Oyun klasörünün içerisindeki "POWER" ve "POWER RESTORE" hk.

umydn

Üye
Herkes FPS sorunu yaşayanlara bu windows komutlarını çalıştırmasını söylüyor. Fakat kimse ne olduğu hakkında bir açıklama yapmıyor. Hatta eminim kullananlar ne işe yaradığını bilmiyor bile. ROW ekibinin yapması gereken açıklamayı ben sizlere anlatayım.

Oyun klasörü içerisinde bulunan "POWER" ve "POWER RESTORE" windows komutları bilgisayarınızın işlemci gücünü kısıtlamak ve tekrar eski haline getirmek için yazılan komutlardır.

POWER : İşlemcinizin en yüksek ulaşabildiği hız 3.6 GHZ ise bunu 3.0 GHZ olarak kısıtlar.
POWER RESTORE : Adından anlaşılacağı üzere yukarıdaki işlemi geri alır. 3.0 GHZ olarak kısıtlanan işlemci hızınızı 3.6 GHZ'e geri yükseltir.

Kısacası işlemci gücünüzü düşürüyor ve bu başka oyunlar oynayanlar yada render programları kullananlar için kötü bir şey.
Ferrariye binmek için milyon dolar ödüyorsunuz, dış görünüşü ferrari fakat kaputun altında 1.6 slx motoru.

Overclock diye bahsettiğimiz işlemci gücünü arttırma işleminin tersi bir işlemdir. Downclock olarak geçer.

Dip Not : Downclock işleminin işlemcinize fiziksel olarak herhangi bir zararı yoktur.

NeveRra

Üye
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu şekil olduğunu bilmiyordum. İşim gereği sürekli olarak PC'de render almaktayım. Ama PC system dosyalarıma bir oyun firması tarafından değişiklik yapılması ve bunu bilgilendirilmesini bile yapmaması ciddi anlamda rahatsızlık verdi. HDD'yi komple sileceğim şimdi.

umydn

Üye
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bu şekil olduğunu bilmiyordum. İşim gereği sürekli olarak PC'de render almaktayım. Ama PC system dosyalarıma bir oyun firması tarafından değişiklik yapılması ve bunu bilgilendirilmesini bile yapmaması ciddi anlamda rahatsızlık verdi. HDD'yi komple sileceğim şimdi.
HDDyi temizlemenize gerek yok. Power Restore dosyasını çalıştırarak eski haline getirebilirsiniz. Ayrıca dediğinize katılıyorum. Değişiklik yapılmasından ziyade bu bilgilendirmeyi kendi taraflarından yapılmasını beklerdim.

NeveRra

Üye
HDDyi temizlemenize gerek yok. Power Restore dosyasını çalıştırarak eski haline getirebilirsiniz. Ayrıca dediğinize katılıyorum. Değişiklik yapılmasından ziyade bu bilgilendirmeyi kendi taraflarından yapılmasını beklerdim.
Bu bizim gördüğümüz ve bilgisi verilmeyen. Demek ki bilgisi verilmeyen neler var insan bir düşünüyor.

umydn

Üye
Sayın yöneticiler, İnsanların her probleminde bu windows komutlarını çalıştırmasını söylüyorsunuz. Konuyu ben açtığım için geçmiş sayfalara düşüyor.
Bu konuyu sabitleyin yada aynı konu hakkında bilgilendirme olarak bir konu açın. İnsanların sistemine bilgileri dışında müdahale etmeniz doğru değildir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt