Orijinallik İyidir

shady19071907

Üye
Rise Online'ın belli bir kitle için bu kadar ses getirmesinin bir nedeni özellikle KO'ya benzeyen bazı yönlerinin olmasındandı. Fakat Burhan bey'in Discord canlı yayınlarıyla oyunun aslında ona benzemeyeceği belli oldu. Şimdi tıpkı KO'da ki gibi CZ haritası, işte Magelerin skill benzerliği, Asasların bazı özelliklerinin benzerliği diyebilirsiniz.. Anladığım kadarı ile Burhan bey'in dediklerine göre tüm bunlar oyunun 4 yıl önce ilk defa geliştirilmeye başlanmasıyla ortaya çıkmış ve o zaman ki ekip 5-6 kişiymiş. Hatta Burhan bey, Protean ırkına alt ırk
olarak ELF ırkı düşünüyorduk ve şuanda bile Elf NPC görmeniz mümkün Protean'da diyerek ileri de Protean için güncelleme geleceğinden bahsetmişti. Yani daha da basite indirgersek ve anladığım kadarı ile ilk 5 - 6 kişilik ekip esinlenmesini KO'dan yapmış ve şuan bu ekip çok kalabalık ve
daha donanımlı olunca o esinlenmeyi tamamen olmasa da bir şekilde bırakmışlar hatta oyunun Death Valley haritasına da ileri de değişiklikler gelebileceğinin altını çizmişti Burhan bey.

2002 yılında çıkmış, görüntü anlamında hiçbir şey sunmayan ve o yıllar da patlamış fakat günümüzde ticarethane olduğu için ayakta kalan bir oyuna benzer bir oyun açıkcası istemiyorum. Yıl 2020.. Ortalama 20 GB olacak bir oyunun kendine has özellikleri olmalı ve her zaman yenilikler hoş olur. Bunları da oyun yönetiminin açıklamalarıyla görüyoruz ve kendimce hoşuma gidiyor. Yani artık 300 - 400 TL DC Premium'a verip JR Vakti servera giriş için sıra beklemek gibi saçma ve izah edilemez bir oyunla benzerlik istemiyorum açıkcası. Elbette benzerlikler olacaktır ve bu da çok normaldir. Benzer oyun türleri birbirlerine hep ilham vermiştir. COD - Battlefield, Dota - LOL .. Mage skili benzedi, asas şöyle diye kesinlikle eleştirecek değilim ama genel anlamda oyunun dinamikleri orijinalliğe giderse oyun sadece "KO kitlesine" değil tüm kitleye hitap eder. Oyunun orijinalliği için desteğim sonsuz, "KO Kitlesi" yerine tüm mmorpg kitlesini hedeflemesini isterim, öyle de yapıyorlar zaten

Son düzenleme:

Vintair

Üye
Özellikle bu kadar uzun zaman sürmesi bunun göstergelerinde biri olduğunu düşünüyorum.
Yoksa birkaç günde malum oyunun pvp serverlarını açmak basit.
Onun bunun kaçak yan ürünü olmaktansa gerçekten de orjinal birşey çıktığı kanaatindeyim.

Siyah34

Üye
Aynen öyle. Yenilikler güzeldir. Oyun tutması ile birlikte 2 3 yıl içinde güzel güncelleme zaten gelir.

Sis

Üye
Arkadaşa katılmaktayım, bence de yeni bir oyun yeni bir soluk olmalıdır. Gözlemlediğim kadarıyla malum oyunun iyi yönlerinden esinlenilip, kötü yönleri saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. Ancak şu bir gerçek; Malum oyuna insanların başlamaya büyük bir korkusu var. Bu korkunun sebebi ise hiç bir zaman 10+ senedir bu oyunu oynayan insanlardan daha iyi bir oyuncu olamayacaklarını düşünmeleri. ROW çok akıllıca düşünülmüş bir oyun olsa da bence kesinlikle çok köklü değişikliklere ev sahibi olmalı. Örneğin kombo mekaniklerini bozmayalım gibi bir düşüncedeyseniz, global MMORPG kitlesinin bir çoğunu kaybedersiniz diye düşünmekteyim.

Özetle ; kemik kitlenin kaybedilmemesi isteniyor, bu aşikar; fakat kesinlikle yeni MMORPG mekaniklerine sahip bir oyun olması gerektiğini düşünüyorum.

guney

Üye
Keske konuya direkT baslasaydin :) oyunda gordugumuz kisim %20 ya var ya yok oyunu tamamiyle deneyimleyip yorum yapmamiz bence daha saglikli olur.

shady19071907

Üye
Keske konuya direkT baslasaydin :) oyunda gordugumuz kisim %20 ya var ya yok oyunu tamamiyle deneyimleyip yorum yapmamiz bence daha saglikli olur.
Ön gösterimde % 70 - %80'ini gördük zaten bro % 20'lik bahsettiğin Death Valley herhalde ama birçok yayıncı oyunu gezdirdi

TexasKATLİAMM

Üye
Açıkcası oyun şuan herkeste büyük bir ümitle başlıcak kimisine umduğunu vermicek kimisine ohh be dedirticek lakin oyun daha yeni bir başlangıç yapıyor ilerliyen dönem içerisinde üstüne koya koya gidicektir gerekli güncellemeler olsun aktivasyon olsun düzeltilicekdir böyle olmazsa kaybeder zaten ben ümitliyim sesini duyup başlasak mı hadi mi demekten sıkıldım artık Rise bu durumu değiştiricek diye düşünüyorum sabırsızlıkla bekliyoruz :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt