Öneri Oyun İnceleme...!!! Şikayet-Öneri-İstek hepsi bir arada..!!

ilocum

Üye
Merhaba,

Oyunu iki gündür oynuyorum. Büyük bir heyecan ile indirdim fakat bir çok hata ve gereksiz şeyler ile karşılaştım diyebilirim. Oyunun gelişmesi adına bunları buraya yazmak istedim.

1- Öncelikle oyunda zıplama geri gitme vs. detayları aşırı gereksiz. Resmen Unreal Engine'de düzenlemeye üşenmişsiniz gibi geldi.
2- Sağa sola dönüşlerde ki dinamiği Epic Games'den Unreal Engine'e sahip herkesin yapabileceği bir şey olduğunu söylemeliyim. Youtube'dan bir kaç ders izleyerek yapılmış gibi.
3- Karakterlerin al benisi yok. Yani karakterler Metin 2'de ki gibi sabit kaldığında silah tutuş ve duruş karizmalığına sahip olması oyunun reklamlarında ki beklentiyi karşılayabilirdi. Gariban gibi duruyorlar.
4- Kostümler sade. Evet Daha güzel kostümler var evet ama mükemmel olanlar zaten paralı bari parasız olanlara biraz daha görsellik katsaydınız.
5- Silahlar aşır aşırı yetersiz duruyor ve bazı silahlar bug dan dolayı elde bile gözükmüyor.
6- Canavarlar bize saldırıken ses çıkartmıyor (bazıları hariç) bu yüzden saldırdıkları bile belli olmuyor ve oyun eğlencesini kaybediyor. Basit bir örnekle havada uçan iskeletlere yerde bom boş bir yere vuran karakter zarar verebilirken, karaktere sadece bakan iskelette öylece durup zarar veriyor. Belki bug ama yine de oyunda sıkıcılığa sebep oluyor.
7- Ölünce olduğum yerden doğmuyorum taaaa şehrin göbeğine yolluyor. Yani bunu bende becerememiş olabilirim tabi ama bazı şeyleri daha anlaşılır yapmalısınız.
8- Mesafeler çok uzak, koşma ve yürüme dinamikleri zaten sıkıntılı sürekli bir yerlere takılıyor gidip de görevi taaaa uzaklara koymaya gerek var mıydı diye sormak isterim.
9- Bu oyun Türkçe mi İngilizce mi? Bir karar vermelisiniz. Oyunun bir kısmı Türkçe ama ne işe yarar acep diye merak ettiğimiz skiller Türkçe değil. Herkes İngilizce bilmiyor.
10- Skill sistemi aşırı aşırı saçma ve oyuncuyu yoruyor. Bence oyuncu bunlar ile değil Level kasılırken yorulmak istiyor.
11- Oyun resmen Unreal'ın deneme projeleri gibi hissettiriyor. Gerçekçi ve epik yapmak isterken bir tık göz yormuş. Genshin İmpact gibi olsa asında daha çok rağbet görebilirdi diye düşünüyorum. Tamam Knight Online 2 yi yapmak istemişsiniz belli ki ama konusunu Knight, mekaniklerini Metin 2, Tasarımını da biraz Genshin'den almış olsanız harika bir iş çıkabilirdi.

Son olarak sırf erken çıkarmak için veya tahmini çıkış tarihinizden geç çıkacağız için acele ile açmanıza gerek var mıydı oyunu sadece meraken soruyorum.. :D

Bir oyuncu olarak gözlemlerime dayalı bir yorum yaptım ve oyunda ki bir çok kişi ile bunları konuştuk, iletmek istedim. Yazdıklarımdan bazıları için çok geç fakat bazıları için hala çözümler var. Bence ekip olarak bunlara odaklanmanız oyunun gidişatı ve oyuncu kitlesi olarak çok iyi sonuçlar getirecektir. Bir oyuncu olarak heyecanla bekleyeceğim bende. Bu kadar eleştirmemin sebebi de madem Türkiye'de oyun sektörünü geliştirmek gibi bir niyetiniz var, bunu çok çok kaliteli yapmalısınız diye. Ki yapabilirsiniz de...

Saygılarımla ilocum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt