Optimizasyon Sağlanırsa Oyun Uçar!

shady19071907

Üye
ALFA'nın herkese açıldığından beri hepimiz bir şekilde bu oyunda yer alıyoruz. Oyuncu karakterlerin, koşuların ve çevrenin eski modellemeler olduğunu ve açık betada tamamen değişeceğini bildiğimden bu konulara girmek istemiyorum yani Açık beta da nihai bir sonuca ulaşacağız.

Oyunun ALFA optimizasyonu içinde bulunduğu ALFA sürecine göre normal fakat birçok PC için sorun teşkil ediyor. Bu ALFA'yı 3 -5 saat oynarsanız yüksek CPU kullanımı bilgisayarınızı aşırı yorar. Özellikle yüksek CPU ile birlikte fanın hızlı çalışması gibi şeylerde ortaya çıkıyor. Oyunu test ettiğim sürece benim gibi ortalama 8 - 9 milyarlık pc'si olanlar için en ideal grafik ayarı medium gibi duruyor. High'da fps iyi gelmesine rağmen aşırı kalabalık ortamda inanılmaz FPS dropları yaşanıyor.

Oyunun Low ve Very Low grafik ayarları bence gereksiz. Yani eğer bu oyunun LITE sürümü düşünülüyorsa low ve very low oynamaya gerek yok diye düşünüyorum. Unreal Engine'den çıkıp 2002 Super Mario oyununa geçmiş gibi oluyor. Kesinlikle ALFA için ideal grafik ayar önerim Medium ya da High. 15-20 milyarlık pc donanımlara lafım yok Epic ayarda da oynayabilirler çünkü.

Alfa için bu durumlar çok normal olsa da, önümüzde Unreal Engine motoruyla gelmiş çok önemli MMORPG oyunları var. Hepsinin en büyük sıkıntısı optimizasyon. Umarım bu durum en azından kapalı betaya kadar çözülür. Çünkü oyun geliştikçe geliştiricilere çok daha yük binecektir ve eskisi gibi tüm kısımlara anında müdahale gelemeyebilir.

İnşallah güzel bir oyun bizleri bekliyor.

Son düzenleme:

COMANCHERO

Üye
Optimizasyonda büyük beklentilierimiz var yaa alfa 2 de inşallah daha iyi olur

seroax

Üye
Bizlerin beklentisi lite sürümünün çıkması yönünde,sistem gereksinimlerinin üst düzeyde olması düşündürüyor.Umarım bu beklentimizin karşılığı bir an önce sonuç verir.

EMİRCAN90

Üye
Sistem gereksinimleri iyi olan pc bile kasıyor sistemi yoruyor umarım en kısa zamanda optimizasyon yapılır ve sorunlar giderilir.

Siyah34

Üye
optimizasyon hop diye yapılacak bir şey değil. her yeni eklenen nesle nin optimize edilmesi gerek. alfada 2.0 yene şeyler eklenceğini göz alarak çok büyük bir optimizasyon çalışmaları ile bir noktaya kadar gelir. çünkü optimizasyon zaman istiyen bir şey. en büyük örneklerini oynadımız un4 motorlu oyunlardan görülebilir.
ama oynancak düzeye getirile bilir tabi ki de.

Muti

Üye
katılıyorum. Şu an oyunun en önemli sorunu optimizasyon. Dediğin gibi gerisini halledeceklerini zaten biliyoruz. Optimizasyon sorunu ortadan kalktığında oyun çok hızlı şekilde yükselecek.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt