarıyla bu konuda bilgi alabileceğim benzer konu başlığı bulamadım. Merak ettiğim ve önemli olduğu kesin olan bir konu var. 20 yıl önce malum oyunu tüm dünya oyuncularıyla birlikte oynadığımız dönemleri hatırlıyorum. En sonunda adamlar oyunu bırakmak zorunda kalmışlardı. Hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız (konuyu başka yere çekecekler kesin olacaktır önlem amaçlı belirteyim) kültürümüzle, insanlarımızla kimsenin bir sorunu yok fakat şu da bir gerçek ki fazla hırslıyız, fazla odaklanıyoruz ve fazlaca saçma nedenlerden dolayı insanları kırabiliyoruz kısacası "toxic" oyuncularımız fazla. Bu konuda öğrenmek istediğim 2 nokta var. World of Warcraft, New World gibi oyunlarda oyun içi basit report sistemleri mevcut. Birkaç saniyede insanları kullandıkları dil, 3th party gibi seçenekleri seçerek reportlayabiliyorsunuz. Rise Online da olmaması hayati derecede oyunu sarsacak olan bu unsur mevcut mudur? Diğer bir sorum bu reportlar sonucunda her şirket kendi amacı ve içinde bulunduğu durum çerçevesinde aksiyon almakta, malum oyunda Gm lere ve oyunculara sayfalarca küfür eden screen shotlar destek bileti olarak gönderildiğinde 1 gün mute alırken daha dün New world de oyunda beraber oynadığım bir oyuncu 2 cümlesi yüzünden ban yedi (ki amazon games çalışanlarını bu noktada kutlarım) siz oyunun "toxic"leşme sürecinde (ki bu kaçınılmaz bir gerçek) ne gibi önlemler alacaksınız?
İyi Oyunlar / Forumlar

Son düzenleme:

Vision

Senior Moderatör
Merhaba, oyun içi report sistemi mobalardaki gibi detaylı olacak. Kullanıcının üstüne sağ tıklayarak kolay bir şekilde report oluşturabileceksiniz. Oyun içerisindeki küfür, hakaret, değerlere saygısızlık gibi tüm durumlarda genel ceza uygulanacak. Davranış kurallarımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

unknown.png

DeadRose

Üye
İki cevap için de teşekkürler, resim alıntısı da mükemmel bir şekilde düşünüldüğünü gösteriyor. Geriye gün saymak kaldı ...

DeadRose

Üye
Ben şuan her şeyi merak ediyorum kapalı ve açık betada piksel piksel deneyimlemek ve test etmek istiyorum umarım katılabilirim. Bu arada çok alakalı olmasa da ISTQB Certified testerim ve "Bug Hunter" ı istiyorum duyurulur :)

Satan

Üye
Alpha 2 zamanı bu küfür olayıyla ilgili hem ben hem başkaları yazmıştı, hem buraya hem discorda. Burada modlar dahil aldığımız cevaplar "kaç yaşındasın iki küfüre mi taktın velet misin" kıvamındaydı. Paylaştığımız ssler silindi, yorumlarda diğer adam gibi adam erkek mi erkekler bizi aşağıladı kendince. Küfür hayatın içinde var denildi, küfürsüz oyun mu olur denildi. Daha neler neler. Gerçekten bu konuda bir şey yapılacağına inanmamakla beraber yapılırsa şaşırır ve sevinirim. Bizim kadar toxic millet çok az, ruslar, brezilyalılar, ve arap veletlerle birlikte oyun dünyasının en toxiclerindeniz.

Vision

Senior Moderatör
Burada modlar dahil aldığımız cevaplar "kaç yaşındasın iki küfüre mi taktın velet misin" kıvamındaydı.
Hiçbir moderatör böyle bir yaklaşım sergileyemez, eğer böyle bir cevap aldıysanız kanıtlarınızı konu altına ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak, Alfa 2 süreci boyunca küfür, hakaret, değerlere saygısızlık gibi konularda bilet sistemi üzerinden "doğru şekilde" rapor oluşturan tüm kullanıcıların biletleri incelendi ve rapor edilen oyuncuların oyun içi iletişim özellikleri, alfa sürecinin sonuna kadar durduruldu.

Konuyla ilgili yapmış olduğumuz ceza duyurusuna
bu bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

Satan

Üye
Hiçbir moderatör böyle bir yaklaşım sergileyemez, eğer böyle bir cevap aldıysanız kanıtlarınızı konu altına ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak, Alfa 2 süreci boyunca küfür, hakaret, değerlere saygısızlık gibi konularda bilet sistemi üzerinden "doğru şekilde" rapor oluşturan tüm kullanıcıların biletleri incelendi ve rapor edilen oyuncuların oyun içi iletişim özellikleri, alfa sürecinin sonuna kadar durduruldu.

Konuyla ilgili yapmış olduğumuz ceza duyurusuna
bu bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

Kanıt falan yok o forum hesabını sildim, ama yazılanlar aklımda. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda da değilim ben ne yaşadığımı çok iyi biliyorum. Zamanında ticket da attım o hesaptan ama o kişilere hiçbir şey olmadı. "Benim rokosoftta tanıdıklarım var istediğin yere şikayet et" demişti hatta biri.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt