Oyun neden yarım yamalak Türkçe ?

Nalbnt

Üye
oyunda yeteneklerin olduğu yer olsun item isimleri olsun hasar veren bilgilerin olduğu yer çoğu yer ingilizce saçma Bir şekilde Türk yapımı bir oyunun böyle İngilizce terimlerin çok kullanılması bence saçma en azından Türkçe dilini biraz önem verin iyi çalışmalar.

TheUprising

Üye
oyunda yeteneklerin olduğu yer olsun item isimleri olsun hasar veren bilgilerin olduğu yer çoğu yer ingilizce saçma Bir şekilde Türk yapımı bir oyunun böyle İngilizce terimlerin çok kullanılması bence saçma en azından Türkçe dilini biraz önem verin iyi çalışmalar.
1653755764215.png

Küçük bir örnek

Anthelior

Üye
Bu konuda bilgi verilmişti diye hatırlıyorum. Yetenek vb. kısımlar bilerek İngilizce bırakıldı demişlerdi sanki.

Ogi

Üye
Aslında hem ingilizce çeviri hemde türkçe olabilir

Lord

Üye
Her dilde olması lazım oyunun, şuanda kitlesinin neredeyse tamamı Türk ve zaten Türk oyunuysa doğal olarak %100 Türkçe oyun olması gerekir.

Phteah

Üye
Merhaba, item, eşya, yetenek ve şehir vb. adlandırmalar global olarak kalması oyun yönetimi ve oyuncuların tercihi doğrultusunda verildi diye hatırlıyorum. Yabancı bir oyuncu ile iletişim gerektiren durumların global olarak kalması daha doğru tercih bana göre. Örn: Bir İspanyol oyuncu bir eşya üzerinde ticaret yapmak istediğinde genel olarak İngilizce olacaktır. Kendi dilinde Alaazul(Bluewing) (İspanyolcası yanlış olabilir) +7 ne kadar diye sorsa saçma olmaz mı? O item ise sende Mavi Kanat diye gözükecek. Doğrudan bir iletişim sıkıntısı. :) Bu arada iletişim gerektirmeyen her şeyin açıklamalar vs. tam dil desteğine sahip olması taraftarıyım.

Son düzenleme:

TheJimmyQ

Üye
oyunun '' ERKEN ERİŞİM '' kısmında olması dolayısı ile gerçekleşen bir durum..

oyun tam olarak hazır değil ve bilirsiniz ki oyunlar yapım aşamasında genellikle '' İNGİLİZCE '' kısacası dünya dili olarak kabul edilen dille yapılır kullanılan motorlar v.b şeyler falan öyledir diye biliyorum.. oyunun türk yapımı olduğu için türkçe açıklamalar eklenmiş fakat oyuna sonradan giriş yapılan itemlerde-npc-görev v.b şeyler için bu konu sanırım biraz atlanmış bu konu hakkında gerekli çalışmalar yapılmalı ve yapılacaktır'da çünkü bazı itemlerde açıklama v.b şeylerde mevcut değil.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt