Oyun oynanabilir seviyede değil.

eNdo

Üye
Herkese merhaba,
Malesef ki oyun oynanabilir düzeyde değil ( bize göre) ben ve ekibim oyunu 29 ekim tarihinden itibaren deneyimliyoruz oyunda bulunan bug ve hataları bu konunun tamemen dışında tutuyoruz çünkü yeni gelişmekte olan bir oyunda bunlar bolca rastlanan şeyler fakat bu kadar fazla olması bir MMORPG oyuna hiç yakışmıyor hele ki böyle iddaalı bir oyuna, bize göre neden oynanabilir değil konusuna gelince oyun bulanık abicim, oyunda hiçbirşey şey net değil görsel olarak bişeyler elde edilmeye çalışmış fakat bu malesef elde edilememiş, koskoca oyunda sadece bir tane zindan ve bitmek üzere olan biri ve yapım aşamasında bir diğeri daha, kapalı beta sürecine kadar gelmiş bir oyunun bu kadar Ham olması malesef içten bile değil.

Oyunda pk alanında da aynı şekilde hiçbirşey net değil tamam bişeyler oluyor birileri birilerine vuruyor ama ne oluyor? Netlik anlamını sadece görsel olarak kullanmıyorum karakterlerin haraketleri vb. Gibi konularda da netlik yok oyunda NPC açılma hızları vb hiçbirşey tam anlamıyla oturmamış dediğim gibi oyundaki hata ve bugları tamamen bu konunun dışında tutuyoruz.

Daha alfa sürecinde oyundaki karakterlerin titreye titreye gittiğini haraket ettiğinden bahsetmiştik böyle olursa bu iş olmaz demiştik malesef ki bu konuda hiçbirşey değişmemiş, hatta bir çok şey değişmemiş biz ekip olarak malesef ki beğenmedik kapalı beta dan çok fazla beklentimiz oluştu bu zaman içersinde fazlasıyla arkadaşımızı ikna ettik ama maalesef ki mahçup olduk.

Oyundaki oyuncu sayısı aşikar deathwalley bom boş böylesine iddaalı gelen bir oyunun tıklım tıklım olması lazım ilk günkü ilgi ve alaka görüyorsunuz ki yok, sebebi de tamamen yukarıda yazdıklarım umarım bunlar düzeltilir ve oyun pvp alanında hatta diğer tüm alanlarda büyük bir netlik sağlanır görseller odun gibi olsada pk gibi pk isteyen binlerce oyuncu var bu seslere kulak verin.

Herkese iyi oyunlar.

Heywood

Üye
Çok güzel anlatmışsın. Bu hiçbir şeyin net görünmemesi olayı cidden hoş değil. Eğer düşük kalite bilgisayarlara da hitap edelim diye düşünüldüyse kesinlikle çözüm de değil ayrıca. Daha önce rastlamadım böyle bir blurlamaya. Halbuki bize daha ilkel grafikli, ama hiçbir şeyin bulanık olmadığı ve mümkünse fps drop yenmeyen bir oyun sunulsa biz çok memnun olabilirdik. MMORPG kitlesi geçmişten günümüze hiçbir zaman görsel kalite aramadı. Akıcı, içerik olarak zengin bir oyun sunulsa, 2D Mario kalitesinde de olsa yeterli olurdu.

Alfa 1'den beri herhalde en az 5 ticket'ımda belirtmişimdir, oyunda hala ciddi optimizasyon sorunu var. Nasıl çözülür ne edilir bilmiyorum, ama bu şekilde devam ederse istenilen oyuncu kitlesi/sayısı elde edilemeyecek gibi görünüyor.

IBoRiS

Üye
dediklerinizin coguna katılmıyorum ama haklı oldugunuz noktalarda var hakkınızda hayırlı olsun ama kapalı betada user aramak saçmalık ben oyunu heycanla bekliyorum ve officalde deli gibi oynucam fakat betada emek veresim gelmiyo ilk gün baya bi oturup keşfettim yeni şeyleri dahada girmedim officalde farklı olur user sayısı hakkınızda hayırlısı olsun inş daha iyi oyunlar bulursunuz :)

Pitou

Üye
Karakterler soluk ,renkleri canlı olması lazım. Zırhlar ve elindeki itemler olsun karakterleri göremiyorum bazen o kadar soluk renkteler ki zırhlar net gözükmüyor o yüzden hissedemiyoruz karakterleri. Arkadaşlarla iç içe yürüyoruz ama uzakta gözüküyorlar discord yayından bakıyorum aslında iç içe geziyoruz . Işınlanarak koşanlar var hala alfadan beri bunlar ciddi problemler. Bence oyunu "Kapalı Beta" olarak değil de "Alfa 3" olarak kabul etmemiz gerekiyor. Kapalı betaya bu sorunlar hallolduktan sonra geçelim.

Son düzenleme:

Heywood

Üye
dediklerinizin coguna katılmıyorum ama haklı oldugunuz noktalarda var hakkınızda hayırlı olsun ama kapalı betada user aramak saçmalık ben oyunu heycanla bekliyorum ve officalde deli gibi oynucam fakat betada emek veresim gelmiyo ilk gün baya bi oturup keşfettim yeni şeyleri dahada girmedim officalde farklı olur user sayısı hakkınızda hayırlısı olsun inş daha iyi oyunlar bulursunuz :)
Konu başka bir oyun bulmaya nereden geldi hiçbir fikrim yok, ancak oyunun geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Alfa1 den beri her oyuna girişimde yandan not defteri açıyorum bulduğum her bug'ı not edebilmek ve bir sonraki ticket'ımda raporlayabilmek için. Zaten oyunu bize bu sebeple açıyorlar. Düşürdüğün epic itemi pazarda satman için değil.

Oyunun eksiklerinden bahsedeceğiz ki çözüme ve erken açılabilmesine katkımız dokunsun.

mertuser

Üye
Ben oyunu henüz oynamadım ancak twitch üzerinden sürekli takip ediyorum. Beni oyun arayışında olan bir yabancı gibi düşünün. Bu oyun oyuncuyu bu şekilde kazanacak çünkü. Sürekli farklı yayıncılardan izliyorum. Bu kapalı betayı da sürekli bekliyordum. Çıksa da görsek diye. Ancak tamamen hayal kırıklılığı oldu. Grafikler, görünüm, haritalar, zemin beklentilerimin çok çok çok altında. Pelerin hakkında iddaa atılmıştı öyle güzel olacak ki simge koymak istemeyeceksiniz diye. Sulu boya bir kağıt gibi duruyor karakterin arkasında. Kanat deseniz alakasız cırtlak renkle tüm düzeni bozuyor. Klasik tüylü yada bir hayvan kanadı yeterli olurdu. Karakterler iç içe girdiğinde cırtlak renkler parlama yapıyor tüm hava bozuluyor. Her yer sulu boya gibi görünüyor aslında. Zemin yemyeşil, kayalar düz yapmacık. Zindan haritaları çok dar uzun.

Tekrar söylüyorum. Bunu bu oyunu takip eden bir çok kişininde söylediği gibi süper bir grafik istemiyoruz. Ancak malum oyun gibi sulu boya ve düz zeminden oluşan bir oyunda istemiyoruz. Zemin düz kağıt gibi değilde çimenler bocekler uçuşsun, bazı karanlık noktaları fenerler, ateş böcekleri aydınlatsın. Bu tarz şeylerle başlayın artık. Çağımızda en azından göze hitap eden bir oyun istiyoruz.

Artık eskisi kadar takip etmediğimi de belirtmek isterim. İnsan bekleyip böyle bir şeyle karşılaşınca bir beklentisi kalmıyor.

Umarım anlatılmak istenen anlatılır ve bir çözüm hızlı bir şekilde getirirler.

Lolgamelol2

Üye
Herkese merhaba,
Malesef ki oyun oynanabilir düzeyde değil ( bize göre) ben ve ekibim oyunu 29 ekim tarihinden itibaren deneyimliyoruz oyunda bulunan bug ve hataları bu konunun tamemen dışında tutuyoruz çünkü yeni gelişmekte olan bir oyunda bunlar bolca rastlanan şeyler fakat bu kadar fazla olması bir MMORPG oyuna hiç yakışmıyor hele ki böyle iddaalı bir oyuna, bize göre neden oynanabilir değil konusuna gelince oyun bulanık abicim, oyunda hiçbirşey şey net değil görsel olarak bişeyler elde edilmeye çalışmış fakat bu malesef elde edilememiş, koskoca oyunda sadece bir tane zindan ve bitmek üzere olan biri ve yapım aşamasında bir diğeri daha, kapalı beta sürecine kadar gelmiş bir oyunun bu kadar Ham olması malesef içten bile değil.

Oyunda pk alanında da aynı şekilde hiçbirşey net değil tamam bişeyler oluyor birileri birilerine vuruyor ama ne oluyor? Netlik anlamını sadece görsel olarak kullanmıyorum karakterlerin haraketleri vb. Gibi konularda da netlik yok oyunda NPC açılma hızları vb hiçbirşey tam anlamıyla oturmamış dediğim gibi oyundaki hata ve bugları tamamen bu konunun dışında tutuyoruz.

Daha alfa sürecinde oyundaki karakterlerin titreye titreye gittiğini haraket ettiğinden bahsetmiştik böyle olursa bu iş olmaz demiştik malesef ki bu konuda hiçbirşey değişmemiş, hatta bir çok şey değişmemiş biz ekip olarak malesef ki beğenmedik kapalı beta dan çok fazla beklentimiz oluştu bu zaman içersinde fazlasıyla arkadaşımızı ikna ettik ama maalesef ki mahçup olduk.

Oyundaki oyuncu sayısı aşikar deathwalley bom boş böylesine iddaalı gelen bir oyunun tıklım tıklım olması lazım ilk günkü ilgi ve alaka görüyorsunuz ki yok, sebebi de tamamen yukarıda yazdıklarım umarım bunlar düzeltilir ve oyun pvp alanında hatta diğer tüm alanlarda büyük bir netlik sağlanır görseller odun gibi olsada pk gibi pk isteyen binlerce oyuncu var bu seslere kulak verin.

Herkese iyi oyunlar.
Oyunda her şey bulanık doğru özellikle hareket eden objeler, karakterler, bunun en büyük sebebi optimizasyon..

Jackass

Üye
Merhaba,

Oyunu her atılan adımda aynı veya daha yüksek seviyede geliştirmek gerektiğine inanıyorum. Örnek Alfa-1 ile Alfa-2 arasında ki fark müthişti. Kapalı betada aynı şekilde olması gerekiyordu.

Oyunun tester ekibi tarafından düzgün test edildiğine inanmıyorum. Oyuna girip daha doriondan çıkmadan bi ton hata ile karşılaştık. Tester ekibi bunları nasıl görmedi, veya gördü neden düzeltilmedi?

Oyunun tüm haritalarında ışık sorunu var. Işık sadece harita olarak eklenmemeli. Haritada yağmur yağıyor akşam saatleri, ay ışığı gökyüzünden vuruyor ama sadece haritaya vuruyor. Karakter sanki elinde el feneri var ortada parlıyor, karakter ile harita farklı yerlerde hissiyatı veriyor. Harita ile karakterler bir değil. Güneş ay ışık her neyse nerden vuruyorsa karakterinde orası parlamalı diğer tarafı kararmalı.

Craft sistemi tamamiyle fiyasko, oyunda ki tüm bitkiler ve ağaçlar craft yapılabilmeli belirli köşelerde craft için ağaç bitki vs. oluşturulmamalı. Örneğin New World'dan örnek vereyim. Ben dorionda gezerken ağaç kese kese, bitki toplaya toplaya gezebilmeliyim.

Ses hataları, ses kameranın hareket sensörüne göre değil karakterin hareket sensörüne göre ayarlanmalı. Karakter sabit mouseyi çevirdikçe sağdan soldan sesler gelmeye başlıyor. Ben NPC'nin yanına yaklaşmadım sadece uzaktan görüyorum onu, neden sesini duyuyorum? Bu PK sisteminde aşırı irite edici bir durum kim kime dum duma.

FX ve Renklendirme, malesef oyun telefonda oynanan dikeylemesine otomatik saldırı yapan Mobile MMORPG oyunlar gibi kanat ve binekler eklenmiş. Tüylü normal farklı türden kanatlar oyuna eklense hoş olabilirdi. Herşey çocukca. Tüylü bir kaç çeşit kanat eklersin üstünde hafif tüyler uçuşur veya boncuk boncuk kırmızı sarı mavi neyse balonlar uçuşur bu yeterlidir. Heryer rengarenk karakter orta çağ savaşçısı elinde tüfek bile yok. Kanatlar binekler anime oyunu gibi. He oyun anime kafasında yapılacaksa bizde sağa sola uçuşalım.

Zırhlar ve Silahlar, aşırı bulanık ve renksiz yakınlaşınca biraz hissiyat alabiliyorsun fakat kamerayı hafif uzaklaştırınca üstüne çarşaf atmış gibi oluyor. Elinde ki silah var mı yok mu belli değil. Tanıtımlarda zırhlar 4k muazzam oyun içerisinde 360p.

Deathvalley kesinlikle alfaya nazaran fiyasko. İnsanlar bu oyunu zaten PK için dört gözle bekliyorlar. Haritanın tamamen değişmesi ve göze hitap edicek bir hale gelmesi lazım. Hele ki Deathvalley ortasında çıkan o Ejdarha boss'u değişmeli göbekli saçma sapan yapay bi hissiyat veren bir boss. Daha ihtişamlı daha kontrast bir ejderha eklenmeli.

Oyun Kapalı Betada ama iki ırkın savaşcağı savaş haritalarını daha göremedik. DeathValleyden bahsetmiyorum. Büyük savaşlar, Gemi savaşı vs. Biz neyi test ediyoruz acaba çözemedim. Açık betada mı test edeceğiz bu tarz şeyleri.

Şirketin bütçesi nedir nasıldır bilmiyorum ama acilen varını yoğunu optimizasyon için yatırmalı ve oynanış hissiyatına gömmeli. Zaten geri kalan herşeyi yapabiliyorsunuz. Oyun oynanmıyor. Herşey çok yapay. Karakterle harita birbiriyle ayrı hissiyatı veriyor.

Karakter animasyonları, en basiti Warrior karakteri dediğin ihtişamlı ve heybetli olur. Bizim warriorlar eline reaper tarzı bir item taktığında boynu bükük kafasına vur ekmeğini al misali yürüyor. Elinde ki reaper yere süretecek neredeyse. İtemi neden dimdik ihtişamlı bir şekilde tutmuyor? İtemler hep yere bakıyor dimdik tutsana abi.

Şu anlık bu kadar umarım düzelir ve bizde beklediğimiz oyuna kavuşuruz.

Son düzenleme:

Mistik

Üye
Bende yazayım . Herkes görsel olarak neden oynamaycağını yazmıs ben ise oynanış ve combat sistemini eleştireyim az.

1. Daha öncede söylemiştim şu atakları biraz az yapın ve ya def hp oranlarını arttırın diye asas bile magaye 2-3 skill atıp kesmemli savaslar cok kısa sürüyor 4-5 sn süren vs olmaz ve ya toplu savaşlarda bi tank warrior mage ptye pat diye düşmemeli. Şu hasarları azaltın pot cdsi yükselmeli biraz daha 2 saniye az en az 5 snye olmalı, Bir savasta deli gibi pot abanmak mı kaldı bu devirde , Adam hemen ölür demeyin arkasında priesti olacak bunun önde tank wariroru hp ve defanslar yükseltilip ataklar biraz kısaltılırsa savaslarda uzun sürer savas zevki de artar. sırf şu kısa savaslar yüzünden oynamayacagım bu gidişle. Helaerim az dısarı cıkıyım dedim baktım bi asas geldi tak tak 3 -4 skill attı öldüm tepki bile veremedim aşırı saçma, mage vs asas bile olsa asas alacak elbet ama asas alacak bile olsa 3-4 saniye sürmemeli savaşlar . Toplu savasşlarda ilk vuran kazanacak isteiğin akdar item filan yap ilk nova atan mage parti toplu savaşları kazandıracak bumu olay :)

2. 2. skill sayfası lazım herkese , combattayken değiştirme olmasın ama beklerken bi healer battle prieste dönüş yapabilsin en azından solo dungeon diye birşey var nasıl dönecek bi healer orayı diger tüm karakterler 15dkda bitirirken helaer belki bitiremiyor bile.

3. Çalışan kesimin düşünülmemesi , oyuna para kazandıracak asıl kesim bu olmasına ragmen günde 3-5 saat oynayacaklar için bir şey göremedim . günde 15 saat takılan öğrenciler 20 yaş altı arkadaşlarımız para kazandırmaz size fazla. Çalışan 3-5 saat akşam oyuna girecek kesim kazandırır. Full farm yapan adam 2-3 ayda 70 olacak demişssiniz ee günde 3-5 saat takılan çalışan kesim 1 yılda mı olacak o zaman? Buna bir çözüm bulunması lazım

4. pvp sistemi yok gibi birşey tek sistem pk açılabilen alanlarda savaşmak, bi kale savası olsun , bölge savasları olsun ne bileyim böyle şeyler lazım . malum oyunda tek pvp sitemi pk acıp honor kasmak bunda da öyle olursa sadece bunu yapmak için o kadar zahmet edilmez .

Son düzenleme:

BelaOkuyan

Üye
ben yapımcıları anlıyorum sayıları az, tecrübesizler ama anlamadığım bunu bizim bile bildiğimiz halde neden bu kadar yükün altına girdiler. malum oyunun fire drake zamanındaki etkinlik item seviyesinde oturmuş bir beta yapıp sonra zindanlara ve ek özelliklere girseydiler ya. herşey yarımken daha yarım işler ekleyip yüklerini arttırdılar. oyunumuzu test edin diyorlarda edemiyorum. alfada bildirdiğimiz şeyler hallolmamış ki. ses kameraya odakı geliyor, yaratıklar titriyor, mage vurmuyor gibi daha sayılabilcek çok şey var. asas ve warrior açıp birtek test yapılabilir ondada yarım saat oynamayla sanki 2 3 saat oynamış gibi başım ağrıdı.

SHADOWZ

Üye
Duygularıma tercüman olmuşsun kardeşim,
1-Her Türlü oyunu oynayan birisiyim Oyun gerçekten bulanık , insanın gözü ağrıyor hiçbirşey net değil
2-Karakterlerin duruşları hiç güzel değil yürüyüş anımasyonları skil vurmaları , Warriorun elindeki itemi sanki görme engelli gibi sağa sallayarak yürümesi normalmı sizce? Karakterimi oluşturup oyuna girdiğim anda dedimki tühhhh neden karakterleri düzeltmemişler ?
3-Skil geçişleri yani oyunun oyuncuya verdiği geri bildirim iyi değil , birisi banamı vuruyor ? ben birisinemi vuruyorum ? neler oluyor hiçbirşeyin farkında değilim.
Umarım bu hususlar en kısa sürede düzelir verilen emekler boşa gitmez ben herşeyin daha iyi olmasını diliyorum iyi çalışmalar.

Nart

Üye
Oyunun renkleri bana tuaf gelmiyor. Gayet de net geliyor. Epic ayarlarda oynuyorum.

Başlık altında daha oyuna yeni eklenen craft sistemini bile eleştirenler olmuş, gerçekten eleştiri nedir bilmiyoruz.

Burda oyunu gömmek yerine eleştiriyi gerçek anlamda yapmaya çalışmalısınız.

Bu oyun sizin keyfinize göre tasarlanmayacak. Herkesin farklı arzusu veya isteği olabilir. Sırf sizin istediğiniz olmadı diye oyuna 'oynanabilir seviyede değil' demeniz abesle iştigal olmuş.

Biz gayet keyifli şekilde oynuyoruz. Oyunun 'Kapalı Beta' seviyesinde olduğunu ve Alpha 1 den Kapalı Beta'ya ne kadar geliştiğinin farkındayız.

Bu demek değil ki isteklerinizi iletmeyin, talep etmeyin. ASLA. Talep edin ve belirtin ancak ekibe zaman tanıyın. Düşünün Alpha 1 de ki ve şimdi ki karakter yapılarını. Renkler ve zemin de officiale kadar yenilenebilir.

Bu ekibin bunu başaramayacağına inanıyorsanız zaten burada işiniz yok !.

KerberoS

Üye
Bende yazayım . Herkes görsel olarak neden oynamaycağını yazmıs ben ise oynanış ve combat sistemini eleştireyim az.

1. Daha öncede söylemiştim şu atakları biraz az yapın ve ya def hp oranlarını arttırın diye asas bile magaye 2-3 skill atıp kesmemli savaslar cok kısa sürüyor 4-5 sn süren vs olmaz ve ya toplu savaşlarda bi tank warrior mage ptye pat diye düşmemeli. Şu hasarları azaltın pot cdsi yükselmeli biraz daha 2 saniye az en az 5 snye olmalı, Bir savasta deli gibi pot abanmak mı kaldı bu devirde , Adam hemen ölür demeyin arkasında priesti olacak bunun önde tank wariroru hp ve defanslar yükseltilip ataklar biraz kısaltılırsa savaslarda uzun sürer savas zevki de artar. sırf şu kısa savaslar yüzünden oynamayacagım bu gidişle. Helaerim az dısarı cıkıyım dedim baktım bi asas geldi tak tak 3 -4 skill attı öldüm tepki bile veremedim aşırı saçma, mage vs asas bile olsa asas alacak elbet ama asas alacak bile olsa 3-4 saniye sürmemeli savaşlar . Toplu savasşlarda ilk vuran kazanacak isteiğin akdar item filan yap ilk nova atan mage parti toplu savaşları kazandıracak bumu olay :)

2. 2. skill sayfası lazım herkese , combattayken değiştirme olmasın ama beklerken bi healer battle prieste dönüş yapabilsin en azından solo dungeon diye birşey var nasıl dönecek bi healer orayı diger tüm karakterler 15dkda bitirirken helaer belki bitiremiyor bile.

3. Çalışan kesimin düşünülmemesi , oyuna para kazandıracak asıl kesim bu olmasına ragmen günde 3-5 saat oynayacaklar için bir şey göremedim . günde 15 saat takılan öğrenciler 20 yaş altı arkadaşlarımız para kazandırmaz size fazla. Çalışan 3-5 saat akşam oyuna girecek kesim kazandırır. Full farm yapan adam 2-3 ayda 70 olacak demişssiniz ee günde 3-5 saat takılan çalışan kesim 1 yılda mı olacak o zaman? Buna bir çözüm bulunması lazım

4. pvp sistemi yok gibi birşey tek sistem pk açılabilen alanlarda savaşmak, bi kale savası olsun , bölge savasları olsun ne bileyim böyle şeyler lazım . malum oyunda tek pvp sitemi pk acıp honor kasmak bunda da öyle olursa sadece bunu yapmak için o kadar zahmet edilmez .
Katılıyorum. Özellikle çalışan ve çoluk çocuk sahibi insanlar hiç düşünülmemiş. Sene olmuş 2022. halen daha insanları bu kadar zor level kasmaya zorlamanın anlamı ne, bir türlü anlayamıyorum. Çalışan ve aile sorumluluklari olan bir insanın son seviyeye nasıl gelebileceğini hiç mi aklına getiren yok.

JaxSui

J
atılıyorum. Özellikle çalışan ve çoluk çocuk sahibi insanlar hiç düşünülmemiş. Sene olmuş 2022. halen daha insanları bu kadar zor level kasmaya zorlamanın anlamı ne, bir türlü anlayamıyorum. Çalışan ve aile sorumluluklari olan bir insanın son seviyeye nasıl gelebileceğini hiç mi aklına getiren yok.
Ne istediğiniz belli. Basayım parayı koyayım bota kassın kafasındasınız. Ben de çalışıyorum ben de 12 saat evde yokum ama bunu dert etmıyorum. Bulundugum seviyeden keyif alarak yavaş yavaş ELLE emeğimle bir şeyler yapmaya çalışacağım.

KerberoS

Üye
Ne istediğiniz belli. Basayım parayı koyayım bota kassın kafasındasınız. Ben de çalışıyorum ben de 12 saat evde yokum ama bunu dert etmıyorum. Bulundugum seviyeden keyif alarak yavaş yavaş ELLE emeğimle bir şeyler yapmaya çalışacağı anladığın bu ise diyecek pek bir şey yok.
Yani ben lvl kasmanın zor oluşundan bahsetmişim. Bu kadar zor lvl kasmanın gereksiz oluşundan bahsetmişim. Sen bu yazının neresinden para basmayı, sanki ayağımızla kasalım demişim gibi ELLE kasmayı falan çıkardın anlaşılır gibi değil.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt