Öneri

Heliyah

Yeni Üye
Merhaba.

Roko Game Teknoloji AŞ saygı değer üst yönetimi ve product owner ları.
Şahsi adıma çok güzel bir oyun geliştirdiğiniz düşünüyorum. Ve bir yazılımcı olarak büyük bir zevkle oynuyorum ve sizleri tebrik ediyorum.
Ve bu yazımı bir oyuncu olarak değili, yerli ürün sevdiğimden dolayı yazıyorum.

Şahsi olarak merak ettiğim bir konu var.
Sürdürebilirlik konusunda kendinizi ne kadar başarılı görüyorsunuz.
Ülkenin en büyük haber kaynakları dahi sizleri haber yapmışken yeterli kullanıcıya ulaşabildiğinizi düşünüyor musunuz ?
Pazar hesapları , multi farm hesapları gibi hesapları elediğinizde, elinizde kalan gerçek oyuncu sayısındaki değişim pozitif yönde seyir ediyor mu ?

Bir oyuncu olarak gözlemim ne yazık ki bu sayıların olumlu seyretmediği yönünde. İnşallah ben yanılıyorumdur. Ama ya yanılmıyorsam!
Ya gerçek oyuncularınız rekabet adı altında aşırı kısıtlamalardan yorulup yavaş yavaş sizlere veda ediyorsa!
Durmadan güçlenmek için para harcamak zorunda kalıyor ve bu paranın oyun sahiplerine bile değil de multi pc ile ceplerini dolduranlara gittiklerini düşünüyorsa!

Bence bunları biraz düşünün ve kullanıcı anketleri ile bunları analiz edin derim.

Yayıncıların veya yüksek maddi gücü olan insanların yorumları ile hareket ederseniz (bence önemsiyorsunuz) elit ama kısıtlı bir kitle ile kalırsınız. Yeni başlamış veya sermayesi kısıtlı olan
insanların seslerini yeterince duyamazsınız. Halbuki premium ve pus giderleri item giderlerinin yanında çerez parası gibi kalıyor. Yeni başlayan kitlelerde sizlere pek ala bekleneni verebilir.
Ama siz onları koruyor musunuz ?

Gerçekçi olmak gerekirse, hagard1 , haddar1 , lunaskar1 ve protean1 dışında gerçek oyuncu olup elit olmayan veya yeni başlamış olanların takılabilecek yerleri yok.
Peki bu haritalar kaç oyuncuyu barındırabilir ? Etkinlikler , death valley gibi şeyler minimum orta itemli veya üstü oyuncular için gelişim yerleri. Elit itemli oyuncuların dahi
lunaskarda toplayıcılık ile para kasmaya çalıştığını veya hagard 1 farm attığı da bir gerçek.
Gördüğüm kadarıyla farm atmak için bu haritalardan başka çaresi olmayanlar, bu haritalarda dahi başka oyuncular tarafından farm atmalarına müsade edilmediği için
farm pre ve push almaya gerek duymuyorlar. Kimisi daralıp bırakıyor. Kimisi de sadece craft premium ile oyun oynayarak direnmeye çalışıyor.

Discord da ne iş yaptıklarını bilmediğim arkadaşlar bu duruma rekabet diyor. Rekabet daha fazlasını kazanmak için yapılır. Sıralama için yapılır. Birileri çok kazanırken birileri sadece seyrediyorsa az dahi olsa da kazanamıyorsa, bu rekabet değil kısıtlamadır.
Oyunun product owner veya analizci kesimi kısıtlama ile rekabet arasındaki farkı öğrenip bu konuda basit çözümler ütebilirse,
oyuncu sayısına koydukları kotayı kaldırıp oyunu ileriye taşıyabilirler.

Bir oyunu en iyi yine kendi oyuncusu reklam eder. Kıçı kırık twich yayıncıları değil.
Oyuncularınızı kısıtlamak yerine mutlu bir şekilde rekabete edebilmelerini sağlayın.

İyi çalışmalar.

İsteğe bağlı öneri.

Camp 1 gibi rowsuz camplar artsın.
3-4 gibi zararlı camplar kapatılsın.
5 gibi bp li ve row lu camplar artırılsın. n 2n 3n 4n gibi bp miktarlarını ayarlayabilirsiniz.
7 gibi sadece ex kasmaya yönelik camplar devam etsin.

Maddi kaynak gerekirse pusdaki regelia/kanat vb ürünler coin ile değil cash ile alınsın. Userlar değil oyun kazansın.

AthenSlayeR

Üye
Dediklerin güzel ama oyunun büyük kitlesi malesef oyundan para kazanan (döner ekmekçiler) ve bu döner ekmekçileri öldürmekten yine ek gelir sağlayan okçular ve tekleyen asaslardan oluşuyor. Oyunu gerçek anlamda oynamak isteyenlerin row ekibinin müşteri portföyünü oluşturduğunu DÜŞÜNMÜYORUM.

Aarvadda kill coin açılıyor %99 oranla okçu ve asaslar katılabiliyor. Slotlarda sadece bpler ve yine okçu asaslar farm atabiliyor. Bu kill coinleri okçuların ve asasların ptlerine giren bp mage ve warriorlarda azda olsa bu etkinliğe katılabiliyorlar.

FIRSAT EŞİTLİĞİ nedir ne değildir bunlar araştırılmalı. Eğitimin ABC sine inilmeli..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt