Öneri Oyuna eklenmesi güzel olabilecek şeyler

Kansai

Üye
Merhaba yaklaşık bir aydır oyunda bulunmaktayım. Şahsen oyuna eklenmesinin güzel olabileceğini düşündüğüm birkaç maddeyi yazmak istedim.

ELEMENT HASARLARI

Oyundaki mobların elementleri var mı yok mu tam olarak belirli değil yada ben anlamıyor olabilirim mobların bir elementi var ise isminin civarında simgesel olarak belirtilmesi güzel olabilir.
Tabi elementin bir önemi var mı yok mu onu da çözemedim. Şahsen mobların belirli bir yada birkaç elementinin olması ve buna göre bir build yapmak güzel olabilirdi örneğin silahlardaki poison damage posion element olan bir moba çok daha az etki etse yada elementi fire olan bir moba ıce elementli bir silah çok daha fazla vursa gibi savunma olarak da aynı şekilde bizim element direncemize göre hasar fazla yada az alsak ve suan oyunda olan element iksirlerinin kullanımı gerçek bir fayda sağlasa güzel olabilir ve suan sanırsam buff ve iksir aynı anda kullanılamıyor buda o iksirleri gereksik konuma getiriyor bunun hakkında da birsey yapılması güzel olabilir tabi bu önceki dediklerimin olması durumunda fayda sağlar yoksa işlevi olmaz ayrıca bu gibi şeylerin ileride aktif olacak mesleklerle de çok uyumlu olabileceğini düşüyonuyorm simyacılık mesleği gibi.

OYUNUN OKUNABİLİRLİĞİ

Moblar ve düşmanlardaki de buff ları görmek güzel olabilir örneğin ben db oynarken kullandığım debuff skillerinin etki edip etmediğini göremiyorum hasarımdan anlayabiliyorum sadece.
Bir moba veya oyuncuya attığım debuff etkileri can barının altında görünse güzel olabilir.
Grup üyeleri içinde aynı şekilde üzerlerinde buffların grup kısmında görünebilir olması zamanlama takibi yapılabilmesini kolaylaştırır ve oyunun okunabilirliğini arttırır diye düşünüyorum.
Bu çok gerekli değil ama bir dps metre olabilir grup zindanlarında kimin nekadar hasar vurduğunu görmek iyi olabilir. İleride açılacak olan klan zindanlarında kalabalık olacağımız için oyuncuların nekadar heal attığı nekadar dps çıkardığını bilmek hem birilerinin kolaya kaçmasını engelleyebilir. Aynı şekilde üzerinde tutulan hasarı görmek de kimin tank olarak daha işlevsel olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir. Tabi dediğim gibi bu kısım çok gerekli değil ama oyuna çok güzel bir hava katıcağını düşünüyorum.

SINIF VE İTEM ÇEŞİTLİLİĞİ

Şuan oyunda çok temel belirli sınıf ve item kombinasyonu var oyunu çeşitlendirebilecek farklı buildler de farklı etkiler görebileceğimiz bir durum yok bu çeşitlendirilebilir. Örneğin suan oyundaki tüm warrior sınıfı oyuncuları aynı hepsinin tanklığı ve hasarı sadece itemlerin + sına göre değişiyor bunun yerine hasarı az olup buna karşı daha tank olan bir warrior için itemler eklenebilir yada hasar odaklı oynamak isteyen bir warrior için tanklığından ödün vererek hasarını arttırmasını sağlayacak item çeşitliliği olabilir suan bunu bir tek pri karakterleri yapıyor ya çok tank olup hiç hasar vermiyorlar yada çok hasar verip hiç tanklık ları olmuyor bunu birde ikisinin ortası olabilecek birşey eklenebilir ortalama hasar ve ortalama tanklık için bir build olabilir bu dediklerim diğer karakterler için nasıl olur emin değilim tabi suan ki oyuna uygulana bilir mi yada oyunun yapısını çok mu bozar orasından emin değilim suan yapımcıların hedefi oyunu daha basit tutmak da olabilir bunlar sadece aklıma gelen birkaç şey :)

Zindanlar

Zindanlara çeşitlilik getirilmesi güzel olurdu birden fazla solo zindan gibi tabi ödülleri de buna göre değişiklik göstermeli yani fazla exp veren yada fazla gold veren yada fazla item veren gibi tabi bu çok daha çeşitli olabilir sadece örnek olarak konuşuyorum. 62 level olduğum için henüz grup zindanlarına hiç girmedim sadece videolardan izlediğim kadarıyla biliyorum bence gayet güzel görünüyor sadece yaratık kes ilerle değilde farklı etkileşimler olması güzel olmuş ama buna karşın solo zindan baya boş kalmış sadece yaratık kes ilerle aksiyon yaratacak bir durum yok sadece yaratık kes çık bukadar burası için de biraz farklılık getirilebilir tabi basit olması yapımcıların tercihi de olabilir oyuzden birsey diyemem. :)

HARİTA ETKİLEŞİMİ

Oyunda şuana kadar sadece dorion haritasında rıhtım bölgesinde bir taverna gördüm içerdeki müzik felan güzeldi lakin içine girebilmek güzel olurdu bir etki yaratacağından değil sadece keyifli olurdu yapıların içlerine girebilmek etkileşime geçebilmek güzel bir his bence. Onun dışında genel olarak haritalar çok tek düze herhangi bir farklılık yok sadece kestiğin mob değişiyor mesela geçen hafta grup ile kasılırken kafamıza boss düşmüştü ve herkes bir anda slotu bırakıp boss u kesmeye çalışmıştık tabi kesemedik ama güzeldi slotu bırakmak zorunda kalmıştık kesemediğimiz için :D bunun gibi ufak etkinlikler olabilir illa boss düşmesin tabi ama insanları anlık olarak yaptıkları işi bırakıp koşturacak kısa olaylar güzel olur bence.

Bunların hepsi tamamen oyunu oynarken aklımdan geçen şeyler çok uçuk kaçık olabilir :D

Oyun suan çok yeni o yüzden çok önemli değil bunlar yapımcılar oyunu olduğu haliyle stabil tutmak ta istiyor olabilir bunada saygı gösteririm bence suan da keyifli bir oyun.
bunlara ek olarak yeni haritalar felan da eklenebilir tabi ama yapımcıların işleri başlarından aşkındır muhtemelen bu dediklerimi yapmak isteseler bile çok uzun bir zaman gerekir sadece yazayım dedim içimde kalmasın :)

Başka oyuncuların ne düşündüğünü merak ediyorum yazdıklarım hakkında katıldığınız yada katılmadığınız şeyleri yazarsanız sevinirim.
Belki çok daha güzel fikirleriniz vardır :D

Son olarak oyunun tüm ekibini tebrik etmek istiyorum bence çok güzel bir iş başarıyorsunuz forumdan gördüğüm kadarıyla çok fazla şikayetçi insan var şundan bundan sebeplerle ama birçoğunun ortak noktası başka oyunlarla yaptıkları kıyaslama. Bu oyun bağımsız ve ayrı bir oyun illa başka bir oyunla aynı şekilde olması gerekmez kendine has bir ekosistemi olması lazım yok malum oyunda söyleydi de böyleydi de çok konu görüyorum ama insanların Rise online nin pvp server olmadığını başka bir oyun olduğunu anlaması lazım ekip olarak güzel bir iş başarıyorsunuz oyunu daha çok geliştireceğinizi düşünüyorum güzel bir iş çıkarıyorsunuz tebrik ve teşekkür ederim.

İyi forumlar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt