Öneri Oyun İçeriği ve Görevler

Kalenderklcj

Üye
Merhabalar arkadaşlar ve değerli ROW Ekibi;
Bu yazım da yılların oyun içerisinde verdiği tecrübemden ve oyun ilerleyişleri açısından biraz oyun şuan tasarım ve tartışma durumundayken bir kaç örnek ve öneri sunmak istiyorum,
-OYUN HİKAYESİ
Öncelikle artık standartlanmış bir MMORPG bir zamandan sonra oyuncuyu sıkmaya yormaya ve uğraştırmamaya başlıyor o yüzden oyun içerine örneklerimi vererek başlayacağım güzel bir senoryo ve hikayesi antik çağlara kılıcın ve yayın ilk yayılmaya başladığı dönemlerin zamanı gibi bir hikayeyle görevler,etkinlikler,savaşlar,rekabetler ilerleyebilir çünkü sıradan karakterin levelini kas üzerindeki ekipmanları tamamla sürekli savaş bir haritada gibi bir oyun yakın zamanda sıkacakdır bu tür maceraları bir çok oyunda görüyoruz mesela örnekle
-Oyun içerisinde her ay farklı 12 etkinlik ve her yıl bunların ayları değişicek biçimde güzel oyuna renk katan oyuncuya rekabetini arttıran sıralamalı ödüllü ve etkinlik sürecinde oyuncunun gelişimini sağlayan bir planla bu sağlana bilir bu etkinlikler herkesi kapsarsa mesela en güçlü karakter sadece etkinliklerdeki ödülleri kazanacak gibi değilde karakterleri üç kısma bölüp mesela etkinlik içerisinde
Maximum level örnek 100 ise
1-33 lvl arası kolay görevler
34 ile 66 arası normal görevler
65 ile 100 arası zor ve emeğe değer elit görev ve eşyalar olabilir bu tarz her ay 30 gün sürecek bir etkinlik ve karakter gelişimi sağlayacak bir sistem olduğunda oyuncuların oyundan kopmamasını ve severek farklı bir oyun tarzını yansıtmış olacak
Verilen görevlerde;
Oyun para birimi,tecrübe bonusu,can iyileştirici pot,saatlik günlük buf lar,değerli taşlar ekipmanlar vb.verilebilir
Sıralama ödülleri örnek ilk 100 oyuncuya bir değerli eşya vb.
Etkinliklerin oyun için çok önemli olduğunu düşünüyorum güzel ve karakter gelişimini sağladığı sürece bu can sıkmayacağını düşünüyorum tabikide özel etkinliklerde olmak kaidiyle
-HİKAYE demişken görevlerde hikayelerin olmasını tavsiye ederim mesela bir NPCnin bize verdiği görev sadece 10 adet şu yaratıktan öldür sana 10 milyon tecrübe bonusu şu kadar para birimi değilde atıyorum (şehir üzerindeki şu canavarlar şehire gelen kervan yollarını istila ederek şehirimize büyük zararlar veriyorlar ve onları ödürmek için cesur şovalyeler arıyoruz atıyorum 10 adet şu konumdaki canavardan öldürüp bu canavarların azalmalarını sağlaya bilirsen bizde sana şu kadar ödül vericeğiz gibi gibi senoryalar hikayeler vb. Oyunu güzelleştiricektir
Çok güzel etkinlikler var mesela aklımda fikrimde olan
Etkinlik şablonu şu şekilde olabilir
-Yıllık sabit 12 etkinlik her yıl değişen aylarla
-Yıl içerisinde 4 adet büyük etkinlik
Ve artık savaşların sadece tek bir map haritası üzerinde değilde;
Bir kale savunması gibi bir deniz savaşı gibi belirli etkinlikli haritalar olmasını öneririm
Ve en büyük sorunlardan karakterlerin can iyileştirme iksirlerin zor bulunduğu için tekrarlana bilir görevler veya canavarlardan düşen iyileştirme iksir droplarını düzenlenmesi çünkü karakterler dışarıdan illegal sitelerden parabirimi almaya kalktığında oyunun bir dengesi ve refahının kaçtığını düşünüyorum
-Hileler içinde karakterlerin eşya giriş çıkışlarını takip edecek bir sistem olursa atıyorum 10 adet şu eşya girmiş 20 adet aynı eşyadan satılmışsa bir bug vardır burada hile olarak görüyorum tesbit edilebilir.
Oyunda her ögeye veya her eşyaya belirli bir zorlukta ulaşılmasını öneririm karakterini geliştiremeyenler güzel eşyalar ve ticaret yapamayan oyuncular alt sınıfta kaldıkları için MMORPG oyununa başlayanlar oyundan sıkılıp bırakacaklardır diye düşünüyorum veya belirli seviyeli levelli haritalar etkinlik haritaları veya altta kalmış oyuncular için belirli etkinlik grup haritaları atıyorum 5 kişiye özel etkinlik haritaları ve buradaki canavarları öldürdükleri takdirde bulmacalarını çözdüklerinde etkinlik haritası sonlanacak ve her giren oyuncuya eşit miktarda karakter gelişimine yardımcı ödüllerle tecrübe puanı oyun para birimi değerli taşlar kasalar sandıklar gibi alt sınıf oyuncularında rekabete katılabileceğini ve gayret edip oynayabileceğini düşünüyorum
Şu varki tecrübe topla tek map haritada sabah akşam savaş bu bitirecekdir oyun zevkini tavsiyelerim bir çok zaman zaman yazacağım hepinize iyi günler diliyorum.

Vision

Senior Moderatör
Merhaba, önerileriniz gayet mantıklı emeğinize sağlık.

*Konu başlığında bütün harflerin büyük olarak kullanılması, forum kurallarına aykırı. Bu seferlik düzelttim, gelecekte dikkat ederseniz sevinirim.

iyi forumlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt